Şimdi Ara

26 Ucuz dağ bisikleti 100 lira (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
14.421
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: desing

Bizim zamanımızda bisitklet hiç bir zaman tamirciye gitmezdi. Her zaman küçük takım çantasını yanında taşırdık.Sökmediğim hiç bir parçası kalmamıştır.Şimdi insanlar tamirciye gidip masraf yapmamanın derdinde.Demekki hayat gitgide kolaylaşmıyor zorlaşıyor.Daha çok çalışmamız gerek

aynen. bisikletim bisan montana'ydı. her gün arıza yapardı ve alyansız, anahtarsız çıkmazdım. lastik tamir etmek, pedal göbeğinde kırılan bilyaları değiştirmek, tekerlek balans ayarı yapmak gibi türkü tamirat işlerini öğrenmiştim. 15 yıl oldu ama hala bisiklet tamir edebilirim.
  • Belli yerlerdeki malzemelerin kalitesi düşük olabilir ama 100 tl,ye alınır vede iş görür
    Tabi ''amortisör''lü olanlarla bir tutmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Alacak olan varsa kaçırmasın çok iyi firsat
    İnce ayar derken ne mesela bisiklette ince ayar ne olabilir koltuk yüksekliğini mi kastettiniz ?
    Ben her türlü bisikleti kullandım tek masrafları patlarsa lastik parası (o da patlarsa+ modifiye etmek mesela sepet taktırırsın vsvs )

Siz bisiklet denilen aleti gözünüzde fazla büyütmüşsünüz bu 3 milyar bu 100 lira nası ya diyerek.
    Biri ağır malzemeden yapar , biri hafif malzemeden yapar.Belki fren markaları farklıdır ancak en kötü bisiklet size %100 yetecek şekilde tasarlanıp üretilmiştir
    fiyat farkı marka farkı + bayinin koyduğu kar'dan gelmektedir

Bisiklet dediğin şey hem teoride, hem pratikte basittir ,mantığı her markada aynı, pedallar ,zincir ,gidon vsvs.
    Tek bakmanız gerken gidonun sağ-sol hamlelerdeki tepkisi gecikme var mı, varsa eğer o da bir anahtarla sıkılarak halledilebilir
    bunu 250 liraya satsalar gönül rahatlığıyla alırsınız ,size parası ucuz geldiğinden çapanoğlu arıyorsunuz
    hiçte birşey olmaz merak etmeyin.
    +Bisiklet tamirciliği basit iştir isterseniz her parçasını söküp en baştan takabilirsiniz .lastik tamiri de fazlasıyla kolaydır.

Özet:
    Anladığım kadarıyla üstte yazan arkaadaşlar hiç bisiklet kullanmamışlar,
    yada hiç ucuz bisiklet kullanmamışlar.Ben her türlüsünü kullandım/ hala daha kullanıyorum hepsi sağlam,her işinizi görürler bir sorunları da yok sorun yok
    Bu fırsat kaçmaz.

100 lira bisikletçiye nereye bayılıyorsun, 100 lira versen adam(tamirci) sana sıfırdan bisiklet yapar, üstüne kar koyar 150 der satar.

Hocam bu öz güvene nasıl sahip olabiliyorsunuz sırrını verirseniz sevinirim
    milli sporcuyum ve 17 senedir bisiklet hayatımın bir parçası ..
    ama daha sizin boyutunuza ulaşamadım .. fikrim ve bilgim fazlasıyla olduğu halde sizin kadar emin olamıyorum

yazık ..hem de çok yazık ..

• Bisiklet sürmeyi yeni öğrenen çocuğunuz , küçüğünüz varsa ideal .
  • Kısa mesafeler için alınabilir markete falan kargocuya falan gidip gelmek için çalınsa da bir zararın olmaz bi zincir alırsın bisikletçiden gittiğin yerde zincirlersin tekerini dahi çalsalar koymaz adama.Kimi bisikletler var tek jantı sadece 500 lira hatta daha pahalıları da var.O bisikleti bırak zincirlemeyi tenha yerlere gitmeye korkar insan.
  • Profesyonel olarak ilgilenenlerin aaa bu fiyata bisiklet mi olur triplerine girmesine gerek yok. Zaten bu bisikleti alan arkadaşlar dünya turu yapmayacak
    Bu yüzden 100 tl ye bisiklet on numaradir jerhangi bir şey de olmaz. Alınır binilir.
    Sifiri 250 olan bir bisikleti 125 e ikjnci el aldım ise gidip gelmekti amacım gidip geliyorum daha ne olacak. Frenleri kontrol ediyorum zaman zamab saatte 150 km hıza ulaşamayacağı ma göre dünyanın en kaliteli frenine sahip olmak zorunda değilim.
    18 vitesin sadece 3unu Kullandığım için shimano mhimano olmasina da gerek yok.
    Eee neyin davası bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisiklet alacaksınız bisikleti bizzat deneyin. bu bisikleti deneyen olursa alacağını düşünmüyorum şahsen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir de var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Kaliteli bisikletin fiyat sınırı mı var?

Bu zamanlarda yaklaşık 1500 TL.

