Bildirim
25 CM EN KALİTELİ SUB WOOFER
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
25 cm Alpine veya rockford fosgate p2 modellerinin 25cm i var. Bu iki markaya yönel derim. -
8" 25 cm oluyor ise kicker ın bi modeli war youtubda izledim 2tane kaportayı oynatıo -
buna ne dersin ---JL AUDIO--- alpine yada rockfordan iyi midir???
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=2454&k_id=428&kn=JL+AUDIO -
kardeş sen fiyat aralığını söylede ona göre önerelim 25cm lik ne wooferlar var ama parası tuzlu tabi -
ALPİNE YADA CERVİN VEGA DA İYİ BASS TIR.
GEÇEN GÜN ALPİNE E SERİSİ 4 OHM 250 RMS 30CM ORJİNAL KUTULU (YURTDIŞINDA YAPILIP MONTAJ EDİLİP GELİYOR) ÖN DEMİR KORUMA VAR KAMPANYADAN 210 YTL. YE ALDIM DÜŞÜNÜRSEN PM AT (İSTANBUL DA) -
bütçeyi yazdım ilk mesaja zaten -
alpine lere bak. sıfırı biraz zorlasada temiz kullanılmış 2.elini 150-200 e rahat bulursun.Kabinlisini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 11 Ağustos 2008; 23:25:07 > -
alpine jl audi o dan daha mi iyidir?? -
FOCAL 25A1 ve ya JL AUDIO 10W3v2 Yapacağın en iyi seçim olur başka hiçbir markaya bakmana gerek yok.
hoparlör üretiminde JL Audio Alpine hoparlörlerden biraz daha iyidir. hele subwooferda kesinlikle iyidir ve sadece alpine değil birçok markadan iyidir. -
hocam yani JL AUDIO,ALPİNE den iyidir diyosun demi,adı sanırım sq (sound qualıty) olan sub almak yani etrafa duyurmak değil amacım,sadece araç içinde net ses almak,bu bakımdan JL AUDIO yu öneriyosun,peki bu jl audıo ne malı,alpine usa demi,jl audıo da mı usa?
bu arada tavsiye için teşekkür -
Hocam boyutlara aldanma 25 cm lik alpine'in vericeği kalitelisesi sana boss markasında 12" boyutundaki bir hoparlörlede alabilirsin...
Örnek:http://www.ucuzu.com/hoparlor-c3618/boss-bl220dvc-p15931749.html
Buda boss'un sitesi :http://www.bossaudio.com/main/442
Hoparlör alıcaksan dikkat etemeni önereceğim en önemli noktalar giriş - çıkış kilohertz'i bu sana dışarı verilen sesin tizve bas aralıklarındaki frekans aralığını en yüksek ve en alçak düzeyde ne kadar olabileceğini gösterir.. Örneğin 17 hz - 48.000 khz arası kaliteli ses sunabilen cihazlar mevcut gibi buda tizlerin gayet iyi olduğunu gösterir. Ve en ince tizleri bile alabilirsin.. Kontra basta en düşük kilohertz 35.000 dir buda senin dinlemek istediğinin çok daha altındaki sesleri alanbilmen demektir...Ama bu iş birazda kulak
işidir nasıl müzisyen insanlarda kulak var dır tabiri varsa müzik konusundada kulak çok önemli.. Genelde bass hoparlörlerde görüceğin endüşük khz aralığı 35.000 filandır ama nekadar düşük arlık olursa o kadar iyi tizalır ve tabi bunun yanında khz nin yüksek olmasıda önemli bu hoparlörün üreticisinin ayarladığı bir khz aralığıdır ve bası distortionsuz (çatlatmadan) verebilmeside bu açıdan önemlidir. Buna konuya keza olarakta bilnmesi gereken şey sesler belirli periyodik zamanlardaki frekansların birleşmesi sonuncunda oluşur. Ses frekansları Herz ile ölçülür. Bilgisayarlar 1 Herz ile 1.000.000 Hz arasındaki sinyalleri üretebilir. Ancak insan kulağı sadece 20Hz ile 20.000Hz arasındaki sinyalleri duyabiliyor
Hertz Hesabı: Frekans (sıklık) ölçübirimi. Kısaca Hz şeklinde gösterilir. İsmini Alman fizikçi Heinrich Rudolf Hertz'in soyadından alır.
1 Hertz saniyede bir devir şeklinde tanımlanır.
1 Hz = 1 s−1
Bu birim herhangi bir periyodik olaya uyarlanabilir – mesela; bir insan kalbi 1.2 Hz ile atıyor denebilir
2. olarakta empoedens aralığı olan ohm bu da sana giriş aralığının kaldırabileceği direnci verir yani hoparlörün gerçekte ne kadar direnç kaldıra bileceğini gösterir.. Yani 1 ohm=1 V/1 Amper 'dir. Watt ise güçün birimidir.P=V^2/R dir şeklinde burda önemli olan hoparlorun de bu en dip baslari size dogru 'reproduce' edebilmesi lazim.
