Şimdi Ara

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.163
Cevap
47
Favori
76.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 gün üzerine araç yazılım yükleme işlemi tamamlandı. (2650) Yazılım güncellenmeden önce bazen manevra frenleme devre dışı hatası alıyordum anlık gelip kayboluyordu apple carplay da müzik dinlerken yada telefonla görüşme yaparken merkez hoparlörden cızırtı sesi geliyordu. Araç bir kere hiç çalışmadı. Bu yüzden yazılım güncelleme işlemi gerektiği bilgisi verilldi. Şuan servisler bu yazılımı yüklüyor. İlk başta güncelleme sırasında hatalar olduğu için güncelleme gerçekleşmedi. Sonra multimedya kontrol ünitesinin değişimine karar verdiler. Parça geldi . Montajı yapıldı ve güncelleme işlemi tamamlandı. Güncelleme sonrası merkez hoparlörden cızırtı sesi gelmiyor artık. Diğer hataları zaman gösterecek düzelip düzelmediğini. Bir de anlık tüketim ekranı bu yazılımda yok. Aracı teslim almadan kontrol ettim cam tavan açma kokunmatiğinin çalışmadığını fark ettim bir de kumandadan camları açıp kapatma özelliği çalışmıyordu . Servisten çıkmadan önce bunu belirttim . Atölyeye alıp tekrar kodlama yaparak aracı teslim aldım. Şuan için bir problem yok. İnşallah bundan sonra da olmaz.

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Palodya_53 P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, 2768 sürümü ile ilgili görüşmeniz oldu mu ve siz kontrol etmeseydiniz eksiklikleri yine yarım yamalak yapmış olacaklardı kodlamayı. Niçin böyle çalışıyorlar anlamıyorum

Bir kaç yıl önce yetkili serviste yazılım biriminde çalışan arkadaş bana söylemişti. Yazılım sonrası bunları kontrol etmemi. Tekrar kodlama gerekebilir diye.Eğer kontrol etmeseydin tekrar 80 km yol katedecektim. 2768 i sordum. Aracı sisteme bağladıklarını sistemde ne varsa online o yükleniyor. Yani servisin müdahale edebileceği bir şey değilmiş. 2768 de şuan 2025 eylül ayından sonra elegance ve r line tayron modellerinde yüklü . Dikkatimi o çekti. Bizim araçlara zamanla tanımlanırmı bilmiyorum. Ama 2768 yazılım sürümünde anlık tüketim var . 2650 ile gelen tayronlarda da anlık tüketim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palodya_53 -- 20 Ekim 2025; 18:2:10 >
  • emre134567 E kullanıcısına yanıt

Emin olamadım ama klima kapalıyken sesi hiç duymuyorum.

Hocam benim araçta olduydu o, ama frene bastığımda motor bölmesindeki civciv ötüyordu 😂, westinghouse değişti araçta, civcivden eser kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benimki de 2650 guncellemeli, navigasyon yazmıyor. Abt yazilim 4047 diyor.

Orta menu tuşu çalışıyor mu? ( Kirmizi kare çizgi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btekin17 -- 21 Ekim 2025; 0:7:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • btekin17 B kullanıcısına yanıt
    2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar navigasyon yok . Ana ekran tuşu ( orta kırmızı) şuan için çalışıyor .

15bin bakım 8-9bin TL civarları

30bin bakım 15-16bin TL civarları

Bulunduğunuz şehirde birkaç tane yetkili servis varsa hepsinden de fiyat alın.

• Bu arada arkadaşlar . Yazılım yükleme sonrası bugün aracı park yerinden çıkartırken front asistan sınırlı uyarısı aldım. Anlık saniyeliğine gelip geçti. Yani yazılım güncellemesi bu uyarılara sanırım bie çözüm değil. Özellikle takip edeceğim. Belki çok büyük bir sorun değil ama olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada arkadaşımda skoda kodiaq var 24 model . Oda aynı şeyi söylüyor. Arada bu güvenlik asistanların biri anlık hataya düşüp kayboluyor dedi. Dikkatimi çeken nokta ise yazılım öncesi park yerinden geri çıkarken yan taraftan bir araç geçse yada bir yaya görse anında fren yapıyordu alakasız bie şekilde . Bazen yüksek kaldırım kenarlarkna park ederken de yapıyordu aniden frenlemeyi. Şuan daha stabil çalışıyor.

4-5 kez kontak kapatıp açınca düzeldi..
    Bakalım daha ne sensörler gidip gelecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcbk -- 22 Ekim 2025; 1:1:51 >

• mrtcbk M kullanıcısına yanıt
    Bunu ilk defa gördüm . Genelde güvenlik asistanları ile ilgili hatalar oluyor. Sileceklerde bie problem oldumu peki. Eski aracımda kışın donmuştu . Fark etmemiştim açmaya çalıştım silecek motoru arızaya düşmüştü. Sonda geçti ama bilgisayardan baktıklarında geçici arıza kodu olarak görünüyordu. Belki basit bir şey dir . Anlık hata verip geçmiştir.