1500 TL
    Olimpic yarışlara mı katılacak

olimpik yarış bisikletleri yaklaşık 1000 - 1500 euro civarından başlıyor :) ... 1500 tl marka takıntısı olanlar için alınabilecek bisikletlerdir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: merzer

Profesyonel olarak ilgilenenlerin aaa bu fiyata bisiklet mi olur triplerine girmesine gerek yok. Zaten bu bisikleti alan arkadaşlar dünya turu yapmayacak
    Bu yüzden 100 tl ye bisiklet on numaradir jerhangi bir şey de olmaz. Alınır binilir.
    Sifiri 250 olan bir bisikleti 125 e ikjnci el aldım ise gidip gelmekti amacım gidip geliyorum daha ne olacak. Frenleri kontrol ediyorum zaman zamab saatte 150 km hıza ulaşamayacağı ma göre dünyanın en kaliteli frenine sahip olmak zorunda değilim.
    Eee neyin davası bu

Profesyonel kelimesinin anlamını biliyor musunuz, yoksa öylesine mi yazıyorsunuz bunu?

Konuya gelirsek; market, kargo, yürüme mesafesi yerlere yürüyerek gitmeyi yeğlerim. Bisiklet mesafesindeki yerlere ise bisikletle giderim. Fakat 100 liraya satılan bu şeyin kadrosundan su borusu yapılır en fazla. Diğer parçalar da elle yamultulabilir biraz zorlayınca.

Amerika'daki efsane Walmart'a girip 70 dolara çift amortisörlü bisiklet alıp çıkmıştım. Çok kazançlı bir alışveriş diye düşünüyordum. O zamanlar bisikletlerden anlamıyoruz tabi. Oraya gitmek için de epeyce yürümüştüm. Nasılsa bisikletle döneceğiz diye. Aldım, çıktım ve dümdüz yolda lastiği elime alıverdim. Kaymak gibi yolda ne oldu da böyle oldu anlamadım. Onca yolu, patlak bir lastikle, bisikleti elle getirerek gerisin geri döndüm. Böylece ilk yolculuğumda ben bisikleti taşımış oldum, 70 dolar verip borçlu çıktım.

Kaliteli bileşenlere sahip bir bisikletinizin olması için profesyonel olmanıza gerek yok. Bisan Mountain Cat dediğiniz bisikletler de bundan bin kat iyidir zaten. Niye onu örnek veriyorsunuz anlamadım. Bugün milyonlara üretilen bu su borularının maliyetleri öyle düşük ki, malzemesinin ne olduğunu kestirmek bile güç. Her şeyi geçtim, canınızı tehlikeye atıyorsunuz. Bisiklet kısmını bu kadar basite indirgediniz de, bari kendinizi bu kadar ucuzlatmayın arkadaşlar. Yazıktır.

• quote:

İnce ayar derken ne mesela bisiklette ince ayar ne olabilir koltuk yüksekliğini mi kastettiniz ?
    Ben her türlü bisikleti kullandım tek masrafları patlarsa lastik parası (o da patlarsa+ modifiye etmek mesela sepet taktırırsın vsvs )

Siz bisiklet denilen aleti gözünüzde fazla büyütmüşsünüz bu 3 milyar bu 100 lira nası ya diyerek.
    Biri ağır malzemeden yapar , biri hafif malzemeden yapar.Belki fren markaları farklıdır ancak en kötü bisiklet size %100 yetecek şekilde tasarlanıp üretilmiştir
    fiyat farkı marka farkı + bayinin koyduğu kar'dan gelmektedir

Bisiklet dediğin şey hem teoride, hem pratikte basittir ,mantığı her markada aynı, pedallar ,zincir ,gidon vsvs.
    Tek bakmanız gerken gidonun sağ-sol hamlelerdeki tepkisi gecikme var mı, varsa eğer o da bir anahtarla sıkılarak halledilebilir
    bunu 250 liraya satsalar gönül rahatlığıyla alırsınız ,size parası ucuz geldiğinden çapanoğlu arıyorsunuz
    hiçte birşey olmaz merak etmeyin.
    +Bisiklet tamirciliği basit iştir isterseniz her parçasını söküp en baştan takabilirsiniz .lastik tamiri de fazlasıyla kolaydır.

Özet:
    Anladığım kadarıyla üstte yazan arkaadaşlar hiç bisiklet kullanmamışlar,
    yada hiç ucuz bisiklet kullanmamışlar.Ben her türlüsünü kullandım/ hala daha kullanıyorum hepsi sağlam,her işinizi görürler bir sorunları da yok sorun yok
    Bu fırsat kaçmaz.

100 lira bisikletçiye nereye bayılıyorsun, 100 lira versen adam(tamirci) sana sıfırdan bisiklet yapar, üstüne kar koyar 150 der satar.

