Yine giriştik bi işe Yapmaya calistigimiz arac çakma bir campervan hikayesidir Dış kısıma su deposu gunes paneli canak anten olacak İc kisma mutfak-TV-internet-oturma yatma alani masa koyacagim yan kisimlara araca zarar vermeden lambri tarzi bisey uygulanabilirse yapacagim iç ve dış kisimda delme kesme biçme işlemi yapmadan tamamlamaya özen gosteriyorum Sistem tamamen demonte olacak en fazla 1 saat icinde eski haline donusecek sekilde yapacagim Surekli olarak guncelleyecegim Karşilikli saygi cercevesinde eleştirilere ve olumsuz yorumlara da acigim Şimdilik tavan sepeti tarzi birsey yaptim aluminyumdan onu montajladim gunes panellerini taktim dış kısımda pek bisey kalmadi (Tavanda delme yapilmadi plastik tapalarindan montaji yaptim) ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 21 Ağustos 2022; 14:10:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2022 transit CAMPERVAN dönüşümü(surekli guncellenecek)

-
-
Kesin sinoplu diye girdim ve yine şaşırtmadın hocam. Kolay gelsin şimdiden merakla takipteyim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Süper tam istediğim konu, takipteyim.
Bende bunlarla ilgilenmeye başladım, hatta favorilerime ekledigim araçlarda var.
Bazıları içi hazır yapılı ve ucuz araçlar ama işte hem araç riski var (motor,şanzıman yürüyen) hemde sistemde aksamalar varsa o noktalarda riskli,bu nedenle aracı alıp yapmak daha mantıklı gibi geliyor.
Baştan belirteyim sorularla bunaltabilirim. (Vaktiniz yoksa cevap vermeyin ben anlarım 😁)
Kısa bir giriş yapayım
Öncelikle araç tam olarak nedir bunlar M3 olarak ölçülüyor.galiba kaç M3 Luk bir araç ve kesme biçme yapmayacağım yazmışsınız cam açmayacak misiniz?
Bunlara cam açılınca ruhsata işletmek gerekiyor değil mi? Eğer gerekiyorsa teferruati hakkında bilginiz varmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oncelikle cam acmayacagim bu arac tam anlamiyla bi campervan olmayacak aysa bir kere de olsa isyerimiz icin lazim oluyor bu sebeple 2 3 senenin sonunda panelvan olarak satmak daha mantikli geluyor camper olarak satamam endişesi icindeyim
Cam acmanin ruhsata isletmek gibi bir zorunlulugu yok
Benim aracim onden ceker 13m3 350LF van arkadan itisli versiyonlardan ic yukkekligi 10 cm daha fazla bunun
Camın ruhsata işlenmemesi çok iyiymiş 👍
Siz bu araçların piyasasına çok hakimsiniz,
yük taşınmayacak bu nedenle gücü.onemli değil,
M3 olarak küçük olmayacak,
arızasi az sarf malzemesi ucuz bakim masrafı üzmeyecek,
ve az yakacak
Fiyatıda uygun bir araç bakıyor olsak sizce hangi araçlari kovalamamiz mantıkli olur ve temiz bakımlı bir araçta en yüksek kaç km ye kadar araç bakmamız rantabl olur.
(Bu araçların motor ve yürüyen aksamlarinin otomobil motor ve yürüyen akşamları ile ömürlerini kıyaslarsak ne dersiniz?
Üç aşağı beş yukarı aynı,
çok daha uzun ömürlü,
daha kısa ömürlü?
Butceni soylersen direk yardimci olurum otomobille aşagi yukari ayni gibi diyebiliriz parca ve motor omurleri
Mümkün olan en az para olsun 300.000 ini sinir koyalım ama sınırdan ne kadar ucuz o kadar iyi.
