Şimdi Ara

22' Viewsonic VG2230WM - Aldım ve Çok Beğendim.. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
0
Favori
30.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taksitle 600YTL ye aldığınız yeri belirtirseniz sevinirim.
  • ankara bayındır soakak ta koca tepe camine tam gelmeden kızılayda ....ismini unuttum orbim mi neydi
  • Slm arkadaşlar.. Özellikle mağazalarda LCD beğenecek olan ve 19" 22" arasında gidip gelen arkadaşlar !! YAZIMIN HEPSİNİ OKUYUN MÜMKÜNSE !!



    Bugün bi LCD alacak olan arkadaşla Ankaradaki ARMADA nın karşısındaki devasa vatan bilgisyara gittik... abartısız söylüyorum.. ordaki LCD lerin hepsi istisnasız titriyodu !! hem de bariz bi şekilde 60hz falan yanında halt etmiş o kadar diyim yani.. ha bunun açıklamasını da yapalım.. yüzde 100 paralel bağlamışlar ve deli gibi titriyodu hepsi ve renk denen bişi yoktu zaten çok kalitesiz bi wallpaper koymuşlar karlı bi dağ olarak.. zaten wallpaperda iş yoktu bişi farkedemiyodunuz.. ayrıca yine sanırı bu paralel bağlamadan dolayı LCD deki yazılar çok net değildi maalsef... çok kötüydü hatta berbattı.. yani LCD yi bilmeyen biri oraya gidip LCD alacak olsa kesinlikle vazgeçer.. !! LCDlerin az dan z ye hemen hemen hepsi aynı kaltei gibi gözüküyodu... Vatan vatan denen yer orasıymnış anladım... !! hiç ürünü tanıtıp sunmak için bi çaba sarfedilmiyo.. o kadar LCD takmışsın ama bağlantı denen biş iyok !! ve koyduğu wallpaper 640*480 bile değil.. deliler gibi karelenme vardı.. vatanı kınamıyorum... allaha havale ediyorum.. yuh yani başka bişi değiğl.. bu kadar olurdu..


    Sonuç oalrak mağazalarda gördüğünüz LCDlerin kötü göründüğüne aldanmayın arkadaşlar mümkünse gidin başka biyyerde sorun görün artaştırın ama tonlarca LCD bağlı biyere gitmeyince bence.. ne kadar çok LCD bağlı.. o kadar görüntü kaybı anladığım kadarıyla.. yani anladığım şu... EVE gelince LCDniz mağazadaki kalitesinden daha iyi gösterecek... hele bi de DVI bağlantı yaparsanız daha da iyi.. sizden iysi yok...



    *Bu arada bugün arkadşla vatana gittik dedim arkadaş 19" lere baktı ben 22" göremedim orda.. daha doğrusu görmek bile istemedim fazla gözlerim aramadı yukarda belirttiğim nedenden dolayı.. zaten Vatandan bişi almaya hiç niyetim yoktu öle LCD leri görmek için gittik ve orayı bi görmek için.. sonra kızılaya indim nova bilgisayara .. bulması baya bi zor oldu (Turhan kitabenin karşı çarprazı imiş) ama kuytuda girişi.. neyse girdim oraya beklediğim gibi biyer çıkmadı ben daha ferah geniş bi yer diye düşünüyoduma am küçük biyer imiş.. ama ordaki adam saolsun ilgilendi... konuştuk biraz 22"ler hakkında.. sonra ben 50 ytl kaparo verdim bana bunun karşılığında NOVA kartının arkasına yazılmış not düştü .. ayrıca adımı telimi aldı.. gelince ararız biz dedi... memnun ve mutlu ayrıldım ordan..



