Bunca yıl o şekilde davranan, seçim öncesi bu konuda net tehdit eden rte belliyken "artık öyle yapmaz, o yüzden bu artık bahane olur" diyorsan ya rteyi ve seçmenini hiç tanımıyorsun ya da olaylara taraflı bakıyorsun demektir. Kendi bakış açına bu bir tespit, saldırma değil diyebilirsin ama aynı tespitleri iktidar ve seçmenleri için yapamıyorsan bu da senin için bir tespit olur. Sana tekrar hatırlatayım. Ülkeyi hala tek başına yöneten, 20 yıldır her tarafta kadrolaşan, sadece kendi bildiklerini yapan parti hala akp. Sen böyle değilmiş gibi davranabilirsin istersen ama gerçek değişmez. İnsanlar genel seçim olana kadar buna göre yorum yapmaya devam edecek, sen istersen onlara çakma muhalefet demeye de devam edebilirsin. |
🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU] (207. sayfa)

-
-
aktronot
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tanıyıp tanımamak önemli değil, dün siyasi tablo değişti ülkede, halk Edoğan'a ultimatom verdi. Yani bunun anlamı şu; "yersen yap, sonrasınada katlanırsın. Bizim yaptıklarımızda yapacaklarımızın teminatı olur" dedi halk..Bunu okuyamayan sizlerde şimdiden "Erdoğan yapmaz" algısında ilerlerseniz bu seferde CHP'ye oy veren tepki seçmenini huzursuz edersiniz.
Muhalifte tek koşul gözü kapalı karşı mahalleye saldırmak değildir, en azından ben öyle olmam. O mahalleyi tanımak lazım ama uzaktan bakmakla içinde olmak ayrı şeyler.
Ben diyorumki Erdoğan artık uzlaşmaya mecbur..haa yapmıyormu zaten o noktada ülkeyi erken seçime götürecek süreçlerin baskısını yaşayacak kendisi, bu kadar basit. Ama Erdoğan bunları yapar ve buna rağmen "engelleniyoruz" durumları gündem değişitrmek iin ortaya atılırsa karşı mahallenin halkıda bunu yemez. 2023de Erdoğanı seçen halk aynı şekilde Erdoğan'a yerel seçimler üzerinden ultimatom çekti. Kendini bildiğini okuyan Erdoğan bu tavırını sürdürürse zaten erken seçime gidilir diyorum ben, çıtayı yükseğe koyuyorum. Onuda şuan Erdoğan istemiyor işte çünkü iktidarlığı sürecinde en büyük yenilgisini ağır şekilde yaşadı. Bundan öteside yok zaten. Bunu göremeden hareket ederse zaten çokda konuşmaya gerek kalmaz, erken seçim kendiliğinden gelir. Burada asıl sınavı CHP verecek şimdi. Herkes hizmet belediyeciliği, sosyal demokrat anlayışı talep edecek.
Ben söylüyorum işte, her CHP belediyesi tarikatlarin kaçak binalarını komple kapatsın kendi ilinde, ilk başta Adıyaman-Menzilden başlayın. Bunu yapan başkan ülkenin CB'sine direkt aday gösterilecek adamıdır benim gözümde. Bu cesareti bekliyorum ben CHP'den..Yapsınlar ilk taktir eden ben olacağım.
-
akp'li olmayanlara "çakma muhalif" diyen birine niye cevap vermeye zaman ayırıyorsunuz? o kadar boş zamanı nasıl buluyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şeyh saide hain diyemeyenlere "çakma muahlif" denileceğini öğrenecek bir gün herkes...
-
Çorum da kesin büyü var. Çağdaş dünya ile buluşması sürekli gerçekleşemiyor.
-
Bak hala "bunu okuyamayan sizler" diyorsun. Menzilden başlayın falan diyorsun. Yani rtenin ve akpnin ülkedeki konumunu ve gücünü yok sayıyorsun.
İstanbul 5 senedir rte tarafından engelleniyor ama rte buna rağmen gene cb seçildi. Ya da bugüne kadar sayısız buna benzer şey yaptı ama hala cb. Dün çıktı önümüzde 4 yıl var dedi. Bunları görmezden gelip "uzlaşmazsa erken seçim olur o yüzden chpnin diyeceği her şey bahane" şeklinde davranamazsın.
