Şimdi Ara

24 saatlik iş hakkında kafam karışık çalışan varsa aranızda bilgi verebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Didim’de yaşıyorum iş olanakları kısıtlı, özellikle yazlık yer olduğu için kışın iş denilen birşey yok.işkur üzerinden bir benzin istasyonuna başvurdum market bölümü için eleman arıyorlarmış, bugün gittim konuştum, kabul ettim işi.çalışma şekli 24 saatlik nöbetler şeklindeymiş 1 gün çalış 1 gün dinlen.Pompa görevlileri 12 saat çalışıp 2 haftada 1 gün izin yapıyorlarmış.market bölümünün izin konusu hakkında birşey söylemediler benim de sormak aklıma gelmedi o an.bu arada market iki kişinin üzerine zimmetli olacak, bir gün ben bir gün diğer arkadaş çalışacak fakat bu şekilde olursa aylık çalışma saatimiz 360 saat olacak.normalde kanunen 225 saat diye biliyorum.kanunları takan yok biliyorum ama hadi olsun 260 saat! Her ne kadar işe ihtiyacım olsa da 360 saat çalışmak asgari ücretli bir iş için mantık dışı gibi gelmeye başladı :/ iş bulduğuma sevinirken bir anda moralim bozuldu.işe ihtiyacım var evet ama salakta değilim millete kölelik yapayım, o kadar malın sorumluluğu üzerimizde olacak açık çıktığında vs bizden kesiliyormuş.yarın arayıp soracağım sabahleyin ama belki aranızda yakını veya kendisi böyle bir işte çalışan vardır diye bu saatte yazmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asgari ücret mi? Asgari ücret olması imkansız çünkü mesai var. Gece çalıştırınca iki kat ödemesi lazım. Ayrıca hafta sonuna denk gelince de iki kat ödemesi lazım. Bununla beraber asgari ücreti baya aşar. Sömürüyorlar seni.
  • benim ablam hemşire. onda 1 gün çalış 3 gün dinlen olayı var. haftada 1 veya 2 defa gidiyor işe. olursa aksilik: max 3 gün. maaşı da yüksek tabi.

senin 1 gün çalış 1 gün dinlen. biraz zor olacak senin için. bide asgari ücret dedin evet sıkıntı olabilir fakat bu devirde iş bulmak zor. bi değerlendir derim fakat onun bunun keyfi içinde ultra minimum harçlıkla maximum hizmet yapıp köle olmaya da gerek yok.

başka senin işine gelen işleri araştır, yok ve bulamazsan ve paraya çok ihtiyacın varsa mecbursun hocam girmeye.

ama bide şöyle bi olay var. sabahtan akşama kadar markette kasa başında bekleyeceksen kolay gibi gözüküyor. pompacılarda olur muhabbetleri sarar arkadaş olursunuz. bi kaç kere denk gelmiştim. sabahtan akşama kadar güneşin bağrında kazma kürek sallayacağına, kasada otur keyfine bak zaten benzin almış başını gidiyo, müşteride az gelir. kafan rahat oturursun. ama her işin tabi bi zorluğu vardır. sonuçta hiç istasyonda çalışmadım.

• Start Again kullanıcısına yanıt
    Bana da imkansız gibi geliyor ama durum bu maalesef şaka ama gerçek ülkenin hali bu.sigortalı bir iş için köle olacağız resmen.

• semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    Bim, Şok, Migros yok mu? Oraları takip etsen daha iyi olur sanki.
  • Hemşireler güvenlik görevlileri filan 1 gün çalış 2 gün dinlen diye biliyordum ablanızda dinlenme süresi daha fazlaymış evet.çalışma konusunda mantıken düşünüyorum 24 saat çalıştıktan sonra en az 12 saat uyurum zaten öğlen geleceksin işten akşama kadar uyu, ondan sonra uyanıcam gece uyku tutmayacak sabaha kadar oturup işe gideceğim 36 saat uykusuz kalacağım :( mantıksız mı oldu bu düşüncem bilmiyorum ama sanki böyle olacak.çalışma olarak çok yoğun bir temposu olacağını sanmıyorum evet zaten yazlık yer yazın 3 4 ay yoğunluk oluyor burada ama sadece otursam bile bütün vaktimi bu işe vermiş olacağım önemli olan bu benim için.8 10 saat çalışayım durmadan çalışayım ama ondan sonra vaktim olsun uyumaya dinlenmeye vs ihtiyacım var 1 aydır evdeyim 2 senedir yazları havuz işi yapıyorum 5 ay sürüyor ondan sonra 7 ay yatış ama kışın insan sıkılıyor aylarca evde.bu sene de hem ihtiyacım olduğu için hemde sıkılmamak için çalışayım diyorum ama kararsız kaldım açıkçası.

