Şimdi Ara

2039'da Hatay'da bir referandum yapılacakmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bLuEbLooD®

Olay Mersin ile ilgili değil Hatay ile ilgilidir. :)

Açında biraz araştırın bakalım böyle bir şey varmı yoksa bizlermi uyduruyoruz.

Hala bilgi sahibi olmadan olmaz vs. diyorsunuz. Hatay zaten Atatürk öldükten sonra 1939 da Anavatana katılmıştır.

Önce tek başına Hatay Cumhuriyeti kurulmuş sonra yapılan halk oylaması ile Türkiye sınırlarına dahil edilmiştir.

100 yıl sonra tekrar halk oylaması ile hangi ülkeye bağlı kalacağı yapılan antlaşma ile belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

Saygılar.

Kusura bakmada Bunlar ancak Lafla olur. Asker orda boşyeremı Nöbet tutuyor?
    Türkiye sınırları içerisindeki Tüm Topraklar Türkiye"ye aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda -- 5 Eylül 2007; 17:07:38 >
  • quote:

Orada bir referandum yapılacak ve halk ya Suriye ya Türkiye diyecek, işleyiş böyle fakat özellikle son 5 yılda Yahudiler bölgede çok fazla toprak satın almakta ve hamile kadınlar gelip burada doğum yapıp nüfusa geçirilmektedir.

Tabiki biizm ülkemizin bir karış toprağını bile kimsenin alması mümkün değildir ama böyle bir gerçekte yok değildir.

Kurtuluş şavası sonrasında Hatay milli sınırların dışında kaldı,

İlin kime ait olacağı tartışmaları vardı. Fransız egemenliğinde kalan bölgenin Suriye’ye bırakılması söz konusuydu. ne var ki Atatürk buna itiraz etmiş ve Hatay’ın kırk asırlık Türk yurdu olduğu şeklindeki ünlü sözünü söylemişti.

1939'da yapilan antlasmada soyle bir madde

"anlasma imzalandiktan 100 yil sonra bir halkoylamasi daha yapilacaktir."

bu antlaşma ile Hatay anavatana katıldı :)

Saygılar.

Evet doğrusu budur.

quote:

Orjinalden alıntı: NötronBombası

Öyle birşeye kalkışırsalar buna hiç birimiz izin vermeyiz bunu herkez biliyor.Şehitlerin kanlarıyla alındı bu toprakların her karesi, o kadar kolay değil

Şimdiden memleket parsel parsel satılmaya devam edilirse o süre dolduğunda bu çok kolay olacak.

• Araştır araştır diyen arkadaşlara söylüyorum...Biz bulamadık varsa elinizdeki linkleri bizimle paylaşında bizde öğrenelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 5 Eylül 2007; 18:29:22 >
  • internette araştırdım bu konu hatay adına geçiyor başlık düzeltildi...

bulduğum metinler

20 Ekim 1921 tarihinde Fransa ile yapılan Ankara Antlaşması ve 23 Temmuz 1930 tarihinde imzalanan Hatay Antlaşmasının gizli maddelerinden birine göre; “Bölgede 99. yıl sonunda yani 2039’da Hatay’da yapılacak yeni bir referandum (halkoylaması) ile bölgenin akıbetinin belirlenmesi” ibaresine dayanarak bölgede nüfus çoğunluğu oluşturmaya çalışan Suriyelilerin tapu sahibi olmaları da mı tesadüf? Elbette bunlar birer tesadüf değil, Ermenilerin, Yahudilerin amacı ne ise Suriyelilerin de amacı odur… Yapılan şeyler de bir tesadüf değil bilinçli bir politikanın gerekleridir…

------

Türkiye`de yabancılara en fazla toprak satışının yapıldığı il Hatay. Bazı tarihçiler, Fransa ile 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara Antlaşması`nın ve 23 Temmuz 1939 tarihinde imzalanan Hatay Antlaşması`nın gizli maddeleri bulunduğunu söylüyor. Bu gizli maddelere göre, 99 yıl sonunda, yani 2039`da Hatay`da yeni bir plebisit (Halk oylaması, referandum) yapılacak (Kaynak: Başkent İktisatçılar Derneği). Sizce bunun gerçeklik payı var mı?

