|
peki hangi maximum kartı almak lazım aidat vs veya maximiles mı tecrübeli olarak doğrusundan isteyelim |
|

|
peki hangi maximum kartı almak lazım aidat vs veya maximiles mı tecrübeli olarak doğrusundan isteyelim |
|
Mayıs başı konakladık Voyage Torba da. Cuisine 24 te karides kalamar ve midyeli balık çorbası içtik, kuzu pirzola yedik, popcorn karides yedik. Akşamları ana restoranda kuzu pirzolamızı yedik, öğlen balık snack te ızgara kalamar karides ve ahtapot tabağı yedik. Pastane ürünleri geçen sene ile aynı lezzetteydi. Haziran başı da Voyage Sorgun da konakladık. Cuisine 24 dışında tamamen hayal kırıklığıydı. Voyage Torba yı gördükten sonra buradaki ana restoranda yiyecek yemek bulamadık, çok vasattı. Pastanedeki kruvasanları ve dondurmaları Torba dan daha az kalitedeydi, tatlıları ve çikolataları aynı lezzette diyebilirim. Snackleri tam bir skandaldı. Burası nasıl Voyage dedirtti bize. Cuisine 24 menüsü güzeldi, öğlen akşam burada yemek yedim ben. Voyage Torba nın güncel Qr menüsüne bakınca mayısta yediğim kaliteli yiyecekler menüden kaldırılmış. Ana restoranda günlerdir kuzu pirzola ve dana bonfile göremiyorum. Bu ürünlerde azalma varsa, pastane ürünlerinde de kalite düşmüş olabilir. Mayıs ayında geçen seneye göre personel sıkıntısı dikkatimi çekmişti, sezonda düzelir diye düşünmüştük ama orası da tam çözülememiş sanki. Fiyat kırılımlarının olduğu Mayıs sonu ve Eylül sonunda Bodrum da hava keyifsiz olabiliyor. O yüzden ve maliyetten ötürü bu sene tercihimizi Voyage Sorgun dan yana kullanmıştık. Seneye Voyage Torba dan devam, umarım hayal kırıklığı yaşamayız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Tespitinizde haklisiniz hocam. Biraz kadro biraz da otel yonetimi isi yemek kalitesi. Biz hep bufenin on tarafindayiz ama mutfakta sefler acik bufe maliyetine kadar hesaplarlar. Sonra da otel yonetimiyle oturup butcelerler. Burada otelin butcesine gore menuler belirlenir. Tabii bu da bir etmendir. Mesela bu sene Ethno su ana kadar Maxx Royal dahil gittigimiz tum oteller arasindaki en iyi acik bufeye sahipti. Kesinlikle butceden kisilmamisti. Voyage Belek bufesi ismine gore zayifti mesela. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Ethno da daha ilk yılında birçok değişiklik yaptı hocam takip ettiyseniz. En son gördüğüm kadarıyla Blue Label ve Royal Salute'u sadece lobi barda vermeye başlamışlar. Yazın Javara'da veya iskelede bile veriyorlardı. Yemek menülerinde bir değişiklik var mı bilemiyorum. Seneye ne olur bilinmez. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aslında yok demeleri Voyage Torba için şaşırılacak bir şey olurdu. Hotel yönetimi de bu oteli Voyage dan çok Maxx seviyesine getirmek istiyorlardı. Sene başında menüler belirlenir ve sene boyunca da devam ederdi. Bu sene ne oldu da Mayıs ayındaki menüleri değiştirme ihtiyacı duydular bilmiyorum. Maliyetler karşılanamıyor herhalde. E maliyetler karşılanamıyorsa 1-6 haziran için geçen seneye göre sadece %25 zamlı fiyatlardan açılmasını anlayamıyorum. Bu sezon hizmetten ve ürünlerden kısacaklar sanırım, hiç kondurmak istemesem de. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aslında her bir Voyage için genel büfe sunumunun bir çok otelden daha iyi olduğunu, ilaveten 7/24 Cuisine, barlardaki içecek kalitesi ve çeşitiliği ile pastane ürünleri ana büfe kadar öne çıkan özelikleri... Ama Voyage dediğimiz zaman esas fark ekibin her an hazır ve her talepte olabildiğince olumlu olarak dönüş yaptığı bir sistemin bütün yeme içme konsepti ile bir bütünlük içinde olması gösterilebilir. Bu anlamda Voyage tatilinin bir trend olduğunu söyleyebilirim. Elbette seçim yaparken esas belirleyici unsurun "atmosfer" olmasını öneririm. Zira yeme içme ve hizmet konsepti olarak farklılılar olsa da arada uçurum yok bence.. ( göreceli olarak değişebilir tabi ) Mesela Voyage Torba Bodrum'un yerel mimarisi ile özdeş, Bodrum'u hissedeceğiniz bir ortamı lüks bir dekorasyon ile sunarken, Sorgun ise daha eski olmakla birlikte rahatlıtıcı ve çam ağaçlarının içnde doğayı hissederek yapacağınız bir tatil sunar. Misafirler Sorgun'da ortamın daha sıcak ve daha aile tatili havasında olduğunu söylerler. Ve Torba ile Belek Sorgun'a göre daha modern ve lüks görünse de memnuniyet oranlarıda Sorgun ilk sıradadır. Bir de mevsim etikisi var. Ağustos'ta Antalya'da dışa lanlar işkence iken Torba'da akşam yemeğinizi hiç terlemeden açık restaurantlarda alabilirsiniz. |
|
Bence Voyage'ların kemik bir kitle yaratmasının en büyük sebebi 2.paragrafta yazdıklarınız. Örneğin Sorgun'da denizde bir tür kirlilik görüp bunu asistana bildirdiğimde, önce müşteri ilişkileri müdürü şahsen gelip 1 saate yakın konuyu dinlemiş, daha sonra otel müdürüne aksettirip, oradan da konuyu sahil jandarma komutanlığına kadar götürüp videolar çekip ilgilenmişlerdi. Torba'da da ufak bir eleştirimde yine bizzat müdür ilgilenip, beklentilerimin ötesinde çözüm oluşturmuştu. Kapanan Bodrum otelinde gitmeden birkaç hafta önce mail atarak basit birşey sormuştum, önce MH, ardından otel diyetisyeni arayıp oldukça yakından ilgilenmişti.Valla bunlar en azından beni çok mutlu eden şeyler, varsın pirzola eksik olsun :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Simdi baktim ben de. Qr menusunde olan barlari kaldirmislar. Mayfair kokteyl barda vardi Blue Label orada da kalkmis gozukuyor. Bence bu sene Ethno hizmet olarak kotu bir sinav verdi. Bircok calisani linkedin profillerinde is aramaya baslamisti. Kimisi sezon basinda kimisi ortasinda farkli otellere transfer oldu. Onumuzdeki sene bir daha tercih eder miyim bilemiyorum. Su aralar radarimdaki otel Regnum Zeynep olacak. Insaati bitirebilirlerse tabii. Fiyatlamalari nasil olacak merak ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|