Şimdi Ara

23 nisan çocuklara eziyet onlara angarya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23 Nisan dışında hangi gün veliler aileler büyükler gelip onları izleyecek? Çok saçma konuşuyorsunuz. İki tane saçma dans figürü mu büyükleri mi eglendiriyor? Orda önemli olan topluluk önünde kendini onemli hissetmek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avia kullanıcısına yanıt
    velileri yakaladık yakaladık aman kaçırmayalım.çocuklar kendini böyle değerli hissetmez hissetmiyor da.şiir okuma dans etme topluluk önüne çıkıp bir şeyler sunma günü illaki 23 nisan olmamalı. farklı görüşteyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi gün olsun? Çocukları büyüklerle etkileşime geçirecek başka hangi gün var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rahatsız oluyorsan o gün çocuklar ne yapıyor takip etme arkadaşım. bu ülke kolay kurulmadı. tabi ki değerlerimizi hatırlatacak sembollerimiz olacak, ayrıca o eziyet olacak dediğin çocuklardan biriydim ve şimdi dönüp baktığımda içimizdeki o heyecanı özlüyorum. bi de güzelleme yapmış çocuklara eziyetmiş te bik bik bik. algını sevsinler senin. şunun gibi adamlara inanıp hak verenler de beni engellesin rica edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-44D33867A

velileri yakaladık yakaladık aman kaçırmayalım.çocuklar kendini böyle değerli hissetmez hissetmiyor da.şiir okuma dans etme topluluk önüne çıkıp bir şeyler sunma günü illaki 23 nisan olmamalı. farklı görüşteyiz
    Senin gibi cahil anlama gücü zayıf insanların öğretmen olmaması gerek bence. Benim bir sürü küçük kardeşim var kendim de küçükken birçok 23 nisan etkinliğine katıldım. Hepsi çok mutlu ve heyecanlı 23 nisan geldiğinde. Çünkü bu gün şenlikler kutlamalar var. Sıradan olsaydı öyle olmazdı. Hepsi de bir şeyler sergilemek istiyor çok seviyorlar bu tür şeyleri. Belki bazıları ezber yaparken zorlanıyordur biraz ama ezberledikten sonra sergilerken yaşadıkları his, mutluluk gözlerinden okunuyor. Bu onlara çok büyük şeyler katar. Bu onun başarısıdır ki zaten gönüllü öğrenciler seçilir.
    O kadar saçma gereksiz, uydurma bir konu ki bu.

Bu şeyi uyduranlar başka şeylerden rahatsız. Kimse salak değil bunun farkındayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 26 Nisan 2019; 9:38:26 >

• 10 yıllık öğretmenim. Türkiye'nin en doğusunda da çalıştım, en batısında da. Şimdiye kadar 23 Nisan'da gösteri yapmak istemeyen, zorla yapan veya benim zorumla yapan bir tane öğrencim olmadı.
    Ben de 23 Nisan'ın farklı şekillerde kutlanması taraftarıyım. Okullara imkanlar çerçevesinde dans, tiyatro, kukla vb ekipler gelebilir, bu ekipler çocukları o gün eğlendirebilir. Ama.......
    Aması şu, şimdiye kadar çalıştığım tüm okullarda daha Aralık ayı gelmeden, ''öğretmenim 23 Nisan'da hangi gösteriyi yapacağız, gösteri yapacak mıyız?'' sorularıyla karşılaşmaktayım. 2. dönem başladığı günden itibaren hemen hemen hepsi, 23 Nisan için gün saymaya başlıyorlar.
    Bazen şaka yollu '' bu yıl gösteri yapmayacağız'' diyorum, hepsi çok üzülüyor ve hemen isyan ediyorlar.
    23 Nisan'da gösteri yapmak çocuğa külfet değil eğlencedir.
    Tabii bu biraz da öğretmen ve velinin yaklaşımıyla da alakalı. Sen çocuğu 23 Nisan gösterisi için baskı altına alırsan eğlence değil eziyete dönüşür.
    Hasılı kelam, şimdiye kadar 23 Nisan gösterisini kendine eziyet gören bir tane bile öğrencim olmadı. O gün için o kadar heyecanlı, o kadar istekli ve o kadar sabırsız oluyorlar ki, görmelisiniz.

• niye hakaret ediyorsun ki? farklı görüşteysen yaz geç. ben de cumhuriyetçiyim korkma . sen klasik chp zihniyetindensin .senin kafa yapındakiler yüzünden nefret etti chp den bu millet . daha başa geçemiyor işte . ciddi söylüyorum ben de chp liyim

• carpediem03 C kullanıcısına yanıt
    saygı duyuyorum hocam

• 23 Nisan'da çocuklara görevlerin verilmesinin nedeni bugünün önemini onların zihinlerine kazımak içindir.Çocuklar özellikle de küçük çocuklar bu tür etkinliklere bayılır.Oyun oynamak,gösterilere katılmak,üniformalar giymek bunlar çocuklara angarya işler gibi gelmez.Şiir okumak,kompozisyon okumak bütün bunlarda zaten gönüllülük esasına göre yapılır.Mesela ben hayatımda bir kere bile olsun zorla şiir okuduğumu hatırlamıyorum.Sınıfta en az 10 gönüllü topluluk önünde şiir okumak isterdi.(Bugünlerdeki gibi sınıflar 20 kişi değildi.En az bakın en az 30 öğrenci olurdu)