Mesela dün İmamoğlu kaç aydır imza beklediğini söyledi. O zaman rte bu hafta içinde imza atmalı sana göre.
Akpye ve akplilere başka türlü bakmaya çalışıyorsun bu net. Bu konuda o yüzden akp konusu oldu seçim boyunca. Sonuçta da senin birilerini kafana göre çakma muhalif ilan etmenin bir önemi yok.
-
Aynen öyle, Erdoğan o imzaları atmalı, atacaktırda..Çünkü bu sefer halk ulimatomunu yedi Erdoğan, kendi tabanından çok ciddi sert yumruk yedi. Bu başka bir tablo Edoğan için..
Ama yok imza atmıyorum dersede burası Türkiye, öyle tek başına yönetimmiş şuymuş buymuş olacak olanın önüne geçemez. 2023 yılında tek başına kazanmış adam 9 ayda tarihi yenilgisini halk gösteriyorsa artık atacağı her adımı hesaplamak zorunda kalacak.
Erdoğan ciddi bir dip dalga tepkisini çığ gibi yedi dün akşam. Emeklisi ayrı, dar gelirlisi ayrı, ekonomiden canı yananlar ayrı ama en temelde verilen tepki parasızlığa yönelik oldu. şimdi sen bu bariz tabloyu görmezden gelir, oraya imza tamam buraya şunu yapmam diyip halk utimatomunu görmezden gelirsen o halkda ne yapar ne eder erken seçime götürür ülkeyi.
Benim kimseyi başka türlü şekilde görmeye ihtiyacım yok, kim neyi gösteriyorsa onu görürüm. şeyh saide hain diyemeyenlerle 6lı masa için ölümüne savunanları, geçen yıl "Erdoğan kaybetsin hesabımı kapacağım" diyenleri muhalif tayfadan görmem ben. Bu çakma ve partizan ideolojik kişiliklere karşıyım, karşıda olacağım, çakma muhalifde diyeceğim eğer aynı vurdumduymaz ve asıl konuları görmezden gelirlerse. şeyh saide hain diyemeyen adamla benim ne işim olacak yani? sapla samanı ayıralım artık...
-
Aynen bir sonraki seçimde k.k nun melezi bir adam koysunlar görürler kazanmayı.
Bu seçim de her chp ye oy atanı, chp li oldu sanıyorlar ya nedesem bilemiyorum anca gülünür.
Şu an chp nin içinde dinci yobaz diye aşağladıkları insanların tepki oyu var farkındalarmı hiç sanmıyorum, hele ankarada mansura oy atanların rahat %60 ı islamcı milliyetçi muhafazakardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Nisan 2024; 18:25:54 > -
akp çöküş sürecine girdi. bu akboylara 1-2 sene daha sabredelim..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
CHP nin 1.çıkması biraz da iyi oldu. Kendi çaplarında milleti aşağılamaya çalışan kitle millet iradesi lafını artık ağızlarına yerleştirir oldu biraz.
-
Ak yobazlar kafasını ancak kaldırabilmiş . Yeni yeni damlayanları görüyorum.
Hazmedeceksiniz ulan ,fazla tatava yapmayın
Güldük eğlendik bugün de ama Çorum,Hatay ve Aksu 'ya itiraz edip takip de etsinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Nisan 2024; 19:0:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sandıktan oy pusulasının değil, hesap pusulasının çıktığı bir seçim oldu.
-AKP'liler komple sandığa gitmedi vs. yorumları gerçeği yansıtmıyor, geçen yerel seçimde %85 olan katılım oranı bu kez %79 olarak gerçekleşti, fark çok fazla değil. Emeklilerden tepki için sandığa gitmeyen bir kesim olduğu gibi, Kılıçdaroğlu hezimetinin etkisiyle sandığa gitmeyen bir muhalif kesim de vardı. Dolayısıyla katılım oranı seçim sonucuna doğrudan etki etmedi.
-AKP kendini dev aynasında görmenin, toplumu küçümsemenin, kimseye hizmet etmesem de oy alırım düşüncesinin, 'Erdoğan ceketi aday gösterse kazanır' rehavetinin bedelini büyük bir hezimet yaşayarak ödedi. Özellikle İstanbul'da Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Beyoğlu gibi AKP'nin kalesi olan ilçeler CHP'ye geçti. Urfa gibi AKP kalesi bir büyükşehir Refah'a geçti.
