Şimdi Ara

21 yaş yazılım için geç mi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam kimse böyle nedir ne gerekir açık bir şekilde anlatmıyor. Aslında ben 20 yaşında memur oldum ve üniversiteyi daha sonra okudum. 12 yıldır iş hayatımda bir değişiklik yok memurlukta ne uzarsın ne kısalırsın. Ben de zaten memur oldum kafam rahat öyle bekleyeyim karakterinde bir insan değilim. Yaşım çok ilerlemeden geçerli bir alanda uzmanlaşmam gerektiğini düşünüyorum. Yazılım sektöründe herkes geliştirme yapmak istediği hem de geliştirmenin biraz daha zor olduğunu düşündüğüm için çevremden de 33 yaşında bilgisayar mühendisliği bitirmemiş bir junior u kimse işe almaz dediği için yazılım test uzmanlığı bana daha cazip geldi. ISTQB Foundation Level sertifikası ile başlamak istiyorum hatta sonuç alacağımı bilsem Bilge Adam dan Yazılım Test Uzmanlığı Eğitimine katılacağım ama sektörü tam anlamıyla bilmiyorum yani bu profilde bu yaştaki biri için imkan olur mu yoksa boşa mı uğraşmış olurum.

  • The Raider T kullanıcısına yanıt
    Bilge Adam'dan uzak dur. Parana yazık. ISTQB pek duyulmuş bir yer değil. 4 yıllık Bilg Müh yerine sertifika düşünüyor olsaydım, bu tür az bilinen ya da yalnız Türkiye'de bilinen yerlerle ilgilenmezdim. ISTQB Foundation Level sanırım DevOps ile ilgili ya da software tester gibi birşey ancak onu kimse bilmez, Red Hat Certified Engineer (RHCE) 'yi herkes bilir. ISTQB bilinir olsaydı bile bence amatörlüğü çağrıştırıyor. 32 yaşındayım diyorsun. 20 yaşında olup ISTQB sertifikası alsan okey ancak 32 yaşında pek bir esprisi olmaz. Bu arada Python sertifikası veren yerler var, sanırım Pearson VUE Python sertifikası veriyor (çok araştırmadım) Pearson IT eğitimi konusunda cok ünlü bir marka. Pearson 'dan sertifikam var dediğinde bu işlerin içindeki herkesin ilgisini çekersin. Sertifika aldığına değmeli biraz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilge adam dan hep ama hep kötü yorumlar duyuyorum o kadar mı korkunç


    coursera ve edx nasıl sence


    sanki bu sertifikaların bir esprisi yok sanki

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Bilge Adam + başka tüm kurs sistemleri çöptür. şöyle birşey olsa örneğin O'Reilly gibi kaliteli, orjinal belgeler yayınlasa, Türk eğitim arenasına katkısından dolayı +1 verebilirdim ancak öyle birşey de yok* Bu yerlerin tek amacı para kapmak. Yıllar önce ODTÜ SEM'den kurs aldım, $575'e. Düşün, adında ODTÜ olan yer ancak hiçbirşey öğrenemedim cunku temelde mantalite aynı.

    Sertifika konusunda bira daha iyimserim ancak Oracle, Microsoft, Adobe, AWS, Red Hat gibi bu işin mutfağında olan firmalardan alınması koşuluyla. Örneğin CV'nde bir Bilge Adam eğitimi bir de Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) sertifikası yazdığını düşün, hangisi daha iyi olurdu? Bence yanıt belli :)