Örneğin :Yani quartet, jazz, vokal dinlerken lambalilar, veya mid sesleri kolore/distort eden sistemler daha guzel geliyor insana.
Ama o sisteme bir hizli parca veya orkestral bir muzik koydugunuzda kotu bir ses cikiyor.
1812 uverturunu calmasi zordur bir aletin
Orada amfinin 2ohm'lara inebilmesi, hoparlorun de bu en dip baslari size dogru 'reproduce' edebilmesi lazim.
Deprem hissi olacak, vatandaşlar sikayet edecek o ayri
Hizli ritimli, bol tizli basli muziklerde durum tam tersi.
Örneğin bazı hoparlörlerde şöyle yazar : 100W x 2 bu hoparlörlerde çıkış aralığı 80W olabilir.. Bunları alırken mutlaka satış temsilcisine sor ve aldığın ürünün üstünde marka ve teknik özelliklerinin yazdığı yerde oku derim..
Benim sana olan önerim Alpina biliyosun.. Ama gönlümde Pioneer veya JBL yatıyo her zaman, çünkü ben bu ses sistemlerini dinleye dinleye büyüdüm ve her geçen gün artan kalitelerine şahit oldum, iyi biliyorum.. Bide sana boss u önerme sebebim boss hoparlörleri en yüksek ses seviyesinde bile seste distortion (yani çatlama yapmaz ) ses ayarları buna göre yapılmıştır.. Aynı zamanda home audioda gösterdiği kalite ve se efektlri başarı sayesinde dünyanın tanın markaları arasındadır. Tabi maliyetleride buna göre oldukça pahalıdır.. Harmon kardon ve technics modellerinede bak bide technichse söylemiş olduğum bu modellerde iç sistemler de rezistansların tümü ve tüm devreler tamamen altındandır.. Buda iletkenliği dolayısıyla seste kaliteyi arttırır.. Elbetteki diğer marklarda altın devreler mevcuttur ama tüm devreler değil, keza dolaylı olarak çoğu markalarda fiyat farkı burdan kaynaklanır..
Şu markalarada göz atabilirsin
Harmon kardon gerçekten çok kaliteli ses sistemlerine sahip, amfi konusunda dünyadaki birkaç büyük ve sayılı firma sıralamsındadadır. Ülkemizde bu markanın çok fazla tanınmamasının yegane sebebi fiyat açısından oldukça tuzlu olmalarıdır ama bana kalırsa marantz, boss, onkio, pioneer ve jbl gibi sessistemlerine rahatlıkla kafatutabilecek kalitede
Harmon kardon :http://www.harmankardon.com/
Technics : Bu markayı pioneer satın aldı eskiden ingiliz bir markaydı ve şimdi pioneer ile harmanlandı ve daha mükemmel oldu. Pioneer'in yüksek kalite sessistemleri ingilteredeki technics fabrikalarında üretiliyor diye biliyorum.
JBL ve PIONEER markalarının azten siteleri bir yana bayiilerini heryerde görebiliyorsundur tahminim o yüzden onları burda sunmiycam.. Kalitesinden yegane ödün vermeyen mükemmel marlkalar bunlar bence, aynı zamanda bütçemede uygunlar bu yüzden seçimimi herzaman bu markalardan yapmışımdır..
Bir diğer önerim : Alıcaksan 2 el hoparlör kesinlikle alma.. Anlayamıyacağın bir arızası olabilir örneğin digital kısımda bozulma veya iç kısımdaki süspansiyonda yırtılma, büyük yada iç konda sarkma (yani sesi veren kısımlarda uzun süre kulllanımdan kaynaklanan görülebilecek arızalar,cızırtı, v.s. gibi) olabilir, buda ses kaliteinde düşüş ve bazı seslerin kaybı olarak karşına çıkar. Ses sistemi alıyosan her zaman sıfırını al ve kullan yada 2. el alamk istiyosan iyi bir güvendiğin ses sistemcisine götür ve ohm metre ile arkasında yazan ohm aralığına uyumsağlayıp sağlamdığını ve arızası olup olmadığını kontrolettir. Müzik zevki, kulağa hitab apayrı bir olaydır.. Sonradan bu sistemi niye aldım demek istemiyosan dikkatliol derim...
