Şimdi Ara

215/50/17 Jant Lastik Önrerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

215/50/17 Jant Lastik Önrerisi

(En Son Oy Tarihi: 23.2.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: quattro6

Sizin öneriniz ne olur acaba listeden yada liste dışında öneriniz var mı?

Alıntıları Göster
    Butceniz uygunsa GY asym5 iyi bir seçim olacaktır.

Su listeden de yardim alabilirsiniz. Ebat farkli ama (225 45 17)
    https://www.thetirelab.com/autobild/summer/2019/225-45-r17/braking-distance/

Ortalama bir kullanici iseniz bu kadar para vermeye gerek yok. İslak performansi A olan bir lastik seçmeniz yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Butceniz uygunsa GY asym5 iyi bir seçim olacaktır.

Su listeden de yardim alabilirsiniz. Ebat farkli ama (225 45 17)
    https://www.thetirelab.com/autobild/summer/2019/225-45-r17/braking-distance/

Ortalama bir kullanici iseniz bu kadar para vermeye gerek yok. İslak performansi A olan bir lastik seçmeniz yeterli.

Alıntıları Göster
    Asimetrik 5 için benim araca üretilmiş lastik bulamadım. Tabandan 10 cm kalın yada yanaktan 5 cm kısa lastikler var haliyle orjinali bozmak istemiyorum
    Link için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 16 Mart 2020; 11:47:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Asimetrik 5 için benim araca üretilmiş lastik bulamadım. Tabandan 10 cm kalın yada yanaktan 5 cm kısa lastikler var haliyle orjinali bozmak istemiyorum
    Link için teşekkürler

Alıntıları Göster
    https://www.thetirelab.com/215-50-R17/summer/

Linkteki siralamaya göre bütçe kısıtlı ise Falken ya da Dunlop alırdım. Falken Premiumlarin hemen ardinda siralanmis çünkü. Dunlop baska bir model var ama FM800 ün asagi kalacagini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 16 Mart 2020; 12:16:16 >

• Hankook Ventus Prime 3 K125 17 inç lastiklerin f/p kralı diyebilirim. Çok araştırdım, test sonuçları ile tescilli zaten.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    hocam baktım da nerdeyse pilot sport 4 kadar pahalı bir lastik hankook hiç kullanmadım haliyle üst düzey markalar ayarında mı bilemiyorum
  • Hocam yanlış hatırlamıyosam Hankook'lar 600 lira idi, PS4'ler 850 civarı yazmışsınız zaten. Aslında hatırı sayılır bir fark sayılır. :) Yani şahsen benim için öyleydi, aracım iyi yol tutan bir araç olsa düşünmeden Michelin bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Hocam yanlış hatırlamıyosam Hankook'lar 600 lira idi, PS4'ler 850 civarı yazmışsınız zaten. Aslında hatırı sayılır bir fark sayılır. :) Yani şahsen benim için öyleydi, aracım iyi yol tutan bir araç olsa düşünmeden Michelin bakardım.
    Yok hocam 600 olsa 4 lastik te 1000 lira fark eder dediğiniz gibi. Az önce n11 de baktım 750 780 arası değişiyor buda hemen hemen pilot sport ile 4 lu takım 300 400 lira fark ediyor demek. Bilmiyorum belki ben fiyat olarak uygun bulamamış olabilirim 🤗

• 625-675 tl arasında bulunuyor arana yaptığımda, trendyolda gördüm misal. :) Doğrudan bir Hankook bayisini arayıp fiyat alın bence hocam. 650 diyeceklerini düşünüyorum şahsen.

• Bugün cruze aracıma 225x50x17 milestone blaster sipariş ettim fiyat 300 tl gelsin detaylı yorum yaparım.

• farukkk kullanıcısına yanıt
    onu bende düşündüm de 215 den 225 e 10 cm taban farkı olacak acaba olumsuz yanı olur mu ? özellikle iç davlumbaza sürtme gibi bir durum söz konusu olur mu acaba
  • 2 yıl 20 bin km astra j 1.4t aracımda Sava Intensa UHP 2 kullanıyorum.Yol tutuş , su tahliyesi ve yüksek hız stabilitesi mükemmel.Hamur ısındıkça tutuşu inanılmaz artıyor ancak çok sert.Sert hamurdan kaynaklı soğuk havada tatmin etmiyor.Yol sesi etiketinde yazan değerin aksine oldukça var.Şimdi ki aklım olsa mümkün olan en yumuşak lastiği alırdım.Yakıt olarak bir artışa neden olmadı.İlk günki gibi tutmuyor tabiki ancak hala gayet iyi.Yağmurlu havada 180-200 gidin hiçbir tedirginlik yok.
  • quote:

onu bende düşündüm de 215 den 225 e 10 cm taban farkı olacak acaba olumsuz yanı olur mu ? özellikle iç davlumbaza sürtme gibi bir durum söz konusu olur mu acaba
    Bu konuda konusu geçmiş 3gündür araştırdım sorun yaşayan yok kitapçıktada 225 kullanabilirsiniz yazıyor. Birde 10 cm değil 1 cm fark olacak
    https://forum.donanimhaber.com/cruze-yaz-lastigi-yardim--116066443

