Şimdi Ara

26.000km'de ki aracın Fren diski neden değişir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2016 model, 26bin km deki bir aracın ön fren diskleri neden değişir ? Expere göre araçta başka hiçbir şey yok. Aklıma fren köklenmiş bir şekilde ciddi çukur ya da kasise hızlı girildiği geliyor. Araç galeride olduğundan araç sahibine ulaşamıyoruz, galeri sıcak diske su tutulmuş değişmiş diyor ancak bana mantıklı gelmiyor. O yaş ve km deki bir aracın diski en fazla fazla tornalanır, sahibi diski değiştirecek kadar kıl ise serviste değiştirir. Diskler yan sanayi.

Aklınıza gelen bir şey varsa bilmek isterim.

• sıfır aldığım skoda rapid aracımın 15 binde balatalar ses yapmaya başlamıştı ve diski çizmişti daha yeni ötmesine rağmen.15 binde balata değiştirmiştim diskler de torna görmüştü belki ses gelir gelmez götürmeseydim 25 binde götürsem torna da kurtarmayabilirdi böyle bir durum olmuş olabilir

Ama 2016 model arabaya yan sanayi parça takan birinden ben araba almazdım uyduruktan bir marka ise

iyi bir marka ise sorun değil
  • Alt takıma darbe almış olabilir. Yani su değdi yamuldu hikayesi çokta ciddiye alınacak birşey değil. O zaman çoğu aracın yamuk olması lazım. Tramere dikkat etmek gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmin vermeyeceğim 37 binde ilk balata değiştirmeye gidilen özel servis bozuntusu abi bunun disklerde bitik dedi 😊hemen başka servise gittim balata değişti, sordum diski değişmeye gerek yok dedi,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürücü eğer aracı sert kullanan bir tipse olabilir. sürekli yüksek hızlara çıkıp ani frenler yapıyorsa balata/disk yememesi ihtimali yok.

ben olsam öyle sert kullanılmış bir aracı hayatta almazdım. kendi aracım 75 bin kilometrede ve üzerinde fabrika balata/diskleri duruyor. geçen hafta ustamdaydı kumpasla ölçtü biçti ve dedi ki, 20 bin km daha gider. ben de ikinci el almıştım ama iyi bir kullanıcıdan almışım demek ki
  • Disk balata değişimi servisler tarafından en cok manipüle edilen konu. Tüm samimiyetim ile söylüyorum, balatasını değişip 1 hafta sonra gittiğim serviste bunun balataları bitik dendi. Anlamayanları epey silkeliyorlar sanayi ve servislerde.
  • sıfır aldığım skoda rapid aracımın 15 binde balatalar ses yapmaya başlamıştı ve diski çizmişti daha yeni ötmesine rağmen.15 binde balata değiştirmiştim diskler de torna görmüştü belki ses gelir gelmez götürmeseydim 25 binde götürsem torna da kurtarmayabilirdi böyle bir durum olmuş olabilir

Ama 2016 model arabaya yan sanayi parça takan birinden ben araba almazdım uyduruktan bir marka ise

iyi bir marka ise sorun değil
  • Tek değişen o mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

sürücü eğer aracı sert kullanan bir tipse olabilir. sürekli yüksek hızlara çıkıp ani frenler yapıyorsa balata/disk yememesi ihtimali yok.

ben olsam öyle sert kullanılmış bir aracı hayatta almazdım. kendi aracım 75 bin kilometrede ve üzerinde fabrika balata/diskleri duruyor. geçen hafta ustamdaydı kumpasla ölçtü biçti ve dedi ki, 20 bin km daha gider. ben de ikinci el almıştım ama iyi bir kullanıcıdan almışım demek ki
    Hocam o balata disk dediğimiz parça kolay kolay bitmiyor. Fiorino'da ilk 10.000 km'de günde 3-4 defa 90-100 km/h'den panik fren yaptım. 3 harflilerle birlikte arabaya alışmak için birde buna slalom ilave ettim. 10K bakımında yetkili serviste özellikle kontrol ettirdim. Ben disk + balata bekliyordum ama bitmemiş, disklerde sağlam. Hala ayda 1-2 panik fren çalışması yaparım. 20 bin bakımında göreceğiz.

Birde her sert kullanılan arabadan kaçılmaz. Ben mesela arabamı satmayacakmış gibi kullanıyorum. Diğeri 18 yaşında. Bunu da satmazsam kullanırım. Ama ikisine de yeri geldiğinde odunu vermekten çekinmem

• Diski değiştiren yetkili servis olsa ilk sahibi silkmişler diyebiliriz. Takılan disk yan sanayi. Yetkili servis orijinal harici parça takmaz. 26bin km de sanayide en kötü usta bile disk değiştirtmez tornalattırır. Araç Corolla. Expere göre tek değişen diskler, ne kadar güveniriz bilmem.

