Şimdi Ara

250cc ile başlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar.Üniversiteye geçtiğimden dolayı İstanbula gelmem gerekiyor.1 sene hazırlık yılım var, bu senede toplu taşımayla şehri iyice öğrenip otomobil veya motosiklet eğitimi ve ehliyetini almayı düşünüyordum.Motora daha yakınım gibi.Bunun nedeni 15 bin tl gibi bir bütçemin olacak olması ve bu parayla kötü bir arabaya binmek istememem.Ben 250cc bir scooter ile başlamayı düşünüyorum.Xmax 250cc veya bulabilirsem Vespa GTS250 şu an araştırdıklarıma göre ilk alternatiflerim.Motoru karda kışta kullanmayı düşünmüyorum bu arada. Bir de 1.90-90 kilo birine en uygun motor türü/marka-model önerisi bekliyorum.

• Bence başlangıç için cbr250 ideal. Senle boy ve kilomuz aynı. Bizim gibilere vespa biraz sırıtabilir. Yamaha xmax 250 ye bir göz at derim.
  • Cevap için teşekkürler.Yalnız hocam CBR250 biraz fazla agresif olmaz mı başlangıç için? Ben sakin sakin sürebileceğim, dur kalk kolay olsun diye de bir scooter düşünüyorum.Hepsini bir denemek lazım ama Vespa umarım sırıtmaz, Xmax zaten heybetli gibi epey yakından 1-2 kez görebildim sıkıntı çıkarmaz herhalde.
  • Sakinlik ve trafiğe alışkanlık olarak xmax ideal bence. Hem görüntü sırıtmaz, hem kafan rahat olur. Dediğin gibi cbr250 alınabilir ama başlarda diken üstünde olursun. Alışınca cbr250 seni baya bir götürür ama scooterdan çabuk sıkılabilirsin. Gerçi bunları yazarken aklıma geldi, ikisi aynı fiyat olduğu için 1 sezon xmax kullandıktan sonra sahibinden de okutup cbr alabilirsin. Hem trafiğe dair fikrin olur hem kendine güvenin yerine gelmiş vaziyette başlamış olursun.
  • İkinci el GTS 250i EVO,daelim s3 advance 250 tasiye ederim güzel motorlardır,hem sigorta ekipman masraflarını karşılarken zorluk çekmezsiniz.
  • Aynı boydayız bende cbr 250 ile başladım.Çok zorlamadı beni,düzeyli bi şekilde ilişkimiz devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter mı yoksa vitesli mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğitim alırsanız başlanır. scooter ideal seçim.
  • Teşekkürler cevaplar için
  • Cbr 250 cok guzel bir baslangıç motoru. Yavas da diyemezsin hızlı da. Gaza yuklendiğinde tekere gelmiyor. Hata affediyor. Parcası ucuz. Cok rahat kullanılıyor. Hyosungdan sonra bana ducati gibş geldi

• linkin_park20 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok rahat kullanılıyor kısmından emin misin ya? Korkutuyor beni, tecrübem ehliyet kursunun verdiği kadar olacak, cbr250 modelinde motorlar biraz korkutuyor Scooterlara göre. Bir de bana bagaj lazım.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    yeni başlayana CBR250 olmaz, debriyaj kontrolu, ayak freni, kalkış duruş derken hakimiyette zorlanırsınız. Scooter alın rahat edin bagaj lazımsa zaten scooter şart. Kursun verdiği eğitim sınavı geçene kadardı bitti o. Bence gidin bir eğitime katılın Honda, Gis akademi, vespa academy vb.
  • Başlama aklın varsa

• Ben Xmax250'yle başladım. Yalnız ağır ve güçlü motordur dikkat etmek lazım. Yamaha riding academyde eğitim de almıştım. Size de tavsiye ederim.

