Şimdi Ara

24 V 2.5 A Dc Motor ?? Bakınn Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu Motoru Elektirikli Bisiklet Projemde Kullanmayı Düşünüyorum
    Voltaj 24 V
    Gerilim 24 VDC
    Kademe I
    Akım 2,5 A
    Güç 60 W
    Devir 50 Rpm
    Tork 2 Nm
    Kilitleme Torku 22 Nm
    Dönüş Yönü CW-CCW
    Çalışma Sınıfı S1
    Koruma Der. IP23
    Ağırlık 1,900 kg
    Bu Motoru Bisiklete Bu Şekilde Baglamayı Düşünüyorum

Akü Olarak Bu Akülerden 2-5 Tane Kullanacagım

Sizce Bisikleti Yürütebilirmi Kaç Km/h Yapar Ne Kadar Gider ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atardamar43 -- 18 Eylül 2011; 22:42:46 >

• eğer amacın bisiklete motor takmak ise elektrikli motor sorun yaratabilir onun yerine testere motoru takabilirsin.
    yok amacım motoru değerlendirmek dersen motor güçlü birşeye benziyor kalkışlarda aniden yükleneceği için sorun olabilir.
  • haci guce 11 watt mi yaziyor ben mi yanlis okudum.la bu bisiketi yerinden bile oynatmaz.(ustunde agirlik varken)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

haci guce 11 watt mi yaziyor ben mi yanlis okudum.la bu bisiketi yerinden bile oynatmaz.(ustunde agirlik varken)

11 watt yalnış yazılmış doğrusu 60w dır.

Bu motorla o bisiklet yürümez
  • dostum motoru nerden aldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

dostum motoru nerden aldın

Silecek motoru yedek parçacılarda ve çıkmacılarda bulabilirsin.
  • aynı motordan 2 tane mini tank projemizde kullandık, aküler v.s. toplam ağırlık 25kg iken anca yürüyordu 5kg daha kaldırmazdı dolayısı ile bisiklet için pek işini göreceğini zannetmiyorum(tabi 20kg altında kendi ağırlığım var diyorsan düşünmek gerek tekrar)..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 PALİO 1.2 S ACİL YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

aynı motordan 2 tane mini tank projemizde kullandık, aküler v.s. toplam ağırlık 25kg iken anca yürüyordu 5kg daha kaldırmazdı dolayısı ile bisiklet için pek işini göreceğini zannetmiyorum(tabi 20kg altında kendi ağırlığım var diyorsan düşünmek gerek tekrar)..

+1
  • O motorların içindeki dişliler plastik galiba. Takıpta sıyıranlar falan oluyodu.

Ne kadara aldın hocam.
  • evet motor şaftındaki dişli metal ama karşısındaki yatay dişli plastik.. projede de bi kere sıyırma olmuştu eski motor olduğundan, yenisini(sıfır) 35tl/adet anca bulabilmiştik..
  • bu motorlar yüke gelmiyor fazla.

Mildeki metal sonsuz dişli alttaki plastik dişliyi zorlayınca bıçak gibi sıyırıyor zaten 1 kere sıyırdımı birdaha dikiş tutmuyor.

Fakat 2008 yılında buna metal redüktör yaptık platform üzerindeki scania tırı çevirdik 5 dk da 1 tur atıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Piyasadaki 250 w güçteki elektrikli bisikletler 50 km/saat hızda gidiyorsa 60w'lık olan yaklaşık 10 km/saat hızda gidebilir. İşinizi görürmü bataryanızın gücüne görede mesafe gidersiniz.

bunu tam olarak neye göre hesapladın?

piyasadaki şarjlı bisikletler 48v/12-14-20-24AH batarya kullanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 18 Eylül 2011; 21:05:31 >
  • quote:

Orantılı tahmin .

bu tahmine ;
    motorun 24v oluşu
    batarya agırlıkları
    bisiklet ve motor toplam agırlıgı
    kullanıcı agırlıgı dahil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 18 Eylül 2011; 21:10:06 >
  • Piyasadaki motorlar 48v/248-250w motor ( 48v/20ah akü ) genelde saatte 24km/h hız ile 50-60km menzile ulaşabilmektedir.toplam agırlık ortalama 65-70 kg olup ,harici taşımada 90 kg civarıdır.

Bu iş böyle basit motorlarla çözülecek olsaydı önce çinliler mini motorlar yapar takarlardı bu bisikletlere,60w motorla bu iş balatası bitik mobilyet gibi olur kalkışlarda ayakları devreye sokmadan zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 18 Eylül 2011; 21:33:13 >
  • quote:

Piyasadaki 250 w güçteki elektrikli bisikletler 50 km/saat hızda gidiyorsa 60w'lık olan yaklaşık 10 km/saat hızda gidebilir. İşinizi görürmü bataryanızın gücüne görede mesafe gidersiniz.
    Selamlar.

quote:

silecek motorudur bu.

hareker eder mi eder ama önemli olan zaman dır. gerekli dişli kutusunu eklersen tırı bile çekersin ha günde 1 metre ya ilerler ya ilerlemez

basit hesap yapalım
    24*2.5=60w

motorumuz 60w gücünde.

ve 50 dd hız ile dönüyor

tekerleğe direk bağlasak tekerlek çevresi 26" için 208 cm civarı

50 tur atınca 1 dk zamanda 104 m yol kat eder

yani saatte 6.2 km başka bir değişle yetişkin bir insanın yürüme hızı

fakat bu teorik hesap pratik olarak sürtünme yerçekimi 5 tane akü bisiklet sürücü derken

bu hızda hareket etmesi mümkün değil

bu motordan olsa olsa yokuş takviye sistemi olur

arkadaşın diğer konusuna yaptığım yorum bu

hesap ortada teorik olarak 6,2 km hız yapar ama bu hızı üzerinde hiçbir kuvvet yokken yapar

ne yerçekimi
    ne sürtünme
    nede rüzgar direnci

bu motor bu bisikleti götürmez

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

bu motor bu bisikleti götürmez

• quote:

Çinliler yapardıda kaç tane satardı. Onlar sürümden kazanıyor 10 km/saat hız yapan 3 tekerli bisikletleri 3-5 yaşındaki çocuklar için yaparlar. 250 watlıkları ise herkese.
    Selamlar.

arkadaşım o bisiklet o motorla yürümez
  • zaten normalde de devri oldukça düşük bu motorun, devri yükselticem dersen var olan ve yetmeyen gücü daha da azaltmış olucaksın.. en iyisi sen bi mobilet al birazcıkın para biriktirip..
  • quote:

Çinliler yapardıda kaç tane satardı. Onlar sürümden kazanıyor 10 km/saat hız yapan 3 tekerli bisikletleri 3-5 yaşındaki çocuklar için yaparlar.

3-5 yaşındaki çocuklar için plastik akülü araçlar yapmışlar zaten onların bile 12AH aküsü ve 15-16kg agırlıgı var 4km/h hız yapar motor gücü ortalama '' 50watt'' tır
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

haci guce 11 watt mi yaziyor ben mi yanlis okudum.la bu bisiketi yerinden bile oynatmaz.(ustunde agirlik varken)

11 watt yalnış yazılmış doğrusu 60w dır.

Bu motorla o bisiklet yürümez

Yürüdü Denedik Bugun En YAkın Zamanda Video Yükleyecegm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.