Şimdi Ara

2500k işlemci ile 980 ti darboğaz yaparmı meselesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

4.5 Ghz'de 2500K'nın hala darboğaz yapacağı bir kart olduğunu sanmıyorum.

Hele ki delid yapıp 4.8-5.0 gibi kullanılırsa Allah Allah

Konu akıyor. İ5 2500k ya delid yapan da cıktı süper

sivi metal mi sureyim, yoksa normal macun mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ti değil fakat 980 kartta aynı işlemci ile simdiye kadar sorun yaşamamıştım fakat, son 2 haftadır The division oynuorum, işlemcide ciddi anlamda zorlanma var, sistem normalde arka planda yaptıgı video/stream oynatma vs. gibi işlemlerde zorlanıyor.
    işlemcinin çekirdeklerinden birini oyun için devre dışı bıraktıgımda sistemdeki bahsettigim diğer görevler normale dönüyor, fakat oyunun performansı dahada düşüyor tabiki..
  • 980 Ti Ve R9 Fury'i Beslicek islemciler Fakat FX-9590 Ve i7'ler Haric Diger FX'lere Ve i5 OC Yapilirsa Besliyebilir OC Herseyin ilacidir.

FX-8320
    FX-8320 E
    FX-8350
    FX-8370 E
    FX-8370
    FX-9590
    i5 2500 K
    i7 2600 K
    i7 2700 K
    i5 3570 K
    i7 3770 K
    i7 4770 K
    i7 4790 K
    i7 6700 K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 9 Nisan 2016; 13:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylake geçersen tabiki daha fazla fps alırsın ama bu hayatını değiştirecek türden olmaz. Hatta fps ölçen programlara bakmasan farkı bile anlamayabilirsin. %10-20 fark görecem diye 1500-2000 lira harcayıp skylake almak için parayı çok kolay kazanıyor olmak lazım.
  • ben 2500k ile 2x R9 390 kullandım ve scaling %96+ üzeri idi sen düşün nasıl bir işlemci bu 2500k (hatalı üretim)
  • Gpu kullanimi %95 uzeri ise herhangi bir darbogaz yoktur. 25000,2600,2700.. bu SB mimarili cpu'lar Volta-Vega mimarili gpu lara kadar goturecektir. 980Ti,Fury X'de falan yine sorun olmaz saat hizini 4ghz-4.3 gibi bir sey yapsaniz daha da iyi olur. Yukarda birisi Fx'lere o.c ile besler yazmis soyleyin ona guldurmesin insani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Orijinalden alıntı: dr.halil

değerli dostlar. bi kaç gün önce 980 ti 2500 k(4.2 ghz) işlemcili pc ye monte ettim. oyunlarda bir sıkıntı yok ama darboğaz konusunda bir fikrim yok . sizce yeterli olurmu bu işlemci .forumu taramadım o yüzden bahsedilmişmidir bilemiyorum.

Hocam oyun oynarken cpu gpu kullanım ıstatıstıklerıne bakın. Zaten cevabı vermısler Msı Afterburnerle ayarları yap oyuna gır degerlere bak. Cpu %100 Gpu düşükse darbogaz vardır.

tamamdır hocam. şimdi tekrar kontrol ettim. gpu arada anlık ani düşüşleri saymazsak hep %100'lerde. cpu dediğim gibi aynı şekilde 70 ile 100 arası değişiyo. ben sanırım gta 5' te render scaling ayarları fln onları biraz zorladığımdan dolayı fpsde beklediğim sonuçları göremedim. bir diğer asıl oyun division aslında. Ordaki performansı ne olcak onu merak ediyorum. ama tabi öncesinde oyunu satın almam gerekiyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

ben 2500k ile 2x R9 390 kullandım ve scaling %96+ üzeri idi sen düşün nasıl bir işlemci bu 2500k (hatalı üretim)

İşlemci ağırlıklı multi tabanlı bf3 bf4 vb oyunlarda o scaling değerini 1080p de rüyanda görürsün.İstersen full oc yap.2600k 5 ghz ile 280x cf de scaling sorunu yaşadım bf4 de.2k ve üzerinde sıkıntı olmaz.

