Şimdi Ara

25m2 ev için 12000btu yeterlimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba...vestel platinum serisinden 12000btu luk klima aldık...salona takılcak yarın..25m2 salonumuz var...yan dairemizde 18000btu klima aldılar..ama cok souttugunu ve cok rahatsız olduklarını söylediler..bizde korktuk ve 12000 btu almaya karar verdik...vestelin platium serisinde 12-18 btu luk vardı...yani 14-15 falan olsa ondan alıcaktık...sizce 25m2 lik salon için (sadece yarısı kullanılıyor) 12000btu luk klima yetermi ?

• Odanın cephesi güneş görüp görmemesi ve yalıtımı önemli, hepsi klima açısından avantaj taşıyorsa kıl payı yeterli olur ama termostata geç düşer daha fazla enerji tüketir.
  • camlar pimapen...salon güneş görüyor ama perdeleri çektiğin zaman güneşi baya bi kesiyor...sizce yanlışmı yapmışız 12000 btu almakla ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcansl

camlar pimapen...salon güneş görüyor ama perdeleri çektiğin zaman güneşi baya bi kesiyor...sizce yanlışmı yapmışız 12000 btu almakla ?

Odayı soğutur ona birşey diyemeyiz ama elektrik sarfiyatı konusunda sıkıntı olabilir, 25 m2 alanı hemde güneş gören bir cephede (siz her ne kadar perdeyle güneşi kessenizde duvarlar 2 saat güneş gördüğünde ısıyı olduğu gibi içeri verir) sürekli soğuk tutmak zor olacaktır. Ayarladığınız sıcaklığa ulaşmak için klima daha uzun süre çalışacak 18 bin btu klima o alanı 10 dakikada istenilen sıcaklığa getirip termostata geçip kapanırken, 12 bin btu klima 20 dakika çalışmak durumunda kalacak çünkü kapasitesi daha sınırlı. Dediğim gibi oda oturulacak serinliğe elbet gelir ama kapasite az geldiği için daha fazla elektrik sarfiyatı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Ağustos 2010; 1:47:50 >

• teşekkür ediyorum..anlatmak istediğinizi anladım sanırım...6-7 aya kadar yeni bi yere taşınmayı düşünüorz..35m2 salonu olucak...12000 lik hiç yetmez oraya herhalde ?
  • quote:

teşekkür ediyorum..anlatmak istediğinizi anladım sanırım...6-7 aya kadar yeni bi yere taşınmayı düşünüorz..35m2 salonu olucak...12000 lik hiç yetmez oraya herhalde ?

Evet maalesef.
  • 35m2 alana kaç btu lazım olur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    80m2 ev için kombi önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • internette btu hesaplamarına baktımda..bölge katsayısı x m2 olarak gösteriyor...ankarada oturuyorum...iç anadolunun katsayısı 346...salonumuz 25m2 ...kullanıgımız ışık 500watt ın altında...kişi sayısı 3.... yani 346x25 =8650btu eder...yani 12000 btu rahatlıkla yeter görünüyor ? hatta max 34m2 alan için bile 12000 yeteceği görünüyor...bir sürü siteye baktım ...heryerde aynı şey yazıyor..
  • quote:

internette btu hesaplamarına baktımda..bölge katsayısı x m2 olarak gösteriyor...ankarada oturuyorum...iç anadolunun katsayısı 346...salonumuz 25m2 ...kullanıgımız ışık 500watt ın altında...kişi sayısı 3.... yani 346x25 =8650btu eder...yani 12000 btu rahatlıkla yeter görünüyor ? hatta max 34m2 alan için bile 12000 yeteceği görünüyor...bir sürü siteye baktım ...heryerde aynı şey yazıyor..

O değerlendirmeler kaba taslak sabit verilere göre yapılan hesaplamalardır, o hesaplamada evin cephesi, oda içersinde ısı yayan elektronik cihazlar, oda yalıtımı, klima verimi gibi değerleri içermiyor. Ayrıca değerler öyle söylüyor diye kıtı kıtına klima almak mantıksız bir hareket olur, sonuçta almışsınız klimayı diyecek birşey yok.

• Bende 2 gündür demirdöküm 12000 lik kullanıyorum. Salon 30 m2 ve kapısı yok. Sabahları güneş alıyor.
    Soğutmasına soğutuyor ama klimanın termostata geçtiğini görmedim. .
    Gerçi ben 20 derecede çalıştırıyorum. 23-25 dereceye getirsem belki geçer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.