Şimdi Ara

22 YAŞINDAYIM VE HİPERTANSİYON HASTASIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta pazar günü uykuya dalarken,kalbimde ritm bozukluğu farkettim,hızlı hızlı atıp yavaşlıyordu 1-2 gün aynı şey devam edince tansiyon aleti almaya karar verdim,elektronik olanlardan aldım 1 tane ve acı gerçek o akşam beni vurdu,tansiyonumu hemen ölçtüm ve 16/10 çıktı ŞOK OLDUM!! Tekrar tekrar ölçtüm aynı şey çıktı.Alet bozuktur deyip diğer aile fertlerinikini ölçtüm hepsinin normal çıktı......

Bugün doktora gittim ve orada yapılan ölçümler sonrasında Hipertansiyon damgasını yedim,bir sürü şey yasak,yasakları deldiğim takdride kalp büyümesiyle birlikte felç olabileceğini söyledi doktor,çok dikkat etmen lazım dedi,resmen çökmüş durumdayım bi kaç bira açtım içiyorum................

Anneannem kalp ameliyatlı,dayım 24 yaşında kalp krizi geçirdi o da ameliyatlı,birazda ırsi yani anlayacağınız,yani bende de aynı şeylerin olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar erken geleceğini ummuyordum............................

Şu ana hala ölçüyorum ve 16-17den aşağı düşmüyor....................

• hayat devam ediyor...acil şifalar diliyorum...birayla filan çözüme gidemezsin hocam..
  • Geçmiş olsun

Acil şifalar dilerim
  • Babamda hipertansiyon hastası. Cuma günü kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı (aslında Salı günü geçirmiş,bişey olmadan atlatmış ama ağrısı devam) anjiyo +^stand takıldı şu an

Sigara kesinlikle içme arkadaşım. Babam az daha gidiyodu. Anca akıllandı.

Spor yap, sigara içme.

Arkadaşım bukadar korkmana gerek yok. Sadece spor yapacaksın o zaman
    Spor dedigimde yürüyüş. Çık gez hava al her gün 10 dakka
    bu. Her gün keyfine yap bunu. Hastayım diye gezecem deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivan Divandelen -- 21 Şubat 2009; 23:17:42 >
  • Saolun arkdaşlar

kralkobra_kralkobra

Sadece bugünlük hocam,durumu öğrendiğim için,üzüntümü dindirmek adına.....

Uzun süre içmeyeceğim artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Geçen hafta pazar günü uykuya dalarken,kalbimde ritm bozukluğu farkettim,hızlı hızlı atıp yavaşlıyordu 1-2 gün aynı şey devam edince tansiyon aleti almaya karar verdim,elektronik olanlardan aldım 1 tane ve acı gerçek o akşam beni vurdu,tansiyonumu hemen ölçtüm ve 16/10 çıktı ŞOK OLDUM!! Tekrar tekrar ölçtüm aynı şey çıktı.Alet bozuktur deyip diğer aile fertlerinikini ölçtüm hepsinin normal çıktı......

Bugün doktora gittim ve orada yapılan ölçümler sonrasında Hipertansiyon damgasını yedim,bir sürü şey yasak,yasakları deldiğim takdride kalp büyümesiyle birlikte felç olabileceğini söyledi doktor,çok dikkat etmen lazım dedi,resmen çökmüş durumdayım bi kaç bira açtım içiyorum................

Anneannem kalp ameliyatlı,dayım 24 yaşında kalp krizi geçirdi o da ameliyatlı,birazda ırsi yani anlayacağınız,yani bende de aynı şeylerin olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar erken geleceğini ummuyordum............................

Şu ana hala ölçüyorum ve 16-17den aşağı düşmüyor....................

belli olmaz belki sana bir lutuftur . mesela kanunun da kalbi delikti ama masallah at gibi kosuyor ...

• Liquid Fuel Bomb

Geçmiş olsun...