    * Türkiyedeki eğitim kuruluşları (üniversiteler) + yayımcılar PDF belgesi pek hazırlamaz cunku PDF internete düşüp herkes ücretsiz indirip yararlanır yayımcı para kazanamaz. O yüzden Türkiye'de yayımcılar sürekli basılı belge (print book) yayınlıyor bir de telif hakkı olayına aşırı eğiliyorlar. Okey yayımcılar para kazanmak zorunda ancak üniversiteler de pek böyle birşey yapmıyor. Örneğin hiç BÜ, İTÜ, ODTÜ'nün IT alanında herkesin yararlanabileceği kaliteli bir PDF belgesini gördünüz mü, ben görmedim. Türkiyede böyle bir mantalite var. Amerika, Rusya, Çin buralarda yayımcılar kaliteli belge hazırlayıp PDF'sini de veriyor, durumu olmayan kişi ücretsiz indirip yararlanıyor + üniversiteler de arasıra kaliteli belge hazırlayıp PDF olarak dağıtıyor. Almanya'da telif yasaları cok katı olduğundan Almanca PDF dolaşımı cok fazla değil ancak yine de birçok kaliteli PDF'ler dolaşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Ekim 2021; 1:9:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf merakımdan ötürü soruyorum ( iddialaşma maksatıyla sormuyorum )


    sizi şu ana kadar bilimsel açıdan tatmin eden bir döküman örneğinin pdf linki verebilir misiniz !?

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim şeyi anlamamışsınız. Ben dünyada Bilg Müh / Bilgisayar Programlama eğitiminde Lisp'in önemli bir ağırlığı var, bu konuda dünyanın her yerinden (Amerika, Almanya, Japonya, Rusya, Fransa, İngiltere, İspanya...) eğitim dokumanları yayınlanıyor, paralı / parasız bedava dağıtılıyor, Türkiye'de ise hiçbir doküman yok diyorum, sen "bilimsel açıdan seni ne tatmin eder" diyorsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anlamışım pardon

    dediğiniz noktada dökümantasyonlar var

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Lisp üzerine Türkçe doküman var mı. Nerede ? Çeviri doküman da olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • google üzerinden arayınca bir sürü çıktı !


    özellikle aradığınız bir konu var mıydı !?

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    "bir sürü" derken ? Yalnızca bir iki doküman cıkıyor ki onlar da sunu / prezezantasyon belgesi, örnek bir tane:
    21 yaş yazılım için geç mi

    Üstteki belgenin Scripd'de yalnızca ilk birkaç yapragına bakabildim, .PDF formatında indiremedim, indirebilirsen bir gönder içeriğine bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı evrende mi yaşıyoruz !


    yoksa benim yaşadığım paralel evrende gerçeklik farklı mı ?


    az önce google a sordum


    GNU Emacs Lisp Reference Manual


    1337 sayfa bu işini görür mü !?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Ekim 2021; 20:26:53 >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Ben Türkçe Lisp belgesi yok, varsa gönder diyorum, sen kalkmış İngilizce belge gönderiyorsun. Şaka mısın ?

    Paralel evrenlere girmene gerek yok. Bu evrende bu Internette Lisp üzerine tanıtım / prezentasyon amaçlı olmayan, Lisp'i kodlar örnek algoritmalarla anlatan Türkçe bir belge varsa gönder gönderemiyorsan boş yapma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef google çevirinin ötesine geçe bilen bir durum yok !

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Kanka maaş okudun üni ile alakasız bana sorarsan tamamen senin şahsi bilgin ve kendini nasıl geliştirdiğine fikrine bağlı bunu niye söylüyorum diye sorarsan bir kimsenin okuduğu okulu kıskandığımda değil ancak okul okuyup hiçbir şey yapamayan o kadar çok kişi var ki tiksinirsin artik bu okul şeyleri çok boş muhabbet oldu bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç de geç değil, istediğin alana göre katılabileceğin bir sürü ücretsiz bootcamp var.

  • TROJ T kullanıcısına yanıt
    Vay be hocam ilham kaynağı oldunuz mali müşavirlik falan mı yapsam düşünüyordum yazılım daha doğru karar sanki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 23 yaşındayım ybs 2.sınıfım sağlık sorunlarından dolayı dondurmam gerekmişti bende senin gibi yeni başladım sayılır 21 yaş yazılım için geç mi 

    En önemlisi kesinlikle ingilizce ile birlikte götür yoksa çok zorlanırsın

  • Sizin 2 sene once yasamis oldugunuz seyin aynisini yasiyorum bende ybs ye o yaslarda baslicam sizin nasil gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.