Şimdi Ara

220v to 12v transformatör'e 12v bağladığımda 220v vermezmi :D :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde şerit ledler için bir transformatör var hatta 2 tane 220to12 :D düşündümki 220 yi 12ye indiriyosa 12 yi ndn 220 ye çıkartmıyor :D yada çıkartıyormu

• yapabilir.trafonun yapısı basit olduğundan, indirme ve yükseltme için, değişiklik yapmaya gerek yoktur. farklı gerilimleri aynı oranda ve trafonun sınırları dahilinde, indirebilir veya yükseltebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

elimde şerit ledler için bir transformatör var hatta 2 tane 220to12 :D düşündümki 220 yi 12ye indiriyosa 12 yi ndn 220 ye çıkartmıyor :D yada çıkartıyormu

Elbette çevrilebilir elde edeceğin watt gücü transformatörünle dogru orantılıdır,bahsettigin çeviriyi 2 şekilde yapabilirsin;
    *Eşit güçlerdeki 2 transformatörü çıkışlarından birbirine baglayarak.( izolasyon transformatörü)
    *invertör devreleri yardımı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 29 Temmuz 2012; 11:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

yapabilir.trafonun yapısı basit olduğundan, indirme ve yükseltme için, değişiklik yapmaya gerek yoktur. farklı gerilimleri aynı oranda ve trafonun sınırları dahilinde, indirebilir veya yükseltebilirsiniz.

ben aynı transformatörden iki tane varda ben şimdi 12 v versem 220 v ucundan elimle ellesem çarpılırmıyım:D
  • quote:

quote:

yapabilir.trafonun yapısı basit olduğundan, indirme ve yükseltme için, değişiklik yapmaya gerek yoktur. farklı gerilimleri aynı oranda ve trafonun sınırları dahilinde, indirebilir veya yükseltebilirsiniz.

ben aynı transformatörden iki tane varda ben şimdi 12 v versem 220 v ucundan elimle ellesem çarpılırmıyım:D

evet çarpılırsın. sonuçta 220 volta maruz kalacaksın.
  • Çalışır Örneğin ben 5watt trafo ile Düşürüp 50watt Trafo ile yükselttiğimde aşırı voltaj kaybı oluşmuştu yüke bağlı değilken.
    5watt Trafodan 5watta aktarırsan 10v kadar düşme olur(trafo kabı).Yine cihazları sorunsuz çalıştırır ancak pek bi anlamı yok sonuçta.
  • quote:

quote:

quote:

iyide trafonun 220volt üretmesi için yaklaşık 18 amper güç ile beslenmesi gerekmiyormu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v u 5v a düşürmek
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

quote:

quote:

quote:

iyide trafonun 220volt üretmesi için yaklaşık 18 amper güç ile beslenmesi gerekmiyormu

Neden? Çıkışında voltmetre ile gerilim okumanız için boşta çalışma akımı kadar akım ile beslemeniz yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

quote:

quote:

quote:

öyle bir şart yok. trafoda dönüştürme işlemini akım, gerilim veya güç değil, nüvedeki manyetik akı sağlıyor. kısaca açıklamak gerekirsek, primer sargısına uyguladığımız gerilim, nüvede manyetik bir akı oluşturur. bu manyetik akı nüveyi dolaşarak, sekonder sargısından geçer. sekonder sargısının uçlarında ise, manyetik akının etkisiyle gerilim oluşur. burada dönüşüm oranını primer ve sekonder sargılarının spir sayısı belirler. bu orak büyük küçük şeklinde olacağı gibi, eşitte olabilir. primer ve sekonder güçleri birbirine eşit olduğu için, gerilimin yüksek olduğu kısımda, akım değeri küçük, gerilim düşük olduğu kısımda ise akım değeri yüksektir. bu işlemde kayıplar küçük olduğu için, yok sayılırlar.(güç ve dağıtım trafoları hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Temmuz 2012; 22:10:44 >

• elimdeki 3wwatt 4ohm hoparlör amfisi olamdığı için düşük ses veriyordu. transformatörün 220v kısmına hoparlörü 12v kısmınada sesi bağladım :D bi değşiklik olmadı ses sinyalini yükseltmesi gerekmiyormu :D
  • O zaman amfi neden var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: draguh

O zaman amfi neden var?

ses seviyeisni ayarlamak için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 30 Temmuz 2012; 1:38:58 >
  • quote:

quote:

O zaman amfi neden var?

Tak transformatörü dene o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

O zaman amfi neden var?

