Şimdi Ara

2400 Metrelik koşu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar beni önümüzdeki ay fiziksel yeterlilik sınavı bekliyor , 2400 Metrelik mesafeyi 12 dakika da koşmam gerekecek , bu 400 metrelik sahayı 6 kere koşmak demek , az bir mesafe değil benim için

400 metrelik sahayı şu an için 3 tur koşabiliyorum , çok yavaş tempoda 15 tur bile atabiliyorum ama önemli olan zamanı da yetirmek ...

Bu konuda bilgili olan arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevineceğim

• dostum ayağa bağlanan ağırlıklardan al ve onlarla koş bi 20 gün zorla kendini sonra ağırlıkları çıkarda koş böylece daha hızlı tempooyla koşarsın ve ayak kasların gelişir daha uzun koşabilirsin. sabahları erken uyanıp koşmanı öneririm
  • up
  • önemli olan ayak kaslarının değil kondisyonun olduğunu düşünüyorum hergün antreman yaparsan farkı hissedersin zaten umarım geniş zamanın vardır kondisyonunu yukseltmek için ayrıca yuksekde yani rakımı yuksek olan yerlerde antreman yaparsan (dağ tepe) (buralardaki oksijen yoğunluğunun az olmasından dolayı alyuvarların sayısının artması) kondisyonunu buyuk ölçüde arttırır...
  • kros antremanı yap bence...
    bizde uzun mesafe yarışlarına hazıralnıorduk lisede...kros yaptırıolardı bol bol..sonra 400 metreler çocuk oyuncağı gibi geliyodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

dostum ayağa bağlanan ağırlıklardan al ve onlarla koş bi 20 gün zorla kendini sonra ağırlıkları çıkarda koş böylece daha hızlı tempooyla koşarsın ve ayak kasların gelişir daha uzun koşabilirsin. sabahları erken uyanıp koşmanı öneririm

fazla zorlama sakatlanırsın

öle kola ayaa saçma sapan şeler takma

adam gibi koş işte tempoyu yawaş yawaş arttırr bianda fazla yüklenme
  • normal bir insan saatte 6 km/s hızla yürür,
    koşma konusunda derece yapmanız beklenmiyorsa, saatte 12 km hıza ulaşmak sorun değil..

kondisyonun iyi olsun yeter, o kadar mesefeyi koşabiliyorsan, emin ol 12 dakikanın altında koşuyorsundur
    100 mt 30 sn koşamaz mısın,
    200 mt 60 sn.. koşamaz mısın?

olimpiyat rekoru kırmanı beklemiyorlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    :::KOŞU BANDI HAKKINDA:::
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam Guide
    Askerde 3000mt yi 13-14 dk arasında koşuyordum. terhisten sonra eve koşu bandı aldım. epey bir zaman devam ettim. Son 1 senedir (tembellikten) bıraktım.
    Hızlı Koşu için :
    öncelikle nefesini (ciğerlerini) açman önemli. bunun için balon şişirmek, bağırmak gibi şeyler yapmalısın. (askerleri bağırtırlar. ) Kendini aşırı zorlamadan, temponu yavaş yavaş arttırarak zamanla istediğin kondisyona ulaşırsın. koşuya başlamadan önce ısınma hareketleri yapmak, koşu esnasında düzenli nefes almak gibi şeyleri de unutma tabii.

Bu arada epey zamandır gözükmüyorsun. senin Polo duruyomu yoksa sattın mı?
  • bence çok rahat koşulur... 2002 de ast subay sınavında 400 metreyi 66 saniyede koşmuştum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.