Birde şurda açtığım konuya bir bak derim:
http://forum.donanimhaber.com/m_25621491/mpage_1/key_//tm.htm#25621491
Umarım az çok yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 14 Ağustos 2008; 16:09:59 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER
Harmon kardon gerçekten çok kaliteli ses sistemlerine sahip, amfi konusunda dünyadaki birkaç büyük ve sayılı firma sıralamsındadadır. Ülkemizde bu markanın ço fala tanınmamasının yegane sebebi fiyat açısından oldukça tuzlu olmalarıdır ama aban kalırsa marantz, boss, onkio, pioneer ve jbl gibi sessistemlerine rahatlıkla kafatutabilecek kalitede
Technics : Bu markayı pioneer satın aldı eskiden ingiliz bir markaydı ve şimdi pioneer ile harmanlandı ve daha mükemmel oldu. Pioneer'in yüksek kalite sessistemleri ingilteredeki technics fabrikalarında üretiliyor diye biliyorum.
Birkaç düzeltme yapalım,
Harman Kardon ... Harman International firmasının bünyesindedir... holding içinden bundan başka Infinity ve JBL gibi markalar bulunur.. o yüzden JBL ve Harman Kardon aslında akrabadırlar...
Şu andaki ürün gamı, en üst seviyede Marantz ın elit serilerine ve bence Pionerin elit serilere kafa tutuacak seviyede diil...
Technics ise çok köklü bir japon markasıdır.... aslen Panasonicinde dahil olduğu Matsushita Elec. Corp. bünyesindedir.
-
quote:
Orjinalden alıntı: atoprak
quote:
Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER
Harmon kardon gerçekten çok kaliteli ses sistemlerine sahip, amfi konusunda dünyadaki birkaç büyük ve sayılı firma sıralamsındadadır. Ülkemizde bu markanın çok fazla tanınmamasının yegane sebebi fiyat açısından oldukça tuzlu olmalarıdır ama bana kalırsa marantz, boss, onkio, pioneer ve jbl gibi sessistemlerine rahatlıkla kafatutabilecek kalitede
Birkaç düzeltme yapalım,
Harman Kardon ... Harman International firmasının bünyesindedir... holding içinden bundan başka Infinity ve JBL gibi markalar bulunur.. o yüzden JBL ve Harman Kardon aslında akrabadırlar...
Şu andaki ürün gamı, en üst seviyede Marantz ın elit serilerine ve bence Pionerin elit serilere kafa tutuacak seviyede diil...
Technics ise çok köklü bir japon markasıdır.... aslen Panasonicinde dahil olduğu Matsushita Elec. Corp. bünyesindedir.
Kabul ediyorum Marantzdan daha üst seviye henüz mevcut değil ama bu markada söylediğin gibi Internationel firması bünyesinde gittikçe gelişen bir marka ve bence hala ses kalitesi onlara kafa tutabilecek düzeyde keza şu anda daha ziyade navigation ve digital sistemlere ağırlık vermiş olsada hala ses sistemleri konusunda gözümde gayet iyi diyebilirim.. Sonuçta dediğin gibi ses konusunda dünyanın en köklü hoparlör sistemi yapan firmalarından biri olan JBL teknolojisi kullanıyor...
Doğru technics panasonic'e ayit ama panasonic den önce bir ingiliz firmaya aitti diye biliyorum (geçmişini çok iyi bilmiyorum ama) ve daha sonra Matsuhida Elec. Corp. bünyesine girdi diye biliyorum... Belki yanlışta biliyo olabilirim.. Elimde hala 24k altın kaplama kablolu, digital bağlantı slotlu ve iç devreleriyle RP-F550 kulaklıkları var ve mükemmel ses kalitesine sahip..
Düzeltmen için sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 14 Ağustos 2008; 16:08:41 >
-
jvc waren 25cm -
Bende jvc var ankarada isen konusuruz sifirdan farki yoktur. bir çiziği yoktur zaten 50 rmslik anfide kullanildi -
Arkadaşlar 30 luk subwoofer 25 lik kabine takılırsa ne olur
Soru saçma olabilir bu işlerden anlamıyoruz
Yani 25 lik için hazırlanmış kabin biraz daha kesilip 30'a göre uyduruluyor. Randıman alınır mı acaba? Kabin büyüklüğü çok mu önemlidir -
herhangi güçlü bir 5.1 ses sisteminin wooferı bağlanamaz mı acaba ille de jl audio -
quote:
Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi
Arkadaşlar 30 luk subwoofer 25 lik kabine takılırsa ne olur
Soru saçma olabilir bu işlerden anlamıyoruz
Yani 25 lik için hazırlanmış kabin biraz daha kesilip 30'a göre uyduruluyor. Randıman alınır mı acaba? Kabin büyüklüğü çok mu önemlidir
Port deligini büyütürseniz tok bir ses alabilirsiniz... -
Port deliği derken?
Wooferın girdiği yuvarlak büyük delik mi acaba?
Benzer içerikler
- kaporta çatlak giderici
- uzun yolda egr temizleme
- continental ultracontact
- kaliper boyama
- şırınga ile tavan döşemesi tamiri
- volta ev1 a101
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X