Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

25 yaşında sıfırdan matematik öğrenebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
4.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • matematik fizik bilmeden hiçbir üniversite tutmuyor yıllardır üniversite sınavına giriyorum hep puan yıllardır yerlerde. çarpım tablosunu bile bilmiyorum oturup çalışsam fayda sağlar mı ne kadar zaman alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 15 Şubat 2018; 2:47:3 >

• Çokca matematik için uğraştım. Özel dersler aldım, dershanelere gittim kendimde çabaladım ama bir türlü öğrenemedim. Ancak Sayfalarca yazıyı bir çırpıda okuyup şu şuradaydı diyebilirim yada istersem sayfalarca yazıları ezberleyebilirim virgülüne kadar. Bu yüzden sözel bir bölüm okudum.

Bu yüzden yaş olarak öğrenmeniz sorun değil ama eğer olmuyorsa olmuyor
    Yapay Zekanın Yanıtı

25 Yaşında Sıfırdan Matematik Öğrenmek Mümkün mü?

25 yaşında sıfırdan matematik öğrenmek mümkündür. Matematik öğrenmek için yaş bir engel değildir. Asıl önemli olan, öğrenme isteği ve disiplinli çalışma alışkanlıklarıdır.

Sıfırdan Matematik Öğrenme Adımları:

• Temelleri Anlayarak Başlayın: Sayılar, işlemler ve temel kavramlardan başlayın.
    • Küçük Adımlar Atın: Bir kerede çok fazla bilgi almaya çalışmayın. Küçük, yönetilebilir parçalara odaklanın.
    • Çok Çalışın ve Düzenli Olarak Pratik Yapın: Matematik, pratik gerektiren bir alandır. Düzenli olarak egzersiz yapın ve sorunları çözün.
    • Yardım Alın: Gerektiğinde öğretmene, öğreticiye veya çevrimiçi kaynaklara başvurmaktan çekinmeyin.
    • Vazgeçmeyin: Matematik öğrenmek zorlu olabilir, ancak pes etmek bir seçenek değildir. Sabırlı olun ve ilerlemeye devam edin.

Matematik Öğrenmek İçin Kaynaklar:

• Çevrimiçi Kurslar: Khan Academy, Coursera ve edX gibi platformlar ücretsiz çevrimiçi matematik kursları sunar.
    • Kitaplar: Matematik ders kitapları ve çalışma kitapları temel kavramları öğrenmek için faydalı olabilir.
    • Özel Ders: Bir özel öğretmen bireysel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmış özelleştirilmiş öğrenme deneyimi sağlayabilir.

İpuçları:

• Matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirin.
    • Gerçek dünya problemleri çözerek öğrenmeyi anlamlı hale getirin.
    • Başkalarıyla çalışın ve bilgi alışverişinde bulunun.
    • İlerlemenizi takip edin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.

Sabır, sıkı çalışma ve kararlılıkla, 25 yaşında bile sıfırdan matematik öğrenebilir ve matematiksel becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 6 ay oturun sadece matematik için deler geçersiniz açik ve net. Düzen ve disiplin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çokca matematik için uğraştım. Özel dersler aldım, dershanelere gittim kendimde çabaladım ama bir türlü öğrenemedim. Ancak Sayfalarca yazıyı bir çırpıda okuyup şu şuradaydı diyebilirim yada istersem sayfalarca yazıları ezberleyebilirim virgülüne kadar. Bu yüzden sözel bir bölüm okudum.

Bu yüzden yaş olarak öğrenmeniz sorun değil ama eğer olmuyorsa olmuyor
  • Matematik Uzmanı konuya bekleniyor

• sürekli pratik yapman lazım, sürekli. Hergün hergün tekrar tekrar soru çözmelisin. Tabi soru çözebilmek için önce konuyu öğrenmen lazım.
  • universite sinavi cok zor degil, basliktan arastirmaci falan olmak istiyorsun sandim. nasil ogrencegini bilemeyebilirsin ogretmen lazim olur galiba.
  • Öğrenirsin tabi ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zor

• Bir şey yok matematikte. Hiç bir şey bilmiyorsan 3 ayda mat 1, 5 ayda mat 2 yi halledersin. Problemler ve olasılık biraz sıkar ama.

• Yaş olmuş 25

Üni kazanacan okuyacan mezun olacan yaş olacak 31

Uğraşma boluna git bşr meslek öğren bari

• Öğrenilir , yaş olarak da tecrübeli olduğun için eski hatalarını tekrarlamazsın hocam.

Zor olacak, verimli çalışman gerekecek sadece.
  • Sadece matematiği 1 yıl içinde öğrenebilirsiniz. Üstelik bunun için okul dershaneye de gerek Yok. Kitaplar ve youtubedaki videolar yeterlidir

• Yapabilirsin tabi hocam mat1 cidden kolay mat2 biraz daha sorunlu ama halledersin, illa zorlanacagin yerler cikacaktir o yuzden yilmadan devam et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiği kısa sürede öğrenirsin de matematiksel düşünmeyi öğrenmen/alışman zaman alır.
  • Ezberlemeye kalkarsanız olmaz. Öğrenmeye, öğrenmek için irdelemeye ihtiyacınız olacak.
  • Hocam matematik köyü diye bir program var. Kurucusu Aziz Nesinin oğlu Ali Nesin. Bir bak istersen

• Hocam matematik bir düşünme sistemidir. Özellikle üniversite sınavının ilk kısmında sorulan matematik soruları tamamen bunu ölçer. Yani ali'nin 3 elması var, 2/3'ünü şöyle yaptı, bir kısmını veli'ye verdi, veli aldı bilmem ne yaptı tarzı sorulardan bahsediyorum. Aslında bunlar matematiğinizi değil doğru düşünce sistemine sahip misiniz onu ölçer. Eğer bir kez mantığını oturtursanız bu tarz soruları ders olarak değil hobi olarak çözersiniz.

Matematik 2 ve fizik kısmı ise tamamen kümülatif çalışmayı gerektirir. Yani mesela integral konusunu anlayabilmek için; temel sayı teoremlerini, trigonometriyi vs bilmeniz gerekir. Bence ilk olarak problemdir, basit sayı işlemleridir oralardan başlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.