Şimdi Ara

256MB-512MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia'nın "TurboCache" diye bahsettiği özellik (ATI'de "HyperMemory" olarak geçiyor) Go7300 ve Go7400 ekran kartlarında var.

Ama Go7600 ekran kartlarında bu özellik yok.

256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7600
    The NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7600 with 256MB discrete video memory delivers advanced 3D graphics and video features. The 7600 enables ultra-realistic gaming and video application effects without compromising performance. Featuring advanced NVIDIA(R) PureVideo(TM) technology, the GeForce Go 7600 GPU also brings stunning, high-definition video playback and superb picture clarity. Rip through all of today's most advanced and cutting-edge games and applications. Experience real-time photo editing, or immerse yourself in the most complex, true-to-life gaming environments ever experienced. NVIDIA and GeForce are registered trademarks of NVIDIA Corp.
    512MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7600
    The NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7600 with 512MB discrete video memory delivers best-in-class graphics and performance for gaming and video applications. The 7600 enables ultra-realistic gaming and video application effects without compromising performance. Featuring advanced NVIDIA(R) PureVideo(TM) technology, the GeForce Go 7600 GPU also brings stunning, high-definition video playback and superb picture clarity. Rip through all of today's most advanced and cutting-edge games and applications. Experience real-time photo editing, or immerse yourself in the most complex, true-to-life gaming environments ever experienced. NVIDIA and GeForce are registered trademarks of NVIDIA Corp.

512MB video belleği olduğu ifade edilen Go7600 ekran kartlarının üzerinde aslında 256Mb bellek var, sistem daha fazla bellek ihtiyacınız olduğunda bunu RAM bellekten karşılıyor. Yani 256+256=512MB diyebiliriz. Kimine göre bunun adı TurboCache değil, özel bir teknoloji. Nvidia bu şekilde çalışan Go7600 ekran kartını HP, Toshiba, Asus gibi üreticiler için özel geliştirip üretmiş.

Notebook'a sadece 256MB RAM taktıklarında işletim sisteminde (dxdiag) video bellek 256MB olarak gözükmüş. Ama 512MB veya daha üstünde işletim sisteminden bakıldığında video bellek 512Mb gözüküyormuş. Bu denemeyi dv9000t notebook'u olanlar yapabilir.

Zaten notebook'un özelliklerinde 512MB belleği olan grafik kartlarında "discrete" veya türkçelerde "özel video belleği" deniliyorda "dedicated" veya "bağımsız" denilmiyor.

• Siteden aldığın tanımlara bakılırsa 256 ve 512 olmak üzere 2 farklı modeli var 7600 ün.
    Paylaşmlı yada senin dedigin gibi özel video belleği ile alakalı oldugunu sanmıyorum.
    256 lık modelde de discrete kelimesi geçiyor o zaman onun da 256 bellegi özel video belleği mi

1. "For the ultimate experience, an NVIDIA GeForce Go 7600 graphics card with 512MB dedicated video memory delivers best-in-class video for games and multimedia."

2."The NVIDIA GeForce Go 7600 with 512MB discrete video memory delivers best-in-class graphics and performance for gaming and video applications. The 7600 enables ultra-realistic gaming and video application effects without compromising performance. Featuring advanced NVIDIA PureVideo technology, the GeForce Go 7600 GPU also brings stunning, high-definition video playback and superb picture clarity. Rip through all of today's most advanced and cutting-edge games and applications. Experience real-time photo editing, or immerse yourself in the most complex, true-to-life gaming environments ever experienced. NVIDIA and GeForce are registered trademarks of NVIDIA Corp."

simdi dediğine göre bu ekran kartı 512 paylasımsız ama 2. pragrafta 256+256.

ya bende şu soruya yanıt arıyorum "acaba gercek paylasımsız 512 mi?"

aldığım sitede bazı bilgisayarlarda da "256MB NVIDIA GeForce Go 7600" ibaresi var . onları tanımlayan pragraflarda sadece 512 ve 256 kelimeleri yer değistirmiş mesala
    "The NVIDIA GeForce Go 7600 with 256MB discrete video memory delivers advanced 3D graphics and video features. The 7600 enables ultra-realistic gaming and video application effects without compromising performance. Featuring advanced NVIDIA PureVideo technology, the GeForce Go 7600 GPU also brings stunning, high-definition video playback and superb picture clarity. Rip through all of today's most advanced and cutting-edge games and applications. Experience real-time photo editing, or immerse yourself in the most complex, true-to-life gaming environments ever experienced. NVIDIA and GeForce are registered trademarks of NVIDIA Corp."

cevaplarınızı bekliyorum

• Benimki 256mb ve 2gb ram var. dxdiag dada 256mb yazıyo zaten

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • dostum 7600 de 256+256 turbo cache özelligine sahiptir ama istersen bunu driveri ile 751 mb bile yapabilirsin asagıda resmi mevcut..
    ama önemli olan MB'ı degil ekran kartının cekirdek hızıdır 1gb 7300 ekran kartım olcagına 256mb 7600 um olsun cok cok daha iyi.

http://img368.imageshack.us/img368/7726/adszll6.jpg
    Daha Fazla Göster
  • hayır en iyisi degil fakat iyi bir karttır bi çok oyunu iyi bi seviyede oynayabilirsin diger bileşenlerinde iyiyse

7700,7800,7900 veya 8600 vs.. serisi kartlar daha performanslı ama 7600 de bi çok oyuncunun işini epey goruyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.