Şimdi Ara

22' ekran çözünürlük sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde "hp w2207" bir monitör var. ekran kartım "geforce fx5500".

çözünürlüğüm "1600x1000" iken bir sorun ile karşılaşmamama rağmen, monitörün kendi çözünürlüğü olan "1680x1050" yaptığımda görüntü ekrana sığmıyor ve taşmalar meydana geliyor. bu görüntüyü düzeltmenin bir yolu var mıdır? aşağıdaki resimler ile demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz:

sorunsuz hali (1600x1000) ~ sorunlu hali (1680x1050):

~

denediklerim:
    -monitörün kendi ayarlarındaki "custom scaling" bölümündeki "fill to screen" ya da "fill to aspect ratio" seçenekleri işe yaramadı...
    -nvdia control panel'den aşağıdaki ayarların hiç biri sonuç vermedi...

yardımlarınız için şimdiden sağolun...

• ekran kartın desteklemiyor o çözünürlüğü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heptagram -- 8 Ekim 2007; 17:16:58 >
  • hayır destekliyor sorun bu değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi causeisunknown -- 8 Ekim 2007; 17:22:02 >
  • bendede 22 inç mönitör var ekran kartım 8600 gt
    ben 1680x1050 kullanabiliyorum 1600x1200 yapınca yazılar okunmuyor.
    diğer büyük boyutlara getirince dediğin gibi mause ile gittikce gidebiliyorsun sağa sola monitör yetmiyor.
    yani mönitöründe ekran kartınında bi sınırı var!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heptagram -- 8 Ekim 2007; 17:26:32 >
  • nVIDIA GEFORCE FX 5500'ün maksimum çözünürlüğü: 2048 x 1536 (kaynak)
    ekranın doğal çözünürlüğü: 1680 x 1050

kartın da gücü yeterli, ekranın da...
  • Ekran kartının çözünürlüğü masaüstü kullanımı için gayet yeterlidir.Sorunun burdan kaynakladığını düşünmüyorum.Monitörünün 1680 x 1050 60 hz 'da optimum çözünürlüğü veriyor.Hz ayarlarını kontrol etmende fayda var.Ayrıca mönitöründe otomatik olarak çözünürlüğü ayarlamak için seçenek mevcut sanırım, deneyebilirsin.
  • sorunu çözdüm arkadaşlar.

sorunun esas kaynağı "ekran kartı sürücüsü". ekran kartı sürücüsü "1680x1050" çözünürlüğü uyguluyor gibi gözükmesine rağmen uygulayamıyor. nvidia'nın forumlarında bu sorunun aynısını yaşayan birisine rastladım (ilgilenenler buradan bakabilir). ona önerilen çözüm: ekran kartının eski sürücüsünü çekmesi ve "özel zamanlama ayarları"ndan 1680x1050 çözünürlüğü elle eklemesiydi.

ben de bu yöntemi uyguladım ve sorun çözüldü. yarın öbürgün aynı sorunu yaşayan birisi olursa diye ayarları buraya ekliyorum:

not: son olarak eklemek istediğim şu ki "heptagram" kullanıcı adlı arkadaşa az kalsın inanıp aramaktan vazgeçiyordum. lütfen tam manasıyla emin olmadığınız konularda fikir beyanında bulunmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogunisik

sorunu çözdüm arkadaşlar.

sorunun esas kaynağı "ekran kartı sürücüsü". ekran kartı sürücüsü "1680x1050" çözünürlüğü uyguluyor gibi gözükmesine rağmen uygulayamıyor. nvidia'nın forumlarında bu sorunun aynısını yaşayan birisine rastladım (ilgilenenler buradan bakabilir). ona önerilen çözüm: ekran kartının eski sürücüsünü çekmesi ve "özel zamanlama ayarları"ndan 1680x1050 çözünürlüğü elle eklemesiydi.

ben de bu yöntemi uyguladım ve sorun çözüldü. yarın öbürgün aynı sorunu yaşayan birisi olursa diye ayarları buraya ekliyorum:

not: son olarak eklemek istediğim şu ki "heptagram" kullanıcı adlı arkadaşa az kalsın inanıp aramaktan vazgeçiyordum. lütfen tam manasıyla emin olmadığınız konularda fikir beyanında bulunmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin.

uğraşmışsın sorunu bulmuşsun, keşke herkes senin kadar ilgili olsa.Konuyu açıp "armut piş ağzıma düş misali "öle bekliolar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogunisik

sorunu çözdüm arkadaşlar.

galibaba benimde sorunum sizinkinden.ben de böyle br başlık açmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_18237923/mpage_1/key_//tm.htm#18238509

ankarta siz nerden girerek ayar yaptınız.

• use my dısplay's buılt-in scaling yaptıgında 3. secenek yanı kendı sıgdırması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: venedik

use my dısplay's buılt-in scaling yaptıgında 3. secenek yanı kendı sıgdırması lazım

işte o seçenek işe yaramadığı için bu sorun ortaya çıkıyor zaten...

------------------------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhun11

galibaba benimde sorunum sizinkinden.ben de böyle br başlık açmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_18237923/mpage_1/key_//tm.htm#18238509

ankarta siz nerden girerek ayar yaptınız.

anakart ayarlarından değil, denetim masasındaki nvdia denetim masası yardımıyla yapıyorsun bu dediğim ayarları...

• ekran kartlarında her zaman öyle denir ki benimki de 1024 *864 ten sonraki hiç birinde 75 herze çıkmıyor ama hiç oralı bile olmadım kullan kardelim çok mu önemli ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.