Şimdi Ara

20k ile Tıp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MahaKali

quote:

Orijinalden alıntı: hello men

quote:

Orijinalden alıntı: IIImalwareIII

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

Ya ne kadar ufak şeyleri dert ediyorum değil mi ?

Kafayı yiyecem veletin yazdığına bak.

Adam daha bu yıl sınava girmiş, tıbbiyenin felsefesini yapıp millete akıl satıyor.

mesele kadavraymış yazıyor bir de. Sonra utanmadan tıp hakkında konuşuyor.

sizi gidi 99 lu veletler sizi

Birader madem herkese saldıracaksın niye açıyosun konu? Amacını çözemedim bence sen de çözememişsin... O yüzden uzaklaş dertlerinle uğraş, veletlerle uğraşma

Mesele kadavraymış yazan birine saldırmayıp ne yapayım ki?

Arkadaşların hitabı nasılsa bende ona göre cevap veriyorum.

Amacım adamlara tıp yazmayın demek değil,zaten yazacaklar, hesaplamadıkları sonuçları olacağını belirtiyorum. Çünkü tıbbı kazanıp her şeyin biteceğini sanıyorlar ki bu duruma kimse aldırış etmiyor, bilhassa seviniyor.

• quote:

quote:

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

Adam daha bu yıl sınava girmiş, tıbbiyenin felsefesini yapıp millete akıl satıyor.

O zaman söylersin babana açar sana üniversite tutar profesörleri tek başına işlersin dersini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her doktor bir olmuyor ya aile hekimine de ihtiyaç var.

• Yıllar once tıpa girmişsin, gelmis hala forumlarda takılıp millete saldırıyorsun

Senin gibileri iyi bilirim, işiniz gücünuz provokasyon. Yoksa derdin tipin ayağa düşmesi degil

Hoş oyle olsa bile 20k mı ayağa düşürüyormuş? Sanki yıllardır parayı basıp yurtdışında sadece lise diplomasi ile okuyanlar yokmus gibi.

Matematik fizik kimya biyoloji mı belirliyor tipta başarılı olmayı? Alakası bile yok sen de biliyorsundur

Tıp fakultesi ayrı bi dünya. Sen tusta yıllardır çırpınırsın gelir 20k diye küçümsediğin adam cok iyi puan alır hayallerini yasar bilemezsin.

O yuzden bos yapma bence

• quote:

quote:

quote:

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

O zaman söylersin babana açar sana üniversite tutar profesörleri tek başına işlersin dersini

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIImalwareIII -- 4 Ağustos 2017; 21:40:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

Yıllar once tıpa girmişsin, gelmis hala forumlarda takılıp millete saldırıyorsun

Senin gibileri iyi bilirim, işiniz gücünuz provokasyon. Yoksa derdin tipin ayağa düşmesi degil

Hoş oyle olsa bile 20k mı ayağa düşürüyormuş? Sanki yıllardır parayı basıp yurtdışında sadece lise diplomasi ile okuyanlar yokmus gibi.

Matematik fizik kimya biyoloji mı belirliyor tipta başarılı olmayı? Alakası bile yok sen de biliyorsundur

Tıp fakultesi ayrı bi dünya. Sen tusta yıllardır çırpınırsın gelir 20k diye küçümsediğin adam cok iyi puan alır hayallerini yasar bilemezsin.

O yuzden bos yapma bence

Aynen👍🏻

• Bence adam haklı gençler dağılın. 20k daki insan gerizekalıdır demiyor ki. Tıp ders çalışma, programlı ve azimli olma işi. Benim hiç çalışmayan çoğu arkadaşım ygs de 15k da idi. Sonra hepsi lys de düşürdü. Ygs lys için uğraşmayan emek vermeyen yapamaz. Tıp için de böyle. İnsan hayatı sonuçta boru değil. 40k daki adamı almalarına bir şey demiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gksdrk -- 4 Ağustos 2017; 21:8:14 >
  • Bir örnek vereceğim bunu başka yerde de verdim. Yunanistan'da 10 kişiye 1 doktor düşerken, Türkiye'de 100 kişiye 1 doktor düşmektedir. Yani şuan olan doktor sayısının 10 KATINA ihtiyacımız var. Avrupa ile Türkiye'nin kişi başına düşen doktor sayısı kıyaslanınca Türkiye sonlarda...
  • quote:

Yıllar once tıpa girmişsin, gelmis hala forumlarda takılıp millete saldırıyorsun

O yuzden bos yapma bence

Sen "Tıp fakültesi ayrı bir dünya" olduğunu buradaki sınava henüz girmiş adamlara anlat bence.
    Kendinde yazmışsın "Tıp fakültesine yıllar önce girmişsin" diye. Ben nasıl olduğunu biliyorum ki yazıyorum,peki burada tıbbın felsefesini yapan çocuklar duyduklarından başka ne biliyor da konuşuyor acaba?

