Şimdi Ara

22' Viewsonic VG2230WM - Aldım ve Çok Beğendim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
30.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    Az önce gidip Bursa ASMerkez Teknolojix mağazasından kendime güzel bir Viewsonic VG2230WM aldım.. Bir Samsung 205BW kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki monitörün performansı oldukça başarılı. 22" 225BW bekleyenlerin göz ardı etmemesi gereken bir ürün bence. Yalnız tüm büyük panellerde olduğu gibi ölü piksel olayına azami dikkat göstermek gerekiyor. Mağazadaki arkadaşların da yardımıyla 4 panel denedim bu akşam. İlkinde 1 yarı ölü (kırmızı renkte), diğer 2 tanesinde birer tam ölü (siyah) piksel gördüm. 4. denediğim paneldeyse hiç bir sorun çıkmadı ve cihazı kaptığım gibi eve geldim. Ayrıca evde bu sorunla karşılaşılsa bile iade alacakları garantisini de veriyor bu arkadaşlar.

    20"'den 22"'e geçince bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim ancak bu aletler cidden büyük :) 399$ + kdv lik fiyatıyla daha şimdiden 1 haftaya kalmaz eldeki 300 küsür stoğun tükeneceğini kestirmek güç değil.

    Şimdilik benden bu kadar.. Yeni oyuncağımla biraz zaman geçirmek istiyorum..

    Görüşmek üzere..







  • hayırlı olsun inceleme yazarsan birçok kişi için faydalı olmuş olur
  • Ben VX2245wm modelini bekliyorum.
  • Evet yeni VX modelleri özellikle IPOD bağlantı cradle'larıyla ilgi çekiyorlar.

    Kısa sürede bir şeyler yazabilirmiyim ona bakıyorum ama hemen bir WoW, NWN2, NFS-Carbon denemesi yapiym sizin için..

    Desktop ve film performansı çok başarılı..İzleme açıları çok iyi.. Dediğim gibi bir kaç saat öncesine kadar bir Samsung 205BW kullanıcısıydım ve her cümlemi Samsung kalitesinden yola çıkarak kuracağım. Yani "iyi" dediğim birşey bana göre en az Samsung 205 BW ayarında demek olacak..
  • netten alsak ölü pixel garantisi varmı acaba bilgisi olan..Var ise hemen sipariş veriorum
  • Dediğim gibi Teknolojix yetkilileri feci ilgilendiler benimle. Zaten şu an sadece orada satılıyor sanırım bu monitör.. Dev gibi mağazanın her yerinde bu monitörün dev afişleri vardı "Bu kadar da olmaz 399$" diye. Zaten içeri girdiğimde yaklaşık 50 civarı kutu orta yere dizilmişti şov amaçlı olarak. Bana söylenen şey alıp evde deneyebileceğim ve piksel sorunuyla karşılaştığımda hemen iade edebileceğimdi. Ama yine dediğim gibi orada hemen yardımcı olup 4 tane cihazı denediler.

    Performansa gelince oldukça iyi diyebilirim.. Samsung 205BW'den eksisi yok kesinlikle. Şu ana kadar WoW, NWN2 ve NFS-Carbon'da biraz zaman harcama şansım oldu. Açıkçası bence 672 YTL (12 taksit) gibi bir fiyata kesinlikle kaçırılmaması gereken bir cihaz bu. Nakit alınca bir de bu fiyat üzerinden %7 indirim yapıyorlar ki bu da 625 YTL ye güzel bir 22" LCD almak demek.

    Ufak bir dip not: Arkadaşımdan alıp denediğim XBox 360 ile de çok güzel sonuç verdi.




