Şimdi Ara

2023'te Avrupa'nın en çok satan otomobili Tesla Model Y oldu: Bunu başaran ilk elektrikli otomobil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2023'te Avrupa'nın en çok satan otomobili Tesla Model Y oldu: Bunu başaran ilk elektrikli otomobil
    Tesla Model Y, 2023'te Avrupa'da en çok satan otomobil oldu. İlk defa bir elektrikli otomobil Avrupa'da en çok satan ünvanını kazanmayı başardı. Dataforce'taki pazar araştırma uzmanları Model Y'nin geçriğimiz sene Avrupa'da 252.822 adet sattığını açıkladı.



    Tesla Model Y satışları %84 arttı



    Bir önceki sene 137.608 adet satış rakamı elde eden Model Y, satışlarını %84 arttırmayı başardı. Tesla'nın yaptığı fiyat indirimleri ve Avrupa'daki teşvikler otomobilin satışlarının artmasında önemli etkenler oldu. Berlin'deki fabrikasında şuanda haftada 3000 adet Model Y üretiliyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni Hyundai Kona Elektrik N Line, daha agresif tasarımla geldi



    Geçtiğimiz yıl Avrupa'da en çok satan ikinci otomobil ise 235.893 adet ile Dacia Sandero oldu. Volkswagen T-Rock, 206.438 adet ile üçüncü, Renault Clio 202.942 adet ile dördüncü, Peugeot 208 ve Opel Corsa ise sırasıyla 194.376 ve 188,662 adet ile beşinci ve altıncı sırada yer aldı.



     




    Kaynak:https://electrek.co/2024/01/19/tesla-model-y-was-europes-best-selling-car-in-2023-the-first-ev-to-take-top-spot/







  • “""""""Geçtiğimiz yıl Avrupa'da en çok satan ikinci otomobil ise 235.893 adet ile Dacia Sandero oldu. Volkswagen T-Rock, 206.438 adet ile üçüncü, Renault Clio 202.942 adet ile dördüncü, Peugeot 208 ve Opel Corsa ise sırasıyla 194.376 ve 188,662 adet ile beşinci ve altıncı sırada yer aldı.“"""""

    Avrupa halkı yuksek refah seviyesine rağmen gayet mütevazi araçlar tercih ediyor anladığım kadarıyla
    Bizde olsa kimse Mercedes , Audi , bmw altı bir markaya binmezdi
  • “""""""Geçtiğimiz yıl Avrupa'da en çok satan ikinci otomobil ise 235.893 adet ile Dacia Sandero oldu. Volkswagen T-Rock, 206.438 adet ile üçüncü, Renault Clio 202.942 adet ile dördüncü, Peugeot 208 ve Opel Corsa ise sırasıyla 194.376 ve 188,662 adet ile beşinci ve altıncı sırada yer aldı.“"""""

    Avrupa halkı yuksek refah seviyesine rağmen gayet mütevazi araçlar tercih ediyor anladığım kadarıyla
    Bizde olsa kimse Mercedes , Audi , bmw altı bir markaya binmezdi
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    avrupada luks otomobile baktiginda genelde icindeki turk cikiyor. bizde ulasilmasi zor oldugu icin araba zenginlik ve prestij sembolu, avrupali icinse ise ihtiyac kalemlerinden sadece bir tanesi.
  • Nasıl da alıştırmışlar fakirliği yokluğu.
  • Elektrikli arac destekleriyle ve rekabetci fiyatiyla az bile satti. Turkiyede de vergi dilimi en dusukten satsaydi, cok iyi satis rakamlari yakalardi. Adamlar cok guclu araci uygun fiyata sunuyor, elektrikli cevreye zarari yok. Hala bizde ust dilimden ötv mtv ödüyorsun. Araclar elektrikli vergiler icten yanmalı
  • Yaza doğru Juniper versiyonu gelecek, almak isteyenler biraz beklesin bence.
  • Bu arabalar Ultra lüks zaten bize göre :) Enflasyon u bile savunan hastalıklılar var. Hala çadırda yaşayan depremzedeler, ilacı olan hastalıktan ölen bebeklerin yaşadığı bi ülkede bazı şeyler de savunmayın hala susun en azından. 2023'te Avrupa'nın en çok satan otomobili Tesla Model Y oldu: Bunu başaran ilk elektrikli otomobil 2023'te Avrupa'nın en çok satan otomobili Tesla Model Y oldu: Bunu başaran ilk elektrikli otomobil




  • Denorath kullanıcısına yanıt

    farkı nedir?

  • Bizimkilerde TOGG ile bunu karşılaştırıyo yerliyi översin tamamda gerçeklik dışına çıkmazsın :)
  • Avrupa yine bir adım önde gidiyor. Biz de pislikte boğulmaya...

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Yalan, yanlış bilgi. Klâsik Avrupa yağlama mesajı. Kaynak Toto.

    Audi bmw mercedes Avrupa'da en çok satan 3. 4. ve 5. marka oldu. İlk 5 te üç premium marka.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Bence detaya girmediği için yanlış anlamışsın hocam.. dediği doğru ama üst segment araçlarda geçerli. bakıyorsun bir AMG Mercedes, Audi S6, efendime söyleyeyim modifiyeli M5, zifiri siyah camlı basık S550 bunları kullananların çoğunluğu Türkler ve araplar.


    ama Audi A3, Q2, X1, X3, Gla vb gibi alt-orta segmentlere dağılmış araçları herkes alıyor, bölge yerlileri çoğunlukta..

