Şimdi Ara

2400 mhz mi, 1866 mhz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu bahsediceğim konuda baya araştırma yaptım şimdi ama aradığım sorunun tam cevabını bulamadım.
    Ram konusunda bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
    (Sistem bilgilerim imzamdaki gibidir)

Şimdi neredeyse aynı fiyata yani fiyatı farketmiyor ona takılmayın

Kingston HyperX Savage 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM XMP
    ve
    Corsair Vengeance Pro Series 16GB (2x8GB) DDR3 DRAM 2400MHz C11

ram arasında kaldım.
    Amd işlemcilerin desteklemediğini bildiğim için ikisinide zaten 1866 mhz'de çalıştırıcam.
    O yüzden kingston için sorun yok kafamda
    Ama Corsair 2400 olanı alırsam hızlarını aynı 1866 CL9 yapabilirmiyim hatta daha hızlı.
    Yani Corsair olanı 1866 MHz'de CL9 hızında hatta CL8 hızında çalıştırma imkanı varmı?
    CL9 yeterli olur bana ama bilgi için soruyorum imkanı varmı 8-7-6 gibi düşürme imkanı MHz hızı ile beraber düşürerek.

Ve bu işlem nasıl yapılıyor kolay mı yani ben bios'ta sadece MHz hız ayar bölümleri gördüm CL olayını hiç görmedim.
    Ben MHz hızını 2400'den 1866'ya düşürürsem biosta anakart CL'sini kendi mi düşürüyor yoksa onuda mı manuel ayarlamak lazım voltaj vs. ile birlikte.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

• 312 . kullanıcısına yanıt
    Intel için 1600 üstünün pek etkisi yok. Ancak 6-8 çekirdek işlemcilerle ağır bellek yükü oluşturan (cad-photoshop vb) işlerle ciddi uğraşıyorsanız 1866 olabilir.

FX serisi ise zaten 1866 ister ama daha hızlısına hayır demez. İntelin aksine hızlı bellekten epey fayda görür. Ancak 4 kanal için en fazla 2133 destekler. 2400 ile iki modül kullanabilirsiniz, yoksa yine en fazla 2133 çalıştırır.

Kabaca her CL = 133 Mhz diyebiliriz. Yani 1600-ÇL9 bellek ile 1866-CL11 bellek aynı bant genişliğine sahiptir.
    Bellek yoğun ve sıralı erişim işlerde (cad-render-video-photoshop vb) yüksek MHz daha etkilidir.
    Rastgele erişimli işlerde (günlük kullanım, coding, oyun vb) düşük CL daha etkilidir.

2400-CL11 vb gibi belleğin 1866-CL9 olması garanti değil. Şans işi. AMD yüksek voltaja sorun çıkarmadığından daha mümkün.

Örneğin bir önceki 1.6 volt 4x2 GB 2000 MHz 8.8.8.24 timing Patriot Sector 5 Viper II LLKB bellekleri OC yapmıştım.
    Voltaj vermeden 1600-7.7.720 çalışıyordu. 1.72 volt ile de 1600-6.6.6.18 ve 2133-9.9.9.27 çalıştırabilmiştim.

Oysa şu andaki 2x8 GB 2133-9.11.11.31 G-Skill TridentX belleklerde yapamadım. Voltajla da olmadı.
    İster 1600 olsun ister 1866 ister 2133 her halükarda 9.11.11.31 çalışıyor. Yani şans işi. Buna güvenme.

CL ayarını (timing) elle yapabileceğin gibi BIOS ile de yapabilirsin.
    BIOS ile yapmak için bunun için ilgili timing ayarının bellekteki SPD çipinde kayıtlı olması lazım.
    Buna intel için XMP, amd için AMP denir.
    Anakart ve BIOS da destekliyorsa bellek ayarları kısmında ilgili profil seçilip otomatik ayarlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 22 Şubat 2016; 18:22:17 >

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler cevabınız için.
    Corsair modelin siparişini verdim.
    Geldikten sonra daha detaylı bakıcam biostan durumuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 312 .

Arkadaşlar bu bahsediceğim konuda baya araştırma yaptım şimdi ama aradığım sorunun tam cevabını bulamadım.
    Ram konusunda bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
    (Sistem bilgilerim imzamdaki gibidir)

Şimdi neredeyse aynı fiyata yani fiyatı farketmiyor ona takılmayın

Kingston HyperX Savage 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM XMP
    ve
    Corsair Vengeance Pro Series 16GB (2x8GB) DDR3 DRAM 2400MHz C11

ram arasında kaldım.
    Amd işlemcilerin desteklemediğini bildiğim için ikisinide zaten 1866 mhz'de çalıştırıcam.
    O yüzden kingston için sorun yok kafamda
    Ama Corsair 2400 olanı alırsam hızlarını aynı 1866 CL9 yapabilirmiyim hatta daha hızlı.
    Yani Corsair olanı 1866 MHz'de CL9 hızında hatta CL8 hızında çalıştırma imkanı varmı?
    CL9 yeterli olur bana ama bilgi için soruyorum imkanı varmı 8-7-6 gibi düşürme imkanı MHz hızı ile beraber düşürerek.

Ve bu işlem nasıl yapılıyor kolay mı yani ben bios'ta sadece MHz hız ayar bölümleri gördüm CL olayını hiç görmedim.
    Ben MHz hızını 2400'den 1866'ya düşürürsem biosta anakart CL'sini kendi mi düşürüyor yoksa onuda mı manuel ayarlamak lazım voltaj vs. ile birlikte.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Benim şahsi görüşüm bu CL ve mhz mevzularının hissedilir derecede bir fark yaratmadığı yönünde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1600 Mhz ve 2133 Mhz Fark ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.