• Bence vespa almayın . Sadece marka satıyorlar gibi geliyorlar bana

• Her ne kadar sevmesem de scooter tercih etmeniz Universite için cok uygun. Hem artci icin hemde extra tasima(bagaj/depo) bakimindan.

• Hocam ben yamaha x max kullanıyorum uzun yıllarda vitesli motor kullandım. Şuan o kadar rahatım ki anlatamam bu motor hem şehir içi hemde şehir dışı için mükemmel. Şehir içinde düşük hızlarda çok dengeli otoyola çıktığınızda stabil şekilde 120 km civarı hızlarda gidebiliyorsunuz en yüksek süratide 140-150 km aralığında. Yakıt ortalama 3-3.5 lt aralığında. İlk motor içinde uygun sayılır bagaj kapasiteside çok iyi iki adet tam kapalı kask alabiliyor. Sizin için iyi bir tercih olur.

• Duke 250 harici her 250 cc ile başlanır. Duke çok agresif. Vespa düşük cc leri sadece süsü para ediyor. Büyük cc leri efsanedir. Üniversite de her türlü scooter rahat ettirir. Düz vitesler bazı hava şartlarında ve eşya taşımada problem yaşatır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok agresif dediğin motordan aynı hacimde daha güçlü r25 var.

Trafik bilgisi hiç yoksa skuter ile başlanabilir ama ben skuter kullandım çok ekonomik olmasına rağmen zevksiz geldi. neticede vitesliye geri döndüm. gs1 eğitimi ile cbr 250 ile çok rahat başlarsın. önermemdeki asıl neden motor ne 125 cc'ler gibi başladıktan 3-4 ay sonra gitmiyor diye sıkıyor, ne de 600 cc supersportlar gibi en ufak hatada yeri öpüyorsun. şekli şemali düzgün. 2-3 sene motor değiştirmekle uğraşmazsın. bu arada 0-100 spor bir araba ile aynı 6-7 saniye. 2 aracım var citroen C3 ve opel çorsa. ikisinden de cbr 250'den aldığım hazzı alamıyorum. takım elbise olayı olmasa işe de motorla gideceğim.

Şunu söyleyeyim, biraz araştırmaya meraklıysan, biraz da yeteneğin varsa 600 cc ile bile başlarsın. ben buna başlarda en karşı insandım. bi arkadaşım xj6 ile başladı. kesin ölecek dedim. 2-3 ay sonra baktım kazası yok, bi arkasına bineyim dedim. adam gayet de iyi öğrenmiş. 10000 km onu kullandı. sonra sattı mt09 kullandı 15000 km. bu 25000 km'de hiç kaza yapmadı. ben motosiklete daha önce başlamama rağmen benden daha iyi kullanıyordu. yani ille de 125 cc ile başlanacak algısına ben biraz kılım. gitmiyor arkadaş motor. satınca da benim gibi sıfır almayı seviyorsan bi 2000 tl ondan zarar ediyorsun. hele lastik takoz falan taktırırsan biraz aksesuar yaparsan zararın daha da artıyor. ben şu an 250 cc aldığım için biraz pişmanım açıkçası. keşke 600 cc alıp honda eğitimlerine katılsaymışım. bol bol altın elbiseli adam, eğitim videoları, bileğin dansı belgeselini izle. mümkünse tecrübeli arkadaşlarla grup sürüşü yap. ağırlığı motora taşıtmayı öğren. sürücülüğünün ne kadar geliştiğine kendim bile şaşıracaksın. ilk başta korktuğun o motosiklet sana oyuncak gibi gelecek.

NOT: Motosiklet kullanırken asla ben oldum deme. Yerde buluverirsin kendini. paranoyak ol. O araba burnunu çıkarır mı, yoldan çocuk atlar mı, hayvan yola atlar mı bunları hep düşün ve buna göre sür. ve en önemlisi arabaların aralarından geçerken her zaman durabilecekmiş gibi geç.

• Daelim tavsiye ederim ben de hem 2 eli ucuz hem de servis ucuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.