------

En önemlisi Sevr Anlaşması sonrasında “Büyük Suriye” sınırları içerisinde gösterilen Hatay ve İskenderun’dan sonra Kilis ve Mardin için de Suriye’nin düşürücü yumruğuyla Türkiye’yi abondone etmesidir. Bu bağlamda bir iddiaya göre; 20 Ekim 1921 tarihinde Fransa ile yapılan Ankara Antlaşmasının ve 23 Temmuz 1930 tarihinde imzalanan Hatay Antlaşmasının gizli maddelerine göre 99 yıl sonra; yani 2039’da Hatay’da yeni bir plebisit (halk oylaması-referandum) yapılacak. Bu duruma göre hak iddia edilen toprakların mülkiyetlerinin el değiştirilmesi ve yerel idareler bazında Suriye yurttaşlarının örgütlü çoğunluğu hedeflenen yöndeki geleceğe hizmet etmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hates -- 5 Eylül 2007; 21:23:28 >

• bi ülkeden istediğiniz kadar toprak satın alın o ülkeye sahip olmş olmazsınız yahduiler veya diğerleri alsa ne olacak... ha sen burdan toprak aldın al bura seninmi olsun denecek...? çok saçma...ŞUNU KİMSENİN UNUTMAMSI GEREKİR BU DÜNYADA EN SON TÜRK KALANA KADAR TEK BİR ZERRE TOPRAK PARÇASI BİLE VERİLMEZ KİMSE BOŞ HAYYELLER İÇİNE GİRMESİN... HAL BÖYLEYKEN SİZ KALKMIŞ BÖYLE SAÇMA Bİ OLAYDAN BAHSEDİYOSUNUZ.... SAYGILAR..
  • HATAY o HATAY
  • Bende duymuştum. Ayrıca o mersin deil Hatay. Ama sordum öle bişey olmıycakmış.
  • Bizde musul ve kerküğü isteriz o zaman. Misakı milli denen birşey var. Değil hatay 1 avuç toprak haram düşmana.
  • Bildiğim kadarı ile dünyada artık hiç bir ülke sınır genişletemiyor.
  • @ Fraky

Neden bahsediyorsun arkadaşım? Eğer uygulamada böyle olduğunu düşünüyorsan seninle işimiz var.

Eğer kağıt üzerinde ve önemsiz bir anlaşmada yada bir bildiride böyle birşey varsa onu belirt ki yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bojinka -- 5 Eylül 2007; 23:44:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hates

100 yıllık bi anlaşma imzalanmış ve bu 100 yıl sonunda mersinde bi seçim olacakmış eğer isterse kendi başına bi devlet olabiliyormuş, Bizden ayrılabiliyormuş,

ilk başta inanmadım ama dikkat ederseniz orada bi çoğalma var...

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar açıklayabilirmi...

30 yıl kalmış...

quote:

Olay Mersin ile ilgili değil Hatay ile ilgilidir. :)

Açında biraz araştırın bakalım böyle bir şey varmı yoksa bizlermi uyduruyoruz.

Hala bilgi sahibi olmadan olmaz vs. diyorsunuz. Hatay zaten Atatürk öldükten sonra 1939 da Anavatana katılmıştır.

Önce tek başına Hatay Cumhuriyeti kurulmuş sonra yapılan halk oylaması ile Türkiye sınırlarına dahil edilmiştir.

100 yıl sonra tekrar halk oylaması ile hangi ülkeye bağlı kalacağı yapılan antlaşma ile belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

kanla alındı,kanla verilir...

30 bin şehitle toprak vermemişiz, referandumla mı vericez.. kolaydı....

• Ver kurtul Tayyip böyle demişti, verelim rahatlayalım.

Adam böyle dedi oyu arttı, Hatayı veririz dese heralde yüzde 100 le gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

@ Fraky

Neden bahsediyorsun arkadaşım? Eğer uygulamada böyle olduğunu düşünüyorsan seninle işimiz var.

Eğer kağıt üzerinde ve önemsiz bir anlaşmada yada bir bildiride böyle birşey varsa onu belirt ki yanlış anlaşılmasın.

