Şimdi Ara

206 araç içi tıkırtılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model 206'm var. lastik basınçlarım 31 ön, 32 arka olarak ayarlı. arabamın iç ışığından, göğüsten ve özellikle dörtlü flaşör düğmesinin olduğu bölümden tıkırtılar geliyor. iç lambaya hafifçe vurunca ses bir miktar duruyor ancak göğüsteki ses çok rahatsız ediyor. özellikle tırtırlı asfaltta. sesin kaynağını da tam olarak bulamıyorum. bu tür problemler yaşayan ve çözen 206 sahibi var mı?

• Bizim 206'nın da Ön göğsünden birşey patlakmış gibi tır tır ses çıkıyor.Sorunu hiç bir servis çözemedi ve benden tavsiye sakın arabanı ellettirme
  • Bu tüm 206 kullanıcılarının ortak sorunudur. çözüm için bikaç öneri var ama onlarda geçici. benim 206 da bozuk yolda çok ses yapıyor tıkırtı durmuyor. çoğunluğun önerdiği müziğin sesini açmak !
  • Dış ve iç tasarımını çok beğendiğim bir araçtı ancak dikkat ettiğim 3-4 206 da işçilik ve malzeme kalitesi kötüydü,öyle ki kapı kaplamalarının arasına yakından bakıldığında kilit mekanizması görünüyordu,bozuk yolda çok tıkırtı yapıyordu,sanırım tüm 206 larda bu problem var,sırf bu yüzden güvenemeyip 207 1.6HDI almaktan vazgeçtim.
  • bu aracın işçiliği çok çok kötü. verdiğimiz paraya acıdım açıkçası.
    bende de seninkine benzer bir problem var ve hala devam ediyor.
    servise götürdüğümde ise bana yaptıkları açıklama son derece tatmin ediciydi:
    "Biz ses falan duyamadık.(1km bile gitmeden nasıl anladılarsa) .Peugeot 206, peugeout nun ses yalıtımı olarak en alt sınıfındadır" dedi.
    Yani bir çözümü yok kısaca "yoğurdum ekşi" dedi.

206 alacak olan arkadaşlar varsa tavsiyem uzak dursunlar. Yol tutuşu çok kötü. Virajlarda savruluyor araç.
    Bu güne kadar 3 kere savrulmuştu. Bugün 4.kere savruldu ve kaza yaptım. Eminim Fiat Palio bile daha iyidir yol tutuşu açısından.
  • 206 sahipleri bana kızmasın ama
    arkadaşım 2006 model sıfır 206 X-line aldı.

benim aracım 98 106 XR

yeminle söyleyebilirim ki 206 nın her yeri plastikten yapılmış gibi.
    kapı içlerinde kullanılan kumaşa benzeyen şey çok kalitesiz.

kendi aracımın içi daha kaliteli duruyor.

sadece gerçekleri yazdım.

buna rağmen 206 hdi almak isterim.
  • @rommedahl

Buraya hangi amaçla geldin bilmiyorum ama 50yle girilen bir yere 100le girersen sadece 206 değil her araç savrulur.4 senedir 206 kullanıyorum ve şu ana kadar 1kez önden kayma eğilimi haricinde birşey yaşamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim yaşadığım yer aşırı derecede virajlı ve 2 araç aynalarını değdirerek geçebilecek kadar dar. ancak oldukça süratli bir şekilde virajlara giriyorum. yere daha yakın ve geniş araçlara göre biraz daha savrulduğu kesin. ne de olsa ağırlık merkesi yüksek. ancak lastiklerinizin basıncı iyi ayarlanmış ve diş derinliği iyi ise savrulma yaşamazsınız. bi ara paraya sıkışmıştım, 4 lastik yerine sadece önleri yenilemiştim. 1 ay kadar rally tadında araba kullandım. arabanın reflekslerini ezberleyip bilerek arkayı kaydırıyordum.