"fizik kimya biyoloji mı belirliyor tipta başarılı olmayı? Alakası bile yok sen de biliyorsundur"

Bu tıpta başarılı olmayı ne belirliyor acaba merak ettim? Biyofizikten baraj yedikten sonra "yav hocam tıpta başarılı olmayı sonuçta biyofizik belirlemiyo yav" falan dersen geçirir belki sınavdan.

Saçma sapan konuşuyorsunuz bana göre,hayatın gerçeklerine dönün.

Teşekkürler yorumun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hello men -- 4 Ağustos 2017; 21:19:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gksdrk

Bence adam haklı gençler dağılın. 20k daki insan gerizekalıdır demiyor ki. Tıp ders çalışma, programlı ve azimli olma işi. Benim hiç çalışmayan çoğu arkadaşım ygs de 15k da idi. Sonra hepsi lys de düşürdü. Ygs lys için uğraşmayan emek vermeyen yapamaz. Tıp için de böyle. İnsan hayatı sonuçta boru değil. 40k daki adamı almalarına bir şey demiyorum bile

Peki o zaman kardeş iyi puanla alan liseden tıpı kazanamayan öğrenci çıkarken kötü puanla alan liseden tıp kazanan çıkabiliyor 15bindeki birinin neden 5 bindeki birinden iyi bir doktor olabileceğine inanmıyorsunuz belki 15 bininci olan biri 5bininci olandan daha fazla emek verecek bunu bilemeyiz

• IIImalwareIII kullanıcısına yanıt
    Hayır tabii ki olur. Ama o zaman komple sistemi değiştirmek gerekmez mi kardeşim. Çünkü ygs lys ye çalışmak istemeyen biri tıp derslerine deli gibi çalışır çok başarılı olur bilemeyiz. Şu anki sistemi baz alarak söylüyorum.

• hello men H kullanıcısına yanıt
    Şu yazdıklarından sonra senle herhangi bir düşünce paylaşımında bulunulmayacagini ve büyük troll oldugunu, gercekten tartışmak icin buraya geldigini anladım

Işim olmaz

• 15 yıllık meslek hayatımda ilk 100 e girip Türkiye'nin sayılı üniversitelilerinden mezun olan doktorlar gördüm. İlaç bilmezler, karşısındaki hayvan mı insan mı umurlarında değil, teşhis berbat, kendini geliştirme yok...üniversitede aldığıyla 40 yıl doktorluk yaparlar. Makale okumazlar. İşleri güçleri para pul ne oldu benim döner. Ben Türkiye'de iyi bir tıp fakültesi olmadığına Eminim artık. Sağlıkta da dipte olduğumuza eminim... bu iş 3k 5k meselesi değil. " Ben Doktorum" kibrinde ve komplekslerinde de değil. Para da pul da hiç değil. Kendini modern dünya tıbbıyla entegre edebilmiş, çalışkan insanoğlu insan olabilmektedir. Çalışmak her zaman zekadan öndedir. İster birinci girip doktor olsun ister bir milyonuncu girip doktor olsun. Saçma bir sınavın, ezberci eğitim sisteminin hayatınızı ve geleceğinizi gölgelemesine izin vermeyin....başarı nerede olduğunuz değil, başladığınız noktayla bitirdiğiniz nokta arasındaki farktır.

• 2.5 milyon insanın girdiği sınavda 20k daki adama ipini koparan diyorsan YALLAH AMERİKAYA

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şu yazdıklarından sonra senle herhangi bir düşünce paylaşımında bulunulmayacagini ve büyük troll oldugunu, gercekten tartışmak icin buraya geldigini anladım

Işim olmaz

Evet forumda trollük yapmayı severim ancak bu konu trollük yaptığım bir konu değildir. Tabi siz öyle kabul edebilirsiniz. hayırlı işler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MahaKali

quote:

quote:

mesele kadavraymış

"Mesele kadavraymış"

Birader madem herkese saldıracaksın niye açıyosun konu? Amacını çözemedim bence sen de çözememişsin... O yüzden uzaklaş dertlerinle uğraş, veletlerle uğraşma

Mesele kadavraymış yazan birine saldırmayıp ne yapayım ki?

