Şimdi Ara

24pin kablolar nasıl cıkar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşalr 2 psu birleştircem bunun icin 24 pin kabloları cıkarmam gerek ama nasıl yapcam bilmiyom zarar vermekten korkuyom siz kablo çorabı falan da iyi bildiyiniz icin buraya yazdım



  • Tam olarak nereden sökmek istediğine bağlı. PSU tak çıkart kablolu değilse içini açıp kabloları ordan sökmeyi hiç düşünme bile. Sadece kabloları uzatmak istiyorsan ortadan (kablonun herhangi bir yerinden) kesip uzatabilirsin ancak kablo uzunluğu 50 cm'yi geçmesin aksi takdirde sorun çıkabilir. Bu durumda lehim yapman gerekir. Sadece kablonun ucundaki pilastik fişi değiştireceksen pinleri tersten (içten) ittirerek çıkartabilirsin. Pinleri kırmadan yamultmadan çıkartman lazım. Biraz güç uygulaman gerekebilir dikkatli ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    Tam olarak nereden sökmek istediğine bağlı. PSU tak çıkart kablolu değilse içini açıp kabloları ordan sökmeyi hiç düşünme bile. Sadece kabloları uzatmak istiyorsan ortadan (kablonun herhangi bir yerinden) kesip uzatabilirsin ancak kablo uzunluğu 50 cm'yi geçmesin aksi takdirde sorun çıkabilir. Bu durumda lehim yapman gerekir. Sadece kablonun ucundaki pilastik fişi değiştireceksen pinleri tersten (içten) ittirerek çıkartabilirsin. Pinleri kırmadan yamultmadan çıkartman lazım. Biraz güç uygulaman gerekebilir dikkatli ol.

    saol plastik fişideşiştircem tam olarak nasıl incem icten taşa bide mantal gibi bişey var
  • Ama diyim öyle ince tornavida bulup ön taraftan ittirmeye felan çalışma psu yu alırsın eline sonra... Onu sökmek için ayrı bir aparat var tornavida ile felan sökmeye çalışırsan sonra doğru pinleri bulmak ve onu oraya tutturucak penseyi aramakla geçer bütün zamanın..

    sökmek için olan cihazın resmine.
    http://www.chilledpc.co.uk/shop/images/large/pulsemoddingtool.jpg
  • Hiç bilmeyen için ilk seferi rizikolu iş. El maharetine ve sabrına bakar. Özel alet olmadan da yapılabilir ama dikkat etmezsen kolayı zor etmek de var. Nasıl yapılırını basitçe anlatmaya çalışayım. Az önce eski PSU kabloları üzerinde denedim oluyor. Her bir yuva içerisindeki pinlerin iki yanında birer çıkıntı var. Aynı dubelde olduğu gibi tutunmayı sağlayan ve geri kaçmayı önleyen çıkıntılar bunlar. Bu çıkıntıları içe doğru bastırman lazım. Yani elindeki ince aleti (tığ ya da çok ince ama çok sert bir iğne olabilir) pinin tam ortasındaki delikten değil de pimle plastik arasından sokman, sonra da çıkıntıyı kırmamaya dikkat ederek hafifçe pinin içine doğru bastırman lazım. İki tarafa da bunu yapınca kablodan çekince geliyor pin. Daha sonra dikkatlice kırmadan çıkıntıları tekrar açman lazım ki yeni fişe taktığında yerine otursun. Eski fişten çıkarttıktan sonra pinin çıkıntılarını düzeltirsen (açarsan) yeni fişe takmak için pini arkadan içeri ittirmen yeterli olacaktır. Tık der oturur kendi. Bunu tüm pinler için yapmak biraz sabır isteyecek alet olmadan ama sabrın varsa yapabilirsin. Kolay gelsin.

    NOT: Şu yassı çelik iğnelerden bulabilirsen işini görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 27 Mart 2012; 1:19:17 >




  • www.modifiyemalzemecisi.com da aparat 10 tl hiç iğneyle uğraşma pinleri kırarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unheaven1 -- 26 Mart 2012; 21:48:25 >
  • thunderwatcher hocamızın da dediği gibi bu işi aletsiz halletmen mümkün. Aleti almaya kalkasan 10TL+kargo parası 16TL'ye geliyor. Bu pinleri çengelli iğne ile biraz uğraşarak sökebilirsin.

    24 pinlik konnektörün içindeki pinler bu şekilde duruyor. Bu iki tırnağı çengelli iğnenin ucuyla pin hizasına yamultup azıcık güç ile çekerek çıkarabilirsin.

     24pin kablolar nasıl cıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amplificator -- 29 Mart 2012; 9:45:00 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.