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Dostum Birak Bu isleri i5 2500 K Besliyorsa FX'ler Hayla Hayla Besler Sonucta icinde Tam 8 Tane Cekirdege Sahip Hersey Tek izlek Performansi Degil iste Siz Olayi Basit Dusunuyorsunuz. O Oyle Degil Coklu izlek Performansinda Cok Onemli Yani SLI Ve CrossfireX Gibi Uygulamalarda Coklu izlek Performansi Daha Onemli Yani Buda FX'ler Oluyor. Volta-Vega Gibi GPU'lar i5 2500 K Besliyemez Eger Beslerse FX'ler Hayla Hayla Besler Sunu Unutma Ki Coklu izlek Performansinda FX'ler i7'leri Geride Birakan Tek CPU'dur Ama Tek izlek Performansinda i7 Ucak Hatta Tek izlek Performansinda FX'ler Phenom II'den Hic Bir Farki Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 9 Nisan 2016; 21:50:59 >
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Tam 8 tane -gerçekten inanmışsın galiba-
  • Phenom II x6 1090 4.5 GHZ'ye Cikartirsak R9 295x2'yi Besler Cunku Phenom II'lerin Tek izlek Performansi FX'lerden Hic Bir Farki Yok.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Dostum 4 Modul 8 Cekirdege Sahip Baska Ne Olabilir Ki AMD Moduller Cekirdek Kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 9 Nisan 2016; 21:49:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

ben 2500k ile 2x R9 390 kullandım ve scaling %96+ üzeri idi sen düşün nasıl bir işlemci bu 2500k (hatalı üretim)

İşlemci ağırlıklı multi tabanlı bf3 bf4 vb oyunlarda o scaling değerini 1080p de rüyanda görürsün.İstersen full oc yap.2600k 5 ghz ile 280x cf de scaling sorunu yaşadım bf4 de.2k ve üzerinde sıkıntı olmaz.

Vallahi sen rüyalar aleminde yaşıyor olabilirsin ama ben KULLANICI olduğum için Yaşadıklarımı yazarım tabi Ekran Kartındaki birçok arkadaş da anca laf olduğu için senin bunları demen normal.1080p de de oynamıyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 9 Nisan 2016; 22:22:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ulan her gördügümde güldürüyosun fx gitsin bi önce 390 falan beslesin i7 nerde fx nerede 5 yıllık sobadan söz ediyoruz taa kaç nesil önceki 2500kya bile rakip değil.

• naak98 kullanıcısına yanıt
    Ulan 2011'den Kalma islemci Asil ilk Once R9 390'ni Beslesin Takilip Kalmissiniz intel'lere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 9 Nisan 2016; 23:15:31 >
    Amd sana para mı verdi ne yaptı milleti yanlış yönlendiriyorsun burdaki o kadar kişi yalan mı söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 10 Nisan 2016; 1:53:34 >
  • Hayir Ama intel'in Sizlere Cok Para Verdigi Kesin i5 2500 K Onlari Besliyemez.

Koskoca İntel hiç işi gücü yok burdaki onca kişiye para verdi sadece biz demiyoruz bunu internette resmi test sonuçlarını yazın bakın benim savunmamın kanıtı var sizinkinin var mı ? onu söyleyin bana
  • arkadaşlar, sonuca ulaşabilen oldu mu?

2500k 980ti besler mi beslemez mi? ben şu anda cpu 4.1ghz de çalıştırıyorum.
  • dr.halil kullanıcısına yanıt
    benchmark testlerinden başarılı geçse bile ultra ayarlarda, multiplayer oyunlarda kesinlikle işlemci devreye giriyor bu yüzden işlemci darboğaz yapar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.