-
Karavan yapacak olsam ve aracim da olmasa direk olarak şunu alirim hem km cok düşük hem 3.0 motor iveconun en saglam motorlari arasinda
Bu saticiya dün msj attim direk 300 bine indi
www.sahibinden.com
sahibinden.com Hata Sayfasıhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-iveco-sadece-40binde-sahibinden-cok-temiz-kazasiz-degisensiz-boyasiz-1044019725/detay
-
Son hali nasıl olmuş böyle hocam, ortadoğu turu mu yaptın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Resimlerin siralamasini karistirmisiz tam tersi :)
Konuya "kesin sinoplu" diye girdim ve tam isabet! Bayılıyorum böyle konulara hocam. Aslında bi gopro vasıtasıyla youtube içeriği bile yapılabilir. Konuyu fav'a ekliyor, başarılarınızın devamını diliyorum. ☺
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman iskandinav turu diyelim :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam👍
Peki fiyatı dahada aşağı cekelim desek şu tarz birşeye ne dersin.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-renault-acil-fiyati-dusurduk-1042083016/detay
Maşallah hocam👍
Eline sağlık hocam, eminim bir çok kişi benzer şeyleri merak ediyor (en azından ben ediyorum) o yüzden soracağım.
Çok fazla karavan yapım videosu izledim ama çoğu ya yabancı ya maliyelerden bahsetmiyorum yada güncel değil, hazır sen şimdi aliyorken sorayım.
Mesela o yan panelleri kapladığın malzemenin ücreti, taban için kullandığın malzemenin fiyati ne kadar. Gördüğüm kadarıyla içine yalıtım yapmadan ilerliyorsun, bilgin varsa tamamını tavanda dahil en uygun malzemeyi kullanarak yalıtım yapsak ne kadara mal olurdu.
Reno masterin bu kasasini tavsiye etmem dilinden anlayan ustasi cok az pişman ettirir ille master olacaksa 2011 sonrasi 2.3 dci bakin
Ford grubunda 2008-2011 arasi araclara bakin
Iveco-ducato 2.3 - 3.0 bakin
Onerdigim araclar euro 4 araclar euro5 ve sondasi sikintili araclar tumu icin konusuyorum
Ic kisma gelirsek resimde gorulen yanlardaki gri malzeme fabrikasyon parca onlari söküp bi tarafi taş yunu bi tarafi aluminyum kagit kapli malzeme ile izolasyonunu gerceklestirecegim tabana 18mm ham mdf koydum
Ve bu malzemelere para vermedim ustte resmini attigim canli yayin aracindan cikan malzemeleri kullandim yalitim ve tabanda yalitim malzemesi cok kaliteli iyi paradir sifir almis olsak
Şuana kdr güneş panellerine 8000 tl gibi bir para verdim
Montaj icin gerekli aluminyum parcalar solar kablo ve mppt regulator dahil
Tavan sepeti icin de toplamda 1000 tl gibi bir maliyetim oldu
Master hakkında ve diğer hususlarda paylaştığıniz bilgiler için teşekkürler 🙏, o aracı ucuz oldugu için örnek verdim yoksa hiçbir markada önceliğim yok.
İlerleyen bütün aşamaları merakla bekliyor olacağım şimdiden kolay gelsin.
Maşallah hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Konuya "kesin sinoplu" diye girdim ve tam isabet! Bayılıyorum böyle konulara hocam. Aslında bi gopro vasıtasıyla youtube içeriği bile yapılabilir. Konuyu fav'a ekliyor, başarılarınızın devamını diliyorum. ☺
|
Haftaya> 2022 Transit Satıldı 1980 Defender Aranıyor |
Benzer içerikler
- direksiyon kutusu tamiri
- katalizör iptali cezası
- valf nedir
- kırmızı ışıkta sağa dönüş serbest mi
- astra k kasa
- 2023 en çok satan arabalar
- sodyum iyon batarya
- byd tang türkiye fiyatı
- araç km sorgulama
- byd dolphin menzil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X