Bojinka, eğer böyle bir konu söz konusu olsa idi cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllar bu halka belirtilirdi. Çünkü o dönemin siyasetçileri şuan ki gibi halktan bir şey saklamıyor. Hele ki Atatürk'ün halktan bir şey saklayacağını mı düşünüyorsun hele ki böylesine ileriyi düşünen bir insanken.
  • eğer hataydakiler öyle bir satış yaparsa türkiye ordusu hiç düşünmeden yıkar o hatay devletini
  • Ve bunun yanında Hatay'da yabancılara toprak satılması 2. bir emre kadar durduruldu.
    Şu anda açıklanan ırka göre gayrimenkul sahibi olanlar; Yani binde 5'i yabancılara ait. O yüzden korkulacak hiç bir şey yok. Böyle bir şeyin olması imkansız.

suriye 2.400
    almanya 590
    lübnan 315
    brezilya 90
    ürdün 90
    iran 50
    avusturya 35
    abd 30
    ingiltere 25
    yunanistan 15
    isviçre 10
    diğerleri 50
  • suriye dediğiniz yer osm.imp.luğunun eyaletiydi.. sunii devlettir kendileri bakmayın öle hatay falan demesine... bakmayın siz türk milletinin sessizliğine... bi zamanlar "birisi" federasyon kelimesini telafuz etme gafletinde bulunmuştu.... nasıl öldüğü bugün bile tartışılıyo

ülke sahipsiz değil...raat olun.. yeterki bu lafları çıkaran kişiler/şeyler 9 kusurlu hareket'ten birini yapmasın...yoksa konuşmak serbest cennet vatanımızda... dimi ....
  • Hatayın birde dini yönden önemi var dünyanin ilk kilisesi ilk inanaların ibadet ettikleri kilise St.Pierre ve anadolunun ilk Camisi Habib-i Neccar Camii bu kentte (Yasin suresinde hikayesi anlatılır Habibi-i Neccar efendimizin millete doğruyu tebliğ eden Hz. İsanın havarilerine destek verirken öldürülür açın bakın iki havarinin ve efendimizin yatırları bu camidedir bizzat gördüm)ortodokslar,yahudiler,protestanlar,katolikler,aleviler ve sunniler barış içinde yaşar.Kutsal günlerde birbirlerini kutlayan pankartlar asar aynı masada beraber oruç açarlar.Bide meşhur Musa Dağı hikayesi var Samandağ ilçesinde Ermeni tehciri sırasında Ermenilerin dağa çıkıp Osmanlı ile savaştıkları dağ Franz Werfel isimli avusturyalı bir yazar tarafından kaleme alınır.Sözde soykırımın en büyük eseridir.Samandağda bütün sakinleri Ermeni olan Vakıflı köyü vardır.Samandağ belediye başkanıda hristiyandır bildiğim kadarıyla.Ayrıca en önemli söylenti 3.Dünya Savaşının Amik ovası üzerinde yapılacağıdır.Hele birde künefesi varki üstüne kaymak ve ya dondurma koyup servis ederler adam sırf bunn için orasını bırakmaz savaşır:).Harbiye Şelalesi bu kentimizdedir hikayesi ise Apollo güzel Daphne yi görür ve ona aşık olur peşini bırakmaz ama daphne istemez toprak anaya kendisini gizlemesini ister.Toprak ana onu DEFNE ağacına çevirir sonra defne ağacının dallarının uçundan göz yaşı gibi damlalar damlar ve harbiye şelalesi oluşur hikayesi mozaiklere işlenmiştir hatay arkeoloji müzesinde bulunur .müthiş alabalık yerleri vardır tavsiye ederim.İskenderun ise sanki bir izmir çok güzel gezilecek yerleri ve sahil boyu vardır Arsuz plajı vardır görülesi bir yerdir.İsdemir bu kentimizdedir ,mustafa kemal paşa üniversitemiz,polis okulları askeri üsler daha bir sürü şey söyleyin ben bu vatanı verecek kadar aptalmıyım bütün bunlardan sonra.Ayrıca her ne kadar yerli halkı arapta olsa ben devletine bu kadar bağlı bir yerel halk görmedim çok saygılılar biz göndermek istesek onlar ayrılmak istemez emin olun.

• ilk defa duyuyorum paylaştığın için teşekkürler
  • yok öle bişey
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.