• Start Again kullanıcısına yanıt
    Hepsine internet üzerinden başvuru yaptım ama geri dönüş olmadı açıkçası.migrostan mesaj geldi sadece başvurunuz için teşekkür ederiz ihtiyaç olduğu takdirde bilgilerinizi aldık gibilerinden.oralar olsa en azından yoğun olsa bile maaşları biraz daha yüksek ve mağaza sorumlusu vs olma şansım var eğer işimi düzgün yaparsam ama bir dönüş olmadı dediğim gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Asgari ücret mi? Asgari ücret olması imkansız çünkü mesai var. Gece çalıştırınca iki kat ödemesi lazım. Ayrıca hafta sonuna denk gelince de iki kat ödemesi lazım. Bununla beraber asgari ücreti baya aşar. Sömürüyorlar seni.
    gece çalışma ücreti 2 kat falan değil kim diyo bunu
  • bu arada arkadaşım bimden su al sat daha mantıklı çok ciddiyim adamlar köle arıyor resmen şuna bak enayimisin sen
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Haklısın dostum 12 sene internet kafe işlettim 3 katlıydı mekan bir kat pc bir kat ps4 bir katta gıda üzerineydi kafeterya gibi.dükkan sahibi ve Devlete çalıştık ailecek vergiydi sigortaydı derdi bitmedi ve çok bunaldım.3 yıl önce kapattık Antalya’dan Didim’e taşındık.az bir sermayem var kendim de bir iş yapabilirim ama aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dükkan sahiplerinde vicdan yok.maaşlı çalışayım desem işler hep böyle saçma sapan saatler düzensiz maaşlar sigorta zaten yok.anlamadım ne yapalım nasıl yaşayalım kafayı yiyeceğim resmen iyi ki evli filan değilim yoksa ne yapardım bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

Haklısın dostum 12 sene internet kafe işlettim 3 katlıydı mekan bir kat pc bir kat ps4 bir katta gıda üzerineydi kafeterya gibi.dükkan sahibi ve Devlete çalıştık ailecek vergiydi sigortaydı derdi bitmedi ve çok bunaldım.3 yıl önce kapattık Antalya’dan Didim’e taşındık.az bir sermayem var kendim de bir iş yapabilirim ama aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dükkan sahiplerinde vicdan yok.maaşlı çalışayım desem işler hep böyle saçma sapan saatler düzensiz maaşlar sigorta zaten yok.anlamadım ne yapalım nasıl yaşayalım kafayı yiyeceğim resmen iyi ki evli filan değilim yoksa ne yapardım bilmiyorum.
    valla bende 3 bin alıyorum istanbulda millet evlen diyo kafayı yemişler 3 binle neyi geçindircem ben sonra bi ton borç sonra gitsin sağlık
    Aynen öyle evlenmek akıl işi değil bu devirde birde anlaşamayıp ayrılırsan ayvayı yedin.bir arkadaşım vardı öyle evlendi, sonra boşandı borç harç aldığı eşyaları sattı yok pahasına. seviyorum dedi kızla barıştı 2 yıl sonra tekrar evlendi, borç harç tekrar eşya aldı 2 yıl sonra tekrar ayrıldı :/ oğlanda suç yok efendi düzgün biri, kız yüzünden ama o kadar sıkıntı stres hala borç ödüyor yazık günah. bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülük bence bu devirde evlenmek.geçinmek ayrı bir dert anlaşmak ayrı bir dert bazen yaşadığıma lanet ediyorum ama yapacak birşey yok maalesef.

• uzun süre bu işe dayanamazsın ,vücut bir zaman sonra iflas eder
    ancak gün içinde birkaç saat dinlenme imkanı varsa olabilir

12-12 olabilir ama sürekli 24-24 çalışmaya can dayanmaz
    başka sektörlerde var ama onlar bir şekilde bir müddet dinlenecek imkanlar buluyor ,ayrıca her zaman 24-24 çalışma olmuyor sadece nöbetlerde oluyor
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Normalde 12 saatmiş çalışma şekilleri ama markette sürekli açık çıkmaya başlamış benim yerime Ahmet baktı Mehmet baktı ben birşey yapmadım diye millet birbirinin üzerine suç atmaya başlayınca 24 saat sistemine dönmüşler. nasıl bir mantık ben anlamadım bunu. bir süre sonra uykusuzluktan dikkat dağınıklığı olur zaten açık çıkmama ihtimali yok bence.yarın arayıp sorucam izin olayı yoksa zaten vazgeçtiğimi söylerim asgari ücrete o kadar saat çalışmak saçmalık ama memlekette o kadar işsiz var ki başka birini hemen bulacaklardır.beni aramadan önce de zaten başka biriyle anlaşmışlar gelmemiş sonra beni aramışlar.

• semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi işsizlik çok ve insanlar ne olursa olsun deyip kabul ediyor ama çok fazla dayanamıyor
    ben 24 saat çalışmayı tavsiye etmem ,zaten en fazla 1 ay dayanabilirsin

mantık olarak şöyle derler ,ya işte 24 saat de dinleniyorsun
    lakin öyle olmuyor işte :)

yani aynı mantıkla bugün tam gün yemek ye ,yarın yeme demek gibi bir şey bu
    İş ve İşçi Davaları
    Gece Çalışmasında Fazla Mesai Hesabı - İş ve İşçi Davaları
    https://www.isveiscidavalari.com/gece-calismasinda-fazla-mesai-hesabi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

https://www.isveiscidavalari.com/gece-calismasinda-fazla-mesai-hesabi.html
    kardeş bende 4 haftada bir hafta gece çalışıyorum 3 bin lira maaş alıyorum gece çalışma ücretine bakıyorum 100 200 lira bişey nasıl oluyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.