-AKP'nin 2015'teki toplumsal kaos sonucunda son kez tek başına iktidar olduğu dönemden beri devam eden gerileme dönemi bitti, dağılma dönemi başladı. Alınan %35 oyun tamamı da AKP oyu değil, MHP'nin aday çıkarmadığı yerlerden AKP'ye kaydırdığı %5'lik bir oyu var, onu da hesaba katmak lazım. Zaten AKP'nin bu zamana kadar ayakta durması ve son seçimi kazanması temelde kendi içinde bir koalisyon partisi olmasına dayanıyordu. AKP dediğimiz parti esasında Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş gibi merkez sağdan kendilerinden oy çalacak adayları bakanlık vererek yanına çekti ve bu kişilerin partilerini de yuttu. Bu partiler de yetmeyince MHP ile ittifak yapıldı, artık o bile kurtaramıyor AKP'yi. Tabi Kılıçdaroğlu faktörünü de göz önünde bulundurmak lazım.
-Saadet partisi CHP ile iş birliği yaptığı için AKP tabanından oy alamıyordu, YRP bu boşluğu çok güzel değerlendirdi. Geçen seçimde ittifaka girip vekillikleri kapan Jr Erbakan bu seçimde Soylu ve Kurtulmuş'un yaptığı hataya düşmeyerek AKP'ye baş kaldırdı ve sağlam bir oy alıp İsrail karşıtı ve emeklileri gündeme getirecek bir siyasetle merkez sağda elini güçlendirdi. Sonraki seçimde çok rahat seçim barajını geçecekleri için AKP ile tekrar ittifak yapma ihtimalleri çok az. Ekonomi kötüleştikçe AKP'den daha fazla oy kapacaklardır.
-CHP, Kııçdaroğlu'nun devrilmesiyle adeta direkten döndü ve çıkış yakaladı. Adaylar belirlenirken özellikle o seçim bölgesinde CHP'li kimliğinin yanında bireysel tanınırlığıyla prim yapan kişilere öncelik verildi. Hatay ve Kırklareli dışında başarılı aday tercihleri yapıldı. Özgür Özel, Erdoğan'ın aksine kendini değil adayları ön plana çıkararak doğru bir strateji izledi ve mükafatını aldı.
-İmamoğlu ve Yavaş aldıkları ezici galibiyetle güçlerini arttırdı. Belediye meclislerinin de alınmasıyla, 2028 seçimi için adaylık ihtimalleri iyice arttı. Özellikle İmamoğlu, üzerine oynayan tüm kabine ve Erdoğan'ı da yenmiş olduğu için gücünü iyice pekiştirdi.
-Altılı masa garabetinin baş kurbanı İyi parti oldu. Aldıkları oy oranıyla resmen rezil oldular, Akşener şu saatten sonra kurultay toplayıp istifa etse de toparlamaları zor. Muhtemelen 2028'i görmeden dağılacaklar.
-Kılıçdaroğlu'nun meclise soktuğu Deva ve Gelecek tam bir tabela partisi olduklarını kanıtladılar. Refah tarafından saf dışı bırakılan Saadet'le birlikte 2028 seçimlerinden sonra siyaset sahnesinden silinecekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
he he aynen @Richard Parker chp ye oy veren herkes şu an azılı kemalist,anti islamcı olmaya karar verdi
hala yobaz diye aşağlıyor o yobaz dediklerinle chp bu oyu alabildi farkında değilmisin sen? asıl sen uyan tatlı rüyalardasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Nisan 2024; 19:8:11 > -
Dolar aldım, KKM çıktı yarıya düştü, altcoin aldım tahtası kapandı, CHP'ye kızdım Ak Partiye geçtim, CHP 80 yıl sonra birinci parti oldu.
Bu nedir ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 1 Nisan 2024; 19:8:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Richard Parker gibi seçimden seçime gündem konusuna zıplayan çakma muhalifler hala ellerindeki fırsatı ego tartışmaları yaparak yemeye çalışıyorsa yarın bir gün olacak yenilgilerde Richard Parker gibi adamlar yüzündende olacak.
Bu arada Richard Parker, şeyh said hainmi değilmi bir omurga görelim sendende..
-
-
Sen böyle yaz yaz bu seçim CHP iyi kullanmaz senin gibiler gibi davranır sa ömrü billah CHP oy vermezler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X