Tak transformatörü dene o zaman.

olmadıki zaten bende ndn diye soruyorum mantıklı açıklmasını istiyorum bilenlerden bişeyler öğrenmek için

• Kullandığın transformatör gerilim yükseltici, ses dediğin olay ise bir sinyal. Yani transformatörle sinyal yükseltemezsin. Anfi devresi kullanman gerekiyor en basitinden opamp denilen devre elemanını kullanabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0%C5%9Flemsel_kuvvetlendirici
  • quote:

elimdeki 3wwatt 4ohm hoparlör amfisi olamdığı için düşük ses veriyordu. transformatörün 220v kısmına hoparlörü 12v kısmınada sesi bağladım :D bi değşiklik olmadı ses sinyalini yükseltmesi gerekmiyormu :D

amfi sinyal genliğini, güce bağlı olarak yükseltir. ama amfinin aksine trafoda giren güç ile çıkan güç birbirine eşittir. bu yüzden ses sinyalinde, bir değişiklik olmaz. ses sistemlerinde, trafo, ya besleme için, yada fitre için kullanılır.
  • Selamlar.
    Sanırım terimler tarifler biraz karışmış. Biraz açıklamaya çalışayım...
    Trafo sinyali yükseltir. Ya da düşürür. Bu kesin. Ancak yapmak istediğimiz şey nedir ? Sinyalin nesini yükselteceğiz ? Genliğini mi akımını mı ( ki bunlar gücü temsil eder ! ) , sinyalin uygulanacağı yükün empedansını mı ?
    http://www.google.com.tr/search?q=audio+transformer&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_goXUNzODMv3sgb-jYHQDg&sqi=2&ved=0CGEQsAQ&biw=1080&bih=653

Trafo gücü yükseltmeye kesinlikle yaramaz. Ses devrelerinde trafo daima empedans uygunlaştırıcı ( mic-line giriş trafoları , katlar arasında empedans uygunlaştırma trafosu , çıkış trafosu , hat trafosu , güç düşürücü volüm trafoları gibi ) , faz çoğaltıcı ( tek faz girip 2 faz çıkarmaya yarayan ara transformatörleri gibi veya balanced girişi unbalanced yapmaya yarayan giriş trafoları gibi ) veya galvanik yalıtım amaçları ( 600 Ohm / 600 Ohm yalıtım giriş trafoları veya 1/1 oranında sarılmış çıkış trafoları gibi ) için kullanılır. Güç arttırmak için kullanılması ise imkansızdır. Audio transformatörlerinin çoğunluğunun sarım şekli , bildiğimiz klasik , altta primer , üstte sekonder şeklinde olmaz. Petek sargı olarak tabir edilen şekildedir. Primer ve sekonder birkaç parçada sarılır. Primerin bir kısmı , üzerine sekonderin bir kısmı , primerin diğer bir kısmı , sekonderin diğer bir kısmı şeklinde , kat kat sarılır ki ses frekans kalitesi iyi olsun. Çok kaliteli ( özellikle mic , line gibi ilk giriş katlarında kullanılan tip trafolar ( ki bu işin babası jensen dir :http://www.google.com.tr/search?q=audio+transformer&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_goXUNzODMv3sgb-jYHQDg&sqi=2&ved=0CGEQsAQ&biw=1080&bih=653#hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=jensen+transformer&oq=jensen+transformer&gs_l=img.3...857242.858634.0.858992.6.6.0.0.0.0.170.644.5j1.6.0...0.0...1c.IotX73kXnXk&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=a880226380d829b0&biw=1080&bih=653 ) tamamen kapalı tip , dışı mümetal zırhla kaplı özel sarımlı trafolar da audio da kullanılır. Ancak dediğim uygulama şekillerinde. Güç arttırmak için değil !

Gelelim arkadaşımızın olmadı dediği soruna: Hangi ses kaynağını trafoya uyguladınız ? bir ampli çıkışını mı , bir line seviyesindeki sinyali mi , bir mikrofonun çıkışlarını mı ? Bağladığınız hoparlör kaç Watt ? uyguladığınız ses kaç Watt ?
    Bu soruları cevaplandırabilirseniz sorularınıza kesin cevaplar alabilirsiniz ancak.

Şu an aklıma ilk gelenler bunlar. Düşünemediğim veya şu an aklıma gelmeyen uygulamalar da olabilir ki bu saatte normal sanırım , farkeden arkadaşlarımız düzeltirse memnun olurum.
    Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.