Şimdi Ara

23' 3d mi yoksa 27' normal monitörmü sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yarın monitör alıcam ama çok kararsız kaldım. Niyetim oyun oynamak, film izlemek zaman zaman internette dolaşmak ve bazen autocad ile proje çizmek.
    Tercihlerim:
    1-http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-d2357ph-23-d2357ph-3d-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=61935
    2-http://www.vatanbilgisayar.com/asus-vs278q-27-vs278q-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64399
    3-http://www.vatanbilgisayar.com/asus-vs248h-24-vs248h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58030
    4-http://www.vatanbilgisayar.com/asus-vx238h-23-vx238h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64400

Büyük ekran istiyorum ama 1. tercihimi sırf 3d için yaptım. Ayrıca 2d den 3d ye çeviri ilgimi çekti. 3d içerik aramadan filmleri bir nebzede olsa derinlik ile izleyebileceğim ama 3d kalitesi hakkında çekincelerim var.(Pasif 3d)Bunun dışında normal bir monitör.
    2. tercihim ise 27" ve 1ms olmasından ötürü. Ama burada da acaba full hd çözünürlük 27" de azmı kalır diyorum. Sonuçta 1-1,5mt mesafede duracağım. Çizim yaparken yada internette dolaşırken sıkıntı yaşarmıyım. Gözlerime zarar verirmiyim.
    Son iki tercihim ise fiyat açısından avantajlı. Onlarda 23 ve 24" ama boyuta veya 3d den vazgeçip geçemeyeceğime birtürlü karar veremiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
    Ne olur değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

NOT: Aslında sadece 120hz bir monitörüm olsa oyun için bence fark yaratır ama şu aşamada çok pahalı. O yüzden 60hz devam

• Yaklaşık 20 gündür bende monitör arıyorum ve edindiğim bilgilere göre 27 inç de 1950.1080 iyi durmuyormuş pixelller belli oluyormuş.2bin küsür pixel ile başlayanlar da çok pahalı.
    23 24 inç full hd lere bakman daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. 27" hakkında bende aynı şeyleri okuyorum aslında. Burada karar veremediğim şey, film izlemek için büyük ekranın iyi olması ama internette gezinmek ve bişeyler okumak için 27" yorucu olacaktır. Öte yandan tabi oyun için f710 gamepadim ve kablosuz Mouse klavye setim var ve bu bana belli bir mesafe sağlıyor ama fps oyunlarda uzaktan oynamak hoş değil bence. Hangisinden nasıl feragat edeceğimi bulamadım ama gönlüm 4. ve 3. seçenekte. Özellikle son seçeneğin 1ms olması ve kontrast oranı beni cezbetti ama kullananlardan yorum alsak daha güzel olur tabi. Saygılarla.
  • dolekbas kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana önerim elbette 27'' alman ama sen bilirsin bu arada büyük inçli monitörler bi harika dostum. Müthiş bişey bende yeni aldım. Pc yi kapattığım zaman bile oturup monitörü izliyorum o derece yani :)

http://www.nasabilgisayar.com/Samsung-S27B750VS-27-LED-Monitor,PR-2771263.html
  • Elbette büyük ekran iyidir. İnsan film ve oyunun içinde gibi oluyor. Ama proje çizimi ve zaman zaman oyunun dozunu kaçırma gibi durumlarda ya da forumlara dalıp yazı üstüne yazı okuma gibi durumlarda sıkıntı çekermiyim acaba. Siz ne amaçla kullanıyorsunuz monitörü? (oyun, film programlama vs...) Birde kaç mt mesafeden bakıyorsunuz ve ekran kalitesi nasıl. Pixel aralıkları rahatsız ediyormu yazılarda felan. Saygılarla.
  • dolekbas kullanıcısına yanıt
    İş yerinde kullanıyorum philips 273E3QHSB modelin cizm de yapıyorum yazıda okuyorum benim gözümü pixeller pek rahatsız etmiyor. Görmüyorum açıkcası. Gerçi dellultrasharpla çok haşır neşir olmadığım için kalitenin ne demek olduğunu bilmiyor da olabilirim. Ama bence gayet yeterli ve güzel bir monitör.
  • bugün vatan batıkent şubesine gittim. genel olarak monitörleri inceledim. 27 inç pekte aklımdaki kadar büyük bi monitör olmadığını farkettim. uygun izleme mesafesi korundugunda rahatsız etmeyeceği kanaatindeyim. ayrıca asus ve aoc marka monitörleri baktım. ancak tek bilgisayardan pekçok monitöre görüntü vermişler ve bilgisayarın vga çıkışıni kullanmışlar. öte yandan monitörlerin ayarları tam yapılmamış kimisi çok parlak kimisi çok koyu bazılarında yazılar çok bulanık görünüyordu. görüntü kalitelerini birbirleri ile kıyaslama konusunda başarılı olamadım. zaten aoc nin 3 boyutunu da deneyemedim ama üç boyutu eleyip 27 inç ekranda karar kıldıgimi söyleyebilirim. çünkü 3 boyut içerik bulmak zor. monitörün 2d den 3 de ye çevirme sinin de başarılı olmayacağını düşünüyorum. 3 boyut sevdası için 27 yerine 23 inç ekran almak istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle 27 inch olanı al.3D hikaye.Hele 2d to 3d yani çevirme işi tamamen yalan.2d den farkı olmuyor.Ben tv aldım oradan biliyorum.Sen gibi arada kalmıştım 55 inch veya 47 inch 3d olacaktı.47 inch olanı aldım ilk hafta her şey süperdi sonra sıkıldım tabi şimdi 55 olsa diyorum

• Arkadaşın bahsettiği gibi dellultrasharp güzel olabilir ama o çözünürlükte oyun çalıştırabilmem için monitörden önce sistemim hakkında endişe duymam gerekir. Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. 3d yi eledim. %30 indirim bekliyorum. 24" veya 27" bir ekran alacağım. 1 veya 2ms olanlara bakıyorum. Asus alacak gibiyim ama aoc ninde bright özelliği iyi deniyor. Tekrar vatana gidip bir kaç modele bakıp almayı düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 27" olayı iyi güzelde tazeleme hızları 50-60 hertz olduktan sonra hepsi çöp bunların. Bu devirde artık 120 hz olmayan monitöre monitör demem.

27" normal ekrana karşı 23" 3d yi tercih ederim. 3d olduğundan değil 3dler en az 120 hz oluyor. bu şu demek, hareketli görüntüler daha gerçekçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashdod

27" olayı iyi güzelde tazeleme hızları 50-60 hertz olduktan sonra hepsi çöp bunların. Bu devirde artık 120 hz olmayan monitöre monitör demem.

27" normal ekrana karşı 23" 3d yi tercih ederim. 3d olduğundan değil 3dler en az 120 hz oluyor. bu şu demek, hareketli görüntüler daha gerçekçi

Haklısın 60hz biraz sıkıntı oluyor artık monitörlerde. Ama yanlış anlaşılmasın benim ilk mesajımda bahsettiğim 23" 3d olan yine 60hz pasif 3d.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.