Şimdi Ara

21 Aralık 2012 kıyamet günü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce bu iddialar doğru mu 21 Aralık 2012 de kıyamet kopabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGrandMasterx -- 13 Kasım 2011; 9:35:03 >

• %50 bir ihtimal var tabii ki.
  • 12.12.12 daha fiyakalı
  • kopsa nolcakki bi banamı kopuyokopkop
  • Kıyamet kopuş tarihini hiçbir ademoğlu bilemeyeceğine göre rahat olun.. O günden itibaren astronomik birşeyler olacak diyeyim sana, ama insanoğluna o gün birşey olacağını sanmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadhros -- 13 Kasım 2011; 23:28:04 >
  • 21 aralık 2012'de kıyamet kopmıyacak ama, canlılar için daha da kötüsü olmaya başlayacak. Sıcaklığın artması, susuzluğu getirecek. Susuzluk başlayınca da dünyada kıtlık-açlık baş gösterecek. Aç kalan insanların neler yapabileceklerin ve tok insanlarında elindeki stokları kaybetmemek için neler yapacağını bir düşünün, derim.

Tarih, tekrardan ibarettir! diyorlar ya:

Her yedibin yılda bir tekrar olursa, sil baştan başla demektir. Yedibin yılın arkasından, yedi yıl kıtlık ve çok büyük sıkıntı!
  • 22 aralıkta görüşmek üzere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mayıs 2011 vs Ağustos 2018
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kimse kıyameti bilemez
  • Kimse kıyameti bilemez ancak insanın içine kurt düşüyor. Zira 21.12.2012 cuma gününe denk geliyor.

İslamiyet e göre kıyametin cuma günü kopacağı şu hadis-i şerifle belirtilir:

"Bana günler sunuldu. cuma gününü gördüm; onun güzelliği ve nuru hoşuma gitti. orada siyah nokta şeklinde bir şey gördüm. "bu nedir?" diye sordum. "kıyamet onun içinde" kopacaktır" denildi. (Abdürrezzak San'ani, Musannef, III/256, No. 5559, 5560).

Hadisteki siyah nokta bir çoklarına göre bir kara deliktir.
  • bizdede ne şans var adamlar kaç bin yıl önce bi kehanette bulunuyo o da bize denk geldi.iyimi kötümü tartışılır tabi bu şans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Kimse kıyameti bilemez ancak insanın içine kurt düşüyor. Zira 21.12.2012 cuma gününe denk geliyor.

"Bana günler sunuldu. cuma gününü gördüm; onun güzelliği ve nuru hoşuma gitti. orada siyah nokta şeklinde bir şey gördüm. "bu nedir?" diye sordum. "kıyamet onun içinde" kopacaktır" denildi. (Abdürrezzak San'ani, Musannef, III/256, No. 5559, 5560).

yanlız daha bir sürü belirti lazım kıyamet için.. Bu belirtileri göremedik..

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Kimse kıyameti bilemez ancak insanın içine kurt düşüyor. Zira 21.12.2012 cuma gününe denk geliyor.

yanlız daha bir sürü belirti lazım kıyamet için.. Bu belirtileri göremedik..

Tabi ki öyle..Ama daha önümüzde 13 ay var.

• benim anladığım kıyamet, dünyanın değil evrenin sonunun gelmesidir, evren enerji ile doludur ve bir gün evrendeki bütün enerji bitecek, örneğin güneş 10 milyar yıl sonra çökecek,
    böyle bir kıyamete sanırım daha çok var
  • Aslında "kıyametin kopması" yanlış bir inanıştır. Kıyamet gerçekte esnek bir yapıya sahiptir. Bu yüzden kopması yada kırılması mümkün değildir.
  • ilginç;
    Söyleyen olmamış...

-Gelse de kopsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

ilginç;
    Söyleyen olmamış...

-Gelse de kopsak.

Gerçekten şaşırtıcı :) :)

Ben kıyametin o tarihte kopacağını düşünmüyorum
    Ama kıyametin bu yüz yılda kopacağını düşünüyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .MiSa.

Aslında "kıyametin kopması" yanlış bir inanıştır. Kıyamet gerçekte esnek bir yapıya sahiptir. Bu yüzden kopması yada kırılması mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 15 Kasım 2011; 15:52:24 >
  • O tarihlerde tüm gezegenler aynı hizaya gelecekmiş söylenene göre. Belki astronomik bir araştırma vardır
  • Kalıbımı BASARIM
    * ******************\
    *** * ****************** -----------------------------
    * ' . * ** -----------------------------
    * ' * ** -----------------------------
    *** * ****************** -----------------------------
    * ***************** /

KOPMAZ

kalıpta sanırım bi sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casus59 -- 15 Kasım 2011; 18:58:19 >
  • Kıyamet kopma hikayeleri tarihte çok sık vardır arkadaşlar. 2000 yılına girerken de vardı böyle bir rivayet. Ortaçağda kıyamet hikayeleri çoktur. Millet cahil olunca sürekli milleti kekleyen biri olmuş. Yalnız Kuran-ı Kerim'de kıyamet ansızın kopacaktır denir. Yani bu kıyamet alametleri diye birşey Kuran-ı Kerime göre yoktur. Ansızın kopacağına göre alemetleri olamaz. Bu 2012 de bence sinemacıların ve hikayecilerin kendilerine yeni pazar alanı oluşturmak için pompaladıkları bir masal. Yakında anlarız işin aslını.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.