< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrSlim -- 23 Ekim 2025; 21:28:55 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar (58. sayfa)
2 Mobil
-
-
Hocam video gizli modda kalmış, düzenledim tekrardan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
İlk fırsatta bende kontrol edeceğim ama bu çok fazla oynuyor. Biraz bozuk yolda takır tukur etmez mi . Eğer sürekli yerinde. Çıkıorsa başka bir sorun olabilirmi. Acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Aynı hocam, 80 amperlik agm akü sorunu çözer mi, onu merak ediyorum.
_____________________________ -
Ben de silecekler ile alakalı şöyle bir problem yaşıyorum. Arka silecekten su fışkırtırken yüzde 90 oranında Arıza: Silecekler mesajını alıyorum. Ancak herhangi bir işlevsel problem yok, su fışkırtıyor, silecek de çalışıyor. Ancak arıza kontak kapatmadan gitmiyor. Bana yazılımsal bir problem gibi geliyor ama servis söküp bakmamız gerekebilir deyince ben de çalışıyor diye uğraşmak istemiyorum açıkçası. Arabayı aldığımdan beri böyle, 24k km oldu.
Valla hocam İzmir yolları malum, araba normalde sessiz ama 19 jantlarla çukurları hissettiriyor o yüzden bunun tıkırtısı olsa bile içerden anlamak mümkün değil. Bir kaç kez sağ tırnak çıkmıştı ama geçen gün sol ön tekerden okkalı bir çukura girdim, 1-2 gün sonra sensör problemi sonrası hadi bi kontrol edeyim dedim baktım hem sağ hem sol tırnaktan kurtulmuş, oturttum yerlerine.
Benim araç 38 binde ilk defa evvelki gün yaşadım bu sorunu bir de dün akşam. Bugün şükür yağmurlu İzmir gününde sorun çıkmadı.
araç çok ama çok keyifli ve konforlu ama bu sensörlerin olmayan arıza bildirimleri can sıkıyor…
Kontrol ettim o kısmı sallamaya çalıştım. Sallanmıyor. Yani çok az esniyor sallamaya çalışınca. Siz detaylı bir kontrol ettirin servise gidince . Tırnakları takınca bir süre sonra yine çıktığını belirtin . Belki tırnaklarında bir aşınma yada gevşeme başka bir sorun da olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palodya_53 -- 24 Ekim 2025; 13:16:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Antalyadaki yetkili servislere bir gösterin hocam.
Selamlar herkese
Şanzıman çok ısındı, sürüşe devam uyarı aldım. Servise götürdüm, kavrama yanmış dediler değişecekmiş. Baktım konularda görmedim ama yorumu olan var mıdır? Saygılar
Garanti kapsamınsa mı değişecek ? Eğer uzun bir süre dur kalk yoğun trafikte kullandıysanız ısındı uyarısı alırsınız heşe ki yokuşta dur kalk yapıtysanız sürekli koku da gelir ama öyle hemen yanmaz diye düşünüyorum.
Üstat selamlar,
Anlattığın aynı hikaye başıma geldi. Bire bir aynı süre neredeyse. Balata kokusuyla beraber "Şanzıman aşırı ısındı sürüşe devam" uyarısı geldi. Çektim kenara dinlendirdim 5-10 dk sonra yola devam ettim. Sonra servise bıraktım kontrol için kavrama yanmış dediler. Sizin durum nedir? Servis kontrolü yaptırdınız mı? Garanti dışı dediler, frene basmayı bilmiyormuşum...
Valla yanmış dediler, araç serviste, garanti kapsamına sokmuyorlar, frene basmayı bilmiyormuşum. DSG şanzıman şikayetlerini kendileri görmüyor sanırım. Benden para istiyorlar.
Yaptırmayın hocam serviste . Alın aracınızı. Şanzımanı sökmediyseler aracınızı alın. Koku gelebilir. Eski b8 aracımda da başıma gelmişti. 8 bin km de idi o zaman . Üzerinden 120bin km daha kullandım . Sattım sattığım kişi de hala kullanıyor . Kalkışlarda titreme yoksa vites geçişlerinde cıyaklama yoksa sorun yok demektirZ
Aracın garantisi hala devam ediyor. 24bin km de araç. Ekstra garanti de aldım ama adamlar değiştirmeyiz diyor. Sonrasında kullandım bir problem olmadı açıkçası ama servisten ısınmış ve 390 dereceyi görmüş dedikleri için, değiştirmeyi düşündüm. Hatta daha devam eder böyle ama ne zaman problem çıkar bilemeyiz dediler diye değiştirme yolundaydım. Hatta sağ olsunlar aracı alırken vermeleri gereken broşürü sonradan yolladılar. Buradan da paylaşayım da farkındalık olsun.

