Şimdi Ara

21 milyon ehliyet çipliyle değişecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çipli pasaport ve kimlik kartlarından sonra sürücü belgelerinin de 'çipli' olacağı belirtildi
    29 Mayıs 2010 Cumartesi, 15:50:49
    Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin de AB normlarında olması için çalışma başlattı. Emniyet kurmayları proje hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'e brifing verdi.
    Vatan Gazetesi'nin haberine göre 1 Haziran'da dağıtılmaya başlayacak çipli pasaportların yazılım programını hazırlayan bilişim uzmanı polisler, çipli ehliyetlerin de yazılımını gerçekleştirecek. E-pasaportlarda olduğu gibi ehliyetler de 'online' başvurular ile dağıtılacak. Sadece yeni ehliyet alacak sürücüler parmak izi vermek için emniyete gidecek.

Yıl sonunda hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 21 milyon sürücü belgesinin değiştirilmesi hedefleniyor. Çipli ehliyetler taklit edilemeyecek. Darphane'de basılacak ehliyetler sürücülerin adreslerine kargo ile gönderilecek. Türkiye'de 21milyon 134 bin 904 ehliyet sahibi bulunuyor. Bunların yüzde 82,5'ini erkekler, yüzde 17,5'ini de kadınlar oluşturuyor.

Kaynak:Habertürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 29 Mayıs 2010; 22:55:07 >

• Bunun için ücret talep etmemişler..Hayret.
  • oo tc kimlik no bile yok benimkinde iyi olur degistirmek belesten.
  • -Baba geçen çip attırdım araba 40hp güçlendi çok fena gaçıyo.

-Haco bende geçen ehliyete çip attırdım ramazan ustada artık alkollü çevirseler bile alamıyolar,radara girince hızını düşürüyo otomatik çok fena bişey ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Bunun için ücret talep etmemişler..Hayret.

Henüz etmediler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 29 Mayıs 2010; 23:07:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

-Baba geçen çip attırdım araba 40hp güçlendi çok fena gaçıyo.

-Haco bende geçen ehliyete çip attırdım ramazan ustada artık alkollü çevirseler bile alamıyolar,radara girince hızını düşürüyo otomatik çok fena bişey ya..

• Babamın eski ehliyetinde vardı. Takograf cihazına taktığı için vardı sanırım.

Yalnız darphanede basılacakmış. Paranın basıldığı yer değil mi burası. Kargolarken içine birazda para koysunlar bari. Kargo parasından giydirmesinler ehliyet parasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 29 Mayıs 2010; 23:30:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bedavaya olmaz tanesi olamazda 1 lira olsa diyeyim 22 milyon bütçe ayıracaksın,ki bu para AB den gelse dahi bizimkiler 30-40 tl alırlar en iyimser tahminle
  • bu kargo işi çok sakat iş... adamlar komşuya çoluğa çocuğa bırakıp gidiyorlar paketleri. ehliyeti eline ulaşmayan çok fazla insan olur diye düşünüyorum... artık deli gibi koştururuz devlet dairelerinde hele bağcılar esenler gop gibi bir ilçe ise en az 1 gün gider
  • quote:

Bu etmeyecekleri anlamına gelmiyor

Yakında yaptıkları büyük hatayı anlayıp,düzeltirler
  • kesin para alıcaklar ve 50 tl den desen 22 milyon kişi 1.100.000.000 tl eder ben de olsam ben de çipli yapardım.
  • Ben çipliyi beklemeden değiştirmek istiyorum da üşeniyorum. Kimbilir ne kadar koştururlar ordan oraya. Yaş oldu 33, ehliyetteki resim 18. Ben bile tanıyamıyorum ki kendimi :) Bu arada kafadan 10 yıldır ne ehliyet soran var ne ruhsat. Ehliyetine el konulduğu halde kullanmaya devam edenlerin cesaretinin nerden geldiğini de anlıyorum. Gece bir saatte çıkmazsanız yollara, gündüz vakti radara falan yakalanmadıkça pek bulaşan olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 30 Mayıs 2010; 0:41:58 >
  • Bu haber daha önce gözüme çarpmamış.
    Paylaşım için teşekkürler @enoman
  • quote:

Aceleye gerek yok vereceğiz paşa paşa
  • quote:

biz de yedik diyelim mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bureda

Bu haber daha önce gözüme çarpmamış.
    Paylaşım için teşekkürler @enoman

Rica ederim efenim ne demek.
  • Kimlik, ehliyet ıvır zıvır hepsi bir olsun. Neden uğraştırıyorlar insanları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

Kimlik, ehliyet ıvır zıvır hepsi bir olsun. Neden uğraştırıyorlar insanları?

Hepsinden kazanan farklı yerler var. bu olaylar sadece para işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merkuL.

quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

Kimlik, ehliyet ıvır zıvır hepsi bir olsun. Neden uğraştırıyorlar insanları?

Hepsinden kazanan farklı yerler var. bu olaylar sadece para işi.

süper fikir
  • ehliyetle kimlik ayrı olmak zorundadır
    ehliyeti kaptırdıgında bir insan kimligi de kaptırcak oteki turlu. onun için ayrı.
    ayrıca yeni kimlik kartına baya bir işlev ekleniyor daha acıklanmadı da
    ayrıca para icin falan denilmiş alakası yoktur. devlet extra para almıycak kimlik kartından ozellikle sadece masrafı alıcak o da cüzi birsey
    bekleyin derim. atıp tutmayalım oyle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.