Şimdi Ara

2100 TL i3 6100 - Gtx 950 SON KONTROLLER HAFTAYA ALIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  2100 TL i3 6100 - Gtx 950 SON KONTROLLER HAFTAYA ALIYORUM.
    Sistemde eksik veya daha iyi alınabilcek bir parça varmı Haftaya Cumartesi alıyorum. SON kez bir sorıyım ?

Orijinalden alıntı: kasaga22

2100 TL i3 6100 - Gtx 950 SON KONTROLLER HAFTAYA ALIYORUM.
    Sistemde eksik veya daha iyi alınabilcek bir parça varmı Haftaya Cumartesi alıyorum. SON kez bir sorıyım ?

Kasayı bilmemde insallah o psu sistemi havaya ucurmaz ve ramleri daha dusuk cl14 2133 gibi gecikmeli olanlari veya frekansi yine yuksek cl15 falan tercih edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasaga22 K kullanıcısına yanıt
    Sabit diskiniz var mı?
  • Kasa ve psu değiştirerek, anakartıda h110m pro vd yapın, kasa önerim z3 plus 600le, 550W 12 v kanalından veriyor gayet iyi bir psu. düşük enerji tüketen bir sistem olacak zaten.

200 tl bir farklada i5 e çıkarın işlemciyi ilerde değiştirmenize gerek kalmaz, tek değiştirmeniz gereken şey rami 8 daha ekleyip 16 çıkartmak 3 sene sonra ve artık ekran kartı mediumda bile oynatmamaya başlayınca da ekran kartını uygun fiyata satarak üstüne ekleyip yeni bir ekran kartı almak olur.

Çünkü z3 plus ve 600le alırsanız kasa ve psu yönünde hiç kafanız ağrımaz,
    işlemciniz 6500 i5 olursada yine işlemciye ihtiyacınız olmaz,
    anakart keza h110m pro vd bir çok + yanı olan bir anakart ve hiç sıkıntı yatartmaz alternatifi asus h110m-d-k- vs gibi aynı model ddr4 anakartlar olur bir farkı yok, anakartı oc yapmayacaksanız üst düzey almaya gerek yok.
    240 gb lik bir ssd alın sonra belki hdd alır depolama olarak kullanırsınız yeni sisteminizde mutlaka SSD olsun hdd sonraki iş artık, 100 gb sisteme ayırsanız 120 gb lik alana giriş ve orta seviye oyunlarınızı kurabilirsiniz, bütçeyi biraz daha aşarım benim yüksek depolama gerektiren oyunlarım var diyorsanız 120 lik ssd ve 1 tb hdd ikilisi yapın,
    Anakart:MSİ B150M Pro VDH -İşlemci: İ5 6500 3.2 GHZ, Turbo 3.5 GHZ Skylake -Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 OC Edition 6GB GDDR5 192 BIT -Ram:Kingston 8 GB 2133 MHZ DDR4 Fury -Depolama (SSD):Samsung 850 Evo 250 GB SSD - Depolama (Taşınabilir HDD): Seagate 2TB Ultra Slim Backup Plus Taşınabilir Disk -Kasa:Zalman Z3 Plus Siyah -Güç Kaynağı:Corsair VS550 85 Plus -Monitör: BenQ GW2470H 23.8" 4ms (Analog 2xHDMI) Full HD AMVA Monitör, -Klavye : GamePower Warlock Outemu Kırmızı Switch Mekanik Türkçe Klavye -Mouse: Gamepower Bane Gaming Mouse Ayarlanabilir RGB Aydınlatmalı -Kulaklık: SteelSeries Arctis 5 USB RGB Oyuncu Kulaklığı 7.1 (14/09/2016 tarihinde topladım) iPhone 7 32 GB (29/08/2017 tarihinde aldım)

• ReaperFather kullanıcısına yanıt
    Monitör fiyatını çıkarıp bana yeni sistem toplarmısınız monitörü birdahaki ay almaya karar verdim NOT: Upgrade gibi bi düşüncem yok 2 2.5 Sene sonra tekrardan 0 Sistem toplıyacağım

i3 6100, h110m pro vd, 8 gb ddr4 ram, 240'lık bir ssd ( ilerde toplayacaksanız hdd gerek yok), gtx 750ti oc olursa daha iyi olur, 12v kanalından en az 300 veren 400 450W'lık içi dışı önemli değilse her hangi bir kasa.

