Oyun maksatlı 20k'ya sıfır rtx 4070 almak mantıklı hareket olur mu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Kasım 2023; 1:34:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
21:9 3440×1440 ekran için kart seçimi

-
-
İkinci elde temiz RTX 3090 bulmak mantıklı olabilir. RTX 4070 de RTX 3080 ayarı bir karttır ama DLSS avantajı var, sıfır garantili olacak ve güç tüketimi çok daha az. Sıfır olarak o da düşünülebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3090 için pcb de iki taraflı vramler gözüküyor ondan yanaşmadım
Ekran'da ne yapılacak önemli olan o. Sadece oyun mu yoksa ray tracing, rtx/cuda vs isteyen program var mı?
Sadece oyunsa şöyle güzel soğutmalı Rx 7800xt alınabilir, hem de 16 gb, yüksek çönürlük için çok daha uygun.
-
Oyun amaçlı olacak mesajda belirtmeyi unuttum hemen düzeltiyorum, amd tarafında 7800xt göz kırpıyor 20k verip 12gb kartta almak istemiyorum açıkcası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Kasım 2023; 1:35:31 >
Beklentinize bağlı olarak öneriler değişebilir.
Benim 29" 2560*1080 monitörüm vardı, ondan 34" 3440x1440'a geçiş yaptım.
Ekran kartım rx6600 ve geçerken diyordum ki mecburen yakında ekran kartı da değiştiririm.
Monitör gelip kullandıktan sonra tamamen vazgeçtim ekran kartı değişiminden, vram yetiyor mu,
fps kaç bilmem ne takip etmiyorum, mevcut oynadığım oyunlarda hiç sorun yaşamıyorum ve bu yüzden rakamları da
takip etmeyi bıraktım. Çünkü VRAM'i full görünce eyvah buna vram yetmiyor şurda şu darbogaz oluyor diye incelemeye
başlayacağımı biliyorum
Valheim, Cities Skylines II, Fifa ve GTA V oyunlarını oynuyorum.
Rx6600 bu çözünürlük için normalde yetersiz denilecek bir kart.
4070in ise 3K için yeterli olacağını düşünüyorum, ama olay tamamen ne yapacağınıza ve beklentinizin ne olduğuna göre değişir.
Edit: Oyun amaçlı demişsiniz,
Yanlış bilmiyorsam çözünürlük artınca VRAM ihtiyacı artıyor, eğer RTX kullanmıyorsanız ve DLSS açmayacaksanız,
vramı bol bir AMD kart alabilirsiniz ham performans için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 14 Kasım 2023; 11:1:55 >
-
Biraz daha çıkarsa sıfırı var.
-
20bin liraya rtx 4070 almaktansa 12-13bin liraya 2. el sıfır gibi rx 6900 xt'ler var araştırın derim.
-
20k ya 4070 almak para israfıdır, aman diyeyim almayın.
3440*1440 oled Alienware ekranda 7900 XT kullanıyorum oldukça memnunum.
bu tarz çözünürlük için 16gb aşağısında kart düşünmeyin, kullanım süreniz çok kısa olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X