Şimdi Ara

20k ile Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp kontenjanlarının 1200 kişi arttığı söylentileri var.

Bu durumda 20k'daki bir adamda Tıp fakültesine girebilecek sanırım.

Tıp fakülteleri de yavaş yavaş çöplüğe dönmeye başladı. Devlet yöneticileri baştan beri doktor düşmanlığı yaptıkları için, aldıkları 3 kuruş parada gözleri var ki bu şekilde politika güdüyorlar. İleride kpss ile atanma olursa hiç şaşırmam. Ortalık doktordan geçilmez olacak.

Daha 10 yıl öncesine 5k mezun verirdi en fazla. Şimdi ipini koparana gel DOKTOR ol diyorlar,bu nasıl iş?
    Ülke nüfusu 3 mi katlandı 10 yılda? Ne oldu?

Ha yarın öbür gün "Doktor şu hatayı yaptı" diye zırlamayacak olsalar sıkıntı yok, ama yol geçen hanına döndürdükleri belli.

Şimdi diyecekler sınava göre mi vasıf belirliyorsun,
    Tıp emek işidir , çalışma ve sabır gerekir,soğukkanlılık gerekir. Bu sınavlarda bunun provasını yapar.

Yazık lan

Edit: Ulan nerde olayla alakası olmayan adam varsa yorum yapmış. Siz bu olayların sonuçlarına kim katlanıyor biliyor musunuz? Derslerde oturacak yer bulamıyoruz.
    Kadavrayı görebilen var mı kalabalıktan?
    Pratik sınavlarda yaşanan kargaşadan?
    Stajlardaki sıkıntılardan?

200 kişilik okula 500 öğrenci alınınca yaşanan hengameden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hello men -- 4 Ağustos 2017; 18:55:37 >

• tutmadı mı tıp?
  • aslanım adamlar parayla 40 k ile tıpa giderken sözünüz çıkmıyor buna mı takıldın
    edit: ha bu arada umarım sözüne sadık birisindir

20k ile Tıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIImalwareIII -- 4 Ağustos 2017; 20:12:32 >
  • Torrentter kullanıcısına yanıt
    Güldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torrentter

tutmadı mı tıp?

Ben tıp okuyorum zaten, rahat ol.

20k değilde 2k ile girdim, o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIImalwareIII

aslanım adamlar parayla 40 k ile tıpa giderken sözünüz çıkmıyor buna mı takıldın

İşte insan hayatına verilen değer budur .

Mühendis,öğretmen ya da mimarlıkta göz yumulabilir ama insan hayatını doğrudan ilgilendiren tıp gibi bölümlerde yanlış bu. Gerçi o adam tıbbı nasıl bitirecek ki diyorum, yok , hocasına spor araba alıp geçen adamlar biliyorum sınavlardan.

Leş,leş leşşş

Para > sağlık

sistem bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hello men

quote:

Orijinalden alıntı: Torrentter

tutmadı mı tıp?

Ben tıp okuyorum zaten, rahat ol.

20k değilde 2k ile girdim, o ayrı.

Daha -de -da ekinin nasıl yazıldığını bilmeyen birisinin 2k yapması da ayrı bir ironi. YGS'de Türkçe 40 net miydi bari?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15 20k Arası Tıp Fakülteleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

aslanım adamlar parayla 40 k ile tıpa giderken sözünüz çıkmıyor buna mı takıldın

Mühendis,öğretmen ya da mimarlıkta göz yumulabilir ama insan hayatını doğrudan ilgilendiren tıp gibi bölümlerde yanlış bu. Gerçi o adam tıbbı nasıl bitirecek ki diyorum, yok , hocasına spor araba alıp geçen adamlar biliyorum sınavlardan.

Leş,leş leşşş

Para > sağlık

sistem bu

inan bana kapasitesi senden çok yüksek olup sınavda talihsizlik yaşayan birçok öğrenci var
  • hello men H kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum bu ifade ettiğiniz bölümler arası ayrım yapamazsınız vizyonsuz öğretmenlerde zihni hasta insanlara sebep oluyor ona bakarsanız

• 5 bin doktor mezun verirken 1-2 doktor vardı sağlık ocaklarında, hastanelerde randevular aylar yıllar sonraya veriliyordu. Millet hasta hasta saatlerce sıra bekliyordu. Şu an bile halka sağlık hizmeti verimli bir şekilde sağlanamıyor.

