Şimdi Ara

226BW Titreme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklasik 10 gun once bende C panel 226BW sahibi oldum. Masaustu bilgisayarim cok ahim sahim bir sey olmadigi icin hem dizustunde hemde tv olarak kullanmayi dusunuyorum. Problemler de burada basladi. Dizustu makinam Acer 9424 .

2 ayri dizustu PC'de de denememe ragmen sarja takiliyken yada direk sehir elektrigini kullanirken monitorde garip bir titreme var. CRT monitorlerdeki titremeye benzese de biraz daha smooth olani. Ne yaptiysam sarj cihazini cekmek disinda bir cozum bulamadim. Cozunurlukle oynadim, refresh rate'i degistirdim, yeni driverlari kurdum ekran karti ve monitor icin, monitoru bimeksten almistim onlar voltaj regulasyonlu priz tavsiye ettiler Trust'in ondan aldim ama sonuc ayni. Samsungun teknik destek hattini aradim onlarindan pek yardimci oldugunu soyleyemem bana UPS almami salik verdiler .

Acaba dizustu makinalara ozgu bir problem mi bu diye masaustu PC'de de denedim ama onda titresim yoktu ancak ne zaman ki analog AverTv Studio 2000 TV kartini calistirdim dizustunden daha beter bir titreme basladi hem masaustu goruntusunde hemde tv goruntusunde. Bir cok yol denedim en son aklima gelen baska bir mekanda monitoru denemek. Evin elektrik sebekesi aklima gelen en son sey ama masaustu Pc de Tv acik olmadigi zamanlarda titresim olmamasi bu ihtimali de azaltiyor.

Velhasili kelam Bimeks'in teknik servisindeki elemanin dedigi ilgincti "Monitorun bu kadar hassas olmasi cok garip acikcasi aklima hicbirsey gelmiyor."

Benimde aklima bu kadar yol deneyip cozum alamayinca son olarak onitoru parcalamak geliyor. Daha iyi bir fikri olan var mi?

• Git başka bir yerde dene olmazsa monitörde arıza var git değiştir.Bu kadar basit.Kafayı yemenin mantığı nedir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Git başka bir yerde dene olmazsa monitörde arıza var git değiştir.Bu kadar basit.Kafayı yemenin mantığı nedir ki?
    merhabalar. benim lcd im A panel, arkadasımın toshiba markalı laptobunu taktıgımzda da aynı problem oldu acaip bir titreme vardı ekranda ne yaptıysak olmadı dvi dan da taktık fakat fayda etmedi. bu sanırım laptoplara özel bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: logitech_5

merhabalar. benim lcd im A panel, arkadasımın toshiba markalı laptobunu taktıgımzda da aynı problem oldu acaip bir titreme vardı ekranda ne yaptıysak olmadı dvi dan da taktık fakat fayda etmedi. bu sanırım laptoplara özel bir durum.

Alıntıları Göster
    Selam,
    Monitörlerde titreme genelde topraklama sorunu yüzünden meydana gelir.
    Topraklı fiş mi kullanıyorsun ? Eğer kullanmıyorsan topraklı bir fişde dene yada topraklı fiş kullanıyorsan
    doğru bir şekilde topraklama yaptığından emin ol.

Bunların hiçbiri değilse garantiye gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Selam,
    Topraklı fiş mi kullanıyorsun ? Eğer kullanmıyorsan topraklı bir fişde dene yada topraklı fiş kullanıyorsan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

Selam,

aynı sorunun bende de oldugundan bahsetmistim. ama topraklama ile alakası olmadıgı kesin cünkü sadece dizüstünde bu problemi yapıyor.Ayrıca topraklı piriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Git başka bir yerde dene olmazsa monitörde arıza var git değiştir.Bu kadar basit.Kafayı yemenin mantığı nedir ki?
    quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

Monitorde ariza olsa amenna neden kafayi yiyelim? Sorun bunun ariza olmayip sanirim 226BW'ya ozgu bir problem olmasi. Toprak hat benimde aklima geldi ama masaustu pc de tv kartini acmadigim surece boyle bir problem olmamasi bu ihtimali de azaltti... Ama en kisa surede su toprak hat olayina bakacam. Voltaj Regulasyonlu priz de bir ise yaramadigina gore. Toprak hattanda degilse 226BW'de ciddi bir eksik boyle bir durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: e.paprat

quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

Monitorde ariza olsa amenna neden kafayi yiyelim? Sorun bunun ariza olmayip sanirim 226BW'ya ozgu bir problem olmasi. Toprak hat benimde aklima geldi ama masaustu pc de tv kartini acmadigim surece boyle bir problem olmamasi bu ihtimali de azaltti... Ama en kisa surede su toprak hat olayina bakacam. Voltaj Regulasyonlu priz de bir ise yaramadigina gore. Toprak hattanda degilse 226BW'de ciddi bir eksik boyle bir durum..