    **Ayrıca 22" Viewsonic vardı orda kapalı çalışmayan.. ilk defa hayatımda 22" gördüm elle tutulur şekilde ve 22" i görünce ister istemez yuhh dedim çünkü bana çok devasa geldi.. yani netteki Viewsonic 225BW,226BW fotoları vs.. gördüm o kadar ama hiç fotodaki gibi değil daha büyük daha devasa geldi bana... büyülendim doğrusu.. 226BW yi sanırsızlıkla bekliyorum ki 22" LCD almayı 2-3 aydoır bekliyodum ama 17 adet sınav .. 225bw nin stokdaı olmaması vs.. bugünlere kadar getirtdi beni.. ve en sonunda 226 BW mi ayırttımm..



    **Bu arada 19" Wide LCD ile 22" wide arasında dağlar kadar fark var.. ki bugün 19" geçen seferki gördüğümden büyük geldi gözüme nedense 19" wide lar... vayy be büyükmüş dedim... daha sonra novada 22" wide görünce inanamadım gerçekten büyüktü yani.. Anlayacağınız aradaki fark 3 sayısından daha fazla.. Eğer çok film izlerim ben param da var diyosanız mutlaka 22" wide derim.. yani onda film izlemek nasıl olur bilmiyorum düşünemiyorum.. ki Novada da 22" wide viewsonic in yanında 19" wide LCD vardı ve yanında asla küçük düşürmek için söleyip abatmıyorum... cüce gibi kalıyodu... ve 22" almakla ne kadar iyi ettiğimi bir kez daha anladım...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo


    quote:

    Orjinalden alıntı: onbes

    Sorun zor değilde,
    defalarca yazıldığı için artık millet bıkmış anlaşılan......
    Bence al.
    Bir de forumda arama yap çok cevap var
    selamlar

    burada yazılanları başından sonuna okudum, bu monitör hakkında başka bir topic daha var orayı da okudum, bir tane de samsungla kıyaslandığı yer var, orayı da okudum. ve sorularıma yanıt bulamadım. profilime bakarsan çok soru soran biri değil çok yanıt yazan biri olduğumu anlarsın.

    sorum şuydu, bendeki 7600 sıkıntı yaratır mı?
    kimisi demişki ekran kartı sorun yaratmaz, kimisi demiş ki bende sorun var, öbürü demiş ki aynı kart bende de var sorun yaratıyor.kimisi de demiş ki 7950 den aşağısı kesmez.
    divx konusunda birisi demişki bu monitördeki divx le crt de izlediğin divx kalitesi dvd-vcd farkı kadardır. diğer arkadaş demişki crtden daha iyi.dolayısıyla bir şey anlamadımneyse siz monitörün resimlerini eklemeye devam edin

    kardeşimde palit 7600 gt var.. vg 2230 aldı..sorunsuz...no problem




  • Ben de bu modeli almayı düşünüyorum çok araştırdım bu monitörü bimkes de gördüm ve almaya karar verdim bazı soruları var
    1-Bu monitörle HD filim izlenirmi
    2-tepki süresini ben 8 sanıyodum 5ms miş dorumu
    3-DVI kablo kutudan çıkıyomu yanıtlarsanız sevinirim.
  • dvı kablo çıkıyor
    5ms tepkime
    ve hd film izliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meethot

    dvı kablo çıkıyor
    5ms tepkime
    ve hd film izliyorum

    Cevao için teşekkürler.O zaman benim favarim olur bu.
  • Benim 22" viewsonic vg2230 geleli 4 gün oldu, nova test edip yolladı, en ufak bir sorun yok şimdilik. Backlight olayı gerçekten çok az, hatta arkadaşıma aldığımız 19" ve aynı markanın 2 ms modeline göre bile... 22" bence wide ekranda alınması gereken ideal ölçü, çok güzel, ideal bir çözünürlük değerine sahip ve kalibrasyonu yapılınca renkler de çok iyi oturuyor. Surround camera hack ile bazı oyunlar çılgın güzel oluyor. Tek korkum oyunlarda çözünürlüktü ki onunda çözümü biraz uğraştırsa da var.
  • Bana inanmayanlar olacak elbette ama ben bu monitörü 1920x1080 de kullanıyorum yahi FULL HD hatta 1920x1200 de yapabiliyorumn.
    Bunu onboard intel ekran kartı ile yapabiliyorum. ati1950 pro da olmadı mesela.
    Ekran kartı ile bu çözünürlüğe çıkabilen var mı. Nvidia 8800 gtx alabilirim. kartı olan bilgi verebilir mi.,,