Bunlar yaklaşık 1500 tutacaktır, buda 2 sene sonra tekrar sistem toplayacak upgrade düşünmeyen bir kullanıcı için gayet yeterlidir beklentilerinizi 2 3 sene için karşılar.
    Anakart:MSİ B150M Pro VDH -İşlemci: İ5 6500 3.2 GHZ, Turbo 3.5 GHZ Skylake -Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 OC Edition 6GB GDDR5 192 BIT -Ram:Kingston 8 GB 2133 MHZ DDR4 Fury -Depolama (SSD):Samsung 850 Evo 250 GB SSD - Depolama (Taşınabilir HDD): Seagate 2TB Ultra Slim Backup Plus Taşınabilir Disk -Kasa:Zalman Z3 Plus Siyah -Güç Kaynağı:Corsair VS550 85 Plus -Monitör: BenQ GW2470H 23.8" 4ms (Analog 2xHDMI) Full HD AMVA Monitör, -Klavye : GamePower Warlock Outemu Kırmızı Switch Mekanik Türkçe Klavye -Mouse: Gamepower Bane Gaming Mouse Ayarlanabilir RGB Aydınlatmalı -Kulaklık: SteelSeries Arctis 5 USB RGB Oyuncu Kulaklığı 7.1 (14/09/2016 tarihinde topladım) iPhone 7 32 GB (29/08/2017 tarihinde aldım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ReaperFather kullanıcısına yanıt
    Evet oyun oynamak için karşılar ama YouTube oyun videoları çekiyorum bu yüzden FPS baya önemli benim için sadece oyun amaçlı değil

Orijinalden alıntı: kasaga22

Evet oyun oynamak için karşılar ama YouTube oyun videoları çekiyorum bu yüzden FPS baya önemli benim için sadece oyun amaçlı değil

Güzel kardeşim o zaman i5 6500 ve 960 4g alacaksın en az :) Sen toplayacaksan net kaynağını belirt ve bir kerede topla uzun vadeli olsun en az 5 yıl için topla. 1500 tl bayılacaksın 2 yıl sonra tekrar bida bayılmak zorunda kalacaksın :)
  • kasaga22 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şu düşünce ile hatalısınız . 2 sene sonra yenisini toplarım , bu bir bakıma paramı her sene çöpe atarım yapısına geliyor. Ve yanlışınız var . Madem video çekeceksiniz , işlemciniz önemli olacak bir yere kadar i3 ten o kadar verim alamazsınız . İkinci olarak arkadaşın önerdiği yöntem iyidir. Bu konuya gelecek olursak sisteme upgrade dediğimiz yükseltme işlemi daha verimli. Her 2 senede bir yapacağınız kasa yerine sadece ekran kartı ve anakart gibi değişiklikler yaparak sistemi daha kaliteli ve daha verimli yapma fırsatınız var. Bilinçsizce bir hareket etmenize gerek yok bence , arkadaşında dediği önerilere kulak asarsanız sizin için iyi olur.

Sistemim = İ7 7700k , Asus z270 prime, 16gb balistix 2400 mhz ram , Asus dual oc gtx 1070, Coolmaster evo 212, Dark n10 , 750 watt 80 plus coolmaster psu , 2 Tb Seagete firecuda hdd , 120 gb ssd.Ekran = BenQ XL2411 , Hyperx Cloud 2 Kulaklık , Hyperx Mousepad , G103 Klavye , Corsair Harpoon mouse
  • Eğer monitör dahil edilmeyecekse bu sistemdeki eksikleri sayayım , ekran kartı yetersiz gelecek . Ssd yetersiz kalabilir. Bence Ocz nin 240gblık 520/520mb değerinde olacak Triton 100 modelini alın. Vatanbilgisayarda 212 liraydı. Bu sizin işinizi fazlasıyla görecektir bir süreye kadar. Bunun haricinde ekran kartı ve işlemciye biraz daha ağırlık verim. İşlemciyi iyi birşey almanız ekran kartı değişimi durumunda size sıkıntı yaratmaz. Arkadaşın dediği 600 wattlık kasa da sizin gelecekte ekran kartı değişikliğine gittiğiniz power supply değişimine neden olmayacaktır. Bu da sizin için bir avantaj sayılır. Yeni seri ekran kartları çıkacak , beklerseniz ve para biriktirirseniz 1 2 ay içerisinde çıkan yeni kartlardan şu anki kartların %25 en az daha performans artışı göreceksiniz. Söylenen haberler ve verilen durumlar bunu gösteriyor . Tabi testlerin daha gerçekleşmemiş olması da şu an için netlik durumundan uzaklaştırıyor. 900 lü serilerin cw problemi de varşığını sürdürüyor. Dediğim gibi bu eksiklikleri görüyorum. Ve oyun oynayacaksanız monitör 21.5 inch olmamalı. 1ms tepkime süreli ve imkan varsa 144 mhz monitörler tatminkar görüntüler sağlar . Tabi her oyun için geçerli mi derseniz , bazı oyunlarda avantajları vardır. Cs go bunlardan bir tanesidir. Onun haricinde bu sistemi bence çöp niyetine 2 yıl kullanırım demenize anlam vermek istemiyorum. Her ay bir miktar para biriktirip hdd ve monitöre öncelik tanıyıp sonrasında anakart ve ekran kartı değişimi yapılabilir. Ekran kartı pahalı olması yüzünden bu sıralamayı da koydum. Tercih size ait

