Şimdi Ara

2026 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 18 bin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kurban bedeli 18 bin lira.

-10 bin lira ile asgari ücretle ne yapsın?

Türkiye'de azıcık rahat yaşamak için bir eve en az 3 maaş girmesi lazım.

1. Maaş kira

2. Maaş kurban

3. Maaş aylık giderler.

Diğer aylar

1. Maaş kira

2 Maaş giderler yeme içme fatura çocuk masrafları vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 20 Nisan 2026; 12:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• Vekaletle olunca gerçekten kesiliyor mu bilinmez veya sakat kör vs olabilir. Bolu belediyesi vekaletle kurban için 13 bin istemiş geçen sene ama aşevine gittiği söylendi ama nasıl kesim olduğu kaç adet olduğu belirsiz . Bakalım migros falan kaç lira belirleyecek o nedenle bu fiyat düşük olabilir yani

Ayrıca asgari ücretli kurban kesmesi her zaman zordu ek geliri varsa ancak . Memurlara 2.5 asgari ücret uygulandığı için seçim döneminde rahatladılar ama geride kalanlara enflasyon etkisi oldu..Asgari ücret arttıkça 2-3 kat gibi asgari ucret endeksi uygulanmayanlara olumsuz etkisi oldu

Çolugin rizkindan kesip fakire dağıtmak için kurban mi kesilecek? Zaten asgari ücret alanın kendisi fakir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

tek cümle ile kesmesine gerek yok sözüne ben katılmıyorum. ama önce şunu belirtelim, fakirin halinden ezngin anlamaz. bu bir gerçek. peki ya kim anlar? inançlı olanlar bu konuda daha önde. "kesmesine gerek yok" cümlesine gelince. şöyle bir söz var, duyan duymuştur. bir şeyhin sözü, "işte esas soru budur" demiştir. yani bu soruya nasıl cevap verirsin? : "kulum ben sana, dünya hayatında senin için en iyi olanını seçtim. sen de benim için ern iyi olanını seçtiğini, yaptığını düşünüyor musun?" dolayısıyla bence esas konu, irade ve öncelik meselesi. yoksa apple telefon alıp da 12 ay taksit ödeme yapan da vardır herhalde memlekette. dediğin doğru yanlış anlaşılmasın. fakir olana zorunluluk yok. ama inanç ve iman meselesine ilaveten bütçe disiplini ile neden olmasın? dolayısıyla ben şartların zorlanması taraftarıyım.

Fakir eğer günde bir paket sig*ra içiyorsa ve kurban kesmiyorsa sıkıntı yok mu sizce?

Sig*ra çocuğun rızkından kesilmiyor mu?

Cidden durumu kötüyse elbette kesemez. Burada asıl konu fiyatların pahalılığı.

Kurban paylaşmaktır. Sonuçta kestiği zaman evine et girecek. Dağıtacak ve misafire yedirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 21 Nisan 2026; 12:51:35 >
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Kesmediğim için benlik durum yok kesenlerin Allah kabul etsin.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtiçi kesim bedeli neden yurtdışı bedelinin 2 katı, burada bile bir şeyler dönüyor

Kesen gitsin köyüne kendisi kessin, akpli herhangi bir kuruma güvenip de para veren kendi bilir, ben vermem

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • He işde Alkole zam geldimi ben içmiyorum banane gelsin dien arkadaşlar adaletin birgün sizede lazım olucağını anlayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2.57 kat hatta.... Türkiye'de asgari ücret şu an 622 dolar bu yurtdışı denilen ülke fiyatlarına göre ( kurban yada et fiyatına göre) ülkede asgari ücret 242 dolar dense yalan olmaz

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Whataboutism dışında argüman yok

Yani bir yanlışa başka bir yanlisla mi cevap verilmesi gerekiyor gidip iPhone 18 pro max alması da yanlış çocuğun rızkını alkole sigaraya yatırması da onları da yapmaması gerekirken bir de kurbanda kessin demek saçma onu da yapmasın onu da

şu din zıplatma aracı oldu iyice

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.