Şimdi Ara

225 45 17, Nokian weatherproof vs Michelin crosscilmate, vs yeri ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekim ayı başlarında lastikleri değiştirecem arka lastikler 5 senelik önler 8 aylık olmak üzere Good Year vector 4seasons g1.

Şimdi başlıktaki marka modellerden birini alacam, ankarayı bilen bilir veya yaşayan bilir senede kar 1 taş çatlasın 2 kere yağar max 2 hafta kalır sonra sessizce gelmemek üzere gider, benim araba fabrika çıkış 4 mevsim olduğu için alıştım.

Şimdi bu duruma göre kriterlerim lastik bir sene daha uzun ömürlü olsun atıyorum 2 kış yerine 3 kış idare etsin, az yaktırsın sessiz konforlu olsun.

Bu arada falken 4 mevsimlikte olabilir, yeterki ömrü uzun az yaktıran sessiz olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sanıyorum as200 beklentilerinizi daha iyi karşılar ama ben olsam nokianı alırım, weatherproof kullanıcısı ve ankarada yaşayan olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

sanıyorum as200 beklentilerinizi daha iyi karşılar ama ben olsam nokianı alırım, weatherproof kullanıcısı ve ankarada yaşayan olarak.
    Benimde ok nokian dan yanaydı hep.

Hocam benim yol tutuş cidden çok azaldı, 5 senedir arka lastikler aynı, arka lastikler lastiklikten çıktı artık.

• ömrü uzun istiyorsan GoodYear vector 4seasons gen 2 veya michelin crosclimate+. nokiana hiç bulaşma. ben olsam GoodYear vector 4seasons gen 2 alırım hem sessiz hem az yaktırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

ömrü uzun istiyorsan GoodYear vector 4seasons gen 2 veya michelin crosclimate+. nokiana hiç bulaşma. ben olsam GoodYear vector 4seasons gen 2 alırım hem sessiz hem az yaktırır.
    Neden nokiana bulaşmayım hocam?

Gen 1 ab etiketi EE bu arada.

• nokian 4mevsim dişlerde parcalanma kopma sorunu oluyormuş. goodyear sağlam uzun ömürlü lastik. kışlık ultragrip9 var yakıtı hiç etkilemiyor ve çok sessiz lastik. 10binkm kullanıyorum dişleri hala ilk günkü gibi.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Peki crosscilmate mi vector 4seasons gen-2 mi son olarak sorayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    205 55 r16 Yaz Lastigi Ana Konu
    geçen yıl açıldı
    Ankara'da 4 mevsim lastik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3. nokian weather proof takımı hali hazırda aracın üzerinde ( hep 4 adet alırım ).

2 takım megane 3'te kullanıldı, son takımı megane 4'e taktım. Bunu söyleme nedenim, 205 60 16 ebatta da, 205 50 17 ebtatta da çok çok memnunum. Kar yağarken de yokuş çıkıyorum bu lastiklerle ( elbette altı buz tutmuşsa yokuş çıkmak için çivili lastık gerekir), yazın Antalya seyahati de yapıyorum. Lastik sesi rahatsızlığı yok, 69 db zaten oldukça sessiz. Dahası yaz kış yol tutuş farkı da belirgin değil. Sudan da water planning olmadan geçebildiğime göre benim tavsiyem nokian.

Ancak bu kategoride en iyi lastğin vector olduğu söylenir. Fakat onun da fiyatları hakikaten uçuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Peki crosscilmate mi vector 4seasons gen-2 mi son olarak sorayım.
    4seasons gen-2
  • quote:

4seasons gen-2

Alıntıları Göster
    Eyvallah

• quote:

4seasons gen-2

Alıntıları Göster
    Hocam bu arada şunu buldum şimdi bunların hangisi daha güncel oluyor resimlerinde atayım..

C-B etiketli 69db olanı

E-B etiketli 68db olanı

Birinin yakıt c daha az tüketim lakin sessizliği 1 tık daha fazla ama sonuç olarak hangisi Güncel olanı?

• ikisi de vector gen2. ROF yazan run on flat yani patlasa da giden lastik. pahalıdır. çok yaktırır ayrıca normalinden daha sesli olur etikete güvenmeyin.
  • Nokian weatherproof kuzey avrupa 4 mevsim lastiğidir. Ankara gibi yazları uzun bir sezon sıcak geçen şehirlere tam uyumlu değil, arabayı çok tın tın kullanıyorsan, az kullanıyorsan birşey olmaz ama genel olarak yaz lastiği performansına uzak kalır. Çok fazla kuru-sıcak zemin kullanımında ömrü de çabuk kısalıyor bu lastiklerin, zorlayınca omuz bölgelerinde aşınmalar hızlanıyor.