Hocam yine siz bilirsiniz ama benim tavsiyem değiştirmeyin . Hiç bir sorun oacağını düşünmüyorum. Bende yaşadım bu durumu çünkü . Cayır ceyır koktu ve ısındı uyarısı verdi. Sonra kullanmaya devam ettim. Kavrama hemen yolda bırakacak bir parça değil. Mekatronic olsa bırakır. Kavrama önce titreme yapar cıyaklama yapar gaza basınca kaçırma yapar . Bunlarla karşılaşınca değiştirirsin . Ama içiniz rahat etmeyecekse karar sizindir.
quote:
Orijinalden alıntı: Palodya_53
Hocam yine siz bilirsiniz ama benim tavsiyem değiştirmeyin . Hiç bir sorun oacağını düşünmüyorum. Bende yaşadım bu durumu çünkü . Cayır ceyır koktu ve ısındı uyarısı verdi. Sonra kullanmaya devam ettim. Kavrama hemen yolda bırakacak bir parça değil. Mekatronic olsa bırakır. Kavrama önce titreme yapar cıyaklama yapar gaza basınca kaçırma yapar . Bunlarla karşılaşınca değiştirirsin . Ama içiniz rahat etmeyecekse karar sizindir.Farklı bir bakış açısı ve örnekleme ile destek oldunuz çok teşekkürler.
Selamlar
Bende şanzıman ısındı uyarısı çıkmamıştı
O günün üzerine 4-5 bin km daha yaptım şu an bir sorun yok gibi , servise de gitmedim
30 bin bakıma gittiğim de bir ara bir koku geldi kontrol edin diyeceğim
Şimdi M1 M2 ye alıştım
Saçma ama sıkışık trafikte aracı manuele alıp kullanıyorum daha doğrusu kullanılır da kendimi kullanmak zorunda hissediyorum
Kullanmazsam sorun çıkacağına emin oldum gibi bir şey
Neyse ki M1 M2 bazen M3 çok zorlamıyor , vitesi kendinin küçültmesi avantaj
Size ne dediler tam olarak ? D konumunda trafikte durduğunuz da frene yeteri kadar mı basmamışsınız dediler ?
Ben sürekli uzun duruş veya ışıklarda zaten N ye alıyordum buna rağmen kokmuştu
Kiralık şirket aracı benimki , açıkçası şahsıma alacak olsam gerçekten düşünürdüm
Frene tam basmak basmamak kabul edebilirim tamam sorun yaratıyor diyelim , bana göre konu bu değil ki yaratmayanlar var neticede
Frene tam basmak, yarım basmak, çeyrek basmak. Neye göre kime göre? Düğme yapsınlar ya bassın ya da basmasın.. Olamaz ki böyle bir durum. Anlıyorum DSG şanzıman ile alakalı bir durum ancak bunu çok ağır akan trafikte nasıl uygulayabiliriz.
@werneke, aynen o şekilde dediler, tam basmamışsınız diyorlar....
Bende bunu kabul etmiyorum, daha doğrusu kabul edemiyorum. İstanbul trafiğinde hangi yol var ki trafiksiz ve adım adım olmayan.
Önünüzdeki araçla mesafe bırakın, dip dip adım adım gitmeyin diye komik bir cümle kurdular. Bende kaç metre bırakayım diye bir soru yönelttim. Tabi ki da soruya karşılık olarak bir cevap verdim, ölçecek halim yok ama yaklaşımları bir enteresan.
Burada açıkçası şu lazım; DSG şanzımanların problemli olduğu belki de istanbul a uygun olmadığı gibi bir yaklaşım... Anlıyorum bunu diyemezler ama gerçeği bu. Bir link buldum, burada bile yazıyor trafikte yaşanabilecek sıkıntı olduğunu.
www.vwclarksburg.com
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.vwclarksburg.com/dsg-vs-automatic-transmissions-what-volkswagen-owners-need-to-know-about-maintenance/?utm_source=chatgpt.com_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
Hızlı