tıkırtı konusunda anladım ki tüm araçların baz modellerinden uzak durmak gerek.

ama şahsi görüşümdür hiçbir arabanın görünüşü 206 kadar iyi değildir.(207 dahil) Ne de olsa otomobil dünyasında paylaşılamayan Türk dizayncısı tarafından çizildi. zaten peugeot'un çehresini değiştiren ve çekik göz tabirli farları piyasaya ilk sokan araba 206'dır. 40 yıllık kare farlı opel, renault gibi markaların araçlarını bile değiştirdi. yoksa 2006 rakamlarıyla piyasaya çıktığından beri 5.350.000 (beşmilyonüçyüzellibin) tane satılmazdı.

(imla hatası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 20 Haziran 2007; 20:27:37 >

• 206 spor bir araba o yüzden süspansiyonları serttir. sert süspansiyon virajlarda artıdır.
  • + 1907
  • ilk zamanlar ben de çok kafaya takıyordum bu tıkırtıları.
    1. tavan lambasına dikkat, onu söküp, bi kaç süngerli bant ya da bir daha çıkaramamak üzere silikon kesin çözüm.
    2. direksiyon altındaki bir parça, o çıkarılabilir kapak değil ama, şimdi hatırlayamadım. zaten elle ittirince de ses geliyor, orası için henüz bişey düşünmedim.
    3. camlar, .. söylenecek bişey yok, servis belki halledebilir.
    4. arka koltuklarda emniyet kemer tokası bi yerlere çarpıyor olabilir, bir göz atın.
    5. ön emniyet kemeri plastikleri, şu B sütunundaki parça, kontak sprey çözebilir.
    6. yine ön emniyet kemeri yuvası, koltukla el freni bölgesi arasına sıkışınca ses yapıyor, yukarı kaldırırsanız bir daha düşene kadar ses yapmaz.

çoğunu sadece kafamda çözdüm. aracım 30.000'de şimdi. ilk 1000'de de aynı tıkırtılar vardı. artmadığı için çok memnunum, maşallah :)

• şeytanın kulagına kurşun bende tık yok.Maşallah
  • hadi canım vardır :)

quote:

Orjinalden alıntı: uruk33

şeytanın kulagına kurşun bende tık yok.Maşallah
  • tıkırtı konusunda anladım ki tüm araçların baz modellerinden uzak durmak gerek.

mercury haklısın dostum bencede
    benim 2007 206 daha 4700 de daha hiç böle tıkırtı sorunu yasamadım allahtan
  • aracının markası peugeotsa başınıza her an herşey gelmesi muhtemeldir.tıkırtılara şaşırmadım
  • ben bu forumu çok inceledim. bizim yaşadığımız bu tıkırtı sorunu ve yol sesini içeri alma diğer markalarda da var. ben tıkırtı ve yol sorununu hiç kafaya takmıyorum. her güzelin bi kusuru vardır.
  • her güzelin bi kusuru olurmuş.güzel dediğide sanki bana ferrari
  • ua_tayfa_kapalı

ya senin araban yok kıskanclıgından gelip laf atıyorsun yada araban cok sorunlu gelip buraya bos bos konusuyorsun eger araban varsa allah askına markası ne??
  • anti-mage

aracım volvo s60.ha inanmayabilrsin.özelden msn adresini ver.sana mail atiyim aracımla çektirdiğim resmi gönderiyim ok?
  • volvo agır arac oturaklı arac sahibide öyle olmalı. madem volvo kullanıyorsun neden durup dururken peugeot a catıyorsun. verdigin paraya göre alınabilecek en iyi araba peugeot. o kadar para verip volvoyu bende alsam bendede sorun cıkmaz.ama 16 yasındaki bir cocuk gibi konusuosun git marka fanatikligini baska yerde yap burada insanlar birbirleriyle sorunlarını paylasıyor sen gelip rencide ediyorsun.....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.