Alıntıları Göster
    aynı problem bende de mevcut, bugün elektrikçi çağırdım apartman eski olduğu için topraklama yokmuş bu sebepten dolayı oluyormuş, banyodaki priz topraklı diye belirttim, onu nötr topraklamışlar dedi apartman boşluğundan direk zemine kablo çekmek gerekiyormuş 150 ytl masraf belirtti yuh dedim ne olacak bu durum hiç bilmiyorum ups veya başka bir şekilde çözen arkadaş varsa bilgilendirirse süper olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sersur -- 5 Eylül 2007; 11:11:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sersur

aynı problem bende de mevcut, bugün elektrikçi çağırdım apartman eski olduğu için topraklama yokmuş bu sebepten dolayı oluyormuş, banyodaki priz topraklı diye belirttim, onu nötr topraklamışlar dedi apartman boşluğundan direk zemine kablo çekmek gerekiyormuş 150 ytl masraf belirtti yuh dedim ne olacak bu durum hiç bilmiyorum ups veya başka bir şekilde çözen arkadaş varsa bilgilendirirse süper olur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sersur

Evin eski olduğunu söylemişsin su boruları (iç tesisat) plastik değil de metal boruysa musluktan çekeceğin bir kabloyu toprak hattı gibi kullanabilirsin

Monitörü titreyen arkadaşlar bunu gece mi farkediyorlar yoksa gündüz de var mı? Gece ise aydınlatmada kullanılan bazı florasan lambalar düşük frekansla çalışıyor, monitörün tarama frekansıyla örtüşüp göze titreme hissi de verdiği oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MelihTR

quote:

Orjinalden alıntı: sersur

Evin eski olduğunu söylemişsin su boruları (iç tesisat) plastik değil de metal boruysa musluktan çekeceğin bir kabloyu toprak hattı gibi kullanabilirsin

Monitörü titreyen arkadaşlar bunu gece mi farkediyorlar yoksa gündüz de var mı? Gece ise aydınlatmada kullanılan bazı florasan lambalar düşük frekansla çalışıyor, monitörün tarama frekansıyla örtüşüp göze titreme hissi de verdiği oluyor

Alıntıları Göster
    bikaç sene önce tesisatı değiştirip plastik boru yaptılar elektrikçi kesinlikle topraklamadan dolayı oluyor dedi çünkü laptopla monitörü aynı prize takınca bariz bir titreme oluyor gerçi titreme demektense dalgalanma demek daha doğru olur fakat ikisini ayrı prizlere takınca çok büyük ölçüde azalıyor fakat dikkatli bakınca özellikle gri tonlarında çok hafif olan dalgalanmayı görmek mümkün tasarımcı olduğum için bu bende haliyle bir rahatsızlık yaratıyor nasıl halledicem bilmiyorum topraklamaya 150 ytl vermek hiç gelmiyor içimden

• quote:

bikaç sene önce tesisatı değiştirip plastik boru yaptılar elektrikçi kesinlikle topraklamadan dolayı oluyor dedi çünkü laptopla monitörü aynı prize takınca bariz bir titreme oluyor gerçi titreme demektense dalgalanma demek daha doğru olur fakat ikisini ayrı prizlere takınca çok büyük ölçüde azalıyor fakat dikkatli bakınca özellikle gri tonlarında çok hafif olan dalgalanmayı görmek mümkün tasarımcı olduğum için bu bende haliyle bir rahatsızlık yaratıyor nasıl halledicem bilmiyorum topraklamaya 150 ytl vermek hiç gelmiyor içimden

Alıntıları Göster
    Senin yerinde olsam monitör ve laptopu topraklama hattına güvendiğim bir yere götürür orda denerim malum 150YTL yi verip de titremenin düzelmeme ihtimali de var Ama toprak hattı önemli birşey sadece PC için değil senin herhangi bir kaçak durumunda can güvenliğin için gerekli

• quote:

Orijinalden alıntı: MelihTR

Senin yerinde olsam monitör ve laptopu topraklama hattına güvendiğim bir yere götürür orda denerim malum 150YTL yi verip de titremenin düzelmeme ihtimali de var Ama toprak hattı önemli birşey sadece PC için değil senin herhangi bir kaçak durumunda can güvenliğin için gerekli

Alıntıları Göster
    en iyisi uygun bir zamanımda monitörü ve laptopu alıp topraklı bir binada deneyeyim fakat ups de bu durumu çözebilir dedi elektrikçi bu nasıl bir çözüm olur?

