Şimdi Ara

Yaşamak İstememek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 24 yaşında bir hukuk öğrencisiyim. Birkaç ay önce majör depresyon tanısı aldım. Hayattan bir gram zevk almıyorum. Ölmekten başka hiçbir şey istediğim yok. Hoş, zaten istesem de olmuyor ya. Ne bir işimin rast gittiği var, ne istediğim bir şeyin olduğu. Öyle ya, olmadığı yetmezmiş gibi bir de sanki benle alay edercesine olmuyor. Bu hayatın bana vereceği hiçbir şey yok. Çalışıp çabaladım bu yaşıma kadar ama ortaya hangi neticeyi çıkartsam hayat başıma yıktı. Kendimi ne zeki hissediyorum, ne yetenekli, ne saygın birisi, ne de dış görünüş olarak olumlu. Kafası basmayan, insanların hiç saygı duymadığı, acıdığı, beceriksiz, çirkin bir hilkat garabesi gibi hissediyorum. Aldığım her nefes sanki boşa tüketilen oksijen gibi. Bir şey istemeye dahi yüzüm yok çünkü olmayacak. Belli ki bu hayat benden razı değil ama ben de ondan razı değilim. Hah başardım dediğim ne varsa ilk fırsatta tepeme çalan hayatın nesinden razı olayım? Antidepresanlarımı bile kullanasım yok. Sadece uyumak istiyorum. Kalkmamacasına.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle kendini doğru değerlendirme yetisini kaybetmiş durumdasın. Sıkıntı yok o da beceriksiz olduğundan değil, kimyasal bir durum, depresyon, grip gibi kanser gibi hepimizin başına gelebilir. Şu anki duygularınla fevri bir karar verme diye söylüyorum.

    Kimle kıyaslayarak kendini bu kanılara vardın? Gerçekten zeki olmasan, bu kadar hassas da olamazdın. Samimiyetsiz bir dünya burası, başarı kriterleri biraz farklı, ona ayak uyduramışsındır en fazla, bırak boşver, onlar sana uysun, sen onlara değil. Biraz faydalı hisset kendini. Sana çok ihtiyacı olanlarla vakit geçir. Kimsesiz çocuklarla, geç bir sokak hayvanı sev, besle. Geçecek zamanla merak etme. Bu yaşadıkların sadece senin çok değerli biri olduğunu gösterir bilge bir insana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağabey, ben zaten yolda gördüğüm her kedinin illa ki başını okşuyorum. Benim sorunum bu değil. Ben ne yapmaya çalışsam hayat sanki aksi olsun diye işi gücü bırakıp saldırıyor. Çok yoruldum artık. Yani yoldan geçerken birisi het hüt edip bıçağı saplayıverse ölürken korkudan çok memnuniyet hissedecekmişim gibi geliyor. Arkamda bırakacağım ailemi, arkadaşlarımı, sevdiklerimi düşünüyorum ve biraz güçlenmeye çalışıyorum ama nafile. Antidepresanlar için üç haftadan sonra etki verir deniyor da üç aydır kullanıyorum tık yok. Nasıl lanetli gibi hissetmeyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.