Bildirim
2400MHz (O.C.) ram desteği hakkında yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bellek ayarlarından, 2.400 Mhz seçerek 2.400 Mhz hızında kullanabilirsiniz. Tabi anakartın da desteği olması gerek. -
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Bellek ayarlarından, 2.400 Mhz seçerek 2.400 Mhz hızında kullanabilirsiniz. Tabi anakartın da desteği olması gerek.
Teşekkür ederim. Peki sizce a6-6400k apu için 2x4gb çift kanal bellekte 2133mhz ve 2400mhz arasında oyunlarda ne kadar performans farkı olur?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
APU sistemde mutlaka çift kanal bellek olmalı. ben 1600 rami 1866 a çektim biostan o şekilde kullanıyorum. Ramin hızları işlemci içeriisndeki ekran kartının memory degerini belirliyor. 1600 mhz iken 800 olan ekran kartı memory şuan 933 de. 2400mhz zaten apular için son nokta. Bu arada ben hi level marka 4+2GB ram kullanıyorum ve dual olarak çalışıyorlar 150 TL ye geldi toplamda. 2400mhz ram e o kadar para vereceginize harici ekran kartlı bir sistem toplayalım bence. Bütçe ne kadar ? -
quote:
Orijinalden alıntı: MB-CLS
APU sistemde mutlaka çift kanal bellek olmalı. ben 1600 rami 1866 a çektim biostan o şekilde kullanıyorum. Ramin hızları işlemci içeriisndeki ekran kartının memory degerini belirliyor. 1600 mhz iken 800 olan ekran kartı memory şuan 933 de. 2400mhz zaten apular için son nokta. Bu arada ben hi level marka 4+2GB ram kullanıyorum ve dual olarak çalışıyorlar 150 TL ye geldi toplamda. 2400mhz ram e o kadar para vereceginize harici ekran kartlı bir sistem toplayalım bence. Bütçe ne kadar ?
Şimdilik belirli bir bütçem yok ama elimde olan parçaları değerlendirmek için 2 hafta önce aldığım gigabyte kasa ve 12v+ kanalından 240watt veren psu var. Eski p4 sistemdeki (şuan gigabyte kasanın içinde bulunan) Hdd bozulduğu için çalışmıyor. Ben de daha fazla masraf etmeyip aynı kasanın içine yeni sistem kurmayı düşünüyorum. 2.5inç 250gb laptop hdd var ama pek kullanma taraftarı değilim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu 4x2 2400mhz ramler ve işlemci tam + anakart kaç liraya alıyorsunuz toplamda -
-
Anakart aynı kalsın.
İşlemciyi X4 860K 250 TL
Hi level 4GB Ram 100 TL
Hi level 2GB Ram 50 TL
R7 250 220 TL
bu şekilde alırsan çok daha performanslı bir sistem olur. Hatta HDD yi 320GB felan yap ekran kartını r7 260x al -
quote:
Anakart aynı kalsın.
İşlemciyi X4 860K 250 TL
Hi level 4GB Ram 100 TL
Hi level 2GB Ram 50 TL
R7 250 220 TL
bu şekilde alırsan çok daha performanslı bir sistem olur. Hatta HDD yi 320GB felan yap ekran kartını r7 260x al
Öneriniz için teşekkür ederim. Güç kaynağında problem olmaz değil mi hocam? -
12V kanalından 240W veriyorsa eger 95W işlemci kullanır %100 de tabi ekran kartıda 50-60W çekiyor toplamda 150W eder. Bir problem olmaz.
Sakın A6 lı sistemi almayın paranıza yazık edersiniz. Benim önerdigim sistemi satın alın BTF4 son cıkan cogu oyunu low-medium ayarda olsa bile oynarsınız. Ek olarak işlemcisi FX serisinden daha yeni bir mimariye sahip. Ekran kartınında R9 270X e kadar yolu var. Bende APU kullanıyorum 2400mhz ram ile devasa performans vermiyor malesef. En baba 8 fps fark ediyor yersiz ve gereksiz olur a6 çift çekirdekli bir işlemci. Athlon X4 860K 4 çekirdekli ve forumda konusu mevcut. Hi level ramleride kendi apu sistemimde kullanıyorum dual olarak çalışıyorlar bir problem yaramıyor ek olarak sogutuculu.
Gigabyte yerine asus veya msi tercih etsen daha iyi olur aslında. Bu seri anakartlarda sorun yaşayan kullanıcılar var forumda.Aynı chipset asus veya msi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 21 Şubat 2015; 16:42:41 >
-
quote:
12V kanalından 240W veriyorsa eger 95W işlemci kullanır %100 de tabi ekran kartıda 50-60W çekiyor toplamda 150W eder. Bir problem olmaz.
Sakın A6 lı sistemi almayın paranıza yazık edersiniz. Benim önerdigim sistemi satın alın BTF4 son cıkan cogu oyunu low-medium ayarda olsa bile oynarsınız. Ek olarak işlemcisi FX serisinden daha yeni bir mimariye sahip. Ekran kartınında R9 270X e kadar yolu var. Bende APU kullanıyorum 2400mhz ram ile devasa performans vermiyor malesef. En baba 8 fps fark ediyor yersiz ve gereksiz olur a6 çift çekirdekli bir işlemci. Athlon X4 860K 4 çekirdekli ve forumda konusu mevcut. Hi level ramleride kendi apu sistemimde kullanıyorum dual olarak çalışıyorlar bir problem yaramıyor ek olarak sogutuculu.
Gigabyte yerine asus veya msi tercih etsen daha iyi olur aslında. Bu seri anakartlarda sorun yaşayan kullanıcılar var forumda.Aynı chipset asus veya msi.
R7 250 yerine gtx 650 daha iyi olur mu sizce hocam?
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/point-of-view-geforce-gtx650-2-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti---papvga02gtx650.aspx
-
Tabi GTX650 daha fazla performans verecektir. Eger HDD 160GB yeterli ise Samsung 160GB HDD 60 TL. Onu satın alın kalan parayıda R7 260X e yatırın. Çok esktrem oyun oynamıyorsanız GTX650 veya r7 250 tatmin edecektir. R7 260X biraz daha ileriye dönük olur.
-
quote:
Anakart aynı kalsın.
İşlemciyi X4 860K 250 TL
Hi level 4GB Ram 100 TL
Hi level 2GB Ram 50 TL
R7 250 220 TL
bu şekilde alırsan çok daha performanslı bir sistem olur. Hatta HDD yi 320GB felan yap ekran kartını r7 260x al
Bende 2400 mhz ram var 2133 ten daha ucuz 270 tl falan en son aldigimdaki fiyati.
Ancak apular 2133 un uzerinde calismiyor yabanci forumlarda da bu konu ilgili basliklar.
Ama 860k xmp yi acinca 2400 mhz de calisiyor da farkini hissediyor musun desem hayir derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X