Ef püf için kıllandığım dönemler benimde oldu. Titiz diyelim kıllığa, çok titizlenen insan 26bin deki aracın diskini sanayide niye değiştirtsin ?
  • Araç 26000 de olmadığından olabilir mi?

• Siz bu şekilde araba alamazsınız.

• Bende geçen ay 2015 corolla aldım. Almadan önce Toyota serviste çalışan arkadaşıma aracı teslim ettim. İnceledikten sonra "Abi disk ve balatalar bitik. Geriye kalan herşey orjinal dedi. Eksper raporuda bu şekilde çıktı. Kasım 2015 te trafiğe çıkmış ve 57 bin km yol yapmış araç için disk ve balata bitmesi bana da ilginç gelmişti. Aracınaldıktan sonra sanayide disk ve balata değişimi yaptırıp yoluma devam ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Diski değiştiren yetkili servis olsa ilk sahibi silkmişler diyebiliriz. Takılan disk yan sanayi. Yetkili servis orijinal harici parça takmaz. 26bin km de sanayide en kötü usta bile disk değiştirtmez tornalattırır. Araç Corolla. Expere göre tek değişen diskler, ne kadar güveniriz bilmem.

Ef püf için kıllandığım dönemler benimde oldu. Titiz diyelim kıllığa, çok titizlenen insan 26bin deki aracın diskini sanayide niye değiştirtsin ?
    Ben ilk bakımını yetkili serviste yaptırdım 9 binde ikinci bakımı 16 binde özel serviste yaptırdım.Ön balatalar özel serviste değiştirdim disk değişmesi gerekse yine özel serviste değiştirirdim o zaman.

Belki çok pimpirikli biri diski değiştirtti tekrar söylüyorum eğer iyi marka ise değiştirebilir illaki yetkili servis malı olmasına gerek yok ama gidip en ucuz disk takıldıysa bu maddeyi eleyin pimpirikten değiştirmemiştir

Özel serviste değişmesine bu kadar takılmamak gerek çok para tutmuştur özel serviste yaptırmıştır önemli olan diskin markası gidip en ucuz disk ile değiştirdiyse o zaman aracın başka yerlerin de de kalitesiz parça kullanmıştır o araçta farklı sorunlar da çıkabilir

Ayrıca aracı daha almadıysanız galeriden almayın sahibinden alın derim.Varsa imkanınız illa alacaksanız araç kaç kare el değiştirmiş bir sigortacıdan öğrenin

• - Disklere su tutmuş yamultuş sonra da çizdirmiştir değişir.

- Fren balataları biter aldırmaz diski çok kötü çizdirir değiştirir.

- Disk biter tornalama ücreti yan sanayi disk ücretine yakındır değiştir

- Diskleri tornalattıracaktır, tornacının işi vardır acil araç lazımdır değiştirir.

- Önceki balatayı değiştiren balata şimlerini takmamıştır bir güzel diski çizmiştir sahibi de tornayı kabul etmemiştir değişir.

- Fren balatasını değiştiren usta değiştirken pistonları tam geri itmemiştir,bir balata diğerine göre diske daha fazla baskı yapar diski yamultmuştur değişir.

vs vs diyerek liste uzar gider
  • Eğer sıcak diske su vurulursa diskte çarpılma olabiliyor..Bu durum tornada düzelmiyor maalesef..Her araçta olmasa da karşılaşılan bir durum..

• Ne güzel değişmiş işte, yakında araba satarken " fren diski balatası hiç ellenmemiş " şekilden satışa koyacağız.
  • Galeriden araç alınmaz. Heyecana gerek yok. Sahibinden gerekirse ilk sahibinden bulunur 1 - 2 bin TL fazla verilir. Kafan rahat binilir.

Tarcanlar Oto experin youtube sayfasındaki videoları izlerseniz hava yastığı açmış , çıkma parça takılmış , müşteriye kandırmaya yönelik değişimlerin yapıldığı tüm araçlar galeriden satılan araçlar.

Almayın arkadaşım ..
  • Otomatik vitesse normaldir degilse yine normal.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @o.sahin @emrcnd @tenekekutu @erdem09 aradığım cevap buydu ve diğer arkadaşlarada değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • bayramda abimler kaza yaptı. Km az dı onunda. Kamyon yada tır lastiğini görmeyip altına alıp sıkıştırdı. O sırada fren vs derken elfreni bile sıkışmış.

ÇEkici ile geldiklerinde disk fren değiştirler çünkü baya fren yapıp duman çıkartmış o nedenle diskler çatlamış Bu tip bişi olabilir.

Alttaki plastik karter koruyucuda değişmişti.

20 bin km de yağmurdan dolayı disk eğdim bende. SOnuçta torna oldu ama iyi olmadı. 55 e gelince disk değiştirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.