Şu yönden de hak veriyorum, fakültelerde kontenjan artışının hızlı ve düzensiz olması sonucu eğitim kalitesi bundan olumsuz etkileniyor. Öğrenci başına düşen eğitim materyali sayısı yeterli olmayan fakülteler olabiliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Leş,leş leşşş

Para > sağlık

sistem bu

inan bana kapasitesi senden çok yüksek olup sınavda talihsizlik yaşayan birçok öğrenci var

Bu talihsizliğin bir benzerini ben yaşadım, ama pes etmedim,suçu kendimde aramadan yoluma devam ettim.

Kapasitem maalesef beni tanımayanların görüşüne açık bir tartışma meselesi değildir, tıpkı senin kapasiteni sorgulamadığım gibi.

50k daki bir adam da talihsizlik yaşamış olabilir, ama biz herkesin "Acaba talihsizlik mi yaşadı?" sınav kağıdına ve okuluna bakamayız öyle değil mi? Nasıl benimkine bakmadılarsa...

Teşekkürler yorumun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdcaner

5 bin doktor mezun verirken 1-2 doktor vardı sağlık ocaklarında, hastanelerde randevular aylar yıllar sonraya veriliyordu. Millet hasta hasta saatlerce sıra bekliyordu. Şu an bile halka sağlık hizmeti verimli bir şekilde sağlanamıyor.

Şu yönden de hak veriyorum, fakültelerde kontenjan artışının hızlı ve düzensiz olması sonucu eğitim kalitesi bundan olumsuz etkileniyor. Öğrenci başına düşen eğitim materyali sayısı yeterli olmayan fakülteler olabiliyor.

Kalite fark ettiğinizden daha çok düşüyor. Dedim ya , kadavra görebilen var mı diye kendi aramızda ,acınacak halimize, güler olduk.

Ben kontenjanların sabit kalmasını savunmuyorum,artışın anormal sayıda olduğunu belirtiyorum.
  • Hala devlet hastanelerinde 5 6 ay sonrasına sıra verildiğini düşünürsek,kontenjanların bu civarlarda olması normal.

• 2000 yılı Türkiye nüfusu : 63.174.483

2017 yılı Türkiye nüfusu : Kayıtlı 79 milyon civarı, 6 milyon suriyeli 1 milyon diğer ülkelerden gelen göçmenler yaşıyor ülkemizde. 86 milyon yani.

Nüfus yaklaşık olarak 1/3 artış göstermiş.

2000 yılı sağlık kurumu sayısı ( Sağlık ocakları dahil, özel hastaneler dahil ) : 712

2017 yılında sağlık kurumu sayısı : 1550

Burada da 2 kat bir artış gözlenmiş.

2000 yılı Tıp fakülteleri kontenjanı : 4700 iken

2017 yılı Tıp fakülteleri kontenjanı : 11,700 civarı

Yani 2 kattan biraz fazla kontenjan artışı olmuş.

Bu iki kattan fazla artışın kurumların artışıyla doğru ve isabetli bir orantıda olduğunu görmek için sadece sayıları bilmek yeterli.

Ayrıca 2000 yılında sağlık hizmetine olan talep ile günümüzdeki talep arasında dağlar kadar farklar vardır.

Hekimlik hiç bir zaman kpss ile olmayacaktır çünkü kpss kazanamayan "diplomalı" hekim bir kurum altında çalışmazsa, denetleme olmazsa halkın can damarı olan "sağlık" hizmetine darbe vurulmuş olur. Bunu hiçbir hükümet istemez. Oy kaybettirir.

Not: Hekimlik mesleği ne paradır ne de altındır, arz yükseldikçe değer düşmez. İşini layıkıyla yapan hekim kutsaldır ve geçmişten bugüne bütün toplumlarda önemli bir statüde bulunmuştur diğer bütün meslekler gibi en iyi olan talep görür "başarılı" olur.