Sigara ağzıma koymadım şugüne kadar,sporla pek ilgilenmedim ama doktor tempolu yürüyüş yapacaksın dedi,onada başlayacağım mecbur......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendinizi üzmekle bir sey kazanmazsiniz. Dirayetli olun.
    Geçmis olsun.
  • Geç bile kalmışsın..
    Merak etme yanlız değilsin.. (:
  • geçmiş olsun kardeşim Allah kimsenin başına vermesin
  • Saolun arkadaşlar

umbaba

Sendemi dostum yaş kaç??Durum,vaziyet nedir??
  • Geçmiş olsun kardeş..
  • benim de birkaç kat çıkınca merdivenlerde
    birden kalbim hızlanıyor tam sonlara doğru oluyor birden ama
    nefesim kesiliyor, akciğerlerde yanma hissediyorum
    alakası var mıdır?
  • çok geçmiş olsun

benim annemde hipertansiyon hastası ne zaman ölçsem tansiyonunu hiç 16-10 dan aşağı düşmez ama bünyesi böyle yaşamaya alıştırmış kendisini

mesela tansiyonu normale düştüğü zaman çok rahatsızlanıyor normali 13-8 biliyorsun

Allah acil şifalar versin tabi ki dikkat etmelisin yaşın daha çok genç ama TUZDAN uzak dur derim ve tansiyonunun yükseldiğini hissedersen limon suyu iç, sakın uyuma hatta başını ılık suya tut ve oturur vaziyette dinlen
  • Allah acil şifalar versin, kendine dikkat et beyin kanamasına kadar yolu var o illet hastalığın...
  • geçmiş olsun....bu hiper tansiyonun tedavisi yokmudur acaba

bide bu hastalık için yaşın çok genç değilmi arkadaşım???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Mctolga- -- 21 Şubat 2009; 23:32:16 >
  • Saolun dostlar

ѕєℓ¢єη

Kardeş dediklerini bugün duydum,çevreden limon ve sarımsak önerdiler.Yarın ne yapmam ne yiyip içmem gerekiyorsa başlıyorum artık.....

Bide aynen son söylediğini söyledi doktor,özellikle uykuya dalarken rahatsızlık verdiğini söyledim,uyuyamıyorsan zorlama,oturarak dinlen dedi....
  • hocam bu hastalığın belirtileri nelerdir? burun kanaması filan?? ben de şüpheleniyorum bir defa ölçtürmüştüm normal çıkmıştı ama ..
  • benim kuzenim 15 yaşından beri hipertansiyon hastası. diabet olmaması için de sürekli ilaç kullanıyor. şuan 17 yaşında ve değişen birşey yok. yasaklara uymanda fayda var. kafaya da takmamak lazım.

bi tek anneannemde şeker var,kuzenimin babasın da yani eniştem de kalp krizi geçirdi.

bazı insanların tansiyonları hep yüksektir,normal değerleri sürekli 15-18 arasında olanlar vardır,ama vücudu bunu kaldırır. mesela anneannemin tansiyonu arada bi 20 ye çıkar,ama kadın etkilenmiyor. tabi yaşlılıktan da olabilir.

bende de ritim bozukluğu olduğuna inanıyorum,sürekli ağrır kalbim,bi kaç kez doktora gittim,anlattım herşeyi,o kadar test yaptılar ama bişi çıkmadı. herşey normal gözüküyor,peki neden böyle oluyor? kalp ritmini sürekli kaydeden bi cihaz var,taksalar onu,belki birşeylerin var olduğu çıkacak. neyse.
  • çok büyük geçmiş olsun dostum..bende 20 yaşındayım ve şeker var bende de..gerçekten dikkatli olman gerekir..sigara içmiyo olman gerçekten güzel fakat hergün biraz spor yağ sağlığın için ve sakın ben hastayım diye kendi kendini yeme..tekrar çok geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.