Arkadaşta kodiaq var . 25 model . Ona sordum güvenlik asistan hatası alıyormusun diye . Ayda bir iki defa anlık çıkıp kayboluyor dedi. Bire bir aynı yani. Zamanla düzelir belki. Ben de yazılımı yeni yüklettim belki çıkmaz dedim ama dün benim de anlık front asistan kısıtlı uyarısı çıktı saniyelik kayboldu . Yazılım da güncelleseler oluyor. Bakalım zamanla düzelir belki

Hocam bugün 1 saat önce yine oldu.. bi 10 dakika kadar dörtlüler yanık park etmiştim bu sefer.. silecek düğmesine basıyorum ne su püskürtüyor ne de ön silecekler çalışıyor. Yaklaşık 2-3 dakika sürüş sonrası silecek çalışmaya başladı ama su püskürtmedi, 1 dakika sonra da su püskürtme çalışmaya başladı. Kontak kapat aç yapınca da uyarı vermedi..halbuki bu akşam silecek arızası verdiğinde bir kaç kez kapat aç yapmama rağmen düzelmediydi..

dikkat ediyorum da 10-20 dakika flaşörler park halinde çalıştığında mutlaka bir ya da daha fazla sensör arızası veriyor ve bi 10-15 dakika motor çalışıp akü dolunca ( öyle olduğunu düşünüyorum ) kapat aç sonrası arıza ışıkları sönüyor..

Orijinalden alıntı: mrtcbk

Hocam bugün 1 saat önce yine oldu.. bi 10 dakika kadar dörtlüler yanık park etmiştim bu sefer.. silecek düğmesine basıyorum ne su püskürtüyor ne de ön silecekler çalışıyor. Yaklaşık 2-3 dakika sürüş sonrası silecek çalışmaya başladı ama su püskürtmedi, 1 dakika sonra da su püskürtme çalışmaya başladı. Kontak kapat aç yapınca da uyarı vermedi..halbuki bu akşam silecek arızası verdiğinde bir kaç kez kapat aç yapmama rağmen düzelmediydi..

dikkat ediyorum da 10-20 dakika flaşörler park halinde çalıştığında mutlaka bir ya da daha fazla sensör arızası veriyor ve bi 10-15 dakika motor çalışıp akü dolunca ( öyle olduğunu düşünüyorum ) kapat aç sonrası arıza ışıkları sönüyor..

Önümüzdeki hafta bi Antalya yapacağım İzmir çıkışlı, dönüşte servise gidip önce bi 20 dakika dörtlüler yanık bekleteceğim, sonra %99 yine bi ton sensör ışığı yanar, o esnada akü ve 48 volt akünün ölçümlerin yapmalarını isteyeceğim. Araç da zaten 40 bin olmuş olur. 45 bin bakıma hazırlık yapsınlar bari eğer değişecek bi şey varsa. Bir de sabahları ilk çalıştırdıktan sonra direksiyonu sağa çevirdiğimde hatalar veriyor tekrar sol yaptığımda hatalar gidiyor, bilmiyorum bi alakası var mı..

bu arada sizlerden bir ricam var, kaputu açıp da fan kısmını bi sallar mısınız, benim araçta fanın olduğu blok üst tırnaklardan geçtiği yerden kurtuluyor öne doğru çekip tırnaklara oturtunca bir kaç gün sensör arızası vermiyor..30 bin bakımda servise gösterdim ve onlar da oturttular tırnakları ama sonra dediğim gibi bi müddet geçince tırnaklar yerinden çıkıyor yine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcbk -- 22 Ekim 2025; 21:21:42 >

• mrtcbk M kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma o geliyor. Araç aküyü ya çok çabuk tüketiyor . Yada en ufak bir düşülte hataya düşüyor araç. Tayron da aynı sorunu yaşayanlar var. Adam aküyü şarj ettiğim zaman hata almıyorum diyor. Ben genelde star stop kapalı ve s modunda kullanıyorum. Demekki araç kışın aşırı soğuklar sa bir iki gün yatınca yine bu uyarılar çıkacak . Ben yazılım sonrası bie kere front asistan kısıtlı uyarısı almıştım. Onunda ormanlık bir alanda dikenliğin iç kısmına doğru park etmiştim. Aracın önü tamamen kapalıydı ve iyice yanaşmıştım.Ondan da vermiş olabilir. O nun dışında henüz hata almadım. Alternatör aküyü yeterince şarj edemiyor da olabilir. YouTube videosunu açamadım bu arada .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.