Şimdi Ara

20k mühendislik yazma fikri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nereye geçtin keke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp yaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özel mesaj izniniz kapalı olduğu için dönemiyorum hocam

• Marko Guduranic kullanıcısına yanıt
    düzelttim hocam kusura bakmayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer çok istediğiniz ve ilgi alanınızda olan bir mühendislik varsa 20kda gittiğiniz okulda da kendinizi çok geliştirebilirsiniz. Ama 20kdaki okulla top mühendislikler arasında ve globaldeki okullar arasında baya fark oluyor o farkı kapatmak lazım onu da sevdiğiniz şeye emek vererek yapabilirsiniz ancak. Eğer spesifiK bir mühendislik ilgilinizi çekmiyorsa üniversite seçmenizi öneririm top okullarda daha düşük sıralamalı mühendislikleri yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luvwithope -- 4 Temmuz 2025; 14:30:57 >
  • Selim27yp S kullanıcısına yanıt
    Hala aynı problem var maalesef

• Kendini geliştir muhabbeti bomboş bir yalan kendini geliştirmek değil ispatlamak asıl olay.

Kimileri bunu üniversiteye girerken iyi bir okula girerek yapar, kimisi üniversitede başarı gösterir ya da sonrasında yüksek lisans yapar, çalışma hayatında olur vsvs.

Kendini bir noktada kanitlayamazsan linkedinde "zort unide/bolumde okuyorum staj bulamadım 😭😭" postu atanlar ordusuna katılırsın.

• eğer burjuva bir ailen ve iyi bir ingilizcen yoksa tıp yaz.

• gazi üniversitesi ee ve makine mühendisliklerini seve isteye okurda 3.5 ortalama tutturursan iş garantisi neredeyse %100. direk tusaş dasın. diğer üniler de de mesela eskişehir teknikte ee okursan eskişehirdeki güzel firmalarda iş bulman çok olası. eğer yıldız otomasyon yada makine okursan toyota fabrikasında iş bulma şansın yüksek. nerden biliyorum dersen bir arkadaşım daha önce corolla ların şase sinin üretildiği toyota nın da ortak olduğu bir yan kuruluş ta çalışıyor du. onun çalıştığı firmada ful yıldız makine ve otomasyon müh. leri varmış. üni ile japonlar ın bi anlaşması varmış . mühendisler hep yıldız dan geliyordu diyor.

gibi gibi. makina düşünür de severek okursan(ki çok zor, idealist değilsen tavsiye etmem) iş bulamama gibi bir durumun olamaz.

ama ezber yapma yı seviyorsan tıp bı da düşün derim.

• Selim27yp S kullanıcısına yanıt

20k ile diş yazmak bence saf lık. direk iş garantisi olmayan bir meslek(ha ekeleşmiş bir diş tabibinin yanında cırmalamayı saymaz isek). hazır garanti iş var iken(tıp) dişe zorlamak çok mantıksız. 30k dan sonrası için ideal bir meslek ancak.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

hocam bilgisayar mühendisliği için ne düşünüyorsunuz onu da araya sıkıştırayım bilginiz varsa tabii

hocam ezberim hiç iyi değil biraz da bu yüzden tıp düşünmüyorum , dediklerinize bakacağım teşekkürler

• Loky19 kullanıcısına yanıt

Ceng konusuna hiç hakim değilim. Yazilima ilgin varmi bir kere bunu sorgulaman gerek. Gecen sene oğlum hic istememisti, hala istemiyor. Diyor ki ben pc yi sadece keyf almak için kullanmaliyim. Tercih meselesi.

Oğlunuz hangi bölüm ve okul istiyor hocam şuanda peki

• yuzyirmiyeseksen kullanıcısına yanıt

Nasip olursa tıp. ilk 3-4k gelmeyince muh. Ler çok göz kırpmiyorlar. Biraz da idealist olmak gerek mühendistlikler icin.

Geçen sene yks ye girdiginde dahi tam olarak ne istedigini bilmiyordu. Makineyi ben yaz diye araştirdim ama okumasi ve çalişma kosullari zor diye istemedi. Gençlerde bölüm seçme olayi biraz zor olabiliyor. En azindan neleri istemedigini baştan söylemişti( ceng ve dişi asla istemiyir du)

Aslinda bana sorsa e.e.mühendisligini şiddetle isterim olmasini(tabi iyi siralama gelirse) ama oğlum fiziğe cok sıcak bakmiyor ve ezberi benim gibi degil gayet iyi.

İnşallah emeğinin karşılığını alır hocam. Şimdiden tebrikler.

• yuzyirmiyeseksen kullanıcısına yanıt

Tesekkür ederim. inşallah. 14 gün kaldı . Hayirlisi bakalim.

• Loky19 kullanıcısına yanıt
    Yazılımcılık iyidir ama üç şart var:

İngilizce
    İşinde iyi olmak
    Şanslı olmak

Tıpta bunlara gerek yok.

• Boğazçi tıp itü diş

• mühendislik derya deniz. bizim sana önerebileceklerimiz den ziyade senin hangi mühendisliğe yatkın olduğunu, daha mutlu okuyacağını ve mezun oluncada çalışma şekli/koşulu olarak kendini nerede görmek istediğini bilmen gerek. bunu sen söyliyeceksin ki burdakilerde sana ışık tutacak.

mesela ileride sahada çalışmayı yapabilirmisin. saha, fabrika, soğuk sıcağa dayanma derecen, arazide çalışmayı severmisin. maceraperest misin yoksa anne kuzusumusun(enne kuzusu olmak bir utanç değil, çoğu genç şuan o durumda). saha ve araziyi sevmez ve sırf iş olsun diye saha mühendisi olursan ileride ustabaşın sana iş öğretir yeri gelir seni ezer. sahayı seçeceksen sahada etkin olmalısın.

inşaat mühendisliği tamamen sahada geçer, makina mühendisliği de sıcağa soğuğa çokça maruz kalır ve gerek fabrika içi gerek fabrika kurulumlarında çokça aksiyon alırlar. kimya mühendisliği de kısmen makinaya benzer. Endüstri mühendisliği tamda senin yorumunda yazdığın gibidir. çok iyi yerden mezun olamazsan veya network ün iyi değilse cırmalar durursun. zaten okurkende herbokolok olarak yetiştirirler. her şeyden biraz biraz. geriye ee ve ceng kalıyor. endüstri ve son 2 saydığım müh. de masa başı çaılışırsın. gölgede ve ferah ortamlarda. ama bu ee ve ceng de kendini çok iyi yetiştirmen elzem olandır.

okul bazlı olarakiyi araştırdığım gazi den örnek vereyim. ee 20k küsürlerle makinede 30-45k sıralama bandı ile öğrenci alıyor. ülkenin en iyi 10 mühendisliğinden biri gazi müh. fakültesi. labları harika ötesi. ama özellikle makina yı okuyup bitirmek çok zor. fakat oturup adam gibi çalışıp 3.5 ortalama yakalarsan torpilin olmasada direk tusaş da iş imkanı sunuluyor. tusaşın direk ofisi far fakültenin içerisinde.

öncelik le sen ileride kendini hangi mühendislik bölümünde görmek istersin ondan bahset ve karar ver. mesela inşaat ülkede evet bitti ama 16k ile boğaziçi inşaat hala tercih ediliyor. ve buradan mezun olanların süründüğünü düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.