Şimdi Ara

2029 da dünyaya çarpabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya’ya adım adım yaklaşan dev göktaşı Apophis’in yaratacağı büyük felakete karşı bilima damları harekete geçti. Uzmanlar, 300’de 1 gibi astronomik olaylar için çok yüksek bir çarpma ihtimali olan asteroidin gelişini durdurmak için acil önlemler alanması gerektiğini açıkladı. Ünlü kahin Nostradamus’un ‘2029’da dünya’ya uzaydan büyük bir felaket gelecek’ kehaneti ile, çarpışmanın nisan ayının cumaya denk gelen 13’üncü günü gerçekleşecek olması bu konudaki tedirginliği de fazlasıyla artırıyor.

Yörüngesi değişmeli

Eski Mısır’da korkuyu, kaosu ve kötülüğü temsil eden yılan tanrıçası Apophis’in ismi verilen 400 metre çapındaki dev göktaşı şimdiden NASA’yı harekete geçirdi. Yapılan araştırmalara göre, yörüngesi 2014 yılına kadar değiştirilmezse Apophis, insanlığın sonunu getirebilir.

Dev göktaşı bilim adamlarını da ikiye böldü. Uzmanların bir bölümü asteroidin dünyaya 30 bin kilometre uzaktan teğet geçeceğini söylerken, bir bölümü de çarpma ihtimalinin kesin olduğunu savunuyor.

Almanya’da bulunan Max Planck Enstitüsü Güneş Sistemi Araştırmaları uzmanı Prof. Dr. Klaus Jockers “Kimse asteroidin dünyaya kesin olarak çarpmayacağını söyleyemez. Buna gezegenin çekim gücü ve asteroidin saçtığı ısı karar verir, yörüngeyi bunlar belirler” dedi.

ABD Başkanı George W. Bush’un bilim adamları tarafından konuyla ilgili kendisine sunulan dosyayı incelediği de öğrenildi. Dosyada dünyanın çevresinde bulunan 710 ayrı asteroidin çarpma ihtimalleri yüzde olarak yer alıyor.

Uzmanlar, son göktaşının dünyaya günümüzden 14 milyon yıl önce düştüğünü ve bunun 25 kilometre çapında dev bir krater oluşturduğunu da hatırlatıyor.

akşam

• paniğe gerek yok bruce willis bizi kurtarır
  • cumanın 13 ü uğursuz gün deildir hatta bizim için en uğurlu gün diyebiliriz........ istanbulun fethedildiği tarih ayın 13 üydü ve cumaydı ayrıca 1453 ün toplamı 13 tür.... bu sebepten hristiyanlar uğursuz gün ilan etmşler 13 cumayı... bence her 13 cumaları inadına bayram yapmalıyz ...

edit: fethedilen gün ayın 13 ümüydü tam bilmiyorum. ama cumaydı bu kesin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SynFx -- 19 Ağustos 2005, 22:03:23 >
  • Öyle füze ile veya başka bişi ile patlatabilme ihtimalimizin olduğunu düşünmüyorum. Gelirse çarpar siler gider
  • carpacagı varsa carpsın. geberelim.
  • ya bide flash haberde zap yaparken denk geldim aynen şöyleydi başlık: 2029'DA KIYAMET Mİ KOPACAK Allahı'm yaa bu ülkede çıldırmak için flash haberi izlemek yeterlidir heralde hele o haberleri sunan adam yokmuuuu
  • quote:

Orijinalinden alıntı: darker

paniğe gerek yok bruce willis bizi kurtarır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • photoshoptur o da.
  • Gelsin ulan delikanlı adam göktaşından korkmaz.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: NiGhTWolFBiTe

Gelsin ulan delikanlı adam göktaşından korkmaz.

Heç yaf. Taştan korksaydık uludağa çıkmazdık.
  • HOOOP KARDEŞİM NEDENKORKUYORSUNUZ Kİ?BU DÜNYADA AMERİKA DİYE BİR DEVLET VAR,İZİN VERİR Mİ SANIYORSUNUZ ÖYLE GÖKTAŞINA FALAN
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Hellmarch

quote:

• quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

HOOOP KARDEŞİM NEDENKORKUYORSUNUZ Kİ?BU DÜNYADA AMERİKA DİYE BİR DEVLET VAR,İZİN VERİR Mİ SANIYORSUNUZ ÖYLE GÖKTAŞINA FALAN

zaten o taşı durdursa durdursa amerika durdurur.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: tolga0624

ya bide flash haberde zap yaparken denk geldim aynen şöyleydi başlık: 2029'DA KIYAMET Mİ KOPACAK Allahı'm yaa bu ülkede çıldırmak için flash haberi izlemek yeterlidir heralde hele o haberleri sunan adam yokmuuuu

abi onu hiç sorma zaten flash a bassan her haber bunun kadar büyük ulan bitanemi normal haber olmaz abi geçen gün ben pc deyim yeğenler arkada tv izliyolar açmışlar flash ı ulan arasıra kulak misafiri oluyom yok istanbulda patlama şurda gasp burda bu.............. ne bu yaww
  • quote:

Orijinalinden alıntı: tugay17

quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

HOOOP KARDEŞİM NEDENKORKUYORSUNUZ Kİ?BU DÜNYADA AMERİKA DİYE BİR DEVLET VAR,İZİN VERİR Mİ SANIYORSUNUZ ÖYLE GÖKTAŞINA FALAN

zaten o taşı durdursa durdursa amerika durdurur.

Amerika önce kıçına giren füzeleri durdursun. Medet umacaksan Rusya' dan Pakistan'dan Hindistan'dan umacan. En çok nükleer denemeyi onlar yapıyor çünkü.

• amerika astroide demokrasi getirir olur biter, tırsmaya mahal yokkk
  • bişey olmaz ya her sene böyle şeyler söylüyolar
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Hellmarch

quote:

ayamızı sıkan ayakkabı olsun.

• ona bakarsanız 2012 de carpacak diyorlar.2000 dede kıyamet kopacak diyorlardı.hani kıyamet varmı ortalıkta
  • Dünya'ya çarpacak bir göktaşını nükleeer füzeyel vurmak yapılabilecek en kötü iştir.Bilimsel olarak bir meteoru füzeyle vurursak etkisini daha artırır.Bırakıp çarpsa daha az zarar verir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.