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Üst düzey vs karıştırmaya gerek yok. Bunun istatistiğini kimse veremez. Avrupaya giden zengin türkler araplar elbette lüks araba alacak ama bu kesim çok çok azınlıkta. O yüzden katılmıyorum hiç bir şekilde. Avrupalı da gayet alıyor işte. Az uz değil ki. Satılan porsche sayısına bakın. İlk 5 te 3 premium marka var. Tartışılacak konu değil. Avrupalı bizden daha çok premium tercih ediyor.


    Bizde durum daha vahim. Premium sayılamayacak q2, a3, 1 serisi, a serisi, gla, glb, xc40 gibi araçları çıkarın premium markaların satışları yarıya düşer.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Doğru, istatistiki bir şey veremem ama Hollanda, Almanya, Litvanya, Avusturya gibi ülkelerde nerede üst sınıf lüks araç, orada Türk gördüm.. ezbere değil gözleme dayalı konuşuyorum açıkcası.


    hatta son gittiğimizde eindhoven'da kaldığımız yerleşkede kendi-eşi ve iki çocuğuna 4 tane E serisi almış bir abi vardı. çok yardımsever bir abiydi ama böyle bir anlamsızlığı hiçbir avrupalı yapmıyor. fakat Türkler amansızca lüks araç peşinde.


    tabiki avrupa sadece bu ülkelerden ibaret değil, diğer ülkelerde Fransa, İspanya, İtalya gibi, böyle bir durum yok, o kadar Türk yok zaten. genel satışlarda kalan ülkelerin de rolü büyük.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Tam zıt örnekleri de ben sayabilirim. Tr de mercedese binip Avrupa'ya taşınınca normal markaya geçen arkadaşım var. Tr de ikinci eli iyi. Alırken pahalı alıyoruz ama satarken de pahalı satıyoruz. Avrupa'da değer kaybı daha fazla. Ona rağmen premium satışları çok fazla.

    Sınıf, aynı zamanda oda arkadaşım Hollanda'da, karı koca it sektöründe. Bindikleri araba eski model 1.0 atmosferik polo. Ben burada ikinci arabamı sıfırlanmayı düşünüyorum. Bende nasılsa zamlanır, şimdi alırsam fırsat olur vs düşüncesler var. Sıfırlama, yenileme iç güdüsü var ama onda yok. Abisi fransada, araba bile almıyor. Sorsan masraf. Metro var her yerde, lazım olunca şuradan kiraliyorum diyor.

  • Elon Musk darphane gibi para basıyordur şimdi.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Abi siz belli bir sosyokültürel bir düzeyi olan Türklerden bahsediyorsunuz.. göç eden yetişmiş işgücünü söylüyorsunuz.


    Benim bahsettiğim avrupa'nın asıl yerleşik nüfusunu oluşturan gurbetçimiz. 60'lardaki işçi göçüyle birlikte başlayan furyanın halkları o bölgenin (Almanya-Avusturya-belçika-Hollanda) ezici çoğunluğunu oluşturan kesim. ben de biliyorum bugün oraya giden doktor'un koşa koşa mercedes almadığını.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    avrupanin gelir seviyesinde ortalama vatandasin audi bmw mercedes alamamasi icin hic bir engel yok, ortalama gelirli icin tamamen ulasilabilir markalar. buna ragmen bu markalar neden 3-4-5de onu bir sor kendine. turkiyenin gelir seviyesi ayni olsa nasil olurdu acaba. cok dusunmeye gerek yok petrol zengini ortadogu ulkelerine bakmak yeter.


    totoya falan gerek yok. aksini soyluyorsan ya turk degilsin demektir yada kendi halkini hic tanimamissin hic bir sey gorup anlamadan bosa yasamissin.


    bir arazi satisi icin karsi tarafin gelmesini bekliyoruz. bizim tarafda bmw 5 serisi var, karsi taraf bmw ile uzakdan gozuktu, ekiptekilerin ilk tepkisi "bmw 7 mi o, bizi ezmesin simdi" yaklasan arac bmw 3 cikinca grupda bir rahatlama oldu.


    bu olayi anattim cunku turk insaninin dusunce yapisi bu. benzeri sayisiz ornekleri vermek mumkun.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Birçok neden sayabilirim. Evet, alım gücü yüksek, daha rahat ulaşıyorlar ama ikinci el değer kaybı da ona göre yüksek. Özetle yürütme maliyeti yüksek.

    Yakıt, bakım maliyetleri hakeza az değil.

    Lüks araca çok ihtiyaçları yok. Yolları daha kaliteli, ulaşım daha rahat, toplu taşıma gelişmiş.

    Seçenekleri bizdeki gibi sınırlı değil. Saçma vergileri yok.

    Tüm bunlara rağmen ilk 5 te 3 premium varsa sandığımız gibi Avrupalı süper akıllı, çok mantıklı seçim yapıyor gibi bir durum yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.