Çocuğa bisiklet almıştık(ne de olsa çocuk ,ucuz da olsa olur)iki hafta sonra fren papuçlarını tutan-adı her neyse-onu aldık elimize.Sonra sırayla sele , gidon,elcikler...Şu an hurda yada arkadaşın dediği gibi komple bir bisiklet yapılacak :) Pahalı olup da iyi olacak diye bir kaide yok ama ucuz olup iyi olan çok az şey var ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ORIENT COMFORT BİSİKLET - 26 İNÇ - KARGOSUZ ......>255 TL...

http://urun.gittigidiyor.com/spor/orient-comfort-bisiklet-26-inc-kargosuz-71147543

ekleme: orjinal sitesinden teknik bilgi:

http://www.orient-bikes.gr/en/mtb-comfort/comfort-26-man-new-2012
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Az uz binmek için oraya buraya gitmek için gayet iyi bisiklet fiyatta süper..

Sıcak fırsat kesinlikle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

quote:

Hocam bu öz güvene nasıl sahip olabiliyorsunuz sırrını verirseniz sevinirim
    milli sporcuyum ve 17 senedir bisiklet hayatımın bir parçası ..
    ama daha sizin boyutunuza ulaşamadım .. fikrim ve bilgim fazlasıyla olduğu halde sizin kadar emin olamıyorum

yazık ..hem de çok yazık ..

Aslında arkadaş doğru yazmış siz milli sporcu olabilrsiniz fakat bu bisikleti alacak olan kısa mesafeli işlerini halletmek için alacaktır bende pahalı ucuz pek çok bisiklete bindim pahalı derken su anda piyasada 500-700 tl aralıgında satılan bianci (markayı yanlıs yazmıs olabilirim) bisikletler aldım zamanında sıfır spotcularda satılan ilandaki bisikletlerdende aldım hiçbir fark göremedim kullanım anlamında zaten tüm bakımlarınıda kendim yapardım eli biraz iş tutan için çok kolay bisiklet tamiri kısacası uzun geziler yapmayacak günlük ufak tefek işlerini halledecek olanlar kaçırmasınlar bu fiyata

• quote:

Orijinalden alıntı: merzer

Profesyonel olarak ilgilenenlerin aaa bu fiyata bisiklet mi olur triplerine girmesine gerek yok. Zaten bu bisikleti alan arkadaşlar dünya turu yapmayacak
    Eee neyin davası bu

Kesinlikle katılıyorum, deyin davası bu..

Hiç ucuz bisiklete binmedik sadece siz bindiniz sanki..

Ucuz bisiklet aldım 1 hafta sonra parçalandı yok 1 gün sonra orası burası koptu. Bence sorun sizde arkadaşlar gücenmeyin ama..

• bisikletten anlayan arkadaşlar.. bence gelin bu konuda daha fazla yazmayalım ..yorumları gördükçe kanım çekiliyor... 100 tl versinler gitsin alsınlar..kaliteyi ,çıkarıcağı masrafı zaten geçtim sağlık açısından çıkarıcağı dertleri burada ne kadar yazsakta az..
    konu başilığı 2000 tl,ye araba! şeklinde olsaydı yazılan yorumlarda o başlığı açanları bir dövemedikleri kalırdı..

burada konu başlığı bisiklet olunca anlamayanların aklında basit bir kavram gibi gelince bunlar başımıza geliyor..
    bu tarz kişilere ne kadar anlatırsak anlatalım az... mumkun değil ..yine kendi bildiklerini okuyacaklardır..

kalite konusunda da yukarıda 1500 gibi fiyatlardan bahsedilmiş ve olimpik bisiklet ibaresi konulmuş... o olimpiyatlarda sürülen bisikletlerin fiyatlarını görseniz zaten travma geçirirsiniz 15.000 tl (onbeş bin tl) gibi rakamlardan başlar.. olur da merak edip araştırmak isterseniz look,intense,cannondale,trek,schwinn ve s&m gibi daha sayamayacağım onlarca markanın özel modellerine bakabilirsiniz..

kısacası hafife aldığınız bisiklet dediğiniz şey ap ayrı ve bilgi gerektiren bir dünya.. çocukken mahallede kullandığınız bisikletlere göre fikir yürütmeyin.. hele ki migrosta orada burada gördüğünüz bisikletlere göre hiç fikir yürütmeyin..
    Türkiye'de bu sporun hiçbir şekilde gelişmeyişinin en büyük onlarca sebeplerinden bir tanesidir..

• otv indirimi bekliyoruz. bisikleti 100 lira yaptik deme. insan ailesini selede tasiyacak degilya.

• Bence alınır ve binilir.
    İşe git gel 5 kilometre yol yapıyorum günde.
    Benim işime mükemmel gelecek ama Stok :32 diyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Kaliteli bisikletin fiyat sınırı mı var?

Bu zamanlarda yaklaşık 1500 TL.

1500 TL
    Olimpic yarışlara mı katılacak

1500 TL'lik bisikletlerle günübirlik turlar yapılır. Türkiye'deki yarışlar için 6-10 bin TL arası yeterli. Dünya şampiyonalarına katılan bisikletlerin yalnızca tekerlekleri 10 bin TL civarında.

• 20.000 Liraya Geely araba da var 200.000 Liraya Mercedes'te.
    Bunun gibi düşünmek gerekir, ikisi de işini görür, götürüp getirir. Bisiklet de bu şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.