Şimdi Ara

2500k üzerindeki termal macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2500k üzerindeki termal macunu nasıl çıkartmalıyım? kolonya kullansam olur mu? Özel temizleyici mi almalıyım? İşlemciyi çıkarttıktan sonra nasıl bir zemine koymalıyım? Yeni macunu işlemciyi çıkartmadan sürsem ne olur? Biraz fazla oldu ama kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.

• Ben işlemciyi soketten çıkarıp, metal kısmı alta gelecek şekilde yukarı tutuyorum ve aseton damlatılmış pamıkla metal kısmı siliyorum. Metal kısmından ahşap bir masa üzerine bırakıyorum, kuruduktan sonra işlemciyi yuvasına takıp, klipslşerini sıkıyorum. Üzerine termal macunu ince bir tabaka şeklinde market kartlarıyla sürüyorum. Sonrada soğutucuyu monte ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ben işlemciyi soketten çıkarıp, metal kısmı alta gelecek şekilde yukarı tutuyorum ve aseton damlatılmış pamıkla metal kısmı siliyorum. Metal kısmından ahşap bir masa üzerine bırakıyorum, kuruduktan sonra işlemciyi yuvasına takıp, klipslşerini sıkıyorum. Üzerine termal macunu ince bir tabaka şeklinde market kartlarıyla sürüyorum. Sonrada soğutucuyu monte ediyorum.

Aseton yok ki. Başka neyle silebilirim acaba? İşlemciyi taktıktan sonra anakartın üzerindeyken macunu sürebilirim yani. Bazı yerlerde çıkarmanız lazım felan diyordu. Bir yerde de mercimek tanesi kadar ortasına sıkın. Soğutucuyu oturtturun. Sıcaklıkla kendisi yayılır diyordu.

• Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.

Aseton yoksa, kolonya kullanılabilir ama metal kısmın dışına sürmemeye dikkat edin.
  • quote:

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.

Aseton yoksa, kolonya kullanılabilir ama metal kısmın dışına sürmemeye dikkat edin.

Anladım. Sağol. Peki bu 2500k için stok fanla hangi sıcaklıklar normaldir yük altında ve normal olarak? Bir de aklımda soru işareti kalmasın anakarta taktıktan sonra süreceğim?
    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7412
    Bunu alacağım bir de.

• Acemiler için anakarta takmadan önce ve işlemcinin tam merkezine mercimek büyüklüğünde damlatma yöntemi daha basit olur.

OC yapmassan boşta 38-40c ve yük altında 68-70c ye kadar normal sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Ben işlemciyi soketten çıkarıp, metal kısmı alta gelecek şekilde yukarı tutuyorum ve aseton damlatılmış pamıkla metal kısmı siliyorum. Metal kısmından ahşap bir masa üzerine bırakıyorum, kuruduktan sonra işlemciyi yuvasına takıp, klipslşerini sıkıyorum. Üzerine termal macunu ince bir tabaka şeklinde market kartlarıyla sürüyorum. Sonrada soğutucuyu monte ediyorum.

Aseton yok ki. Başka neyle silebilirim acaba? İşlemciyi taktıktan sonra anakartın üzerindeyken macunu sürebilirim yani. Bazı yerlerde çıkarmanız lazım felan diyordu. Bir yerde de mercimek tanesi kadar ortasına sıkın. Soğutucuyu oturtturun. Sıcaklıkla kendisi yayılır diyordu.