    Ben de de ölü piksel falan yok ama monitörün hoparlöründe açık olduğu sürece bir gürültü (vınlama) var. sessiz ortamda sinir bozucu aynı durum sizde de var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tsp

    Bana inanmayanlar olacak elbette ama ben bu monitörü 1920x1080 de kullanıyorum yahi FULL HD hatta 1920x1200 de yapabiliyorumn.
    Bunu onboard intel ekran kartı ile yapabiliyorum. ati1950 pro da olmadı mesela.
    Ekran kartı ile bu çözünürlüğe çıkabilen var mı. Nvidia 8800 gtx alabilirim. kartı olan bilgi verebilir mi.,,

    Ben de de ölü piksel falan yok ama monitörün hoparlöründe açık olduğu sürece bir gürültü (vınlama) var. sessiz ortamda sinir bozucu aynı durum sizde de var mı?



    ???
  • Bu monitörden bende aldım. İyice denemeden yorum yazmak istemedim. 15 gündür hiçbir sorun yok. Bundan önce 19" Lcd almıştım. İkisi arasında inanılmaz görsel açıdan büyüklük farkı var. Bende ölü veya yarı ölü pixel çıkmadı. Kapalı kutusunda almıştım. Backligt altta sol, sağ ve ortada yok denecek kadar az olmakla birlikte var. Onun dışında CAD-CAM kullanıyorum, netliği olağan üstü. Projeleri CRT'de çizmeği bırakıp emektar 19" NEC ekranımı kardeşime hediye ettim. Tavsiye ederim. Bence tek eksiği HDMI bir cihaz bağlanınca desteği olmadığında tanımıyor olması. Ama Pivot özelliği onu tam bir dev yapıyor. Herşeyi ile benim için uzun süre kullanabileceğim bir ekran. Boltaksit sitesinden elden teslim 583 YTL KDV dahil 'e aldım. Ama Bu sabah baktım fiyatı 580TL'ye düşmüş. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: berkans

    Arkadaşlar

    Viewsonic 2230wm i hepsiburada.com dan aldım. Ürün 2 iş günü içerisinde elime ulaştı. hepsiburada da bu üründe kampanya var ve fiyatı kdv dahil 631.48 YTL. Aslında kafamda 19" lcd monitör almak vardı ancak 100 ytl farkla 22" alabildiğimi görünce bu ürünü almakta karar verdim.

    Şimdi sanal ortamdan bu ürünü almanın bazı dezavantajları var. Örneğin piksel kontrolü yapamadığımız için ölü pikseller yanında bonus olarak gelebiliyor. Dolayısıyla bir risk. Ancak bana gelen üründe şansıma herhangi bir ölü piksel çıkmadı. Görüntü olarak oldukça güzel ancak henüz tam anlamıyla deneme şansım olmadı. Yalnız şimdi önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Bugüne kadar okuduğum yorumlarda malesef kimse bundan bahsetmemiş yada çok az değinmişki bence çok çok önemli bir nokta.

    şimdi iki ürün var

    birincisi
    Viewsonic 2230wm
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83428&productid=bd48672

    ikincisi ise Samsung 225bw fiyatı ise 691.46 yani viewsonicten 60 ytl daha pahalı.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1351&productid=bd48520

    İki ürün birbirinin tıpatıp aynısı özellikler içeriyor. Baz arkadaşlar Samsungdaki backlight sorunundan bahsetmişler.