Crossclimate'lar Ankara'ya daha uygundur, daha bir yaz mevsimi odaklı ama kışın da çıtır kar koşullarında iş görecek tipte. Kış sertifikalı yaz lastiği olarak pazarlanıyor zaten. Fakat kullanıcı yorumları asla testlerde pompalandığı kadar iyi değil, kuruda tutuşu vasat, kayma eğilimi belirgin, kışın eh işte deniyor. Bu tip dev firmaların inanılmaz biz pazarlama gücü var, önceliği testlerden önce her zaman kullanıcı yorumlarına verin derim.

Daha sonra çıkan crossclimate+(plus) modeli ise baya beğeniliyor.
    www.tyrereviews.co.uk sitesinde zibilyon kullanıcı yorumu var bu lastiklerle ilgili, detaylı testler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 15 Mayıs 2019; 1:29:39 >

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan nokian wetproof hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Türkiye sıcağına gider mi? Etiket değerleri bir hayli iyi gözüküyor. Wetproof ile falken ze310 arasında kaldım ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Mayıs 2019; 12:17:8 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ze310 ecorun bazı ölçülerde ıslak zemin A değeri olduğu için çok iyi satıyor bu ara, yalnız insanlar o etiket değerlerinin minimum başarımı temsil ettiğini bilmiyorlar. Komple bir ıslka zemin testine işaret etmiyor o değerler. Ze310'un ıslak fren mesafesi çok iyi, ıslak zemin skidpad sürtünme skorları yüksek ama yanal tutuşu o kadar iyi değil testlere bakınca. Yine de bizim sıcak iklime daha uygun olacağını düşünüyorum, Nokian ıslakta da kuruda da muhtemelen çok iyi lastik de yüksek asfalt sıcaklıklarından çok koyveriyor nokian'lar. Parça atma, kılcak çatlaklar çok sık görülüyor.

Dediğim gibi tyreviews.co.uk sitesinden mutlaka iyice araştırın, dil yoksa metinleri translate'e kopyalayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Nokian weatherproof kuzey avrupa 4 mevsim lastiğidir. Ankara gibi yazları uzun bir sezon sıcak geçen şehirlere tam uyumlu değil, arabayı çok tın tın kullanıyorsan, az kullanıyorsan birşey olmaz ama genel olarak yaz lastiği performansına uzak kalır. Çok fazla kuru-sıcak zemin kullanımında ömrü de çabuk kısalıyor bu lastiklerin, zorlayınca omuz bölgelerinde aşınmalar hızlanıyor.

Crossclimate'lar Ankara'ya daha uygundur, daha bir yaz mevsimi odaklı ama kışın da çıtır kar koşullarında iş görecek tipte. Kış sertifikalı yaz lastiği olarak pazarlanıyor zaten. Fakat kullanıcı yorumları asla testlerde pompalandığı kadar iyi değil, kuruda tutuşu vasat, kayma eğilimi belirgin, kışın eh işte deniyor. Bu tip dev firmaların inanılmaz biz pazarlama gücü var, önceliği testlerden önce her zaman kullanıcı yorumlarına verin derim.

Daha sonra çıkan crossclimate+(plus) modeli ise baya beğeniliyor.
    www.tyrereviews.co.uk sitesinde zibilyon kullanıcı yorumu var bu lastiklerle ilgili, detaylı testler de var.
    Hocam esasen Kars yada Erzuruma falan yaşasam, kışlığı nokian alıp yazlığıda michelin alıp konuyu kapatacam, böyle şehirlerde değiştirmeye değer ama yer Ankara gibi bir yer olunca 4 mevsimlik alayım diyorum.

Valla ilk etapta nokian düşündüm şimdi vector gen2 ile crosscilmate arasında gidip geliyorum, aslında şuan vector gen1 kullanıyorum lastikten memnunum açıkçası sadece çok yaktırdığını düşünüyorum.

• Takribi 7-8 senedir ankara içim kış lastiği ne aldım ne taktım nede kullandım. Gerekte görmedim oturduğum semt ve iş yerim neticesinde.

He dikmen mikmende oturuluyorsa bi ihtimal. Ancak 8 Senedirde kar yağdığındada çıkarttım aracımı. Ana yola cıktıktan sonra hiç ihtiyaç hissetmedim...

Sosyal mesajımızı verelimde taşlamasınlar bizi. Yaz lastikleriyle karda araç sürmeyelim sürenleri uyaralım.
  • quote:

ikisi de vector gen2. ROF yazan run on flat yani patlasa da giden lastik. pahalıdır. çok yaktırır ayrıca normalinden daha sesli olur etikete güvenmeyin.
    Kardeşim çok teşekkür ederim, son olarak şunu sorayım konuyu kapatalım.

Goodyear vector 4seasons gen-2, lastiğin de kar işareti var'mı?

Şöyle sorayım bu lastiği mesela doblo'ya takılsa bunu yaz kış kullanabilir dimi sahipleri yani bunu sök kışlık tak demezler?

• kullanılır. kar işareti(3pmfs) m+s var. zaten kanunda m+s işaret bile yeterli diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.