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 17 Mart 2020; 3:25:36 >

• arkadaşlar lastikteki şu yakıt verimliliği çok etkili mi? 100 km de ortalama etkisi nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik deyip geçmeyin yol ile araç arasındaki tek bağlantı noktası.... Lastiğin kalitesi sert ya da yumuşak olarak ölçülmez. Aldığınız lastikler ilk 1-2 yıl iyi yol tutar, 3. yılda kaymalar kopmalar yaşarsanız, bir zamanlar vermediğiniz 100-200 liralar size çok acı bir şekilde geri dönebilir. İmkanlar dahilinde en iyi lastiği almanızı tavsiye ederim. Lastik tasarruf yapılacak bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

arkadaşlar lastikteki şu yakıt verimliliği çok etkili mi? 100 km de ortalama etkisi nedir?
    Bir araştırma da %3 denilmiş tabi bu a ve c arasında mı a e arasında mı net bilgi yok.

Fakat genel kanı çok çok farketmedigi yönünde, yani a değerine sahip pirelli c7 blue 800 lirayken, e yakıtta olan x lastik 350 400 lira ve aradaki fark a değer mi bilemiyorum.

%3 üzerinden gidersek her 100 litre de 3 litre kar elde ediyorsunuz mesela aracınız ort. 7 litre yakan bir araç olsun ve yılda 15 bin km yapan ortalama kullanıcı olarak varsayıyorum. Size 15 bin km için yaklaşık 1000 litre yakıt lazım. %3 tasarrufta da 30 litre kar elde edeceksiniz, lastiğin ömrü 50 bin km olsa 3 yıl da 90 litre kar elde edeceksiniz, bununda karşılığı litresi 6 lira desek 540 lira yapar küsuratlarıyla 600 lira karınız olsun. Ama lastiğe başlangıçta 2000 lira civarında fazla para vermiş olacaksınız.

Tabi buna değip değmeyeceği 2000 tl fazla para verdiniz pahalı lastik takımının size yakıttan tasarruftan ziyade başka neler sunduğu ile alakalı bir durum.

Yoksa yol tutuşu, fren mesafesi aynı olan lastikler için, yakıtı A olan aslında sonuç olarak daha pahalı gibi bir sonuç ortaya çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 18 Mart 2020; 2:20:57 >

• Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 225 50 17 milestone lastikleri taktırdım bayağı görüntü güzel oldu araç bayağı heybetli durdu ilk izlenimim sessiz bir lastik diğer özellikleri kullandıkça konuya yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 17 Mart 2020; 18:6:58 >

• farukkk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız. Keşke bir tık daha kaliteli alsaydınız.

Önceki aracımı aldığımda üzerinde birkaç aylık Milestone vardı. Ben böyle kötü bir lastik deneyimlemedim. Sürekli balans ayarı bozuyor, sürekli hava salıyor, sürekli çivi/vida falan giriyordu. Birkaç ay sonra dayanamadım Lassa almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız. Keşke bir tık daha kaliteli alsaydınız.

Önceki aracımı aldığımda üzerinde birkaç aylık Milestone vardı. Ben böyle kötü bir lastik deneyimlemedim. Sürekli balans ayarı bozuyor, sürekli hava salıyor, sürekli çivi/vida falan giriyordu. Birkaç ay sonra dayanamadım Lassa almıştım.
    Bakalım kullandıkça göreceğiz, tabiki fiyat performans açısından bu lastiği tercih ettim. Bu ebatlarda bir tık iyi lastik 500Tl ben milestonu 300 tl ye aldım. 4 lastikte 800 tl gibi bir rakam çıkıyor. Tabiki lastikte ekonımi yapılmaz ama bu ebatlarda Michelin, Bridgestone, continental, Goodyear vb almadıkça diğer lastiklerin milestone dan farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu saydığım marka lastik fiyatları da 800 ile 950 civarı fiyatlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 18 Mart 2020; 1:7:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Bakalım kullandıkça göreceğiz, tabiki fiyat performans açısından bu lastiği tercih ettim. Bu ebatlarda bir tık iyi lastik 500Tl ben milestonu 300 tl ye aldım. 4 lastikte 800 tl gibi bir rakam çıkıyor. Tabiki lastikte ekonımi yapılmaz ama bu ebatlarda Michelin, Bridgestone, continental, Goodyear vb almadıkça diğer lastiklerin milestone dan farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu saydığım marka lastik fiyatları da 800 ile 950 civarı fiyatlarda.

Alıntıları Göster
    Hocam hayırlı olsun bende baktığımda en ucuz starmaxx ve milestone gözüküyordu zaten ikiside petlasın lastiği olması lazım. Umarım memnun kalırsınız 215 den 225 e çıkmanın avantaj ve dezavantajlarını da paylaşırsanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.