    Samsung Lcd üretiminde viewsonice göre çok çok önde olan bir firma. Ancak tabi bu bir kriter değil. Bence kimsenin bahsetmediği en önemli kriter şu

    HDCP desteği

    Viewsonicte bu destek yok. Günümüzde satılan bir çok ekran kartında HDİ çıkışı bulunmaktadır. Bu çıkışı kullanarak pc inizi lcd veya plazma ekranınıza kolaylıkla bağlayıp High definition görüntü alabilirsiniz. Aslında temelde dvi ile hdi arasında görüntü kalitesi çok büyük değil yalnızca hdi seside iletiyor. Ancak herkesin dediği gibi hdi türkiyede yaygın değil mantığı çok çok yanlış.

    Hdi teknolojisi çok çok yakında hayatımızın tüm alanlarında geçerli olacak. Örnek mi? Digiturk 2007 yılı içerisinde HD yayına geçiyor. İlk deneme de Ligtv de olucak. Tüm maçlar HD kameralarla çekilip yayınlanacak. Hd görüntü kalitesini ki özellikle bir maç yayınında görmeyen arkadaşlar ne önemi var diyebilir. Ancak görüntü inanılmaz net olucak.

    Şimdi piyasada azı kablolar var. Bir ucu hdi diğer ucu dvi. Hd yayın yapan bir tuneri siz Samsungunuza bağladığınızda hdi çıkışını dvi girişine bağladığınız zaman görüntüyü normal yayınlara göre(normal dvd standartına göre) çok daha yüksek çözünürlüklerde seyredebileceksiniz. Ancak bu hdi girişini viewsoniğe bağladığınız zaman malesef görüntü alamayacaksınız. Çünkü view sonic de HDCP desteği yok. Bunun dışında ps3 xbox gibi oyunlarıda oynayamayacaksınız. Ha ben sadece işimde kullanıcam öyle şeylerle alakam yok derseniz ok. Ancak aynı zamanda ekran kartı aldım lcd tv den ucuza geldi dien arkadaşlar büyük bir yanılgı içerisine giriyorlarki ekran kartınada ayriyeten 150ytl lik bir masraf yapacaklar.

    Bunun dışında hd yayınlar yakında DVD lerdede ortaya çıkacak. Çok uzak zamanda sanmayın. şimdiden hd filmler satılmaya başlandı. Özellikle bu standard yaygınlaşmaya başlayınca viewsonic monitörünüz günümüzün crt si gibi olacak ve fiyatları çok çok düşecek. Digitürkün yaptığı açıklama ile 2007 yılında hd yayına başlanacağını düşünürsek hd nin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

    HDİ bir ekran kartınızdan görüntüyü hd desteği ile aktarmak başka dvi üzerinden aktarmak bambaşka. Arada sadece 60 ytlfiyat farkı var. Almadan önce bunları sorun ve iyi araştırın. Şu an 1280*1024 çözünürlükle yazılar biraz bozuk. Ancak sanırım bunun sebebi ekran kartımın onboard laptop ekran kartı olması sanırım.

    Ancak ben bu ürünü değiştirmeye karar verdim ve hepsiburada.com ile temasa geçtim. Samsung alıcam. En azından hdcp desteği olucak.

    Bu konuda fikri veya bilgisi olan arkadaşlar burda yazabilirse sevinirim.

    Herkese iyi çalışmalar.


    bilgilerin için gerçekten teşekkür ederim. iyi bir noktaya değinmiştin ve ben viewsonic kararı vermiş biri olarak almaktan vazgeçtim. biraz daha fark verip samsung alacağım. ilerde problem yaşamamak için. çünkü bu kadar parayı çöpe atacak kadar zengin değilim. kullanan arkadaşları tenzih ederim. ben onların hata yaptıklarını söylemek istemiyorum fakat ileriki dönemlerde verimli kullanamazsam eğer monitörümü huzursuzluk duyarım. teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: berkans

    Arkadaşlar


    HDCP desteği

    Viewsonicte bu destek yok. Günümüzde satılan bir çok ekran kartında HDİ çıkışı bulunmaktadır. Bu çıkışı kullanarak pc inizi lcd veya plazma ekranınıza kolaylıkla bağlayıp High definition görüntü alabilirsiniz. Aslında temelde dvi ile hdi arasında görüntü kalitesi çok büyük değil yalnızca hdi seside iletiyor. Ancak herkesin dediği gibi hdi türkiyede yaygın değil mantığı çok çok yanlış.