• quote:

en iyisi uygun bir zamanımda monitörü ve laptopu alıp topraklı bir binada deneyeyim fakat ups de bu durumu çözebilir dedi elektrikçi bu nasıl bir çözüm olur?

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Evin tum toprak hattini bastan kontrol ettirdim. Olmuyorr olmuyor.. 226BW`ya Avermedia DVI 7 TV Box taktim kablo tv ile kullaniyorum. Ne titreme var ne birsey. Ama VGA girisinde Laptop bagli. Sourcetan analoga gectigim anda monitor dalgalanmaya basliyor. Ayri prize takma olayini da deneyemiyorum cunku bu evin hic bir odasinda 2 priz yok tum odalar tek prizli.

TV box ta bir DVI out birde DVI in girisi var. DVI-I ikiside. Laptoptan cikan VGA`yi DVI-A donusturucu ile boxa takip deniyim dedim bu seferde BOX sinyali almiyor goruntu gelmiyor monitore. Nasil cozecem bilmiyorum.

Sonucta guzelim monitoru kablotv seyretmek icin kullaniyorum.

Elektrikciyi butun gun toprak hattiyla ugrastirdim. Adam senin evin topraklama devresi ne kadar duzgun olursa olsun apartmanda tek dairede bile hata varsa yine problem olur dedi. Cozum bahceye IDDIA bayiilerine yaptigimiz gibi sana ozel toprak hatti cek baska cozumu yok eger toprak hattan olduguna eminsen diyor...

Of ki ne off...

• quote:

Selamlar,

Evin tum toprak hattini bastan kontrol ettirdim. Olmuyorr olmuyor.. 226BW`ya Avermedia DVI 7 TV Box taktim kablo tv ile kullaniyorum. Ne titreme var ne birsey. Ama VGA girisinde Laptop bagli. Sourcetan analoga gectigim anda monitor dalgalanmaya basliyor. Ayri prize takma olayini da deneyemiyorum cunku bu evin hic bir odasinda 2 priz yok tum odalar tek prizli.

TV box ta bir DVI out birde DVI in girisi var. DVI-I ikiside. Laptoptan cikan VGA`yi DVI-A donusturucu ile boxa takip deniyim dedim bu seferde BOX sinyali almiyor goruntu gelmiyor monitore. Nasil cozecem bilmiyorum.

Elektrikciyi butun gun toprak hattiyla ugrastirdim. Adam senin evin topraklama devresi ne kadar duzgun olursa olsun apartmanda tek dairede bile hata varsa yine problem olur dedi. Cozum bahceye IDDIA bayiilerine yaptigimiz gibi sana ozel toprak hatti cek baska cozumu yok eger toprak hattan olduguna eminsen diyor...

Of ki ne off...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: e.paprat

Selamlar,

Of ki ne off...

kardeş boşuna uğraşma bence toprak hattından değil bizim apartman da biraz eski toprak hattı yok benim eski crt monitor de titrerdi ama bazan şimdi lcd ekran aldım hiç bi şekilde titreme yapmıyor dvi ile bağlıyorum bence sorun monitorunde ya da başka bi şeyde ama toprak hattında değil sensur arkadaş da diyor çünki

• quote:

Orijinalden alıntı: mysite

quote:

Orjinalden alıntı: e.paprat

Selamlar,

Of ki ne off...

kardeş boşuna uğraşma bence toprak hattından değil bizim apartman da biraz eski toprak hattı yok benim eski crt monitor de titrerdi ama bazan şimdi lcd ekran aldım hiç bi şekilde titreme yapmıyor dvi ile bağlıyorum bence sorun monitorunde ya da başka bi şeyde ama toprak hattında değil sensur arkadaş da diyor çünki

Alıntıları Göster
    Bence toprak hattından olmadığına göre monitörün vga portunda bir sorun
    olma ihtimali yüksek. Monitörü başka bir evde başka bir bilgisayara bağlayıp
    deneme imkanın varsa bir dene, deneme imkanın yoksa direkt garantiye gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Bence toprak hattından olmadığına göre monitörün vga portunda bir sorun
    olma ihtimali yüksek. Monitörü başka bir evde başka bir bilgisayara bağlayıp
    deneme imkanın varsa bir dene, deneme imkanın yoksa direkt garantiye gönder.