Arkadaşların hitabı nasılsa bende ona göre cevap veriyorum.

Amacım adamlara tıp yazmayın demek değil,zaten yazacaklar, hesaplamadıkları sonuçları olacağını belirtiyorum. Çünkü tıbbı kazanıp her şeyin biteceğini sanıyorlar ki bu duruma kimse aldırış etmiyor, bilhassa seviniyor.

Kadavra zaten her yerde yetersiz çoğu yerde maket kullanılıyor sen kadavrayı buldun da kalabalık arasında mı göremedin vah zavallı (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIImalwareIII -- 4 Ağustos 2017; 21:46:5 >

• Ha 15 k ha 20 k arada 3 soru var belki o da yok ayrıca 2 k mükemmel derece ama o sınıfa girince ve sizin sınıfınızda x k sıralamasında adam varsa aynı şart altında oluyorsunuz sıralama sizi üniye yerleştirene kadar ondan sonra herhangi bi artı beklerseniz sıralamanızdan muhtemelen kendinize bir şey katamadınız demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlockçu

2000 yılı Türkiye nüfusu : 63.174.483

2017 yılı Türkiye nüfusu : Kayıtlı 79 milyon civarı, 6 milyon suriyeli 1 milyon diğer ülkelerden gelen göçmenler yaşıyor ülkemizde. 86 milyon yani.

Nüfus yaklaşık olarak 1/3 artış göstermiş.

2000 yılı sağlık kurumu sayısı ( Sağlık ocakları dahil, özel hastaneler dahil ) : 712

2017 yılında sağlık kurumu sayısı : 1550

Burada da 2 kat bir artış gözlenmiş.

2000 yılı Tıp fakülteleri kontenjanı : 4700 iken

2017 yılı Tıp fakülteleri kontenjanı : 11,700 civarı

Yani 2 kattan biraz fazla kontenjan artışı olmuş.

Bu iki kattan fazla artışın kurumların artışıyla doğru ve isabetli bir orantıda olduğunu görmek için sadece sayıları bilmek yeterli.

Ayrıca 2000 yılında sağlık hizmetine olan talep ile günümüzdeki talep arasında dağlar kadar farklar vardır.

Hekimlik hiç bir zaman kpss ile olmayacaktır çünkü kpss kazanamayan "diplomalı" hekim bir kurum altında çalışmazsa, denetleme olmazsa halkın can damarı olan "sağlık" hizmetine darbe vurulmuş olur. Bunu hiçbir hükümet istemez. Oy kaybettirir.

Not: Hekimlik mesleği ne paradır ne de altındır, arz yükseldikçe değer düşmez. İşini layıkıyla yapan hekim kutsaldır ve geçmişten bugüne bütün toplumlarda önemli bir statüde bulunmuştur diğer bütün meslekler gibi en iyi olan talep görür "başarılı" olur.

Kaynak :http://turkmsic.net/sites/default/files/bildiriler/kontenjan_artisinin_tip_egitimi_uzerindeki_etkisi.pdf

http://www.nufusu.com/ulke/turkiye-nufusu

KPSS'yi de geçtim, özelde kendi yerinde iş yapamayan ya ucuzcu bir hastanede patronun istediği işleri yapıyor ya da kuraya giriyor "sen gel sen gelme" muamelesi görüyor artık. Çok fazal mezun verince eveteğitim kaltiesinin düşmesi ve doktorun hata yapması artacaktır. Eskiden 50 kişi giren yerlere şimdi 200 kişi giriyor, eskiden 10 fakülte varken bu 90'a çıkacak, özellerderin içinde çok kaliteli olan da olacaktır parayı bastırana diploma veren de... http://www.yhgm.saglik.gov.tr/TR,15249/2017-yili-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

Ben 1995-2012 yılları arasında Hacettepe'de okumamışından uzak duruyorum artık. bara bulursam da doktorun kendi yerini tercih ediyorum...

