Bildirim
23'' çok mu büyük?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bence değil, gayet ideal.Ben 22' kullanıyorum. -
Olur mu öyle şey yav.Bu zamanda en aşşağı o boyutlarda alman lazım. Ben 22" yani 21.5" kullanıyorum bana az gelmeye başladı 27" düşünüyorum. Bu zamanda 17-19" almak enayilik olur. Büyük ekranda oyun oynamak film seyretmek pc işlerini halletmek gibisi yok. Kaldı kı artık standart 16.9 oranı hem filmler hem oyunlar için. 21,5 "ten küçük alırsan ekran basık gelir sana. Telefonlar bile 4" boyuta gelmiş. Alıp bir kullanmaya başla şimdiye kadar niye değiştirmedim diyeceksin. İlk 1-2 gün eskisine alıştığın için büyük ve çok güzel ve yeterli gelicek gözüne ama benim gibi daha 1 sene olmadan 27" planları yapacaksın
Hani annen baban dese o lafı anlarım da abin nasıl diyor bunu bilemiyorum . Genellikle yaşı geçkin olanlar der bunları
Misal annem babam 70 ekran tv'den 120 ekran lcdtvye geçince büyük diyorlardı şimdi iyiki geçmişiz diyorlar düşün artık
Abin büyük ve geniş ekranda (gerçi bana göre artık küçük kaldı) oyun oynamanın film izlemenin zevkine varınca ne kadar yanıldığını anlayacak
Ve iyi ki bunu seçmişiz diyecek ekran başına seni oturtmayacak bu sefer
Bir de 1 metreden kullanıcam demişsin ben 21,5" 50-60cm'den kullanıyorum.1 metre için kullansaydım kesin 27" alırdım. Yani az bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 27 Ocak 2011; 14:54:17 >
-
60-70 santimden daha uzak da kullanacaksan 23'' alabilirsin. Peki 23'' olmasın ama 21 de olmasın diyerek den 22'' almaya da kalkışma derim çünkü yakında alacağın bilgisayar yüksek sisteme sahip olacak ise bilgin olsun 22'' ekranlar 1920x1080 çözünürlük de değillerdir. Yani yeni PC toplayıp da ekran kartının 1920x1080 çözünürlük de oynatabileceği bir oyunu sırf monitör çözünürlüğü düşük olacağı için oynama şansını kaybedersin.
1920x1080 olup da 22'' olan monitörler var ve nette gördüm dersen de bil ki onlar aslında 22'' değil 21,5'' olan monitörler. Mesela benim cumartesi gününden beri kullanmakta olduğum LG E2252V-PN monitör kimi yerde 22'' gözükmek de oysaki 21,5'' ekrana sahip. Sitelerin bir kısmında yer alan Fotoğraflarının üzerinde 22'' yazıyor ama aynı sitelerde bilgi kısmına baktığın da ise 21,5'' yazıyor.
Okullardaki not mantığı gibi davranmışlar. İlk Öğretim, Orta Öğretim ve Liselerde 44,5 aldın mı 45 sayılırda sınıfı geçersin ya o mantıkla yaklaşıyorlar.
-
Paran varsa ve toplayacağın bilgisayarın performansı iyi olacaksa 23 inçten vazgeçme derim. -
Toplayacağım sistem:
ACER S232HLABID, 23inç, 1920x1080, 2ms, HDMI, Siyah LED Monitör
ASUS - P7P55D-E LX LGA 1156
A-DATA Gaming Series, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz, CL9
VTX Radeon HD6850, 1GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı
AKASA - GENESİS 600 WATT
WESTERN DIGITAL Caviar Green (WD10EARS), 64 MB Cache, 3.5inç, 1TB, SATA
INTEL - CORE I5 760 LGA 1156
Abime burdaki yorumları göstereceğim bakalım ikna olacak mı. -
büyüklük kişiden kişiye göre değişir ben 19 crt monitörden 23 geçtim hiçte büyük gelmedi daha bile büyük olsa memnun olurdum 80 cm den bakıyorum monitöre -
küçük bile gelicek bi süre sonra.. ben p2370 hd tv samsung kullanıyorum.. -
Bence de büyük değil arkadaşların söyledikleri gayet yerinde.
Metre ile ölçmek istersen yatay olarak 56 cm e falan geliyor.uzunluk olarak ise 44 civarı idi sanırsam.
Bu saatten sonra i5 760 sistem toplamak aptallıktır.
Overlocktan anlıyorsanız i5 2500K ya bakın anlamıyorsanız i5 2500 alın çok yakın fiyatlara çok daha fazla performans verirler. -
17'' monitörden 23'' monitöre terfi edince bayağı büyük gelmişti.Ama şuan alıştım ve hiç de büyük gelmiyor ,3-5 lira az verip 22 alayım deme bence. -
quote:
Orijinalden alıntı: MİY1988
küçük bile gelicek bi süre sonra.. ben p2370 hd tv samsung kullanıyorum..
+124' küçük gelmeye başladı bunun sonu yok
-
17 inç CRTden 27 inçe geçtim, iyi ki geçmişim diyorum...
Almışken paranın yettiği en iyi monitörü al, diğer parçaları daha sonra nasıl olsa upgrade edersin. Ama monitör bir kere alınınca 5-10 sene kullanılıyor... -
bende sistem toplucam duvara asmak için 24'' acaba büyükmü gelir diye tereddüt etmiştim burdaki yazıları okuyunca 27'' bile alma niyetim oldu -
arkadaşlar birşeyi merak ediyorum.full dh 27 veya 28 inç monitörün görüntüsü 22 inç full hd monitörden dahamı olumsuz oluyor.sonuçta ekran büyüdükçe piksellerin boyutuda büyür.en iyi görüntüyü almak için en küçük boyutlu bir full hd monitör almak daha iyi olmazmı? -
ekran kartın iyi ise ve ekran büyüdükçe izleme mesafeni de uzaklaştırısan görüntü netliği daha güzel olur.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
arkadaşlar birşeyi merak ediyorum.full dh 27 veya 28 inç monitörün görüntüsü 22 inç full hd monitörden dahamı olumsuz oluyor.sonuçta ekran büyüdükçe piksellerin boyutuda büyür.en iyi görüntüyü almak için en küçük boyutlu bir full hd monitör almak daha iyi olmazmı?
o zamanda ekrandaki her şey küçücük oluyor ve basık bir görüntü oluşuyor 1920*1080 için 23 altı ideal değil bence -
28" monitör küçük geliyor -
15.6 " inclik dizüstü bilgisayarıma 23" inçlik bir Monitör taktım. Sana sadece şunu tavsiye ediyorum paranın yetebildiği kadar büyük Monitör al. Monitörü bir kez alırsın ve 2 Bilgisayar eskitene kadar rahat kullanırsın.
Keşke daha önce almış olsaydım bu monitörü. Bir yandan film izliyorum, diğer yandan nette geziyorum. Diğer yandan başka işlerimi yapıyorum ve bunlar tek bir monitörde.
Yaşadığım tek sorun bilgisayar masam sığmadı
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X