televizyonun etrafı kapalı birde önünü kapatırsanız ortam fazlaca ısınır diye düşünüyorum daha havadar olsa daha iyi değilmi eğilme bende hiç olmadı sanırım yanlış ve özensiz taşımadan kaynaklı bir problem.bir daha olacağını veya sorunun büyüyeceğini düşünmüyorum |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (39. sayfa)

-
-
güle güle dertsiz tasasız kullanın
aramıza hoş geldiniz
-
Arkadaşlar konu içerisinde faydalanmaya çalışan diğer üyelerin rahatsız olmaması adına şahsi atışmalara dönüşen ikili polemiklerden kaçınalım lütfen. Aksi takdirde işlem yapılabilir. İyi forumlar.
-
Merhaba arkadaşlar konuda huzuru kaçıran tartışma yaratacak yazışmalar için lütfen biraz daha dikkat edelim aksi takdirde gereken cezai işlemler gerekirse konudan uzaklaştırma yapılacaktır bilginize
-
@joven adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Samsung kötü işçilik ve kalitesiz malzeme konusunda sicili kabarık bir markadır çıkarttığı birçok üründe şilkayetler bu doğrultudadır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
sizinler aynı fikirde değilim
en kaliteli ürün değilsede fayda/maliyet oranı en yüksek olanlardan biridir
cep telefonları, bilgisayar ekipmanı örneğin ssd ler ve beyaz eşyada oldukça kaliteli ürünler üreten bir markadır
LG nin cep telefonları vardı bir zamanlar şimdi nerede?? LG gibi bırakıp gitmedi en azından
@popturceyn adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
rezillik yamulan tv mi olur?samsung oled seneye artik o zaman.
-------------------------------------------------------------------------------------------
kendi kendine durduk yerde yamulsa haklısınız o işte rezillik
ama yamulmaların hepsi taşımadan kaynaklı
benimde 65" s95b televizyonum var ama bende milim yamulma yok
benim gibi televizyonu yamulmayan daha çok insan var
genel bir sorun olsa haklısınız ama bu yamulma meselesi genel bir sorun değil
-
Teşekkür ederim değerli yönetim
-
Öncelikle hayırlı olsun.Tv nin inceliği cidden monte veya farklı yere taşıma vb de çok büyük sıkıntı stres yaratıyor.Çok hassas ve dikkatli olmak lazım.Ölü piksel testi yaptırmışsındır.Çıktımı acaba? Tv crash yaşaman şimdilik normal.Daha birçok firmware gelecektir stabil hale gelmesi için.Şu anda sonuçta samsung un ilk oled serisini kullanıyorsunuz.Umarım ekstra uzatma garantisi yapmışsınızdır.Oled için direk şart diğer led tv lere nazaran.
-
65S95B modelindeki bu kadar ideali parlak ekran kullanılması burn in olayına farkı bence be kadar dayanıklı olduğunu az çok gösteriyor,
LG G2 evo paneld bile o canlı parlaklık yokken Samsung Oled piyasasına Girdiği gün bile bu kadar güzel bir panel yapması daha neler neler gelecek anlamında,
Samsung korumuyorum MM de dikkat ettim 65S95B panel yamulmuştu ama bu oled için birşey ifade etmiyor eski paneller olsa ışık kaçırma gibi bir sürü olay olurdu
Mediamarkt Meydan Avm de Samsung özellikle Sony A95K karşısına koymuş paneli Sony nın 65A95K 79.900 TL fiyatı yanında gece indirimleri ile alınan sony ile aynı paneli kullanan 65S95B için 34.500 tl rakamı çok güzel rakam bu sebepten Samsung seviyoruz daha çok, Sony daha sağlam olabilir Cpu daha başarılıdır buna eminim ama o rakam ile kimseyi kandıramaz verilmez deymez kim ne derse desin parası olan bile kendini başka isseder, zaten mediamarkt satış elemanı sony deki panel SAMSUNG değil diye diye bir alem oldu ama bu yalan tabi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aslında sürekli tv önünde tutmayı düşünmüyorum. Çocuklu misafirim geleceği zaman koyacağım. 7 yaşında bir kızım var öyle aman aman haşarı bir çocuk değil çok şükür zaten ona da gerekli uyarıları yaptım. 🙂 misafir gelince üniteye yerleştiririm. Tv ye bir şey olur mu diye düşünmem en azından.
Yamulma mevzusuna gelince zaten en başından nakliye ve teslim edilme şekli ile ilgili sıkıntılarım vardı. Geçmiş sayfalarda bunu detaylıca anlatmışlığım var. Servis yarın gelip bakacak ilk ay değişim hakkım saklı. Eğer değiştirebilirsem en azından baş aşağı teslim edilmemiş tv kullanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz biraz karıştırmışsınız. LG G2 WRGB tipi oled. Color lumiance başarısı düşük. Örneğin bir güneş sahnesinde SARI yerine BEYAZIMSI renk verir.
QD-OLED ise yapısından ötürü Color Volume performansı o kadar yüksek ki renk de detay kaybı yok.
Burn IN konusunda benim edindiğim bilgi ve izlenime göre çok dayanıksız. Gidip kendiniz google > reddit den S95B Burn In yazın ve okuyun. Burada 2 sebeb olabilir.
1; Heatsink koymadı ve panel stres altına giriyor. ( firmware ile kısıyor git gide )
2; 1st jenerasyon panel yani BETA TEST TV si. Bu yüzden bir yukarıdaki mesajımı okursanız safkan 2nd gen QD-OLED lerin 2024 de geleceğini söyledim. Rayına oturacaktır.
Sony heatsink koyduğu ve samsung dan 10x daha iyi bir QC olduğu için şuan S95B deki sorunlar Sony de yok. Zaten sony nit olarak düşük bırakmış.
-
samsung lg nin oled tv macerasından edindiği tecrübeler ile kendi ilk oled tv sini tasarladı ve üretti
öyleki sony bile en iddialı modeli a95k da lg oled panel değil samsung qd-oled panel kullandı
demekki bazılarının dediği gibi kötü bir oled panel değilde samsung lg den daha iyi bir oled panel yapmış
forumlarda oled panel yanma olayını abartanlar olduğu kadar artık günümüzde bunun fazlaca abartıldığını düşünenlerde var
çünkü samsung lg ve sony gibi firmalar büyük firmalar ve argelerinde buna yönelik önlemler alıyorlar
samsungunda buna yönelik önlemleri var
logo parlaklığını ayarlama özelliği ile logo algılandığında ekrandaki logoları otomatik olarak karartıyor
piksel kaydırma özelliği ile ekrandaki görüntü uzun bir süre sonra hareket ettiriliyor (lgnin ekran kaydırması gibi)
samsungda ayrıca manuel olarak başlatılabilen veya televizyon kapalıyken otomatik olarak çalışacak şekilde ayarlanabilen kendi pixel refresher özelliğide bulunuyor
bu seçenekler s95b nin panel bakımı ayarları menüsünde mevcuttur
bilginize...
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X