Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ilfarkom , O.o.spawn.o.O Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.455
Cevap
225
Favori
461.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
88. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen dediğin gibi daha yeni denenen bi tv o yüzden ilerde ne olacağını bilmeden alıyorlar. Lg sony ve diğer oled yapan markalar yıl olarak bilemiyorum ama Bayadır varlar ve yıllar ilerledikçe sorunlarını görüp çözüm üretmeye başladılar ama Samsung oled işine yeni girdiği için bunları ön göremedi sanırım. Tamam tv çok güzel parlaklık konusunda da çok iyi diyorlar ama böyle sorunlar çıkarsa milletin canını çok sıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=E8zaduJtjK4&feature=youtu.be
    Yorumsuz..

• ZvAnA kullanıcısına yanıt

Forumdan bir arkadasinda ayni sekilde basina gelmisti sanirim , degistirdiler yanilmiyorsam..

• hatırlarsanız lgnin 6 ve 7 serisinde çıkan yanık, ölü pixel, gri tonlama ve tek düzelik sorunları hat safhadaydı.

forumda lg oled ölü pixel derneği kurulmuştu :)

qd oledin ilk serisi kesinlikle woled ustalık eseri olan g2 ve a90j gibi modellere kafa tutuyor. renk gamı olarak, kırmızı ve yeşilde yüksek ışık gücü olması.

her ne kadar ekran iyi görünse de önemli olan dayanaklı bir tv almaktadır. Oled konusunda bana göre en iyisi hala "sony a90j ve panasononic jz"

tavsiyem bu teknolojinin kusurlarını ve kronik sorunlarını giderebilmesi için en az 5 yıl beklenmeli. bu sürede mini led veya yukarıda bahsettiğim tv lerden biri tercih edilebilir.

• Vatan vb mağazalarda saatlerce sorunsuz çalışan TV evlerde nispeten daha az kullanımda nasıl bu hale gelebiliyor anlamıyorum. Sonuçta vatan teşhir ürün bozulsa tekrar tekrar aynı modelin yenisini teşhire koyacağını zannetmiyorum.
    Umarım bu ve benzer sorunları yaşamayız.
    Samsung 40C650 hala severek kullanıyorum.
    55ES8000 sürekli sorun yaşadım, garanti dolduktan sonra da marka kronik ekran sorununun arkasında durmadı.
    Yine de aynı markanin 65KS900 modeli ile yoluma devam ettim, 5 senedir sorunsuz kullanıyorum.
    Umarım S95B'i de hem sizler hem ben sorunsuz kullanırız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S95B eğer konu parlaklık ve renk ise bence en iyi Oled tv. Canlı da gördüm gerçekten çok iyi ama ilk seri olmasından dolayı beni korkutuyor. Oled de önemli olan şey en iyi görüntü, en yüksek parlaklık değil. Uzun ömür. Bence Oled lere panel garanti süresi 5 yıla çıkmalı.

• ibiza123 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam ama genelleme yapmayın ister istemez insan üstüne alınıyor bende ilk aldığım da lg den memnun olmadım iade etmek istedim ama edemedim. Memnun olmadım derken karanlık sahnelerde siyahlar istediğim gibi tam siyah değil di o yüzden yoksa akıllı kumandası olsun İnternet hızı olsun çok iyi. Bu tv şuan yeni inşallah ileride sıkıntı çıkarmaz yabancı kanallar da bir iki sorun yaşayan olmuş. Tabi bu herkesin sorun yaşayacağı anlamına gelmez ama ister istemez insan tedirgin oluyor.

Mesela 2020 de q70 ve tu serileri hep sıkıntı çıkardı forumda bas bas bağırdılar almayın diye ama bilmeden veya tavsiye ile alanlar çok uğraştı. İade eden etti edemeyen de ya kullandı yada satt. İşin özü her markanın bi sorunu oluyor mutlaka mesela bende ilk önce Philips alacaktım sorunları okuduktan sonra vazgeçtim. Demek ki görerek öğreneceğimiz varmış bazı şeyleri

• ibiza123 kullanıcısına yanıt

Hatta hocam bu form nelere şahit oldu q70 alanlara sizin q70 neyinize gidin tüplü tv alın diye yazıldı. Hatta millete tavsiye etti sonrada banane ne yaparsanız yapın dendi madem bilmiyorsun neden tavsiye ediyon. İşte daha neler neler neyse hocam konuyu alakasız şeylerle meşgul etmeyelim fırça yemeyelim 😭.

• RNNN kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayın konuyla alakası olmayan msjlar attık. Sizinle ilgisi yok yanlış anlamayın birden eski anılar aklıma geldi 😀

• Konuda hep 65" kullanıcısı gördüm, 55" modeli kullanan var mı aramızda? 55"te eğilip bükülme durumları nasıl? SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

• Vain kullanıcısına yanıt

Dediklerinize katılıyorum bence S95B şuan için en büyük sıkıntısı bent yani panelde ki bükülme dediğim gibi 1 yıl süre içinde bu sorunlar çözülür ise efsane bir seri olur bu model. Ayrıca birçok farklı sorunda bu modelde olduğu gibi diğer rakiplerinde bulunmakta yeni bir teknoloji bence kendini zamanla en iyi haline getireceğini düşünüyorum. S95C gelir ve bu sorunlar elden geçer ise karşısında kalite bazlı pek rakip kalmaz. C2 çok güzel bir Lg serisi ama S95B canlılık ve parlaklık tarafını şahsen daha başarılı buldum.

• s95b tv yi canlı izledim aşırı begendim. yanlız dolby vision desteği yokmuş bu özelik olmazsa olmaz bi özelik midir ? samsung buna karşılık bir desteği var mı acaba ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkaya27 -- 13 Kasım 2022; 19:27:11 >
  • Samsung saçma bir şekilde yılllardır DV lisansı almıyor...

DV 12 bit renk derinliği ile gelirken,HDR ve HDR10+ 10 bit ile sınırlıdır.

Native 12 bit paneller şuanda mevcut değilse de DV geleceğe yönelik bir formattır.

Kısacası şuan en iyi görüntü kalitesini ve renk derinliğini veren format DV'dır,bir altı HDR ve HDR10+ olarak geçer.

DV uygun şartlarda;OLED TV,kamera çekim kalitesi ve en önemlisi de içeriği kayıpsız izleme(DV oynatıcı ve Fiziksel disk) ile görüntüde son noktadır.

Samsung'un buna karşılık formatı HDR10+ dır ama DV ile aynı klasmanda değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 13 Kasım 2022; 18:42:11 >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.