    Hdi teknolojisi çok çok yakında hayatımızın tüm alanlarında geçerli olacak. Örnek mi? Digiturk 2007 yılı içerisinde HD yayına geçiyor. İlk deneme de Ligtv de olucak. Tüm maçlar HD kameralarla çekilip yayınlanacak. Hd görüntü kalitesini ki özellikle bir maç yayınında görmeyen arkadaşlar ne önemi var diyebilir. Ancak görüntü inanılmaz net olucak.

    Şimdi piyasada azı kablolar var. Bir ucu hdi diğer ucu dvi. Hd yayın yapan bir tuneri siz Samsungunuza bağladığınızda hdi çıkışını dvi girişine bağladığınız zaman görüntüyü normal yayınlara göre(normal dvd standartına göre) çok daha yüksek çözünürlüklerde seyredebileceksiniz. Ancak bu hdi girişini viewsoniğe bağladığınız zaman malesef görüntü alamayacaksınız. Çünkü view sonic de HDCP desteği yok. Bunun dışında ps3 xbox gibi oyunlarıda oynayamayacaksınız. Ha ben sadece işimde kullanıcam öyle şeylerle alakam yok derseniz ok. Ancak aynı zamanda ekran kartı aldım lcd tv den ucuza geldi dien arkadaşlar büyük bir yanılgı içerisine giriyorlarki ekran kartınada ayriyeten 150ytl lik bir masraf yapacaklar.

    Bunun dışında hd yayınlar yakında DVD lerdede ortaya çıkacak. Çok uzak zamanda sanmayın. şimdiden hd filmler satılmaya başlandı. Özellikle bu standard yaygınlaşmaya başlayınca viewsonic monitörünüz günümüzün crt si gibi olacak ve fiyatları çok çok düşecek. Digitürkün yaptığı açıklama ile 2007 yılında hd yayına başlanacağını düşünürsek hd nin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

    HDİ bir ekran kartınızdan görüntüyü hd desteği ile aktarmak başka dvi üzerinden aktarmak bambaşka. Arada sadece 60 ytlfiyat farkı var. Almadan önce bunları sorun ve iyi araştırın. Şu an 1280*1024 çözünürlükle yazılar biraz bozuk. Ancak sanırım bunun sebebi ekran kartımın onboard laptop ekran kartı olması sanırım.

    Ancak ben bu ürünü değiştirmeye karar verdim ve hepsiburada.com ile temasa geçtim. Samsung alıcam. En azından hdcp desteği olucak.

    Bu konuda fikri veya bilgisi olan arkadaşlar burda yazabilirse sevinirim.

    Herkese iyi çalışmalar.


    Yazılanlar biraz yanlış olmuş sanırım.

    HDTV standartları ve HDMI ile DVI girişi konusunda şu Sabit Başlığı lütfen okuyun............

    http://forum.donanimhaber.com/m_10727763/tm.htm

    Kısaca: her iki lcd de de HD kaynaklı sinyalleri izleyebilirsiniz, HDMI de ses de taşınır.
    (bende Viewsonic 22" var, pc den HD filmleri izleyebiliyorum, eğer DVI veya HDMI çıkışlı HD-DVD alırsanız yine izleyebilirsiniz, HDCP bir koruma protokolü olup bu özelliği taşıyan sinyallerde zorunluluktur)

    Ancak PS3 için HDMI şart deniyor, şimdilik muamma bu konu, PS3 sahibi arkadaşlar denemeden bir şey söylemek yanlış olur.........

