Şimdi Ara

2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ooo DH nin kıdemli palavra profesörü de gelmiş. Dayınız marangozda çıraklık yaparak araba aldı gibi bir savsatayı satabileceğin kendin gibi savsak bulursan al da başına koy. Bu ülkede hiç bir zaman insanlar çıraklık yaparak o kadar para kazanmadı. Sene kaçtı söyle de o zamanın enflasyon rakamlarını koyayım önüne. Yalanını alan olur diye de millete reisçi şucu bucu diye de yaftala ki muhalifliği salaklık ile karıştıranlar seni alkışlasın.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Sen ne boş adamsın daha 2016 yılında bu memlekette asgari ücret 600 dolardı bugün 280 dolar olmuş alım gücün yüzde 60 düşmüş, her geçen yıl kişi başı milli geliri düşen bir ülkedesin. Eskiden kriz olduğu zaman çözmeye çalışılırdı şimdi kriz olduğunu kabul etmeyecek yeni ekonomik model diyecek kadar kibirli bir iktidar var başımızda. Dünyada kendi milletinin refahını istemeyen sizin gibi insanlar var mıdır? Ben bilemem onu ancak sizin gibi uluslararası bilgi ve deneyime sahip kişiler bilebilir!

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Çünkü Türkiye için önemli bir haber, sen yok üst sosyo kültür bilmem ne diye sıkarken problem yok. Eminim hayatında değil ülke, Türkiye içinde 5 şehir gezmemişsindir ama en usta filozoflardan daha çok görmüş geçirmiş gibi yorumlar yapıyorsun. Yok üst sosyo kültürmüş :))) Teneke den başka hiçbir şey değil. 200 bin liraya teneke doğan satıldı geçen hafta bu ülkede. Bu ülkede arabadan anlayan mı var sanıyorsun? Arabadan anlayanlar hali hazırda alfa romeoya, audiye biniyor, parayı bulanlar ise bmw mercedes high line passatlara koşuyor. Milyon TL verdikleri arabaların çoğu da traktör gibi dizel motorlara sahip. Güzel bir turbo sistemine sahip bir tofaş tarafından geçilmeye oldukça müsait milyon dolarlık arabalar...

  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Sayın Lara Croft. Sanırım o avatarınızın altındaki Haber Editörü sıfatını photoshop ile kendiniz oraya yapıştırdınız ya da DN editörleri forum üyeleri ile laf dalaşına girecek kadar vizyonu yerlere indirdi. Hala Mazta MX-5'in çöp bir araba olarak forum haberlerine koymayı marifet gibi sunup sonra da bunun çok ucuz olduğunu dünyada Hot Dog içine sosis diye konduğunu iddia edecek kadar da dünya ekonomisi okumamışsınız. Sizin dünya dediğiniz nedense ABD, Suudi Arabistan, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi zengin ülkeler. Muhtemelen yurt dışına çıktığınızda da Burc Halife'de kalıyorsunuz ama burası gelişmekte olan bir ülke ve dünyanın yarısından fazlası 2 doların altında BM raporuna göre de 45 milyon insan açlık tehdidi altında. Yanisi bu araba lüks spor araba sınıfına girer ve zengin ülkeler hariç diğer ülkelere göre pahalıdır nokta net.


    2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı




  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Hocam benim ne olduğum sizi zerre ilgilendirmez, söylediğim gibi bu araba üst sosyo kültürün bir ürünü değil. Demem o ki bilginiz olmadan fikir belirtiyorsunuz. Yukarıda sizin ne olduğunuzu bir çok insan yazmış ona istinaden ben size bir şey kanıtlamakla uğraşmayacağım, illa lüks spor otomobil görmek istiyorsanız, Corvette, Nissan Gtr, Audi rs serisi, porsche gibi araçlara bakın. Miata bir zamanlar Türkiye şartlarında 60 bin tl ye alınabilen 2.0 honda s2000 den farkı olmayan bir araç.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.Croft

    Hocam benim ne olduğum sizi zerre ilgilendirmez, söylediğim gibi bu araba üst sosyo kültürün bir ürünü değil. Demem o ki bilginiz olmadan fikir belirtiyorsunuz. Yukarıda sizin ne olduğunuzu bir çok insan yazmış ona istinaden ben size bir şey kanıtlamakla uğraşmayacağım, illa lüks spor otomobil görmek istiyorsanız, Corvette, Nissan Gtr, Audi rs serisi, porsche gibi araçlara bakın. Miata bir zamanlar Türkiye şartlarında 60 bin tl ye alınabilen 2.0 honda s2000 den farkı olmayan bir araç.

