Şimdi Ara

26 binden TIP için 3. SENEYE kalmak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
9
Favori
4.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fail-i.mechul.domates

3.seneye hukuk için kaldım. Değer mi değmez mi senin içindeki bir şey. Rehberlikçi hocam vardı dobra dobra bir adam. Ben kaydırma yaptığım için kaldım yoksa en kötü çukurova hukuka gidersin hayta geçiş yaparsın falan diye konuştuk kaç gün sonuç gelince hüsran. Sen değilde başka bir öğrenci (bizim tayfadan örnekler vererek) kalsa hayır derdim yollardım bir şekilde dedi. Ama sen işin sistemini çözdün, ne olur ne biter biliyorsun bir talihsizlik için istediğin hayattan meslekten vazgeçemezsin ve de geçmedin dedi. Biran olsun gitmeyi düşünmedim çünkü. Yani diyeceğim şu gerçekten istemek önemli olan. Sana parası için istiyorsun yaftasını yapıştıramam, aksini de söyleyemem. Tamamen senin içinde. Benim fikrim; hocanında onaylamasıyla istediğin şeye (gerçekten) ulaşmak isterken yılların önemi yok. İstersen 5.kez kal. İradene, içindeki azme, sabrına bağlı. Kaldın mı gittin mi bilmiyorum devamını okumadım ama kaldıysan ne mutlu sana.

Bir kez bile gitmek aklimdan geçmedi. Sorumluluktan vazgeçip, korkup kaçmak istemediğimiz şeyi yapmak bize göre değildi hocam. Yine dene, yine yenil ama daha iyi yenil. Mottosuyla büyümüs insana 9 ay daha dayanmak zor gelmez. Bu başlığı açmam bile hata olmuş aslinda.

• Nasıl gidiyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cok guzel yazmissin beni tesvik ettin cok sag ol bende 3. Yila kalmayi dusunuyorum. Bu sene de esseklik ettim dogru durust calismadim ama tekrar hazirlanacagim ve bir sene zehir gibi de gecse sonucunda hayalim gerceklesecek insallah. Iste o zaman o zehir akacak gidecek ve kuruyacak. Cok sag ol. Sen me yaptin sonucun umarim hayirlidir?

♥ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ♥

Buraya ''Tıp Fakültesi 2017 Girişliler'' yazmayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam :D
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Hocam sonucun ne oldu?

Buraya ''Tıp Fakültesi 2017 Girişliler'' yazmayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam :D
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Arkadaş yine mezuna kaldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Yapabilirsin

Hocam cok guzel yazmissin beni tesvik ettin cok sag ol bende 3. Yila kalmayi dusunuyorum. Bu sene de esseklik ettim dogru durust calismadim ama tekrar hazirlanacagim ve bir sene zehir gibi de gecse sonucunda hayalim gerceklesecek insallah. Iste o zaman o zehir akacak gidecek ve kuruyacak. Cok sag ol. Sen me yaptin sonucun umarim hayirlidir?

ege tıpta 2.sınıftayım şu anda azimle yol alırsan emin ol yaparsın sevmediğinden bölümde acı çekmektense sevdiğin bölüm için çabala bin kat daha iyidir..

Ben 1 yıl uğraşınca kafayı yedim şahsen, olmayınca olmuyor diye bir söz vardır, yani 4.yıla kalmasını pek mantıklı bulmam

• Herhangi bir sorunum yok kardeşim. Tıp yazıcam zaten özelde. Psikolojik olarakta iyiyim. 4. Seneye kalmak bence de biraz sıkıntılı. Ama 3 kesinlikle öyle değil. Lisede kitap açmamiş biri olarak, 12. Sinifa gelince haliyle böyle oluyor. Her şey gayet yolunda yani. Herkesin gönlünce olsun.

• Hocam bu kader anlayışı mantığıma mantıklara hatta bazı hocalara bile ters düşüyor. O zaman bu kafa çok sağlam olur "Ulan madem her şey yazılıp çizildi ben niye kıçımı kırıp gün 6-7 saat ders çalışayım zaten gelecek" Ha ama şimdi sen buna karşı çıkarsın kesinlikle. Olur mu öyle şey canım ile başlayan envai çeşit cümlelerle. Bu kader anlayışı insana dini sorgulatır. Lakin bir hocanın da tanımını yaptığı şekilde olaya bakarsak(Sanırım risale-i nurun içinde de geçiyor) Ey güzel kardeşim Allah yazdı diye yaşamıyorsun. Allah o kadar kudretli ve bilgili ki senin yapacağın seçimleri davranışları önceden bilip yazıyor. Seçim yine senin elinde. Yani yüce Allah sana sen sağa döneceksin dediği için sağa dönmüyorsun. Sen sağa dönmeye kendin karar veriyorsun ancak O senin sağa döneceğini zaten biliyor. Kader dediğimiz budur. Allah'ın yaşanacakları önceden bilmesi ve yazması. Yani seni yaşamaya zorlayan yok. Aslında derin düşününce çok karmaşıklaşan bir konu ama yazdı yaşadık deyip geçerek yanlış yapıyoruz.

Edit:Konu hortlamış. Bir sene öncenin muhabbetine cevap vermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DFAE5FA6 -- 2 Ağustos 2016; 0:55:12 >

• Cok sag ol :) seni de ayrica tebrik ederim. 3. Yilda mi kazanmistin?

¯\_(ツ)_/¯
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.