Alıntıları Göster
    monitörü tek başına pcye bağla dvi ile. titremiyorsa sorun monitörde değildir. Lcdlerde titreme sorunu genelde tv yayınından kaynaklanıyor. Mesela ben monitörümü d-sub bağlarken kasama takılı olan kablo tv kablosu yüzünden titreme yapıyordu monitör. DVI bağladım geçti. Gerçek dvi bağladığına eminmisin? Dönüştürücü vs. kullanmadan ? Çünkü tüm bağlantılar DVI ise titreme olmaması lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: lui9i

monitörü tek başına pcye bağla dvi ile. titremiyorsa sorun monitörde değildir. Lcdlerde titreme sorunu genelde tv yayınından kaynaklanıyor. Mesela ben monitörümü d-sub bağlarken kasama takılı olan kablo tv kablosu yüzünden titreme yapıyordu monitör. DVI bağladım geçti. Gerçek dvi bağladığına eminmisin? Dönüştürücü vs. kullanmadan ? Çünkü tüm bağlantılar DVI ise titreme olmaması lazım..

Alıntıları Göster
    ben de HPw2207 monitör var ve sadece imzamdaki laptop ile kullanıyorum....hiçbir titreme yok...apartmanımız ise o kadar eski ki bi mütahitin kat karşılığı yıkıp yenisini yapması için beklemedeyiz...fiş deseniz o da topraksız ve uzatma kablosunun yanısıra ek 3'lü 2 adet daha priz var... aynı prize toplam 11 fiş bağlı..(inanmayanlara foto yollarım)...ve hiçbir sorun yok...bence monitörlerinizde bi arıza var...servise vermeye çalışın...ama vermeden önce çekebiliyorsanız kamera ile kaydedin sorunu...hatta birlikte hareket ederseniz daha kolay sonuç alırsınız.
    not:bu arada bende de tv kartı var,,,tv izlerken de sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 13 Eylül 2007; 10:35:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

ben de HPw2207 monitör var ve sadece imzamdaki laptop ile kullanıyorum....hiçbir titreme yok...apartmanımız ise o kadar eski ki bi mütahitin kat karşılığı yıkıp yenisini yapması için beklemedeyiz...fiş deseniz o da topraksız ve uzatma kablosunun yanısıra ek 3'lü 2 adet daha priz var... aynı prize toplam 11 fiş bağlı..(inanmayanlara foto yollarım)...ve hiçbir sorun yok...bence monitörlerinizde bi arıza var...servise vermeye çalışın...ama vermeden önce çekebiliyorsanız kamera ile kaydedin sorunu...hatta birlikte hareket ederseniz daha kolay sonuç alırsınız.
    not:bu arada bende de tv kartı var,,,tv izlerken de sorun yok.

Alıntıları Göster
    Elektrik hattınız topraklımıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Elektrik hattınız topraklımıdır?

Alıntıları Göster
    Elektrik hattı topraklı ise ve doğru ayarlarda çalıştırıyosanız monitörü ve hala titreme yapıyorsa o zaman teknik bir sorun var demektir...Bu durumda da bu sorunu halletmesi gereken teknik servistir.Halledemezlerse paranızı iade etmek zorundalar...Konuyla ilgili TKD ne başvuruda bulunabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lui9i

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lui9i

Tum baglanti DVI degil titremeyi yapan VGA baglanti Laptoptan gelen. Zaten Baska bilgisayara bagladigimda VGA`dan titreme olmuyor. Hatta laptopin elektrik baglantisini kesincede titreme olmuyor. Boylece sanirim VGA porttada sorun yok. Monitorde de ... Sorunu cikaran Acer AS9424 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.paprat -- 13 Eylül 2007; 13:08:09 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lui9i

Tum baglanti DVI degil titremeyi yapan VGA baglanti Laptoptan gelen. Zaten Baska bilgisayara bagladigimda VGA`dan titreme olmuyor. Hatta laptopin elektrik baglantisini kesincede titreme olmuyor. Boylece sanirim VGA porttada sorun yok. Monitorde de ... Sorunu cikaran Acer AS9424 mu?

Alıntıları Göster
    Monitoru'un refresh ayarını kaç Hz'e ayarladın?Bazıları LCD monitörleri CRTgibi 85Hz ayarlamaya çalışıyor o zaman monitör titreme yapar.LCD'ler genelde 60Hz kullanır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.