Kaynak :http://turkmsic.net/sites/default/files/bildiriler/kontenjan_artisinin_tip_egitimi_uzerindeki_etkisi.pdf

http://www.nufusu.com/ulke/turkiye-nufusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlockçu -- 4 Ağustos 2017; 19:0:5 >

• 20 bine girmiş bi insana "ipini koparan" muamelesi yapmak çok yanlış bana göre. 20 bini yapan da çalışarak yapıyor, 100 bin sıralamadan bahsetmiyoruz.

Ayrıca 2 bine oldukça iyi bir matematik geometri netiyle girdiniz muhtemelen. Bu, sizin 20 bindeki doktordan daha az hata yapacağınız anlamına mı geliyor? Hadi fen netlerine bakarak yorum yapılsa anlayacağım. Ama matematiğin belirgin şekilde fenden daha etkili olduğu bu sistemde, sıralamalara bu kadar önem verilmesini anlayamıyorum. Matematiğin ve özellikle geometrinin yeteneğe de bağlı olan alanlar olduğunu düşünen biri olarak, YGS-LYS'nin tıp için bir çalışma provası olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü genelde bütün iyi MFciler yakın fen netleri yaparlar ve eleyicilik matematik ile sağlanır. Yine de çalışma, sabır ve soğukkanlılık konusunda bir prova sağladığını bir yere kadar kabul ediyorum.

http://www.tusanalizleri.com/tum-tip-fakultelerinin-tus-basari-siralamasi/ bu linkte de görülebileceği üzere, LYS'de matematik çözebilmek demek tıbbi bilgileri en iyi öğrenip uygulayabilmek demek değil. 4 bin ile alan Marmara'nın Manisa, Malatya, Samsun, Zonguldak gibi nispeten düşük sıralama ile öğrenci alan tıp fakültelerinin altında ortalama TUS puanına sahip olduğunu da görebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Leş,leş leşşş

Para > sağlık

sistem bu

Bu talihsizliğin bir benzerini ben yaşadım, ama pes etmedim,suçu kendimde aramadan yoluma devam ettim.

Kapasitem maalesef beni tanımayanların görüşüne açık bir tartışma meselesi değildir, tıpkı senin kapasiteni sorgulamadığım gibi.

50k daki bir adam da talihsizlik yaşamış olabilir, ama biz herkesin "Acaba talihsizlik mi yaşadı?" sınav kağıdına ve okuluna bakamayız öyle değil mi? Nasıl benimkine bakmadılarsa...

Teşekkürler yorumun için.

alan razı veren razı sen insanların neden tıpı kazanmasını sorguluyorsun ?
    içindeki cevheri bilmeden 20 bindeki adamı yetersiz görüyorsun
    bu arada 2bininci olup girdiğin üniversitede kalabalıktan kadavra göremiyorsan 20bindeki adamın suçu ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIImalwareIII -- 4 Ağustos 2017; 21:38:17 >

• mesele kadavraymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIImalwareIII -- 4 Ağustos 2017; 20:1:32 >
  • 20 bindeki adam ile 5 bindeki adam arasında hiçbir fark yok bu sistemde

Hatta bana kalırsa ilk 50 bindeki adayların kapasiteleri çok yakındır öyle birkaç soru fazla çözmekle süper zeki kabiliyetli insan olmuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 4 Ağustos 2017; 20:10:35 >
  • quote:

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

Ya ne kadar ufak şeyleri dert ediyorum değil mi ?

Kafayı yiyecem veletin yazdığına bak.

Adam daha bu yıl sınava girmiş, tıbbiyenin felsefesini yapıp millete akıl satıyor.

mesele kadavraymış yazıyor bir de. Sonra utanmadan tıp hakkında konuşuyor.

sizi gidi 99 lu veletler sizi
  • quote:

quote:

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

Ya ne kadar ufak şeyleri dert ediyorum değil mi ?

Kafayı yiyecem veletin yazdığına bak.

Adam daha bu yıl sınava girmiş, tıbbiyenin felsefesini yapıp millete akıl satıyor.

mesele kadavraymış yazıyor bir de. Sonra utanmadan tıp hakkında konuşuyor.

sizi gidi 99 lu veletler sizi

Birader madem herkese saldıracaksın niye açıyosun konu? Amacını çözemedim bence sen de çözememişsin... O yüzden uzaklaş dertlerinle uğraş, veletlerle uğraşma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.