Sistemim = İ7 7700k , Asus z270 prime, 16gb balistix 2400 mhz ram , Asus dual oc gtx 1070, Coolmaster evo 212, Dark n10 , 750 watt 80 plus coolmaster psu , 2 Tb Seagete firecuda hdd , 120 gb ssd.Ekran = BenQ XL2411 , Hyperx Cloud 2 Kulaklık , Hyperx Mousepad , G103 Klavye , Corsair Harpoon mouse

• 2 sene için pc toplanmaz zarar edersin yapma biraz daha üstüne para koy işlemcini i5 yap en azından ve 4-5 sene öyle sistem toplamayı düşünme.ekran kartınıda bir üst model alabilirsin durumun varsa.
    Şunu bekleyim bunu bekleyim deme teknolojinin sonu yok 1070/1080'ler 1000-1500'den aşağı satılmayacak belkide daha fazla Türkiye'de.
    O Yüzden ihtiyacın olanı al ve kimsenin dediğinede kulak asma ve sana tavsiyem ürünlerini alıp kullanmaya başladıktan sonrada bu özellikle forumda ekran kartı işlemci filan bu tarz bölümlere bakma..
  • Saydığınız modeller 1080/1070 1060 ta çıkacaktır . Evet teknoloji ileriye dönüklük gösterir. Ama dediğiniz gibi sistemde bu tarz şeyler olmalı. Oynayacağı oyunlar kısıtlıysa ( online oyunlarda profesyonelleşme diyeyim, ağırlık vereceğiniz oyunlar belliyse rahat edip kullanacağınız ayarların üstüne çıkmaya gerek yok. 960 yeterliyse onu alın çöpe atmayın. ) ancak işlemciyi baltalamanız size zarar verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaperFather

Kasa ve psu değiştirerek, anakartıda h110m pro vd yapın, kasa önerim z3 plus 600le, 550W 12 v kanalından veriyor gayet iyi bir psu. düşük enerji tüketen bir sistem olacak zaten.

200 tl bir farklada i5 e çıkarın işlemciyi ilerde değiştirmenize gerek kalmaz, tek değiştirmeniz gereken şey rami 8 daha ekleyip 16 çıkartmak 3 sene sonra ve artık ekran kartı mediumda bile oynatmamaya başlayınca da ekran kartını uygun fiyata satarak üstüne ekleyip yeni bir ekran kartı almak olur.

Çünkü z3 plus ve 600le alırsanız kasa ve psu yönünde hiç kafanız ağrımaz,
    işlemciniz 6500 i5 olursada yine işlemciye ihtiyacınız olmaz,
    anakart keza h110m pro vd bir çok + yanı olan bir anakart ve hiç sıkıntı yatartmaz alternatifi asus h110m-d-k- vs gibi aynı model ddr4 anakartlar olur bir farkı yok, anakartı oc yapmayacaksanız üst düzey almaya gerek yok.
    240 gb lik bir ssd alın sonra belki hdd alır depolama olarak kullanırsınız yeni sisteminizde mutlaka SSD olsun hdd sonraki iş artık, 100 gb sisteme ayırsanız 120 gb lik alana giriş ve orta seviye oyunlarınızı kurabilirsiniz, bütçeyi biraz daha aşarım benim yüksek depolama gerektiren oyunlarım var diyorsanız 120 lik ssd ve 1 tb hdd ikilisi yapın,

Arkadas son derece guzel yazmis aynen katiliyorum
    I5 6400
    H110 anakart
    8gb tek modul ddr4 ram
    Gtx 950 ekran karti
    Zalamn 600wkasa(500w bir coolermaster vardi forumda 12V dan 360w veeiyor 950 hatta 960 icin cok yeterli 130 tl ye arastirin onu bulun alin ya da)
    Ssd 240 olsun fiyat farki cok az(ama islemci 1. Oncelik unutmayin)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor

•  2100 TL i3 6100 - Gtx 950 SON KONTROLLER HAFTAYA ALIYORUM.
    Böyle olmuşmu ? söyledikleriniz düşününce mantıklı geldi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.