%100 alkol kullan silmek için. dediğin doğru mercimek tanesi kadar koy sonra fanı üzerine yerleştir kendisi açılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Termal macun değişimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasmaya hiç gerek yok, işlemciyi yuvadan çıkarmadan yüzeyini pamukla hafifçe silebilirsiniz, hiç birşey kalmıyor üzerinde sonuçta

Yeni macunu da bezelye boyutunda sıkıp plastik kart vb. yardımıyla inceltirsiniz, bununla uğraşmayıp direk macunun üzerine de soğutucuyu montajlayabilirsiniz macun bu sırada işlemci yüzeyine dağılıyor zaten...
  • Hepinize teşekkürler vallaha siz olmasanız halim harap. :) Birazdan almaya gideceğim 5'te kapanmıyordur heralde Nova? Biraz parmakladım da macuna sert gibi pamuk çıkarmaz galiba?
  • quote:

Hepinize teşekkürler vallaha siz olmasanız halim harap. :) Birazdan almaya gideceğim 5'te kapanmıyordur heralde Nova? Biraz parmakladım da macuna sert gibi pamuk çıkarmaz galiba?

Nova 7 de kapatır ama stoklu çalışmıyor. Termal macun bile yoktur elinde belki. Gitmeden telefon edip getirtmesini isteyin.
  • Kağıt havlu vb. birşeyle de silersin macunu...
  • Bu kadar açıklamadan sonra yardımı olacaksa nasıl uygulandığına da bakın isterseniz.

Termal macunun temizlenmesi:

Termal macunun uygulanması:

• quote:

quote:

Hepinize teşekkürler vallaha siz olmasanız halim harap. :) Birazdan almaya gideceğim 5'te kapanmıyordur heralde Nova? Biraz parmakladım da macuna sert gibi pamuk çıkarmaz galiba?

Nova 7 de kapatır ama stoklu çalışmıyor. Termal macun bile yoktur elinde belki. Gitmeden telefon edip getirtmesini isteyin.

Biliyorum stoklu çalışmadığını da termal macunun da olacağını düşünüyorum. Neyse bakarız olmadı yarın alırım.
    @LEON-X
    Abi yapma etme o kadar para verdik işlemciye azıcık narin kullanalım.

Bir de benim sorunum şu aslında. Yani macunu değiştirme sebebim. İşlemcim anakartımı değiştirdikten sonra boşta 50, yük altında ise 90'a kadar çıkıyor. Ve biliyorum çok anormal bu değerler. Başta soğutucudan sandım ama değil. Heralde macunda sorun var. Sorun devam ederse soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum soğutucuda sorun vardır heralde? Ekleme: Ve Prime 95 felan çalıştırdığımda sıcaklık aniden artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mebrar -- 12 Eylül 2011; 17:31:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Bu kadar açıklamadan sonra yardımı olacaksa nasıl uygulandığına da bakın isterseniz.

Termal macunun temizlenmesi:

Termal macunun uygulanması:

Hocam sağol.

• Birşey olmaz kardeşim işlemciye yıllardır her işlemciyi öyle silip macununu temizliyorum zararlı olsa niye söylüyüm, abartmanın anlamı yok çok fazla onu dile getiriyorum yani, istersen özel temizleme kiti alabilirsin ama fuzuli bana göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Birşey olmaz kardeşim işlemciye yıllardır her işlemciyi öyle silip macununu temizliyorum zararlı olsa niye söylüyüm, abartmanın anlamı yok çok fazla onu dile getiriyorum yani, istersen özel temizleme kiti alabilirsin ama fuzuli bana göre...

Anladim. :) Simdi yola ciktim. Fan mi alsam ya da sorunumu biraz ustte dile getirdim. Yani sorun fanda midir macunda mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mebrar -- 12 Eylül 2011; 17:40:19 >
  • Evet maalesef Novada termal macun bile yoktu yarin gidip alacagim
  • kağıt havluyu çok hafif ıslatıp siliyorum hemen çıkıyor macun ıkartmak için de para bayılıp alının sökücüler var, istersen al, onlar da kazansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

kağıt havluyu çok hafif ıslatıp siliyorum hemen çıkıyor macun ıkartmak için de para bayılıp alının sökücüler var, istersen al, onlar da kazansın

Kolonyaya felan gerek yok yani?
  • tukur, ovala. cikmazsa kolonya sur. oda olmadi camsil falanda is gorebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.