Bazı günler gününde kutlanması gerekir ki bir anlamı olsun.Bunu sizin bile idrak edebileceğinizi umuyorum ama maksadınız farklı tabi...Bir günlüğüne olsa bile temsilen koltuklarınızı çocuklara bırakmak zor olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Nisan 2019; 14:17:29 >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    maksadım rejimi yıkmak bravo nasıl anladınız pırıl pırıl kafalar 👴

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94210CBD5

Senin gibi cahil anlama gücü zayıf insanların öğretmen olmaması gerek bence. Benim bir sürü küçük kardeşim var kendim de küçükken birçok 23 nisan etkinliğine katıldım. Hepsi çok mutlu ve heyecanlı 23 nisan geldiğinde. Çünkü bu gün şenlikler kutlamalar var. Sıradan olsaydı öyle olmazdı. Hepsi de bir şeyler sergilemek istiyor çok seviyorlar bu tür şeyleri. Belki bazıları ezber yaparken zorlanıyordur biraz ama ezberledikten sonra sergilerken yaşadıkları his, mutluluk gözlerinden okunuyor. Bu onlara çok büyük şeyler katar. Bu onun başarısıdır ki zaten gönüllü öğrenciler seçilir.
    O kadar saçma gereksiz, uydurma bir konu ki bu.

Bu şeyi uyduranlar başka şeylerden rahatsız. Kimse salak değil bunun farkındayız

Alıntıları Göster
    Düşünceni niye empoze etmeye çalışıyon

• Katılıyorum. Bayramdan önceki gün öğleden sonra tören yapılsın. Bayram gününü çocuk ailesiyle doyasıya geçirsin. Ona en güzel hediye bu olur. Her yerde çocukları ile gelen ailelere indirim veya ücretsiz hizmet verilsin.

• normal human kullanıcısına yanıt
    o kadar işte. bu kadar basit . bu da bir çözüm yolu

• quote:

niye hakaret ediyorsun ki? farklı görüşteysen yaz geç. ben de cumhuriyetçiyim korkma . sen klasik chp zihniyetindensin .senin kafa yapındakiler yüzünden nefret etti chp den bu millet . daha başa geçemiyor işte . ciddi söylüyorum ben de chp liyim
    Herhangi bir partili değilim ve bu gereksiz yorumu yapabildiysen bişey anlamamışsın demek ki. Böyle bir olay yoksa da bunun altında, yine ağır cahilsin demektir demiştim aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 26 Nisan 2019; 16:31:51 >
  • bi sen akıllısın zaten .dünyayı ben yarattım havasında gezmeyi bırak. sende kibir seziyorum . Allah hidayet versin . yazık.

• quote:

bi sen akıllısın zaten .dünyayı ben yarattım havasında gezmeyi bırak. sende kibir seziyorum . Allah hidayet versin . yazık.
    Hayır ben akıllı değilim ama sen hiç değilsin

• +1 katılıyorum. Ama bunu değiştirmeye çalışsan, eleştirsen hemen Atatürk düşmanı ilan ediliyorsun. Sorsan çoğu üniversite okumuştur veya hala okuyordur ama zeka seviyesi yerlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

+1 katılıyorum. Ama bunu değiştirmeye çalışsan, eleştirsen hemen Atatürk düşmanı ilan ediliyorsun. Sorsan çoğu üniversite okumuştur veya hala okuyordur ama zeka seviyesi yerlerde.
    Mantıklı sebepler sunan kimse tepki görmez donald trump bey

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94210CBD5

Mantıklı sebepler sunan kimse tepki görmez donald trump bey

Alıntıları Göster
    Adam mantıklı sebepleri ilk mesajda sunmuş zaten. Anlaman için tekrar tekrar yazılması mı gerekiyor.
  • 8 yaşında kızım var 2 senedir de gösterilere katılıyor. Bu sene 23 nisanda iki ayrı gösterisi vardı hatta.
    Hiç sıkıldığını, yorulduğunu, şikayet ettiğini görmedim, duymadım.

Severek eğlenerek çalıştı, heyecanla sahneye çıktı, gösterisini yaptı arkadaşlarıyla beraber, alkış aldılar, öz güvenler yükseldi, mutlu oldular. Aileler çocukların o hallerini görünce ayrıca mutlu oldular.

Okullarda her zaman geziler olabiliyor, aileler çocukları her zaman bir yerlere götürebiliyor, çocuklar hafta sonları, sömestr ve yaz tatillerinde "fazlasıyla" tatil yapıyor fakat 23 Nisan senede bir tane var.

Şahsım adına çocuklara öz güven aşıladığını düşünüyorum ve çok faydalı buluyorum bir çok açıdan.

Çocuklarla evi toparlarken bile şaka şamata eğleniyorlar merak etmeyin, çocuk dediğin canlı yorulmak nedir bilmez yeter ki etkinlik olsun onlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 27 Nisan 2019; 1:12:20 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.