    Selamlar




  • Ben ve bir arkadaşım daha bu monitörü aldık. Fiyatı o zamanlar 656 ytl idi o haliyle bile çok uygun görünmüştü bana. O aralar philipstin 19" lerini filan düşünüyordum devamlı. Samsunglara filan bakıyordum. Sonra 22" e bunu görünce 650 ye hemen aldım. şansıma ölü piksel çıkmadı. Kapanıp açılma gibi bir sorunda yaşamadım hiç. Renk ayarlarını filan zaten ekran kartının kendi özellikleriyle ayarlıyorum. Yok sinema seçeneğiymiş yok web seçeneğiymiş bunların lcd de olmasına gerek yok. Bence sağlam çıkarsa büyük ekran lcd bayağı avantaj oluyor. 22" e alışınca diğer ekranlarda bişey yaparken bir sıkılıyorsunuz bir bunalıyorsunuz. Başta bu kadar büyüğe ne gerek vardı demiştim ilk geldiğinde. Ama alıştıktan sonra da vazgeçemiyor insan. Monitör gayet güzel iyice mağazalarda görün yanyana koyun inceleyin. Nekadar büyük ekran alabilirseniz o kadar iyi diyorum.

    Ekran kartının özelliklerinden 3 tane değişik parlaklık tonu ayarladım. Normal, karanlık, çok karanlık diye seçiyorum anında istediğim parlaklığa geliyor. Birde bu parlaklık ve kontrasta çok takılmamak gerek sanırım. Bana normal haldeki parlaklık bayağı fazla geliyor. Sürekli biraz kısarak kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgi sayar -- 16 Şubat 2007; 22:01:25 >




  • Malesef "onbeş" sen yazdıktan sonra bu HD olayını denemeye karar verdim . Bendeki Sony DVP NS76H playerın HDMI çıkışına bir HDMI-DVI convertor alıp bağladım, tüm çıkış değerlerini denedim ancak görüntü alamadım. Üzgünüm ama HD görüntüyü açamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buano -- 16 Şubat 2007; 23:16:25 >
  • Dostum HDMI görüntü diye bir terim yok.
    HD görüntü var ve HDMI veya DVI ile bu görüntü aktarılır.
    Hdmi-dvi adaptörün çıkışı uygun olmayabilir veya Sony DVP NS76H çıkış empedansları uymamış olabilir.
    Yoksa HD sinyal tüm dünyada aynı standartlara bağlıdır.
    Tv-Projeksiyyon bölümünde SABİT BAŞLIĞI lütfen okuyalım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10727763/tm.htm
    selamlar
  • Tamam sağol HDMI kelimesini düzelttim ama sen ne empedansından bahsediyorsun. Compozit bağlantı yapmıyoruz. Sanırım bu tip bağlantıları bilmeden yorumlar yapıyorsun. Neyse bende testimi anlattım. Viewsonic HD görüntüyü açamadı. Eğer bir yöntem söyleceksen anlat, test edeyim, ama sanmıyorum.
  • Bende Viewsonic alanlar kervanına katıldım sonunda. gerçi monitörü 15 gün oldu alalı. İzlenimlerim gayet olumlu. 15 gün de hiçbir sıkıntı yada olumsuz bişeye rastlamadım. Gayet memnunum . Almayı düşünenlere tavsiye ederim
  • evet bende bugun aldım aslında aklımda samsung 971p vardı ama bunu gorunce karsılastırdım baya buyuk masaya sıgmıyor:) harıka valla yafff 600 ytl öp yok deneyıp öyle alırım dedim kabul ettıler öp yok allah sukur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 1 Mart 2007; 19:58:03 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    quote:

    samsung viewsonicten 100ytl kadar ciddi anlamda daha pahalı


    quote:

    HDCP gereken uygulamaları Loewe 42'' plazmamda izlerim


    100 ytl hesabı yapan bir adamın kullandığı 8mılyarlık plazma he

    24 benq hdmı gelınce ve fiyatları alınabilri sevıyelere inince ondan alırız zaten..geçiş dönemi için en iyi secim feno senın için..Cok az zararla elden cıkabilcek bir ürün..Hayırlı olsun tekrardan..



    hi hi hi




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.