  • peşin fiyatı çok iyi
  • Yarın telofon ile görüşeim ölü pixel garanytisi veriyorlarsa alıyorum bende..
  • Hmm Samsung'dan bir eksisi var sanırım.. Üzerindeki DVI portu HDCP uyumlu olmayabilir. Eğer öyleyse bu monitörle ileride kullanmaya başlayacağımız HD-DVD ve BD-ROM filmlerini izleyemeyiz demektir. Hoş o zamana kadar kendimize 1080P güzel 32" monitörler almış oluruz heralde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erceguven -- 13 Aralık 2006; 0:49:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erceguven

    Hmm Samsung'dan bir eksisi var sanırım.. Üzerindeki DVI portu HDCP uyumlu olmayabilir. Eğer öyleyse bu monitörle ileride kullanmaya başlayacağımız HD-DVD ve BD-ROM filmlerini izleyemeyiz demektir. Hoş o zamana kadar kendimize 1080P güzel 32" monitörler almış oluruz heralde :)

    Hımm biraz bu konuyuda araştıalım bu arada kutu içerğinde dvi kablosu yok galiba?
  • Var var.. VGA, DVI kablosu çıkıyor. Hatta adamlar normal güç kablosunun yanında 3 dişli farklı bir güç kablosu daha ilave etmişler kutu içeriğine.. Cihaz için HD uyumlu diyor ama emin olamıyorum HDCP konusunda.

    Kısa vadede HDCP'nin bir getirisi olacağına inanmıyorum açıkçası. Şu anda bir çok insanın DVD film yerine DivX tercih ettiğini düşünürsek, gidip kendimize 199$ a bir X360 HD-DVD player ya da bunun yaklaşık 3 katına bir Sony BD-ROM player alıp bir de üzerine HD medya almadıktan sonra HDCP'yi şimdilik es geçebiliriz bence.. Olsaydı fena mı olurdu, hayır tabii ki olmazdı ama yine de "öncelik" listemde yer almıyor HDCP.
  • piyasaya böyle modellerin çıkması sevindirici. 225 BW ye rakip çıktı diyebiliriz sanırım.. bunu önümüzdeki günler gösterecek... benim 225 BW'm yarın en geç öbür gün elimde olacak. Sanada hayırlı olsun arkadşaım güle güle sorunsuz kullan
  • Çok teşekkür ederim. Umarım senin 225BW'de en az benim Viewsonic kadar mutlu eder seni.. Şimdiden hayırlı olsun..
  • Trusted Reviews az önce bu monitörün bir review ını yayınladı. Alanında en kaliteli ve güvenilir sitelerden biri olan Trusted Reviews'ın incelemesi herkes için çok faydalı olacaktır.

    http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/12/12/Viewsonic-VG2230wm/p1

    Not: Sorumuzun cevabını aldık.. DVI portu HDCP uyumlu değil.
  • Hayırlı olsun ürün güzel fakat Samsung'un çözümü ile arasında teknik özellik olarak çok fark var.

    225BW HDCP destekli, VG2230WM HDCP desteksiz
    225BW 16.7 milyon renk, VG2230WM 16.2 milyon renk
    225BW yükseklik ayarı sunuyor, VG2230WM yükseklik ayarı sunmuyor..
  • ps3 için hdcp uyumluluk lazım bildiğim kadarıyla..Alırım ilerde ps3 çıkınca takarım bu monıtore diyenler bida düşünsünler..

    monıtor almamış olsaydım bugun bursa yollarındaydım..fiyatına göre cok ii bir monıtor
  • çok teşekkür ederim. iki ölü pixelim var ama o kadar çok bekledim ki monitörü geri gönderim 1 ay beklemewyi göze alamıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: erceguven

    Çok teşekkür ederim. Umarım senin 225BW'de en az benim Viewsonic kadar mutlu eder seni.. Şimdiden hayırlı olsun..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    ps3 için hdcp uyumluluk lazım bildiğim kadarıyla..Alırım ilerde ps3 çıkınca takarım bu monıtore diyenler bida düşünsünler..

    monıtor almamış olsaydım bugun bursa yollarındaydım..fiyatına göre cok ii bir monıtor


    Benim için düş yollara pega..Olm bi monitör bulun bana msne gel bakam sen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fenomenhaa


    Benim için düş yollara pega..Olm bi monitör bulun bana msne gel bakam sen

    Speed yazmış bak ne güsel..alınmas hacu o aled..ergonomı yok hdcp yok bişi yok..salla sen onu..(kaytaran adam smileysi.gif)
  • Pegasus bu arada dikkat etmemiştim hiç senin makine uzay mekiği gibi bişeymiş ya :D iyi günlerde kullan.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.