Tıp-diş-hukuk için 10k sınırı olmalı ve sınıflar eğitim kalitesi düşmeyecek şekilde az olmalı... Kadavra önemli, makette eğitimalan gerçek insanla akrşılaşında "aa bu böyle değildi, üzerinde işaretler yok ve renkli değil" diye karıştırabilir. Sonra bir bakmışsınız damarınızı sinirinizi kesmiş, damar kesilirse ölürsün, sinir kesilirse felç... Az ve öz olmasını çok ve kalitesiz olmasına tercih ederim. Sonra kimse iyileşmiyor, hastaelerde daha çok yoğunluk oluyor... Dişten örnek vereyim biri özelde yaptıryor 20 sene kullanıyor diğeri kurayla girilen yerde yaptırıyor 20 ay kullanıyor... Bu da demektir,20 yıl içinde anı diş için 12 kez daha gidecek oraya... Hop hasta sayısı 12 katına çıkmış oluyor, Kaldı ki bu sistemde özeli de zorluyor ve adamlar teknolojiye yatırım yapmaktan çekindiği için zenginin de patayla bile olsa iyibir sağlık hizmeti alma şansı kalmıyor.... oysa doktor sayısı 12'de 1'i kadar olsa ve hepsi iyi olsa yapılan masraflar da 12'de 1'ine düşecek, yapılan iş de 12 kat uzun ömürlü olacak... Adamların alacağı para da 12 katına çıkar ve bu sayede hastanalerde tükenmişlik sendromuna yakalanmış doktorla karşılaşma şansın kalmaz... Ha işini iyi yapmayanı da çıkar abi kurumdan, zaten kendi yerinde de başarılıolamaz, ucuzcu bir özel hastanede patronun dediğini yapmaya çalışsın ki zaten bir süre sonra onlar da batar, doktorluk yapamayan başka mesleğe yönelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 5 Ağustos 2017; 12:29:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LiquidBalance

Bir örnek vereceğim bunu başka yerde de verdim. Yunanistan'da 10 kişiye 1 doktor düşerken, Türkiye'de 100 kişiye 1 doktor düşmektedir. Yani şuan olan doktor sayısının 10 KATINA ihtiyacımız var. Avrupa ile Türkiye'nin kişi başına düşen doktor sayısı kıyaslanınca Türkiye sonlarda...

10 kişiye 1 doktor :) sizi fena kandırmışlar... Hadi 10 değil 200 desek(10'da biri 20 doktor diyorum ve tabi her doktor için de değişik personeller lazım) :) Bu 200 kişinin 1'i Kardiyolog, ikincisi Radyolog, üçüncüsü Anestezi Uzmanı, dördüncüsü Cerrah, beşincisi Medikal Direktör, altıncısı Patolog, yedincisi Doktor, sekizincisi Hospitalist, dokzuncusu Psikiyatr, onuncusu Kurumsal danışman, onbirincisi Yazılım mühendisi, onikincisi Diş doktoru, onüçüncüsü Şef Mühendis, ondördüncüsü Vergi uzmanı, onbeşincisi Ürün yönetimi direktörü, onaltıncısı Patent Avukatı, onyedincisi Anestezist, onsekizincisi Kıdemli Yazılım Mühendisi, ondokuzuncusu Küresel Marketing Direktörü, yirmincisi Ayak hastalıkları uzmanı olsa bu 200 kişiden hiç Bıçak Fırlatma Sanatçısı Asistanı, Koku Denetçisi, Yemek Test Elemanı, Fotoğrafçı, Ufolog, Şarap Tadıcısı, Ruj Falcısı, Anadolu Köyleri Belgeselcisi, Kıyamet Araştırmacısı, İnternet Trolü, Usta Uykucu, Vücuda Reklam Alıcısı, Yaşam Koçu gibi dünyanın en çok para kazandıran meslekleri asla çıkmayacaktır :)

şaka bir yana ülkemizde de her 100 kişiden 1'i değil, olsa olsa 400 kişiden biri olabilir amayunanistana gidersen pek doktorla kaşılaşmazsın muayenehane muayenehane gezmediğin sürece, o da ancak 8bin kişide bir denk gelir... Nasıl bir hayal dünyası merak ettim, her 10 kişiden 1'i doktormuş :) o da bişey mi her 1 kişiden 1'inin doktor olduğu mevcut :)

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Konunun ozunde kal rakamlari aklimda kaldiginca 10 kat iliskisine gore yazdim yanlis hatirlamisim demek ki? Ki dogrusunu sende yazmamissin bu kadar gereksiz biseyin. Konu ozu su: DOKTOR SAYIMIZ YETERSIZ. Gereksiz ne varsa toplamissin. Ama merak etme senin icin arastirdim.

Turkiye'de 588,235294 kisiye 1 doktor duserken

Yunanistan'da 138,888889 kisiye 1 doktor dusuyor. Sonuc ? 5 Kat doktor eksigimiz var, netice yine ayni. Eksik eksik eksik? Eksigimiz var. Bosuna elini yormussun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiquidBalance -- 6 Ağustos 2017; 4:54:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.