Şimdi Ara

2039'da Hatay'da bir referandum yapılacakmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kırk asırlık

• Bazı arkadaşlar toprağımızı kimseye vermeyiz gibi laflar etmişler. Eğer ortada hakkaten imzalanmış bir antlaşma varsa bu anlaşmanın ihlalinin sonuçları ağır olacaktır.
  • ARkadaşlar bu olay Hatay için söylenmiş ve söylenti değil gerçek fakat o zaman durumlar şartlar neyi gerektirir belli olmaz belki böyle bi halk oylaması hiç yapılmaz artı şöyle bi şey var ben orda bi süre yaşamış biri olarak gözlemlerime dayanarak orda Arap nüfusu çok fazla ve normalde Hatayın Suriyeye dahil olması gerektiğini düşünenler zamanında halk oylaması yapılıdğında sadece şehir merkezindeki Türk nüfusnun fazla olan yerde yapıldığını köylere hiç sorulmadığı söyleniyor yani öyle bi oylama olsa sonuç çok farklı olabilir
  • bize de tarihçimiz söylemişti.hatay o.
  • olsa olsa anca 2039 da olur onuda belki göremeyiz bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

Arkadaşlar bu işleri forumlarda konu dışında takılmakla sallamışlar vs. demekle olmuyor, size diyorumki açın tarihi bir bakın yada, girin bir devlet sitesine bilgi edinme hakkınızı kullanarak bu durum hakkında bilgi edinin,

yok sallama yok şöle yok böle, kaçınız araştırma yaptıda konuşuyor, yada ne biliyorsunuz, uzaktan herşey kulağa hoş gelir, bu ülke insanının bilmediği daha neler var, birisi bişey bilmiyo diye bir konu hakkında bir şey duymadı diye yalan olacak veya sallama olacak diye bir şeyde yoktur.

katılıyorum
    nerden biliosunuz da yok olmaz oyle sey diosunuz

bak adamlar koskoca osmanlıdan bıraka bıraka ne bıraktılar

demek ki oluyomus
    siz boyle olmaz oyle sey diip oturdukca da olacaktır oyle seyler
  • Mersin'in yerlileri çok milliyetçi adamı oyarlar yani
  • Uydurma,İçin Rahat Olsun Kimse Devlet İçinde Devlet Kuramaz

Türkiye Cumhuriyeti Bölünmez Laik Sosyal Hukuk Devletidir.

Mustafa kemal Atatürk.
  • Mersin"de oturmama rağmen ilk defa duyuyorum.Öyle bir birşeyin olması imkansız.
  • hala daha mersin diyenler var
    hadi genel kültür bilginizi gectim insan bi okur neler yazılmıs ama yok başlıgı gören geliyor
  • Ben bilioyrum annem mersinli oraya çok gittim tarsusa . Orada büyük bi park var sırf bunun iççin Aznakay anlaşması tatrlarla yapılmış bizim türkler onlara savaşta yardım edince dostluk anlaşması imzalanda her hangi 100 yıl içinde (tabi 30 yıl kaldı) bi savaşta Tarsus yardıma düşerse Aznakay orduları yardıma gelicekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 5 Eylül 2007; 12:24:00 >
  • Mersin'de öyle bir şey olması mümkün değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

Mersin'in yerlileri çok milliyetçi adamı oyarlar yani

yanlış olmasın
  • Olay Mersin ile ilgili değil Hatay ile ilgilidir. :)

Açında biraz araştırın bakalım böyle bir şey varmı yoksa bizlermi uyduruyoruz.

Hala bilgi sahibi olmadan olmaz vs. diyorsunuz. Hatay zaten Atatürk öldükten sonra 1939 da Anavatana katılmıştır.

Önce tek başına Hatay Cumhuriyeti kurulmuş sonra yapılan halk oylaması ile Türkiye sınırlarına dahil edilmiştir.

100 yıl sonra tekrar halk oylaması ile hangi ülkeye bağlı kalacağı yapılan antlaşma ile belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

Olay Mersin ile ilgili değil Hatay ile ilgilidir. :)

Açında biraz araştırın bakalım böyle bir şey varmı yoksa bizlermi uyduruyoruz.

Hala bilgi sahibi olmadan olmaz vs. diyorsunuz. Hatay zaten Atatürk öldükten sonra 1939 da Anavatana katılmıştır.

Önce tek başına Hatay Cumhuriyeti kurulmuş sonra yapılan halk oylaması ile Türkiye sınırlarına dahil edilmiştir.

100 yıl sonra tekrar halk oylaması ile hangi ülkeye bağlı kalacağı yapılan antlaşma ile belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

Saygılar.

evet olay aynen böyle. ve daha kötüsü geçen seneki tarih öğretmenimin dediğine göre halk türkiyeyi istemicekmiş. suriye topraklarına geçeceklermiş

• quote:

Orjinalden alıntı: hates

100 yıllık bi anlaşma imzalanmış ve bu 100 yıl sonunda mersinde bi seçim olacakmış eğer isterse kendi başına bi devlet olabiliyormuş, Bizden ayrılabiliyormuş,

ilk başta inanmadım ama dikkat ederseniz orada bi çoğalma var...

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar açıklayabilirmi...

30 yıl kalmış...

kanla alındı,kanla verilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

Orjinalden alıntı: musandia

Mersin'in yerlileri çok milliyetçi adamı oyarlar yani

yanlış olmasın

Bi ara bayrak yürüyüşünde kızın teki zafer işareti yaptı die linç ediliyodu sivil polisler kurtardı mersinde

istersen sen de bi dene ,kurtarmaya çalışırız seni kalabalıktan

• Suriye İstihbarat Birimi El Muhaberatın hataydaki arap nüfusun türk politakaları neticesinde azalmasından dolayı uydurdukları bir yalan haber.Bizzat hatayda yaşamış istihbarat elemanlarıyla ve üniversite hocalarıyla bu konuyu konuşmuş biri olarak söylüyorum MERSİN değil HATAY kardeşim kesinlikle yalan Arap nüfusu dengelemek için Samsun ilinden Hatay Samandağa bir sürü türk aile getirildi
  • Hatay için söyleniyor bu, ne kadar gerçek bilmiyorum ama böyle bir söylenti var

quote:

Orjinalden alıntı: hates

100 yıllık bi anlaşma imzalanmış ve bu 100 yıl sonunda mersinde bi seçim olacakmış eğer isterse kendi başına bi devlet olabiliyormuş, Bizden ayrılabiliyormuş,

ilk başta inanmadım ama dikkat ederseniz orada bi çoğalma var...

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar açıklayabilirmi...

30 yıl kalmış...
  • Üniversite siyasi tarih, diplomasi dersi aldım

böyle uydurma şey duymadım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.