    Sayın DH Haber Editörü. Üyelerinizin gizli tutulması gereken bilgilerini baz alarak üyelere "sizin kim olduğunuzu biliyorum, siz şusunuz busunuz şuraya gitmediniz burayı bilmiyorsunuz" gibi gizlilik esaslı bilgileri üzerinden tehdit savuramazsınız. DH sitesinde HABER EDİTÖRÜ sıfatı ile bulunup üyelerin mesaj yazmasına, yazdıkları üzerinden de çeki düzen vermeye hakkınızın olmadığını düşünüyorum. Biz üyeler aramızda konuşup anlaşamayabilir veya tartışabiliriz de ama bu sizin sorumluluk alanınız değil. Haber Editörü değilseniz bu sıfatı neden taşıyorsunuz kim veriyor bu hakkı size. Veya editör iseniz de yeriniz forum üyelerine el kol sallamak değildir kanımca. Yaptığınızın yakışıksız ayrıca forum güvenliği adına sakıncalı olduğunu bildirmek isterim. Ayrıca üyelerin kişisel bilgilerine ulaşmanız dolayısı ile özel hayatlarını da tehdit eden yaklaşımınızdan dolayı doğacak her tür zarardan maddi manevi haklarımı koruma adında tazminat hakkımı saklı tuttuğumu belirtmek isterim.





  • evet copcu aylik maasindan biriktirerek kisa surede ikinci elini alabilir, uzun vade birikim yapsa da sifirini alabilir, Turkiyede ise asgari ucretli hicbirzaman alamaz.
  • Çok tatlı araba. Hatta bir gün zengin olursam RF modelinden almak istiyorum. Ama günlük kullanım için değil tabiki bu araçlar.


    Bir de bazı arkadaşlar küçük bir yanılgıya düşmüşler. Bu araç bir gazlama aracı değil. Üstünü açıp keyif yapacağınız bir araç. Mazdanın gazlama aracı Rx 8 diye düşünüyorum ben.


    Bu arada bazı arkadaşlar bu aracın zenginler için üretilmiş olduğunu düşünüyorlar ama bu da yanlış bir düşünce. Bu aracın ilk üretildiği dönemlerde spor araba veya keyif arabası süper lüks olarak tanımlanıyor. Mazda bu işte güzel para var neden daha ulaşılabilir bir araç yapmıyoruz diyerek bu aracı çıkartıyor. Sonuç olarak düne kadar bizim ülkemizde de bu araç öyle ulaşılmaz fiyatlara değildi. 1 serisi alacağınız paradan daha azına bu aracı alıyordunuz. Ha sokakta az görme nedeni zaten aracın çok niş bir kitleye hitap etmesi.


    Emin olun kapısına passat falan alabilen insanlar bu aracı da satın alabilirler. Fiyatı öyle uçuk değil diğer araçlara göre. Ama bu aracın tarzı sebebi ile alacaksanız 2. veya 3. araç olarak tercih ediliyor genelde.





  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Harbi ha bende ilk çıktığında almayı düşünüyordum, biraz param vardı birazda kredi çekerim alırım diyordum şimdi sadece hayal olarak kaldı. Keşke şartları zorlayıp almak varmış.
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Çünkü ucuz kredi imkanları var. Mesajımda bahsettim zaten. Araba almak için cash vermek yerine 4 yıl 0 faiz gibi kampanyaları kullanıyor insanlar.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Dünya nüfusunun yarısından fazlasının "ÇİN"(hani ekonomi olarak örnek aldığımız) Hindistan ve Afrika nüfusundan oluştuğunu bilmeyip buraya bu haberi yazacak IQ ve genel kültür seviyesine sahip bir insan ile münakaşaya girmenin bir faydası olmayacaktır. Adam Avrupa diyor, onu bile okumadan kendi argümanını ortaya sürüyor. Bunlar bildiğimiz bazı kesimlerin tartışma taktikleri. Böylelerini pas geçiniz, dikkate almayınız.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Gerçekten çok anlamsız konuşuyorsun hocam, seninle tartışmanın gereksiz olduğun bir kez daha anladım. Dediğim gibi yanlış bilgi veriyorsunuz ben de onu düzelttim. Haber editörü olmakla alakası olmayan konulara bağlıyorsun konuşmayı, yok haberini yapmasınmış tenekeymiş bilmem neymiş. Yabancı forum sitelerinde ya da reddit araç grupların miataları bolca hor görüldüğünü görebilirsin. Her neyse size ve haklarınıza iyi günler dilerim

  • shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Bendede 2016 modeli var o zamandan bu zamana baya ekleme gördü, kör nokta, hareketli far, kablosuz car play, start stop, bütünleşik geri görüş, yaya algılama... vs bunların hiç biri benim için de model yükseltmek için neden değildi hatta eibach yay takarak gövde salınımı konusunuda çözmüştüm lakin araba sertleşmişti, bu gövde salınımını sönümlüyen ek belki model yükseltmek için sebebim olabilir denemek görmek lazım.
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Bence konumunu ve mevkiini yanlış kullanan ve bu hali ile de DH'de üyelerin kişisel bilgi ve güvenliğinin ne kadar ayrıştırıcı yanlış insanların elinde olduğuna kanıt olabilir misiniz? Teneke meneke diye konuşan da ben değilim yazdıklarınıza dikkat edin. Bu araca lüks ve pahalı demem niye bu kadar dokundu haberinizi yapın geçin her mesaj yazana cevap yazma saçmalığı nedir anlaması güç.

    2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı




  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Amerika'da araç alırken faiz oranı sıfır demek tam bir cahil beyanı. Amerika'da araç almak için Kredi skoru, geliriniz ve vereceğiniz peşinat önemli, buna göre faiz oranı belirleniyor. Normalde kredi geçmişi olmayan birine %23-26 civarlarında APR veriyorlar. Peşinatı yüksek yatırarak bunu %12-15 seviyesine çekmek mümkün olabilir. Arabanın yanında 3-4 bin dolarlık ek paketler alırsanız faiz indirimi yapıyorlar. Konut kredisi için de geçerli faiz oranları var.


    Amerika'da Emlak alımlarınızda %50 ye varan oranlarda kredi kullanabileceğinizi ancak bunun için ABD’de işlem gören özel bir bankada en az 100.000 $ bakiyeye sahip bir hesabınızın olması gerekmektedir. Amerika’da ev veya emlak almak için kredi kullanımı bu noktada nüanslar taşımaktadır. Bu parayı emlak alımından sonra çekmeniz durumunda kullandığınız kredinin faizlerinin bir miktar yükselmesine şaşırmayın.


    https://emlakkulisi.com/abdde-konut-kredisi-faizleri-son-7-yilin-zirvesinde/571416https://emlakkulisi.com/abdde-konut-kredisi-faizleri-son-7-yilin-zirvesinde/571416




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Aralık 2021; 13:17:27 >




  • Lüneburg'e gidip erasmus yaptım, kusura bakma da çoğu öğrencinin kendi harçlıkları ile 2.el arabası vardı. 5500 lira maaş alıyorum, burada hobim bile yok onu geçtim boğazımdan kesiyorum ayda 1 kere balık alıyorum. Birde gelip böyle konuşmaya yüzünüz oluyor ya, yazıklar olsun bu ülkeye de halkına da.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Ya senden ala cahil yok gelmiş burada "cahil beyanı" diyorsun. %0 kampanyalı faiz oranı kredilerini ödeyen düzgün vatandaşlar için kanada ve amerika'da sene sonunda ellerinde araç kalırsa sıkça uygulanıyor ve tabi ki peşinat isteniyor. Bu peşinat 20 bin dolarlık araç için 10 bin dolar oluyor genelde, ortalama bir Amerikalı çalışanın bir senede hiç zorlanmadan biriktireceği miktardır. Peşinatsız ev kredisi nerede var zaten? %2.5 faiz oranı ile 10 yıllık mortgageye giriyor millet gelmiş burada dandik dunduk Türk sitelerinden haber koyuyorsun. Boş boş yazıp durma artık, Amerika'yı bir tek google maps'de görmüşsün gelmişsin burada cahil cahil konuşup bir de beni cahil ilan ediyorsun.


    Sanmıyorum ya eğer ingilizcen varsa %0 APR ile bu ay alınabilecek hangi araçlar varmış:

    https://cars.usnews.com/cars-trucks/interest-free-car-deals


    Al burada senin tayfanın çok sevdiği bassat dahil hangi araçlar %0 faiz ile kaç aylık ödeme ile alınabiliyor altta güncel listesi var:

    https://www.findthebestcarprice.com/zero-percent-financing/#All_0_Finance_Deals_for_December_2021


    Bir daha da başkasına o yarım yamalak internetten gördüğün şeylerle "cahil" falan demeye çalışma. Böylece kendini çok bilgili sanan bir cahil olduğunu belki saklayabilirsin.





  • monacomen kullanıcısına yanıt

    :) Eyvallah

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.